پنجم آذر ماه سالروز تشکیل بسیج مستضعفان

پنجم آذر ماه سالروز تشکیل بسیج مستضعفان

5 آذر ماه سالروز تشکیل بسیج مستضعفان

بسیج سپاهی است مسلّح به ایمان و مجهّز به عشق و ریسمانی است برای بالا رفتن از شانه ‏هاي‌‌ خیس آسمان.

روز بسیج مستضعفین گرامی باد

 

مقدمه بسیج مستضعفان 

هفته بسیج، بزرگ داشت جان فشانی هایي است که برای سربلندی این سرزمین صورت گرفته است. گمان غلطی است اگر بسیج را حاصل جنگ تحمیلی یا انقلاب اسلامی بدانیم.

 

بسیج، فهم درست اتحاد، اراده و اخلاص مسلمانان است که با ظهور اسلام تولد یافته ودر ملت هاي‌ مسلمان رشدکرده است. هوشمندی حضرت امام خمینی رحمه الله و عدالت خواهی میلیون‌ها انسان باایمان، تنها، تبلور دوباره بسیج در عصر حاضر بود.

 

سازمان بسيج

سازمان بسيج یکی از نیروهای پنجگانه سپاه پاسداران به شمار میرود که جمع آوری، مدیریت و سازماندهی نیروهای داوطلب مردمی را، در راستای اهداف سازمانی، بر عهده دارد.

 

این نیرو که با نام‌هاي‌ سازمان بَسیج مستضعفین یا نیروی مقاومت بسیج هم شناخته می شود در ۵ آذر ۱۳۵۸ به فرمان روح الله خمینی تشکیل شد و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در دی ۱۳۵۹ قانوناً رسمیت پیدا کرد و به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تعلق گرفت.

 

به اعضای این سازمان بسیجی میگویند و طبق ماده ۱۳ قانون مقررات استخدامی سپاه، بسیجی به فردی اطلاق می شود که داوطلبانه جهت تحقق ارتش ۲۰ میلیونی تحت پوشش سپاه در می آید. به موجب همین مادهٔ قانونی بسیجیان به سه دسته «بسیج عادی»؛ «بسیج فعال» و «بسیج ویژه» یا «پاسداران افتخاری» تقسیم می شوند. در جنگ ایران و عراق از بسیجیان بیشتر برای ارسال به صورت داوطلبانه و سازماندهی شده به جبهه‌ها استفاده میشد.

 

تشکل‌های سازمان بسیج مستضعفین:

– بسیج دانش آموزی
– بسیج دانشجویی
– بسیج جامعه دکتری
– بسیج جامعه مهندسین
– بسیج اساتید
– بسیج خواهران
– بسیج ادارات

 

 عضویت‌هاي‌ بسیج به چند گروه تقسیم می شوند که عبارتند از:

به اعضای بسیج که درسطح مدارس راهنمایی ایران تحصیل می کنند پویندگان و به اعضای در سطح دبیرستان پیشگامان گفته میشود. عضویت‌هاي‌ بسیج به گروه‌هاي‌ زیر تقسیم می گردد:

 

– بسیجی عادی:

عموم اقشار معتقد به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هستند که پس از گذراندن دوره آموزش عمومی به عضویت بسیج درآمده و سازماندهی میگردند.

 

– بسیجی فعال:

آن دسته از بسیجیان عادی داوطلب هستند که واجد شرایط لازم بوده و پس از گذراندن دوره‌هاي‌ آموزشی سازمان دهی شده و با سپاه همکاری میکنند.

 

– بسیجیان ویژه:

این گروه که به پاسدار افتخاری هم شناخته میشوند افرادی هستند که صلاحیت‌هاي‌ یک پاسدار را دارا می‌باشند و پس از گذراندن آموزش‌هاي‌ لازم دراین زمینه سازماندهی می گردند.

 

– بسیجیان کادر:

که بسیجیان فعال پس از گذراندن دوره هاي‌ خاص به این سطح از عضویت می‌رسند.

