آموزش کامل ساخت وبلاگ

آموزش کامل ساخت وبلاگ

آموزش ساخت وبلاگ

برای نوشتن راهنمای ساخت وبلاگ خیلی دیر است. می دانم که تا حالا چند درصد کامپیوتر دار های فارسی زبان با وبلاگ آشنا شده اند. میدانم که کار با پرشین بلاگ خیلی آسان است و احتیاج به راهنما ندارد. یا مثلا بی کلاسی است.

 

کسی به سن و سال من الان باید راهنمای مووبل تایپ و php بنویسد. (این هام حتما روی چشم توضیح میدم) ولی با همه این ها میخواهم یك راهنمای كامل برای ساخت وبلاگ بنویسم و وجدان خودم را راحت كنم.

 

حالا اگر این راهنما فقط برای ?? نفر هم مفید باشد برای من كافی است. از دوستان حرفه ای هم خواهشمندم كه این چند یادداشت را نادیده بگیرند. سعی میكنم این مقاله را در چند یادداشت تمام كنم و بعد همه آن را بصورت ebook درآورم و برای دانلود بگذارم.

 

آموزش

 

کامپیوتر – رایانه-> اینترنت و شبکه-> طراحی سایت های اینترنتی

کامپیوتر – رایانه-> اینترنت و شبکه-> سایتهای اینترنتی و وبلاگ ها

 

پیش درآمد :

می دانم كه برای نوشتن راهنمای ساخت وبلاگ خیلی دیر است. می دانم که تا حالا ??درصد کامپیوتر دار های فارسی زبان با وبلاگ آشنا شده اند. میدانم که کار با پرشین بلاگ خیلی آسان است و احتیاج به راهنما ندارد. یا مثلا بی کلاسی است. کسی به سن و سال من الان باید راهنمای مووبل تایپ و php بنویسد.

 

(این هام حتما روی چشم توضیح میدم) ولی با همه این ها میخواهم یك راهنمای كامل برای ساخت وبلاگ بنویسم و وجدان خودم را راحت كنم. حالا اگر این راهنما فقط برای نفر هم مفید باشد برای من كافی است.

 

از دوستان حرفه ای هم خواهشمندم كه این چند یادداشت را نادیده بگیرند. سعی میكنم این مقاله را در چند یادداشت تمام كنم و بعد همه آن را بصورت ebook درآورم و برای دانلود بگذارم.

 

مقدمه :

یكی از پدیده های جدید و تاثیر گذار در حیطه اینترنت، وبلاگ می باشد. در سالهای اخیر این پدیده انقلابی در اینترنت و فرهنگ استفاده از آن به وجود آورده است. دلیل این امر قابلیت هائی است كه در وبلاگ ها نهفته است. مهمترین قابلیت كه تفاوت عمده وبلاگ و سایت نیز به حساب می آید این است كه ایجاد یك وبلاگ احتیاج به تخصص و دانش خاصی ندارد و همین امر باعث شده است كه افراد زیادی به وبلاگ نویسی روی بیاورند. در میان این افراد می توان طیف بسیار گسترده ای از افراد را مشاهده كرد. از پزشك و پرستار گرفته تا روزنامه نگار و دانشجو.

 

تفاوت دیگر، رایگان بودن ایجاد و استفاده از وبلاگ هاست كه این تفاوت نیز نقش بسیار مهمی در استقبال افراد و بخصوص جوانان از این پدیده دارد. همین استقبال گسترده باعث شده اطلاعات و مطالب بسیار مفیدی از این رهگذر به عرصه اینترنت افزوده شود. اطلاعاتی كه ما تا پیش از این به علت نا آشنائی این اقشار با طراحی صفحات وب، از آنها محروم بوده ایم. این پدیده بخصوص در ایران با استقبال گسترده تری مواجه شده است. بطوری كه مطالب فارسی كه در سال 1381 به اینترنت افزوده شده از مجموع تمام مطالبی كه تا قبل از آن به زبان فارسی در اینترنت موجود بوده بیشتر است ( این را نمی دانم كجا خوانده ام). یك تفاوت دیگر بین وبلاگ و سایت های معمولی، پویا بودن وبلاگ ها است.

