انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) | انشا محرم و کربلا

مجموعه : داستان جالب
انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) | انشا محرم و کربلا

انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین «ع»

زمان رو شدن دست روزگار هم آمد

زمان دعوت مهمان بـه کارزار هم آمد

بـه میزبانی شان لشگر پیاده رسید و

ز شام و کوفه سپس لشگر سوار هم آمد

 

از میان خیمه گاه صدای کودکی می‌آید،کودکی که با گریه ي خود از پدر درخواست آب می کند کودکی تشنه و بیقرار

 

عباس کجاست؟

کنار رود فرات با مشک خشک و بی آب،در تیر باران دشمن مشک را پر می کند اما حيف که عمو هم نمی‌تواند با دستان بریده آب رابه کودکان برساند، می‌خواهد مشک رابه دندان بگیرد و مرحمی بر زخم تشنگی برادرزاده اش باشد اما نمی شود.

 

طاقت کودکان تمام شده ،گریه ي شش ماهه ي کربلا دل ها رابه رحم می آورد اما این نامردان شیطان صفت حتی به او هم رحم نمی‌کنند با دستان خشم و نفرت خود گلویش را نشانه می‌گیرند ،آنگاه که حسین او رابا دستان مهربانش بلند می کند تا شاید بخود آیند و سیرابش کنند اما…

 

چه لحظه ي دردناکی است ان هنگامیکه خون نازنینش دستان پدر را گرم و رنگین می کند، مشتش پرخون می شود و آن جاست که خون را بر آسمان می ریزد و میگوید راضیم به رضای خدا…

 

ناگاه آسمان تیره می شود و خون سرخ علی اصغر در پهنه ي آسمان موج می زند .موجی که آسمان دلها را قرن هاست بارانی کرده است …

 

خدایا این باران را دوست دارم چون قصه ي آب،مشک و بچه هاي‌ تشنه را برایم یادآور می شود ….

 


 

انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) | انشا محرم و کربلا

انشا در مورد ماه محرم و امام حسین «ع»

باز محرمی دیگر از راه رسیدو غم عالم در دل تمام عاشقان کوی حسین خیمه زد ،حسینی که خود و اهل بیتش را فدای اسلام کرد تا بیاد داشته باشند امر به مشهور و نهی از منکر از بزرگ ترین فریضه هاي‌ دینی ماست.کربلا در مصاف نبردی سخت از سال‌ها پیش هنوز در یاد و خاطره ي تمام مسلمانان است و سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شده است.

 

جنگ نابرابری که بهترین خاندان اهل بیت رابه شهادت رساند آنگاه که حسین به سمت خیمه ها روانه شد تا برای آخرینبار با اهل بیتش وداع کند با خواهرش که تنها غمخوارش در دشت نینوا بود،با دختران کوچکش با زین العابدین و علی اصغر شش ماهه اش کوچک‌ ترین شهید کربلا.

 

آری حسین آخرین وداعش با طفل کوچکش بود آنگاه که او را از آغوش پرمهر عمه جدا می کند و بر بالای دست میگیرد،یزیدیان ملعون حتی به غریبی او هم رحم نکردند و با تیری سه شعبه گلوی کوچکش را نشانه گرفتند دستان حسین از خون علی اصغر لبریز شد حسین این خون رابه آسمانها ریخت و غم خونبارش را بر آسمان پاشید،وقتی دوباره به قتلگاه برگشت جان عزیزش را فدای دینش کرد و به جهانیان ثابت کرد که خون بر شمشیر پیروز است

 

بیایید ما همچون امام حسین«ع»در دفاع از آرمانهای اسلام عزیزمان بکوشیم

 

ماه اشک و خون،ماه محرم رابه همه ی ي مسلمانان تسلیت میگویم

 


انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) | انشا محرم و کربلا

انشا محرم و کربلا

دوباره بوی محرم به مشام می رسد و پرچم هاي‌ مشکی در گوشه و کنار شهر بر در و دیوار خودنمایی می کند نام حسین ورد زبانها می شود و قصه اش همه ی جا نقل میگردد قصه اي پرغصه ،قصه ي عاشورا ،روزی که امام با هفتاد و دو تن از یاران باوفایش قیام کرد و اینک سال هاست عزادارانش سوگوارند و یادش زنده تر از همیشه است

 

عاشورا چه قصه ها در دل دارد! قصه ي ابوالفضل العباس«ع»،قاسم جوان رشید را،رقیه طفل سه ساله را،علی اکبر و علی اصغر را و زینب بزرگ را…

 

از کدام یک باید بگویم از علی اصغر که دشمنان بی رحم بر تشنگی اش رحم نکردند و تیری بر گلویش زدند و جویباری از خون جاری ساختند یا از رقیه که هجر پدر را طاقت نیاورد و با سر پدر نجوا کرد و نمی‌دانم چه شنید که آرام شد برای همیشه،آرامشی درکنار پدر،یا از زینبی که این همه ی بار مصیبت به دوش کشید اما استوار ماند…

 

عاشورا قصه ي غمباری است که مشتاقان اباعبدالله الحسین را همه ی ساله بخود میخواند …

 

قصه اي که تکرار تاریخ هم غبار فراموشی بر ان نمی نشاند و با ورق زدن هر صفحه از این کتاب ،گوهر اشک می افشانیم ،قصه اي که با شنیدنش دلهایمان به درد می‌آید .

 

باشد که با خواندن و ورق زدن این کتاب ،درس هاي‌ عاشورا را بیاموزیم، حسین «ع»را بشناسیم ودر حفظ دینمان محکم و استوار باشیم.

 


 

انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) | انشا محرم و کربلا

 

انشا محرم

نبرد کربلا جنگی بود که در دهم محرم ۶۱ هجری قمری «۲۱ مهر سال ۵۹ خورشیدی» اتفاق افتاد و به عاشورا مشهور است.

 

این نبرد میان سپاه حسین بن علی و سپاه یزید بن معاویه در نزدیکی محلی به‌نام کربلا در گرفت.حسین بن علی روز دوم محرم به کربلا رسید و روز سوم عمر بن سعد با ۴۰۰۰ نفر در کربلا اردو زد.

 

در روز هفتم محرم آب را بر حسین بن علی و همراهانش بستند ودر نهم محرم، شمر با ۴۰۰۰ نفر و نامه‌اي از طرف عبیدالله بن زیاد وارد کربلا شد، او در این نامه به عمر بن سعد دستور داده بود با حسین بن علی بجنگند و او را بکشند و اگر این‌کار از دست او برنمی‌آید، فرماندهی رابه شمر واگذارد.

 

واقعه تاریخی عاشورا

روز دهم محرم سپاهیان حسین بن علی و عمر سعد در مقابل هم قرار گرفتند. به روایت ابومخنف تعداد سپاه حسین ۳۲ سواره نظام و ۴۰ پیاده و به روایت محمد باقر چهل و پنج سوار و صد نفر پیاده بود. در مقابل او سپاه عمر بن سعد با حدود ۳۰۰۰۰ نفر قرار داشت. جنگ آغاز شد و حسین و یارانش کشته شدند.

 

پس از جان‌باختن حسین، سپاه عمر بن سعد سر ۷۰ تن از لشکریان حسین را جدا کرد «غیر از حر و علی‌اصغر» و بر بالای نیزه‌ها گذاشت.خیمه‌ها تاراج ودر نهایت آتش زده شد، ساربان شترهای کاروان حسین بن علی به‌نام بجدل بن سلیم برای بدست‌آوردن انگشتر حسین بن علی، انگشت او را برید تا انگشتر را بدست آورد ودر نهایت سپاه عمر بن سعد اجساد کشته‌شدگان کربلا را در بیابان رها کرد و این اجساد پس از سه روز توسط قوم بنی‌اسد دفن شدند.