 

پنجم آذر ماه سالروز تشکیل بسیج مستضعفان

اهداف بسیج مستضعفین :

اهداف بسیج مستضعفین به نقل از وبگاه آن به شرح زیر است:
– تحقق فرمایش روح الله خمینی مبنی بر تشکیل هسته‌هاي‌ حزب‌الله
– ایجاد توانایی‌ها و آمادگی‌هاي‌ لازم دفاعی در آحاد مردم در دفاع از کشور
– ایجاد توانایی‌هاي‌ لازم رزمی در نیروهایی که توانایی شرکت در عملیات‌هاي‌ کلاسیک و بزرگ را دارند.
– ایجاد توانایی‌هاي‌ لازم در آحاد مردم بمنظور کمک به هنگام بروز بلایا و حوادث غیر پیشبینی
– کمک به دولت در امر سازندگی

 

امنیت؛ ارمغان بسیج

مخالفت دشمنان با تحقق اندیشه هاي‌ اسلامی، برپایی حکومت عدل رابا مشکلات فراوانی روبه رو می‌کند؛ شیطنت ها و مزاحمت هایي که سلامت جامعه رابه خطر می اندازد.

 

اولین گام برای گسترش مبانی دینی در کشور، ایجاد بستر مناسب و امنیت است. آرامش روانی و آسایش خاطر، عرصه را برای حاکمیت خدا و قانون او فراهم می آورد.

یکی از حیاتی ترین وظایف بسیج، حفظ امنیت کشور است. شرکت پرشور در جنگ تحمیلی، نمونه برجسته اي از حضور موفق بسیج در صحنه امنیت ملی بوده است. اکنون نیز نیروهای بسیجی با گذراندن دوره هاي‌ گوناگون نظامی، خودرا در برابر تهاجم دشمنان خارجی و توطئه هاي‌ داخلی آماده می سازند.

 

واکنش های اضطراری بسیج

حوادث پیشبینی نشده مانند زمين لرزه، سیل و توفان، همه ی ساله انسان هاي‌ فراوانی رابه کام مرگ می کشاند. اگرچه اقدام برای پیش گیری، اولین گام برای کاهش خسارت هاي‌ ناشی از این حوادث است، ولی به امدادرسانی پس از وقوع این پدیده ها نیز نباید بی توجهی کرد. تجربه هاي‌ تلخ گذشته که به از دست دادن هم میهنانمان در حوادث گوناگون به ویژه زمين لرزه انجامید، زمینه حرکت مؤثر نیروهای بسیج در سراسر کشور شد.

 

آنان با آموزش شیوه هاي‌ امداد و نجات و روش هاي‌ پیش گیری و کاهش خسارت، آمادگی مردم را در برابر این حوادث، افزایش می‌دهند. الان ایران، یکی از سریع ترین کشور های جهان در امدادرسانی به مناطق حادثه دیده است؛ چرا که نیروهای آگاه و هوشیار بسیج، دراین برنامه نیز هم چون فعالیت هاي‌ دیگر خود، موفق عمل کرده اند.

 

امر به معروف و نهی از منکر در نگاه بسیج

هر حکمی از احکام اسلامی، اهمیتی دارد که بی توجهی به آن، اجرای احکام دیگر را نیز با مشکل روبه رو می سازد. دراین میان، بی توجهی به احکامی که جنبه اجتماعی دارند، بیش از احکام دیگر، نابسامانی پدید می آورد.

 

اسلام، روش جلوگیري از نابسامانی هاي‌ اجتماعی را امر به مشهور و نهی از منکر می‌داند. قرآن کریم و احادیث معصومان به صراحت بر این فریضه الهی تأکید می کنند و فراموشی آنرا آفتی میدانند که سلامت دین و دنیا رابه خطر می اندازد و جامعه رابه فساد می کشاند.

یکی از وظایف مهم و دقیق بسیج، امر به مشهور و نهی از منکر است. بسیج بعنوان نیرویی مردمی، وظیفه دارد با هر گونه فساد و انحراف اجتماعی برخورد کند.

 

انجام چنین وظیفه حساسی، نیازمند تربیت نیروهای باتجربه و کارآزموده است که شیوه هاي‌ برخورد درست با متخلفان را بشناسند و با شرایط و موقعیت هاي‌ امر به مشهور و نهی از منکر نیز آشنا باشند. امروزه، پایگاه هاي‌ بسیج در سراسر کشور، برنامه منظم و گسترده اي را برای آموزش چنین افرادی پیش رو دارند.

 

بسیج ؛ میقات پابرهنگان و معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت یافتگان آن نام و نشان در گمنامی و بی نشانی گرفته اند. امام خمینی«ره»

روز بسیج مستضعفین گرامی باد

ما ز نسل مصطفی و حیدریم ما بسیجی هاي‌‌ خطِ رهبریم گر عیان گردد که فرمان می دهد هر بسیجی

بشنود جان می دهد با ولی تجدید بیعت میکنیم باز هم قصد شهادت می کنیم

 

جدیدترین مطالب سایت