راهنمای راه اندازی یک سیستم Client/Server

راهنمای راه اندازی یک سیستم Client/Server
فرض كنید شما یك برنامه با كاربرد بسیار حرفه ای دارید كه توانایی های زیادی مانند حافظه ُ سرعت و غیره از كامپیوتر شما می طلبد و شما در دفتر كار خود چند پی.سی دارید. خوب شما در آن واحد نمی توانید معمولا با چند پی سی به طور همزمان كار كنید مگر این كه یك هشت پا با مغزی Multi thread باشید. پس معمولا شما پشت فتوشاپ یا اتوكد یا هر نرم افزار كند دیگری نشسته اید و بیشتر وقت خود را به حرص خوردن و نگاه كردن به ساعت شنی ویندوز / مك یا لینوكس تان می گذرانید و این در حالی است كه دو یا سه كامپیوتر دیگر در محل كار شما بیكار هستند.

 

البته راه حل های Grid Computing وجود دارند كه اجازه می دهند شما چندین ماشین را به هم متصل كرده و از حافظه و توان محاسباتی آنها به شكل یك پارچه استفاده كنید ولی این راه حل ها برای كاربران عادی بسیار گران / مشكل و دور از دسترس هستند. اینجاست كه این را ه حل ساده مفهوم پیدا می کند.

 


هدف من این است حالا كه این امكان وجود ندارد كه از توان چند كامپیوتر به شكل یكپارچه برای اجرای یك برنامه – فرضا فتوشاپ – استفاده كنیم بیاییم چند نسخه از آن را در چند كامپیوتر جدا گانه راه اندازی كنیم كه هر كدام منابع خودشان را مصرف كنند و در نهایت كنترل همه آنها را به دست شما بدهیم. به این ترتیب شما در حالی كه مشغول باز كردن یك فایل بزرگ در فتوشاپ هستید می توانی یك نسخه دیگر فتو شاپ را به شكل از راه دور -Remote- بر روی یك كامپیوتر دیگر باز كنید و به كار خود ادامه دهید.


حالا نقشه اجرایی
بیایید فرض كنید شما یك كامپیوتر Master ویندوز اكس پی و چندین ماشین Slave لینوكس ارزان قیمت دارید. قرار است شما مدیریت كل سیستم را از پشت ویندوزتان كه خوش دست تر و كار با آن راحت تر است انجام دهید. فرض می كنیم شما یك شبكه اترنت 100 مگابیتی هم برای اتصال این ماشین ها به یكدیگر دارید و همه این ماشین ها یكدیگر را در شبكه TCP/IP شما می بینند.


نرم افزار مورد نیاز به غیر از سیستم عامل
Real VNC
Client and Server Versions for Both Windows XP and Linux
Cross Over office
Linux
خوب حالا بر روی ماشین های لینوكس Cross Over office را نصب كرده و بر روی آن فتوشاپ نصب می كنیم. حالا ما چندین ماشین لینوكس داریم كه فتوشاپ بر روی آنها نصب شده و بدون افت توان كار می كند. حالا مساله این است كه چگونه همه آنها را از ماشین ویندوزمان كنترل كنیم؟
كافیست كه سرویس VNC را بر روی ماشین های لینوكس اجرا كنید :

vncserver
وی.ان.سی چند سوال ساده از شما مانند اسم و كلمه عبور و نام مشتری اكس.ویندو می پرسد.
این كار را بر روی تمام ماشین های لینوكس تكرار كرده و به هر كدام نام جدیدی بدهید.
در ماشین ویندوز VNC client را نصب و اجرا كنید و به تمام ماشین های لینوكس تك تك Login كنید. حالا كافی است كه در ترمینال TWM این دستور را اجرا كنید:
 

Photoshop
حالا شما چندین كپی از فتو شاپ دارید كه بر روی پردازنده های جدا گانه ای اجرا می شوند و با هم در بدست آوردن منابع سیستم رقابت نمی كنند.
اكنون می توانید كمی از طعم شیرین Virtualization و Grid Computing را بدون داشتن سرور های گران قیمت بچشید.
 
 
 
جدیدترین مطالب سایت