 


 

انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) | انشا محرم و کربلا

انشا برای محرم

هر چند به لحاظ نظامی ابعاد این نبرد بزرگ نبوده‌است اما اثر اعتقادی و سیاسی بزرگی داشته‌است. از یک سو سبب تضعیف مشروعت سیاسی حکومت بنی امیه شده‌است.

 

به طوری‌كه پس از ان قیام‌هاي‌ فراوانی با شعار خونخواهی حسین بر ضد ان حکومت رخ داد ودر نهایت منجر به سقوط ان شد. از سوی دیگر نقشی چشمگیر بر هویت اجتماعی و اعتقادی شیعیان طی قرن‌هاي‌ بعد تا به امروز داشته‌است.

 

حسین بن علی هنگام زمام‌داری پدرش، او را در جنگ‌هاي‌ جمل و صفین و نهروان همراهی کرد. سال ۵۰ هجری هنگام کشته‌شدن برادرش حسن بن علی، معاویه حدود ۱۰ سال به‌عنوان خلیفه باقی بود. بر پایه قرارداد صلح با حسن، طبق بند دوم صلح‌نامه معاویه نمی‌بایست برای خود جانشینی انتخاب کند.

 


 

انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) | انشا محرم و کربلا

موضوع انشا محرم

به روایت سلیم پسر قیس یکسال قبل از مرگ معاویه در حج سال ۵۹ هجری قمری حسین بنی هاشم، دویست نفر از اصحاب پیامبر و پانصد نفر از تابعان را در مِنی در خیمه خود گرد آورد.

 

احادیث پیامبر مشتمل بر نصب علی به خلافت در غدیر خم و شأن و جایگاه اهل بیت رابه یادشان آورد و آنان بر ان اقرار کردند. و نیز از معاویه و ستمش انتقاد کرد. سپس با آنان پیمان بست که این مطالب رابه خاندان و قبایل خود برسانند.

 

معاویه در نیمه رجب سال ۶۰ هجری قمری مرد و پسرش یزید رابه جانشینی انتخاب کرد. حسین بن علی از همان آغاز بیعت او را نپذیرفت. یزید نامه‌اي به حاکم ولید پسر عتبه حاکم مدینه نوشت و به او دستور داد که از حسین بن علی، عبدالله پسر عمر و عبدالله پسر زبیر برای یزید بیعت بگیرد و اگر حاضر به بیعت نشدند انها را بکشد.

 

حاکم مدینه در اجرای فرمان سستی کرد و یزید عمرو پسر سعید پسر عاص رابه جایش گماشت.حسین که حاضر به بیعت با یزید نبود با خانواده خود شب بیست و هشت رجب از مدینه به مکه رفتند.

 


 

انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) | انشا محرم و کربلا

انشا درباره محرم با مقدمه

در این هنگام مردم کوفه که از مرگ معاویه با خبر شده‌بودند نامه‌هاي‌ زیادی برای حسین نوشتند و از او خواستند تا به عراق و کوفه بیاید. حسین بن علی نیز مسلم بن عقیل رابه کوفه فرستاد.

 

ابتدا هزاران نفر از مردم کوفه با مسلم بن عقیل همراه شدند. اما با ورود عبیداللّه پسر زیاد که از طرف یزید به حکومت کوفه گمارده شده‌بودو مردم کوفه را تهدید کرده‌بود، مسلم را تنها گذاشتند.عبیداللّه، مسلم بن عقیل را دستگیر کرد و کشت. حسین با خانواده و یاران خود به‌سمت کوفه حرکت کرد ودر نزدیکی کوفه بود که خبر پیمان‌شکنی مردم کوفه و کشته‌شدن مسلم را آوردند.

 

انشا از محرم

عبیداللّه که بر اوضاع کوفه مسلط شده‌بود حر پسر یزید ریاحی را برای دستگیرکردن حسین بن علی و همراهانش فرستاد و سپس عمر بن سعد رابا ۳۰٬۰۰۰ نفر[نیازمند منبع] به کربلا اعزام کرد.