 

اكثر سایت ها ماهیتی ایستا و ساكن دارند و معمولا به سرعت تغیر نمی كنند یا اگر تغیر كنند، بخش كوچكی از آنها تغیر می كند (به استثنای سایتهای خبری و برخی سایتهای دیگر). ولی اگر پس از ده روز به یك وبلاگ فعال مراجعه كنید، ممكن است اثری از نوشته های قبلی نبینید زیرا وبلاگ ها ماهیتی پویا و روز آمد شونده دارند و به تبع همین ماهیت، بازدید كنندگان وبلاگ ها هم بسیار بیشتر و در فواصل زمانی كمتر به وبلاگ ها سر می زنند (من بعضی از وبلاگ ها را هر روز می خوانم).

 

در هر حال رشد این پدیده بخصوص در ایران نشانه ای میمون از یك رویكرد مثبت به علم و دانش و به اشتراك گذاشتن آن با دیگران است. من این رشد را به فال نیك گرفته و می كوشم سهمی (هرچند اندك و دیر هنگام) در اوج گیری این پدیده داشته باشم. من در این نوشته قصد دارم روش ایجاد، ارسال مطالب و همه كارهائی كه دانستن آنها برای داشتن یك وبلاگ، لازم و مفید است را شرح دهم.

 

وبلاگ چیست؟

وبلاگ پدیده ای نوپا در عرصه اینترنت است و بیش از چند سال از پیدایش آن نمی گذرد. وبلاگ (Weblog) -كه به آن بلاگ( Blo )نیز اطلاق می شود- تركیبی است از دو كلمه web به معنای شبكه جهانی و log (به معنای گزارش روزانه یا روز نوشت) و به یادداشتهائی گفته می شود كه توسط یك یا چند نفر بصورت روزانه، هفتگی یا گاه به گاه نوشته شده و در عرصه اینترنت قرار می گیرد.

 

چند معنی فارسی نیز برای آن ابداع شده است. مثل تارنگار یا تارنگاشت كه كمتر مورد استفاده قرار می گیرند. هر فردی كه به اینترنت دسترسی داشته باشد و مطلبی برای نوشتن داشته باشد می تواند بطور رایگان (یا در صورت تمایل با صرف هزینه)، صاحب یك وبلاگ شود. مطالبی كه در وبلاگ نوشته می شوند ممكن است خاطرات شخصی، خبر، مقالات علمی و هرگونه مطلب قابل نگارشی باشند. علاوه بر این نظرات خوانندگان وبلاگ ها نیز جزو مطالب وبلاگ محسوب می شود.

 

چگونه یك وبلاگ بسازیم :

روش های متعددی برای ساخت وبلاگ وجود دارد. ما میتوانیم برای ایجاد وبلاگ از خدمات مجانی سایت های سرویس دهنده وبلاگ استفاده كنیم و یا فضا و دامین برای خود خریداری كرده و این كار را روی سایت اختصاصی خود انجام دهیم.

 

ابتدا از سرویس های رایگان شروع می كنیم. معروفترین این سرویسها بلاگر (http://www.blogger.com ) و پرشین بلاگ (http://www.persianblog.com ) می باشند.

 

البته سرویسهای مجانی دیگری نیز در اینترنت وجود دارد. مثل http://www.blogsky.com . ولی دو سرویس فوق الذكر از بقیه آسان تر و پر طرفدارتر هستند.

 

ابتدا سرویس سایت blogger را بررسی می كنیم. این سایت سرویس وبلاگ را به دو صورت در اختیار ما قرار می دهد. سرویس مجانی (كه در این حالت تبلیغات سایت در بالای وبلاگ ما نمایش داده می شود)، و سرویس پولی یا blogger pro كه در این سرویس تبلیغی نمایش داده نمی شود و امكاناتی بیش از سرویس مجانی دارد.

 

برای ثبت نام و استفاده از blogger قبلا راهنماهائی نوشته شده كه ما یكی از مفیدترین آنها یعنی راهنمای ساخت وبلاگ حسین درخشان را اینجا عینا نقل می كنیم:

 

اضافه کردن زبان فارسی به ویندوز XP/2000:

 

(اگر آن را دارید این مرحله را رد کنید)

– به اینجا بروید:Start>Settings>Control Panel>Regional Options

– در فهرست پایین، Arabic را تیک بزنید.

