در هواپیمای تهران – یاسوج قبل سقوط چه گذشت؟ + عکس لاشه هواپیما

در هواپیمای تهران – یاسوج قبل سقوط چه گذشت؟ + عکس لاشه هواپیما

عکس لاشه هواپیما

اولین عکس نزدیک و تقریباً واضح از لاشه هواپیمای تهران – یاسوج توسط شبکه هوانوردی منتشر شد. به گزارش تالاب از یاسوج، پس از 3 روز جست‌وجو صبح امروز در قله نغل پازن‌پیر دنا لاشه‌هاي هواپیمای ATR72 پیدا شد.

 

در هواپیمای تهران – یاسوج قبل سقوط چه گذشت ؟

استاد باسابقه خلبانی کشور با تشریح دلایل احتمالی برخورد هواپیمایATR به کوه گفت:هواپیما در قسمت شرقی با سلسله قله هاي دنا برخورد کرده و نتوانسته به قسمت غربی که فرودگاه قرار دارد، برسد.

در هواپیمای تهران - یاسوج قبل سقوط چه گذشت؟ + عکس لاشه هواپیما

کاپیتان عین الله اردشیری، خلبان پیش کسوت کشور در گفت و گو با مهر اظهار کرد: با بررسی عکسهایی که تا ساعت ۱۲ امروز از محل حادثه منتشر شده، هواپیما اصلا طرح تقرب برای فرود را انجام نداده است و روی NDB «دستگاه تقرب پرواز فرودگاه» نرفته است.

وی که تمام سوانح هوایی کشور را بررسی کرده است، گفت: هواپیما در قسمت شرقی با سلسله قله هاي دنا برخورد کرده و نتوانسته قله را رد کرده و به قسمت غربی که شهر یاسوج و باند فرودگاه قرار دارد، برسد.

او درباره «شرایط و تصمیمات احتمالی خلبان پیش از برخورد با کوه» گفت: خلبان از میان ابرها، زمین را مشاهده کرده و سریع ارتفاع رابه ۱۰ هزار پا کاهش داده و زیر ابرها رفته است و تصور کرده می‌تواند با همین ارتفاع از زیر ابرها، خود رابه فرودگاه برساند. خلبان روی دستگاه DME، فاصله هواپیما با فرودگاه را می دیده است .

 

 

به گزارش تالاب عقربه دستگاه ADF ، نیز سمت و جهت فرودگاه را نشان می داده است. بنابر این خلبان زمانی که ارتفاع کم کرده و زیر ابرها رفته است، تصور کرده با اطلاعات مذکور ودر ارتفاع ۱۰ هزار پایی میتواند از جاییکه ارتفاع سلسله قله هاي دنا کمتر است، عبور کرده و به سمت فرودگاه برود. اما در ۸.۵ مایلی فرودگاه با کوه برخورد کرده است.

 

کاپیتان اردشیری ادامه داد: زمانی که برف می بارد و کوه و زمین پوشیده از برف است، از ارتفاع، نمی‌توان بین کوه و زمین تمایز قائل شد. بهمین دلیل خلبان متوجه وجود قله در مقابل خود نشده است و زمانی متوجه قله در مقابل هواپیما شده است که فرصت کافی برای اوج گرفتن در اختیار نداشته و متاسفانه با یکی از قله هاي کوتاه سلسله قله هاي دنا برخورد کرده است.

در هواپیمای تهران - یاسوج قبل سقوط چه گذشت؟ + عکس لاشه هواپیما

دایره زرد، محل برخورد هواپیما و دایره قرمز، فرودگاه یاسوج را نشان می‌دهد

وی درباره ارتفاع احتمالی هواپیما در هنگام برخورد با کوه گفت: هواپیما در هنگام برخورد با کوه حدود ۱۰ هزار پا ارتفاع داشته است. اما هواپیما تا زمانی که روی NDB فرودگاه قرار نگرفته باشد، اجازه ندارد ارتفاع خود رابه کمتر از ۱۵هزار و ۵۰۰ پا کاهش دهد ودر واقع قبل از قرار گرفتن روی NDB فرودگاه، حداقل ارتفاع باید ۱۵هزار و ۵۰۰ پا باشد.