 

این امر موجب شد تا شمار زیادی از افرادی که با حسین بودند او را رها کنند و تنها نزدیک‌به ۷۰ تن با او باقی بمانند. عبیداللّه به عمر بن سعد وعده داده‌بود که اگر حسین بن علی را بکشد، او را فرمانده ری خواهد کرد؛ اما پس از این ماجرا اینکار را نکرد.

 

تعداد سپاهیان ابن زیاد برای جنگ

تعداد سپاهیانی که ابن زیاد برای جنگ با حسین گسیل کرد در منابع مختلف گزارش شده‌است. این تعداد دستکم ۴۰۰۰ نفر ودر برخی گزارش‌ها تا ۸۰۰۰۰ نفر برآورد است. اما معروفترین تخمین حدود ۳۰۰۰۰ نفر است. طبق تحقیق سیدمجید پورطباطبایی ترکیب سپاه به شرح ذیل بوده‌است:

 

۱ـ ۴٬۰۰۰ نفر به فرماندهی عمر بن سعد

۲ـ ۴٬۰۰۰ نفر به فرماندهی شمر بن ذی الجوشن

۳ـ ۱٬۰۰۰ نفر به فرماندهی حربن یزید ریاحی

۴ـ ۲٬۰۰۰ نفر به فرماندهی یزید بن رکاب کلبی

۵ـ ۴٬۰۰۰ نفر به فرماندهی حصین بن نمیر تمیمی

۶ـ ۳٬۰۰۰ نفر به فرماندهی مغایر بن رهینه مازنی

۷ـ ۲٬۰۰۰ نفر به فرماندهی نصر بن حرشه

۸ـ ۳٬۰۰۰ نفر به فرماندهی کعب بن طلعه

۹ـ ۱٬۰۰۰ نفر به فرماندهی شبث بن ربعی

۱۰ـ ۱٬۰۰۰ نفر به فرماندهی حجّار بن ابجر

۱۱ـ ۴٬۰۰۰ نفر به فرماندهی عمر و بن حجاج زبیدی

۱۲ـ ۱٬۰۰۰ نفر به فرماندهی یزید بن الحرث بن رویم

۱۳ـ ۵۰۰ تیراندازان همراه حصین

۱۴ـ ۵۰۰ نفر به فرماندهی عزره بن قیس

جمع کل: ۳۱٬۰۰۰ نفر

 

روز نبرد

بنا بر نقل سید بن طاووس، درکتاب لهوف، صبح عاشورا ابتدا حسین بریر پسر خضیر از زاهدان نامدار کوفه را جهت موعظه جانب لشکر عمر سعد فرستاد، ولی آنان اعتنا نکردند. سپس خود به نزد آنان رفت تا اتمام حجت کند. او گفت مرا بین دو چیز مخیر کرده اند. یا بجنگم و یا ذلت پذیرم و با یزید بیعت کنم، ولی ذلت از ما دور است. لذا با شما می جنگم.

 

سپس سپاه عمر سعد جنگ را آغاز کرد. این حمله با تیراندازی عمر سعد بطرف اردوگاه حسین بن علی ‏آغاز شد. شمر هم به نیروهای خود دستور داد که حمله‌اي ‏گروهی بکنند و سپاه حسین‏ را نابود کنند.

 

همه ی گردان‌هاي‌ سپاه کوفه در این حمله شرکت داشتند. یاران حسین هم در مقابل این هجوم تلاش کردند که از خود دفاع کنند و نیمی از یاران‏ او «غیر از بنی هاشم» در این حمله نخست کشته شدند. شمار کشته‌شدگان این حمله را ۴۱ تن گفته‌اند.

 

شماری از آنان «غیر از ۱۰ نفر از غلامان حسین و دودمانش و ۲ تن از غلامان علی‏»؛ عبارت‌اند از:

نعیم بن عجلان

عمران بن کعب،

حنظله،

قاسط،

کنانه،

عمرو بن مشیعه،

ضرغامه،

عامربن مسلم،

سیف بن مالک،

عبدالرحمان درجی،

مجمع عائذی،

حباب بن حارث،

عمرو جندعی،

حلاس بن عمرو،

سوار بن ابی عمیر،

عمار بن ابی سلامه،

نعمان بن عمر،

زاهر بن‌عمر،

جبله بن علی،

مسعود بن حجاج،

عبدالله بن عروه،

زهیر بن سلیم،

عبدالله

عبیدالله ‏پسران زید بصری.