– در لیست بالا (Your Locale) زبان Farsi را پیدا کنید و آنرا انتخاب کنید.

– چیزهایی را که ویندوز لازم دارد در اختیارش بگذارید. (سی دی ویندوز)

– گوشه پایین سمت راست صفحه، یک مربع با حرف EN میبینید. از این به بعد در هر نرم افزار یا Application در حال اجرا، اگر روی آن مربع کلیک کنید میتوانید FA یا زبان فارسی را انتخاب کنید و به فارسی بنویسید.

 

اضافه کردن زبان فارسی به ویندوز ME/98/95:

 

(اگر آن را دارید این مرحله را رد کنید):

– نرم‌افزار فارسی‌ساز را از اینجا بگیرید و نصب کنید:

http://groups.yahoo.com/group/farsiblogging/files/FarsiLang.exe

– کامپیوترتان را Restart کنید.

– حالا گوشه‌ پایینِ سمت راست صفحه، یک مربع با حروف EN می‌بینید. از این به بعد در هر نرم افزار یا Application در حال اجرا اگر روی آن مربع کلیك کنید میتوانید FA یا زبان فارسی را انتخاب کنید و به فارسی بنویسید.

 

ثبت نام در Blogger.com :

– بوسیله مرورگر یا Browser این نشانی را وارد کنید:http://www.blogger.com

– در قسمت Sign Up یک شناسه و رمز عبور برای خودتان تعیین کنید و کلید Sign Up را بزنید.

– مشخصات درخواست شده را وارد کنید.

-اگر همه چیز درست انجام شده باشد، برمیگردید به صفحه اول بلاگر با این تفاوت که سمت راست صفحه در قسمت آبی رنگ، عبارت “Your Blog” را می بینید که در آن دو گزینه هست. یکی برای ساختن بلاگ جدید یا Create a New blog و دیگری برای خارج شدن یا Sign Out.

– Create a New Blog را انتخاب کنید.

 

ساختن یک بلاگ‌ خام :

– ساختن هر وبلاگ خام، چهار قدم دارد. اول باید عنوان و توضیح مربوطه را به زبان انگلیسی وارد کنید و مشخص کنید که آیا میخواهید وبلاگتان در فهرست عمومی بلاگر قرار گیرید یا نه. Next را بزنید. (همه این مشخصات را بعداً میتوانید تغییر دهید. نگران نباشید)

 

– در قدم دوم باید محل قرار گرفتن بلاگ را مشخص کنید. بهتر است برای شروع، گزینه اول یعنی Host is at Blogspot را برگزینید که بطور رایگان بلاگ شما را سایت BlogSpot قرار میدهد. ولی اگر میخواهید در جای دیگری صفحاتتان را قرار دهید باید گزینه دوم یعنی FTP it to your own server را انتخاب کنید که این راهنما فعلاً به این حالت نمیپردازد. Next را بزنید.

 

– در قدم سوم باید نشانی یا URL بلاگتان را در سایت BlogSpot مشخص کنید که میتواند هر عبارت قبلاً انتخاب نشده ای باشد. بعد باید مربع کوچک مقابل عبارت I Agree را تیک بزنید. Next را بزنید.

 

– در قدم چهارم یا آخر، باید قالب کلی یا Template بلاگتان را برگزینید (نکته مهم: فقط دقت داشته باشید که هیچ کدام از Template های موجود در این صفحه، قابلیت فارسی نوشتن ندارد و بهرحال در مراحل بعدی باید از Templateهای مخصوص زبان فارسی استفاده کنید. پس در این مرحله فرقی ندارد که چه Templateی را انتخاب میکنید) Next را بزنید.

 

– حالا باید چند ثانیه صبر کنید تا بلاگ شما ساخته شود. سپس بطور اتوماتیک وارد صفحه اصلی بلاگتان میشوید که البته هنوز فارسی نشده است و اصطلاحاً هنوز خام است.

 

فارسی کردن یک بلاگ خام :

 

– در بالای صفحه، پایین Address bar مرورگرتان، چند کلید میبینید. یکی از آنها Template نام دارد. روی آن کلیک کنید.