 

به گزارش تالاب این استاد کارآزموده خلبانی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که « آیا ممکن است، خلبان به دلیل خطای انسانی ارتفاع هواپیما را کم کرده باشد؟» توضیح داد: کاهش ارتفاع هواپیما، الزاما ناشی از اشتباه خلبان نبوده و دلایل مختلفی میتواند عامل کاهش ارتفاع هواپیما باشد که «برخی» از این دلایل به این شرح است: ممکن است هواپیما در داخل ابرها با مشکلاتی مواجه شده و اصطلاحا به شرایط «STALL» یا «واماندگی» رسیده و با خارج شدن از بازرسی، هواپیما به کوه برخورده کرده است.

 

ممکن است سیستم ضدیخ هواپیما از کار افتاده باشد که دراین صورت در عرض چند دقیقه، بدنه هواپیما از چندین تن یخ پوشیده می‌شود و هواپیما سنگین شده و نمیتواند ارتفاع را حفظ کند. ممکن است از کار افتادن یکی از موتورهای هواپیما نیز منجر به کاهش ارتفاع شده باشد.

 

وی درباره این که گفته میشود هواپیما با قله دنا برخورد کرده، نیز گفت: ما دراین منطقه با سلسله قله هاي دنا روبه‌رو هستیم و هواپیما با قله چهارم یا پنجم دنا « از نظر ارتفاع» برخورده کرده است.

 

وی در توضیح بیشتر گفت: جاییکه هواپیما برخورد کرده، از قله اصلی ۱۴۵۰۰ پایی دنا، ۲۰ مایل یا ۳۷ کیلومتر؛ از قله دوم ۱۴۱۰۰ پایی دنا، ۲۸ مایل یا ۵۲ کیلومتر؛ و از قله سوم ۱۴هزار پایی دنا، ۶مایل یا ۱۱ کیلومتر فاصله دارد.

 

کاپیتان اردشیری ادامه داد: جاییکه هواپیما برخورد کرده، در ارتفاع حدود ۱۰ هزار پایی و احتمالا با قله هاي چهارم یا پنجم دنا است.

در هواپیمای تهران - یاسوج قبل سقوط چه گذشت؟ + عکس لاشه هواپیما

سرنشینان سالم هواپیما چه شدند؟

کاپیتان اردشیری همچنین گفت: قطعات هواپیما به دلیل برخورد هواپیما با برف« و نه صخره»، نمی‌تواند به فاصله دور پرتاب شود؛ لذا چهار لکه سیاه مشاهده شده در برخی عکسهای منتشره، نشان می‌دهد که این لکه ها، چهارنفر از سرنشینان هواپیما هستند که در حالت مجروح از هواپیما خارج شده اند. دو نفر از آن ها فاصله کوتاهی را توانسته اند طی کنند و دو نفر دیگر، مسافت بیشتری را طی کرده اند. این بدان معناست که این ۴ لکه از سرنشینان هواپیما هستند که در نهایت به دلیل خون ریزی یا یخ زدن، نتوانسته اند ادامه مسیر بدهند.

 

وی ادامه داد: در عین حال امکان دارد سرنشینان سالم تری غیر از این چهار نفر، مسافت بیشتری را طی کرده باشند تا خود رابه جایی مثلاً روستای شرفی که از توابع روستای فده است، برسانند.

 

کاپیتان عین الله اردشیری، سال ها خلبان ازمایشگر سازمان هواپیمایی کشوری و مسئول بررسی بسیاری از سوانح مهم هوایی کشور بوده است.

 

حتما بخوانید:

جدیدترین مطالب سایت