 

جنگ گروهی و تن به تن تا نماز ظهر ادامه یافت. هنگام نماز حسین به زهیر بن قین و سعید بن عبدالله حنفی دستور داد با نیمی از یاران در مقابل او صف بکشند تا بتواند به نماز بایستد.

 

دشمن در هنگام نماز آن ها را تیرباران کرد. سعید بدن خودرا سپر قرار داد و به شهادت رسید.عمر بن سعد دستور داد تا حسین بن علی و همراهانش را محاصره کنند و آب رابه روی آنان ببندند. سرانجام حسین بن علی در روز عاشورا، ۱۰ محرم سال ۶۱ در کربلا کشته شد و همه یٔ خیمه‌هاي‌ خانواده و یارانش رابه آتش کشیدند.

 

کشته شدن امام حسین «ع» و یارانش

پس از کشته‌شدن یاران و خانواده حسین بن علی در واقعه کربلا، عمر بن سعد دستور داد تا سرهای آنان را ببرند.

 

پس از ان؛ سرها را بین قبایل قسمت نمود تا آنان بدین گونه به ابن زیاد نزدیک‌تر شوند. قبیله کنده به ریاست قیس بن اشعث کندی ۱۳ سر، قبیله هوازن به ریاست شمر بن ذی الجوشن ۱۲ سر، تمیم ۷ سر و بنی اسد ۱۶ سر بر نیزه کردند ودر مجموع با ۷۱ سر بریده وارد کوفه شدند.هنگام طلوع آفتاب سرهای کشته‌شدگان و کاروان اسیران از باب الساعات وارد مسجد اموی شد.

 

آنگاه به دستور یزید، تمامی سرها تا ۳ روز بر دروازه‌هاي‌ شهر و مسجد اموی آویزان گردید. علی پسر حسین پس از چندی موافقت یزید را گرفت تا سرها رابه بدن‌ها ملحق کند و سر حسین و دیگر کشته‌شدگان رابه کربلا برد و به اجسادشان ملحق کرد.

 

در عین حال چند سر را در باب الصغیر به خاک سپردند، که عبارت‌اند از:

سر ابوالفضل العباس

سر علی‌اکبر

سر حبیب بن مظاهر

 


 

انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) | انشا محرم و کربلا

سوگواری محرم و عزاداری‌ها

سوگواری محرم سوگواری‌ها و یادبودهایی است که به مناسبت کشته شدن حسین بن علی و یارانش که در واقعه کربلا روی داد، انجام می شود. این نبرد درسال ۶۱ هجری قمری در صحرای کربلا در عراق کنونی اتفاق افتاد. سوگواری برای حسین بن علی مختص ماه محرم نمی شود ودر دیگر روزهای سال نیز با توجه به فرهنگ و رسم هر منطقه انجام میشود.

 

سوگواری برای حسین بن علی و دیگر یارانش از روز نخست محرم آغاز می شود ودر ظهر عاشورا به اوج می رسد. در غروب و شامگاه عاشورا، این سوگواری تحت عنوان مراسم شام غریبان ادامه پیدا میکند. در روز ۱۲ محرم نیز مراسمی با نام «سوم امام حسین» انجام می شود. این نوع مراسم‌ها در روز ۱۶ محرم با نام «هفتم امام حسین» و ۲۰ صفر با نام «اربعین» ادامه پیدا میکند.