 

– همه محتویات پنجره داخلی صفحه را انتخاب کرده و پاک (Delete) کنید. ولی صفحه را نبندید.

 

– از میان << قالبهای پیش ساخته فارسی>> که در سمت چپ صفحه واقع شده، یک قالب را به دلخواه انتخاب کرده و روی <<صفحه اصلی>> مربوط به آن قالب، Right-Click کنید. بعد از میان گزینه های منوی باز شده Save target as را بزنید و فایل مذکور را در یکجا ذخیره کنید. بعداً آنرا باز کنید و همه محتویاتش را انتخاب و در حافظه کپی کنید. (برای اینکار کافیست Ctrl را نگه داشته و در همان حال کلید C را فشار دهید).

 

– دوباره به صفحه Template باز گردید و محتویات حافظه کامپیوتر را (که در واقع محتویات همان فایل تازه دریافت شده باید باشد) در این پنجره منتقل یا اصطلاحاً Paste کنید. (برای این کار کافیست که کلید Ctrl و V را بفشارید).

 

– اگر متن جدید در پنجره مذکور بدون مشکلی وارد شده است، کلید Save Changes را بزنید.(وگرنه سه قدم اخیر را دوباره با دقت تکرار کنید).

 

– حالا از بین کلیدهای بالای صفحه Archive را انتخاب کنید.

 

– در قسمت بالای سمت راست صفحه جدیدی که باز میشود، روی Archive Template کلیک کنید.

 

– حالا دوباره از میان <<قالبهای پیش ساخته فارسی>> که در سمت چپ همین صفحه واقع شده، روی <<صفحه آرشیو>> همان قالبی که انتخاب کرده اید Right-Click کنید. از میان گزینه های موجود در منوی باز شده، Save Target as را بزنید و فایل را پس از دریافت در یکجا ذخیره کنید. بعد آنرا باز کنید و همه محتویاتش را انتخاب کرده و در حافظه کپی (Copy) کنید.(برای اینکار کافیست کلید Ctrl را نگه دارید و در همان حال کلید C را فشار دهید).

 

– دوباره به صفحه Archive Template بازگردید و محتویات حافظه کامپیوتر را (که محتویات همان فایل تازه دریافت شده باید باشد) در پنجره خالی بالای صفحه منتقل یا اصطلاحاً Paste کنید (برای این کار کافیست کلید Ctrl را بگیرید و V را بفشارید).

 

– اگر متن جدید در پنجره مذکور بدون مشکلی وارد شده است، کلید Save Changes را بزنید (وگرنه سه قدم اخیر را دوباره با دقت تکرار کنید).

 

– حالا دوباره وارد صفحه اصلی بلاگتان میشوید که در واقع صفحه POST یا نوشته هایتان است.

 

آماده کردن صفحه «نوشتن» یا Post برای مطالب فارسی

– صفحه Post یا همان صفحه اصلی، با یک نوار افقی سیاه رنگ به دو قسمت بالا و پایین تقسیم شده است. در بخش سفید رنگ صفحه پایین، Right-Click کنید. از منویی که باز میشود، روی Encoding بروید تا باز شود. حالا ابتدا Auto-Select را اگر فعال است غیر فعال کنید (یعنی با کلیک کردن روی آن علامت تیک را از کنارش بردارید) بعد از بین فهرست زبانهای محتلف، Unicode UTF-8 را برگزینید. (اگر آنرا در لیست نمیبینید More را بزنید تا فهرست کامل آشکار شود)

 

– دقیقاً همین کار را دوباره در نوار خاکستری رنگ بالای صفحه انجام دهید. (فقط و فقط این کار را باید در همان قسمت انجام دهید. در بخش سفید رنگ، امکان آن نیست).

 

نوشتن مطلب فارسی :

– دوباره در بخش خاکستری بالای صفحه، Right-Click کنید و در پایین منوی Encoding گزینه Right-to-Left Document را انتخاب کنید.

 

– حالا در بخش سفید بالای صفحه شروع به نوشتن کنید (نکته مهم: اگر با ویندوز 2000 کار میکنید، به دلیل اشکالی که در حرف ی هست، باید همیشه بجای فشار دادن کلید D که برای زدن ی استفاده میشود، از Shift-X استفاده کنید).