 

انشا محرم

تحقیق محرم

تحقیق کوتاه عزاداری عاشورا

مراسم سوگواری سومین امام شیعیان

 

مراسم سوگواری سومین امام شیعیان از دیدگاه شیعه اهمیت بسیاری دارد و انجام ان پرستش است. سوگواری محرم در جاهای مختلف به صورت‌هاي‌ گوناگون انجام می شود. علاوه بر شیعیان، این مراسم در بین غیر‌مسلمانان در ترینیداد و توباگو، جامائیکا، هند و ارمنی‌هاي‌ ایران برگزار می شود.سوگواری محرم علاوه بر ابعاد مذهبی، ابعاد سیاسی و اجتماعی نیز دارد.

 

سوگواری برای کشته شدان کربلا در همان روزهای پس این واقعه انجام شد. در چهلم «اربعین» هنکامیکه اسیران از شام بسوی مدینه درحرکت بودند راه خود رابه سمت کربلا تغییر داه و هنکامیکه بدان سرزمین رسیدند با جابر ابن عبدالله انصاری صحابی پیامبر و تعدادی از بنی هاشم مواجه شدند ودر آنجا به سوگواری و نوحه سرایی پرداختند.

 


 

انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) | انشا محرم و کربلا

اولین سوگواری در مدینه

سوگواری در مدینه نخستین بار به پیشگامی ام سلمه همسر پیامبر اسلام انجام شد.

در دوران امام پنجم شیعیان «که خود در کربلا حضور داشت»

و امام ششم شیعیان که مصادف را دوران ضعف بنی امیه بود سوگواری به‌صورت مراسم سالانه رواج یافت.

سایر امامان شیعه نیز در برگزاری مراسم سالانه برای کشتگان کربلا اهتمام داشتند.

در این دوران بسیاری از شاعران شیعه نیز اشعاری در مراثی حسین سرودند.

 

آل بویه

یکی ازمهمترین دوران سوگواری برای کشتگان کربلا در قرن چهارم و مقارن با حکومت آل بویه‌است. در این دوران حکومت‌هاي‌ شیعی همچون علویان طبرستان، زیدیان یمن، حمدانیان در شمال عراق، فاطمیان در مصر و آل بویه در عراق و ایران به قدرت رسیدند. عموم مورخان به برگزاری سوگواری به‌ صورت عمومی در کوچه خیابان در این دوران اشاره کرده‌اند.

در این باره ابن جوزی مینویسد: «درسال ۳۵۲ «قمری» معزالدوله دیلمی دستور داد، مردم در روز عاشورا جمع شوند و اظهار حزن کنند; در این روز بازارها بسته شد و خرید و فروش موقوف گردید; قصابان گوسفند ذبح نکردند، هریسه پزها هریسه «حلیم» نپختند، مردم آب ننوشیدند; در بازارها خیمه برپا کردند و به رسم سوگواری کرباس آویختند; زنان به سرو روی خود می‌زدند و بر حسین ندبه می کردند.»

 

حاکمان فاطمی مصر

حاکمان فاطمی مصر نیز با آنکه با ال بویه حریف بودند از روش آنان در سوگواری پیروی کردند.تقی الدین مقریزی در این باره مینویسد که:
«در زمان المعزلدین الله به سال ۳۶۳ «قمری» در کشور مصر تمام فاطمیین و شیعه در روز عاشورا درکنار آرامگاه ام کلثوم و سیده نفیسه اجتماع نموده و به سوگواری پرداختند و مبلغ بی حساب برای اطعام و سوگواری و شربت مخارج نمودند و به سال ۳۹۶ «قمری» در مصر کلیه بازارها را تعطیل عمومی کردند و ابن مأمون درسال ۵۱۵ «قمری» از موقوفات و صدقات کشور مصر روز عاشورا را تعطیل و روز توزیع صدقات قرار داد. ودر عهد صدارت افضل بن بدرالدین در مسجد حسینی قاهره بوریاها فرش شد و افضل بدین سان در قلب مردم را یافت.

 


 

انشا با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) | انشا محرم و کربلا

انشا در مورد شهادت امام حسین (ع)

ناگهان طوفانی از خون شد،ناگهان علم دگرگون شد

از زمین تا آسمان ناگاه ،غرق دردریایی از خون شد

محرم ماه حماسه وخون می آید

 

مقدمه : سلامی میکنم به محرم وخون هایي که برروی سنگ هاي‌ داغ کربلا نقش بسته است .

 

درود بر حسین«ع» پسر زهرا«س»

که در یک سوی میدان با قامتی استوار ایستاده بودو درآن سو لشکری بزرگ وانبوه در برابرش صف کشیده بودند، او که بجز آتش وتشنگی دستی به یاریش نیامد تا زمین از خون او و یارانش رنگین شد ؛در روز بزرگ عاشورا؛ روزی سراسرغم و اندوه و ناله،گویی ان روزخورشید،نور خودرا از دست داده بود مصیبتی بس طاقت فرسا بود ؛درود بر حسینی که مانند کوه درتیرباران دشمن ایستادگی کرد وگل ها ي باغ هستی اش در این راه پرپر شدند.

 

وقتی زینب«س»شمشیرهای فتنه را می‌بیند که در آسمان می رقصند و بر جان کسی ضربه میزنند که خداوند از همه ی بیشتر عاشقش بود ،وقتی شش ماهه حسین«ع»در برابر دیدگانش پرپر می شود وقتی جوانی قاسم و نوجوانی علی اکبر را ازدست رفته میبیند چگونه باید صبر کند و این همه ی مصیبت رابه دوش بکشد …آسمان که هیچ حتی رودها هم از دلتنگی اش مرثیه می خواندند و عزادار او بودند..

 

کاش ما قدر این خون هارا بدانیم

وبه یاد داشته باشیم که چرا امام حسین«ع» این رنج هاراتحمل کرده است،چرا زینب الگوی مقاومت و ایثار و جانفشانی است…کاش درس هاي‌ محرم و عاشورا را از یاد نبریم که محرم زنده است تا تاریخ زنده است.

 


 

انشای زیبای محرم

ان حسینی که شرف یافته از دین شرفش

سر و جان داد زکف تا نرود دین ز کفش

نامش حسین بود

ودر سوم شعبان سال چهارم هجری در مدینه چشم به جهان گشود اما در روز دهم محرم سال شصت و یک هجری در صحرای سوزان کربلا شهد شهادت را نوشید.بازهم باران بر گونه هاي‌ خیس رهگذران می بارد و حس و حالی دیگر به آنان می بخشد ،دوباره ابر شروع به گریستن می کند و چند روزی مهمان کوچه هاي‌ تاریک ماست.

 

می‌خواهم من هم زیر بارش اشک آسمان قدم بزنم و دوباره ان روزها را بیاد آورم روزهایی که در تاریخ ماندگار است،روزهایی که در صحرای دل زینب چه نواها آفرید و تا جان داشت در غمش اشک ریخت،بر غم برادرش در صحرایی که تنها و غریب ماند؛همان برادری که شب را محرم دردهایش می‌دانست و روز را آغاز پیروزی و سربلندی…

 

ان نوا ،نوایی است از سوی خیمه ها،نوایی از داغ دل زینب،نوایی از مشک هایي که با نیزه پاره شد مشک هایي که با لبهای خشکیده تماشاگر دردناک ترین صحنه هاي‌ عطش بودند و خیمه هایي که در آتش حسرت سوختند و بی خانمانی اهل بیت را فریاد زدند.

 

کاش بیاد داشته باشیم برای شهادت حسین آتش و گرمایی در دل شیعیان است که هرگز سرد و خاموش نخواهد شد و این عاشورا درس بزرگی از ایثار و فداکاری بود درس محبت و عشق و ایمان،پس ما بکوشیم تا این درس ها را بیاموزیم و ستون محکم دینی که با مجاهدت و شهادت بهترین اهل بیت رسول«ص»به دست ما رسیده را استوارتر و محکم تر سازیم.

 

بهترین انشا برای محرم و ایام سوگواری محرم و محرم را امسال چگونه عزاداری کردید و .. در اینجا امیدواریم مورد پسند واقع شده باشد.

جدیدترین مطالب سایت