 

– اگر میخواهید بخشی از متن نوشته هایتان را با یک Hyperlink به یک صفحه دیگر ارجاع دهید، ابتدا آن بخش از متن را با استفاده از ماوس یا کلید Shift انتخاب یا به اصطلاح Select کنید. بعد کلیدی که شکل یک کرده زمین و یک گیره کاغذ را دارد بزنید. بعد در پنجره کوچکی که باز میشود، آدرس صفحه مورد نظرتان را وارد کنید و OK را بزنید.

 

– پس از اینکه نوشتن مطالبتان پایان یافت کلید Post & Publish را بزنید تا هم متنتان به بانک اطلاعاتی اضافه شود و هم صفحه اینترنتی بلاگتان با متن جدیدی که نوشته اید اصطلاحاً به روز یا Update شود.

 

– پس از هر بار زدن Post مطلب نوشه شده در قسمت پایین صفحه دیده میشود و امکان تغییر آن هم با زدن Edit وجود دارد.

 

– برای دیدن صفحه ساخته شده و تست کردن آن، کافیست که روی View Web Page در قسمت سمت چپ نوار سیاه رنگ وسط صفحه کلیک کنید.

 

– پس از پایان کار، حتماً کلید Sign Out را در بالای صفحه در سمت راست فشار دهید.

 

استفاده از پرشین بلاگ به علت داشتن رابط کاربر (Interface) فارسی و تاریخ شمسی و برخی امکانات دیگر، آسان تر است. در اینجا روش استفاده از خدمات پرشین بلاگ را بررسی می كنیم. هرچند این سایت و دیگر وبلاگ ها هر لحظه امکان دارد ارائه خدمات را متوقف کنند و یا آن را منوط به دریافت وجه نمایند. بنابراین بهتر است برای وبلاگ خود یک سایت شخصی (دامین و هاست) بخرید. همچنین سایت های دیگر مانند میهن بلاگ و بلاگفا و … نیز روندی مشابه دارند.

 

ثبت نام در پرشین بلاگ :

ثبت وبلاگ در سایت پرشین بلاگ بسیار ساده است. ابتدا به آدرس http://www.persianblog.com بروید. سپس در منوی اصلی (سمت راست) روی لینك عضویت در سایت كلیك كنید. در صفحه عضویت باید فرم ثبت نام را پر كنید.

 

برای تكمیل فرم ثبت نام به این نكات توجه داشته باشید:

 

– برای انتخاب زبان فارسی و انگلیسی میتوانید از دکمه های Shift و Alt استفاده کنید.

– توجه كنید كه فیلد های ستاره دار حتما باید پر شوند.

– در بخش شناسه كاربری دقت كنید كه این شناسه حتما باید به زبان انگلیسی باشد. در ضمن شناسه ای كه اینجا انتخاب می كنید بخشی از آدرس وبلاگتان خواهد بود .یعنی اگر شما در این بخش عبارت ehsan را تایپ کنید، آدرس وبلاگ شما به این صورت خواهد بود: http://ehsan.persianblog.com

– در شناسه كاربری میتوانید از حروف و اعداد اانگلیسی استفاده كنید.

– كلمه عبور یا پاسورد به حروف كوچك و بزرگ حساس است.

– حتما عدد سن خود را به انگلیسی وارد كنید وگرنه با پیغام خطا مواجه می شوید

– شناسه و كلمه عبور به پست الكترونیكی شما ارسال می شوند. پس حتما یك آدرس معتبر وارد كنید.

در پایان موافقتنامه را خوانده، عبارت بلی را انتخاب كرده و دكمه (فرم بالا مورد تائید است) را كلیك كنید. اگر همه چیز درست باشد و اگر شناسه كاربری قبلا توسط شخص دیگری ثبت نشده باشد، شما به صفحه خوشامدگوئی منتقل می شوید. (در غیر این صورت باید مراحل قبل را مجددا تكرار كنید.)

 

نوشتن یادداشت در وبلاگ :

در صفحه خوشامد گوئی ، با كلیك روی دكمه ورود به سایت، به صفحه Sign in منتقل میشوید و با وارد كردن شناسه و كلمه عبور میتوانید وارد صفحه مدیریت یادداشتها و پیام ها شوید. (در دفعات بعد، در همان صفحه اصلی پرشین بلاگ نیز میتوانید شناسه و كلمه عبور را وارد كنید).

 

این صفحه اصلی كار شماست. امكانات این صفحه، بسیار شبیه به برنامه Word میباشد. در بخش عنوان، عنوان یادداشت و در كادر اصلی نیز متن یادداشت خود را بنویسید. سپس دكمه (فرستادن یادداشت و بازسازی وبلاگ) را كلیك كنید. اكنون شما اولین یادداشت خود را در شبكه جهانی اینترنت قرار داده اید. برای دیدن وبلاگ خود روی لینك (وبلاگ شما) در سمت راست صفحه كلیك كنید.

 

در ویرایشگر جدید پرشین بلاگ امكانات زیادی گنجانده شده كه ما مهم ترین آنها را بررسی می كنیم.

 

ایجاد لینك :

برای اینكه بخشی از نوشته را به صفحه دیگری در اینترنت لینك كنید به این صورت عمل كنید: متن مورد نظر را انتخاب كنید، دکمه insert or edit hyperlink را در بالای صفحه کلیک کنید. در بخش آدرس، آدرس كامل صفحه مورد نظر را وارد كنید. (دقت كنید كه عبارت //:http از قبل در این كادر وجود دارد. مراقب باشید آن را دوباره تكرار نكنید). در كادر پنجره اگر عبارت (نمایش در یك پنجره جدید) را انتخاب كنید، صفحه مورد نظر در یك پنجره جدید باز می شود. دكمه قبول را كلیك كنید. برای حذف لینك هم آن بخش را انتخاب كنید و دکمه Remove hyperlink (اولین دکمه سمت راست) را کلیک کنید.

 

افزودن صورتك :

برای افزودن صورتك، روی مكان مورد نظر كلیك كنید و بعد دکمه insert smily را کلیک کنید. اینجا میتوانید صورتک دلخواهتان را انتخاب کنید. حذف صورتک ها هم با دکمه Delete انجام میشود.

 

انتخاب قالب :

شما می توانید به سادگی یك قالب جدید برای وبلاگتان انتخاب كنید. برای این كار روی لینك انتخاب قالب در سمت راست صفحه كلیك كنید. در صفحه انتخاب قالب، چندین قالب آماده وجود دارد كه میتوانید با كلیك روی دكمه انتخاب، قالب مورد نظرتان را انتخاب كنید. (توجه داشته باشید كه اگر در قالب قبلی تغیری داده باشید، با انتخاب قالب جدید، آن تغیرات از بین می روند).

 

مشخصات شخصی :

با كلیك روی دكمه مشخصات شخصی، به صفحه ای می روید كه در آن می توانید بعضی از مشخصاتی را كه هنگام ثبت نام وارد كرده اید تغیر دهید. مشخصاتی از قبیل: نام و نام خانوادگی، جنسیت، سن و غیره.

 

تنظیمات وبلاگ :

در این صفحه نیز می توانید بعضی دیگر از مشخصات را تغیر دهید. مثل كلمه عبور و عنوان وبلاگ.

 

ثبت در فهرست كاربران :

این قسمت برای وبلاگ ها اهمیت زیادی دارد. زیرا پس از ثبت، وبلاگ شما در فهرست وبلاگ های پرشین بلاگ نمایش داده می شود و تعداد زیادی به بازدید كنندگان آن افزوده می شود. در بخش موضوع، زمینه فعالیت وبلاگ را مشخص كنید و در بخش توضیحات، شرح كوتاهی راجع به وبلاگ خود بنویسید. (این شرح در فهرست كاربران جلوی نام وبلاگ دیده می شود. سعی كنید شرحی كوتاه و گویا بنویسید. حتما به زبان فارسی بنویسید).

 

افزودن عكس به یادداشت :

به علت این كه عكس ها فضای زیادی روی اینترنت اشغال می كنند، پرشین بلاگ و بقیه خدمات دهنده های وبلاگ به شما اجازه نمی دهند كه روی فضای وبلاگ خود عكس ارسال كنید. عكس هائی كه میخواهید به یادداشت هایتان اضافه كنید، یا روی اینترنت هستند و یا روی كامپیوتر شخصی شما. اگر عكس مورد نظر روی یك سایت اینترنتی باشد، كافی است روی آن راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.

 

اکنون تمام عبارتی را که مقابل عنوان Address قرار دارد با ماوس به دقت انتخاب كنید و آن را كپی كنید. حالا به صفحه یادداشتها بروید. در مكان مناسب كلیك كنید. سپس روی گزینه Insert Image کلیک کنید و آدرس کپی شده را در کادر (آدرس تصویر) Paste کنید.

 

سپس دكمه قبول را كلیك كنید. با این كار عكس مورد نظر به یادداشتتان افزوده می شود. (برای فایلهای Animated gif نیز میتوانید همین كار را انجام دهید). اما اگر عكس روی كامپیوترتان باشد. كار كمی مشكل تر می شود. در این حالت ابتدا باید عكس را روی اینترنت بفرستید یا اصطلاحاً Upload کنید. پس از آن بقیه كار به همین صورت انجام می شود. ارسال عكس روی اینترنت را در ادامه بررسی می كنیم.

 

ارسال عكس به اینترنت :

برای اینكه عكسهای خود را روی اینترنت بصورت آنلاین در اختیار داشته باشید. ابتدا باید فضائی روی اینترنت داشته باشید تا بتوانید عكسهای خودتان را روی آن فضا قرار دهید. در اینترنت سایت های زیادی هستند كه فضای رایگان در اختیار شما قرار می دهند. شما میتوانید عكسهای خود را روی این فضای رایگان قرار داده و سپس به روشی كه گفته شد، عكس را در وبلاگ خود قرار دهید. تعدادی از این سایتها را اینجا معرفی می كنم:

 

http://www.villagephotos.com

http://www.geocities.com

http://www.sharemation.com

http://www.netfirms.com

http://www.50megs.com

http://www.8m.com

http://www.20m.com

http://www.f2s.com

http://www.20fr.com

 

تعداد این سایتها بسیار زیاد است. البته بعضی از سایت های رایگان، اجازه نمیدهند عكسی را كه آنجا فرستاده اید، در وبلاگتان قرار دهید. در این میان سایتی كه فقط اختصاص به عكس دارد و كارائی بیشتری نیز نسبت به بقیه دارد، سایت http://www.villagephotos.com است. من در ادامه روش کار این سایت را توضیح میدهم.

 

ابتدا به آدرس http://www.villagephotos.com بروید. برای ثبت نام در سایت لینک Signup for free را کلیک کنید. در این صفحه یك نام و یك پاسورد برای خود انتخاب كنید و ای میل خودتان را هم وارد كنید و سپس دکمه Signup now را کلیک کنید.

 

نام و پسورد شما به ای میلتان ارسال می شود. اكنون هربار كه به این سایت بروید، با وارد كردن نام و پسورد میتوانید وارد فضای اختصاصی خود شوید. اكنون روی لینک Photos در پائین صفحه كلیك كنید. اگر قبلا عكسی ارسال كرده باشید، اینجا میتوانید آن را ببینید. برای ارسال عكس روی لینک Upload new images کلیک کنید.

 

در این صفحه شما میتوانید هربار دو عكس ارسال كنید. برای ارسال عكس روی دکمه Browse کلیک کرده، عكس مورد نظرتان را از روی هارد انتخاب كنید و open را كلیك كنید. سپس دكمه upload را كلیك كنید. كار تمام است.

 

 

حالا با كلیك روی لینك continue به صفحه عكسها برگردید. با كلیك روی لینك Copy URL to Clipboard در زیر هر عكس، آدرس عكس را در حافظه كپی كنید.

 

حالا به صفحه یادداشتها بروید. در مكان مناسب كلیك كنید. سپس روی گزینه insert image كلیك كنید و آدرس كپی شده را در كادر (آدرس تصویر) paste كنید. سپس دكمه قبول را كلیك كنید. با این كار عكس مورد نظر به یادداشتتان افزوده می شود.

 

 

برای ایجاد هر تغییری در شكل ظاهری وبلاگتان باید قالب آن را تغیر دهید. ممكن است هیچ كدام از قالب های آماده موجود نظر شما را جلب نكند، یا این كه بخواهید لینك سایت ها و وبلاگ های دیگر را به وبلاگتان اضافه كنید و یا تغیرات دیگری در آن بدهید. برای انجام این كارها باید قالب وبلاگتان را تغیر دهید. برای ایجاد تغیرات در وبلاگ باید كمی با زبان html آشنا باشید. ولی اگر html بلد نیستید هم نگران نباشید. برنامه Microsoft FrontPage به سادگی مشكلات شما را حل می كند. برای ایجاد تغیرات ابتدا به بخش ویرایش قالب بروید. اینجا می توانید كدهای html قالب وبلاگ خود را ببینید. همه كدها را به كمك ماوس یا با زدن دكمه های ctrl+A انتخاب كنید و در حافظه موقت كپی كنید. سپس در فرانت پیج یك صفحه جدید باز كنید (ctrl+N) .

 

با كلیك روی گزینه html در پائین صفحه به حالت html بروید. اینجا تمام كدهای موجود را پاك كنید و كدهائی را كه كپی كرده بودید اینجا paste كنید. اكنون به حالت نرمال برگردید. اگر این مراحل را درست انجام داده باشید، اینجا می توانید قالب وبلاگ خود را مشاهده كنید.

 

مزیت فرانت پیج نسبت به html این است كه میتوانید مشخص كنید كه لینك یا تصویر مورد نظر شما دقیقا در چه مكانی ظاهر شود. همچنین می توانید بلافاصله به حالت preview رفته و تغییرات ایجاد شده را ببینید. پس از انجام تغییرات ، به حالت html بروید. همه كدها را كپی كنید.

 

به بخش ویرایش قالب وبلاگتان بروید. كدهای قبلی را پاك كرده و كد های جدید را جایگزین آنها كنید. دكمه ثبت را كلیك كنید و در كادر هشدار، ok را كلیك كنید. در پایان دكمه بازسازی وبلاگ را كلیك كنید. با این روش شما می توانید قالب وبلاگ خود را تغییر دهید. اما ببینیم چگونه می توان هر یك از این تغیرات را ایجاد كرد.

 

افزودن موزیك به وبلاگ :

ما دو نوع موزیك می توانیم در وبلاگمان قرار دهیم. یكی موزیكی كه موزیك زمینه خوانده می شود و به محض لود شدن وبلاگ پخش می شود و نوع دیگر موزیكی است كه بصورت plugin در وبلاگ قرار می گیرد. برای هر دو نوع، یا آن موزیك روی یكی از سایت ها وجود دارد و یا این كه ما باید موزیك مورد نظرمان را آن لاین كنیم. یعنی به فضائی كه قبلا در اینترنت گرفته ایم ارسال كنیم. ارسال موزیك با ارسال عكس تفاوت چندانی ندارد. دقت كنید كه سایت villagephotos كه قبلا معرفی كردیم فقط برای ارسال عكس است و برای ارسال موزیك باید یكی دیگر از سایتهای رایگان را انتخاب كنید. قدم بعدی این است كه این كد را در قالب وبلاگتان كپی كنید:

 

بجای عبارت your music آدرس دقیق موزیك مورد نظرتان را بنویسید. مثلا اگر آدرسی كه گرفته اید به این صورت باشد: http://Milad.20m.com و نام فایلی هم كه ارسال كرده اید test.mp3 باشد، باید این كدها را در قالب وبلاگ خود بنویسید:

 

bgsound src=” http://Milad.20m.com/ test.mp3 ” loop=”-1″>

 

مكانی كه این كد ها را كپی می كنید چندان مهم نیست.

 

تبدیل اسلاید به عكس

اگر می خواهید یك اسلاید از ارائه در Power Point را برای كسی ارسال كنید و یا در یك فایل Word نشان دهید می توانید آن را تبدیل به عكس نمایید. برای این كار روی اسلایدی بروید كه می خواهید آن را تبدیل به عكس نمایید، در منوی View بر روی Note Page كلیك كنید .

 

اسلاید به صورت یك عكس نمایش داده خواهد شد . بر روی آن كلیك راست كرده و سپس Copy را انتخاب كنید. حال می توانید اسلاید مورد نظر خود را در هر یك از برنامه های آفیس به صورت عكس Paste كنید.

 

جدیدترین مطالب سایت