نیمی از مردم یکبار بواسیر (هموروئید) را تجربه می کنند

مجموعه : رپورتاژ آگهی
نیمی از مردم یکبار بواسیر (هموروئید) را تجربه می کنند

درمان بواسیر (هموروئید)

شاید در نگاه اول تصور کنید بواسیر تنها مختص به سالخوردگان است اما لازم است بدانید این بیماری حتی ممکن است کودکان زیر 5 سال و یا جوانان را نیز درگیر نماید زیرا که عروق و رگ های این ناحیه به شدت حساس بوده و احتمال آسیب آنها زیاد است.

 

بواسیر یا هموروئید بعنوان شایع ترین بیمار ناحیه ی مقعد شناخته می شود به حدی که می توان گفت نیمی از افراد، حداقل برای یکبار به این بیماری مبتلا می شوند به علاوه طی تحقیقات به عمل آمده مشخص شده شیوع این بیماری در بین زنان بیشتر از مردان است زیرا یکی از علت های اصلی بواسیر، بارداری و زایمان می باشد.

 

در کنار موارد ذکر شده می توان گفت بواسیر در اغلب موارد افرادی در سنین بالاتر را درگیر می نماید زیرا که بافت نگهدارنده رگ ها با افزایش سن تضعیف شده پس راحت تر کشیده شده و آسیب پذیر تر می شوند.

 

ممکن است شما به این بیماری مبتلا شده باشید ولی از وقوع آن اطلاعی نداشته و یا دلیل درد و و خونریزی های مکرر ناحیه ی مقعد را ندانید، خونریزی از مقعد یا خون در مدفوع در اغلب موارد نشانه ای از بیماری بواسیر است. از طرفی دیگر، فرا گیر بودن و شباهت علائم بواسیر با دیگر بیماری ها موجب شده، بیماری های دیگر نیز به اشتباه بواسیر تشخیص داده شوند.

 

علت شیوع بالای این بیماری گسترده بودن عوامل آن است، به تعبیری دیگر می توان گفت، رفتار ها و فعالیت های بسیاری هستند که می تواند موجب ابتلا به بیماری بواسیر شوند و این امر نشان میدهد اغلب علت های این بیماری شناخته شده می باشد و قابل پیشگیری است.

 

نیمی از مردم یکبار بواسیر (هموروئید) را تجربه می کنند

بواسیر چیست و چگونه به وجود می آید؟

بواسیر را می توان التهاب عروق خونی در ناحیه ی مقعد تعریف نمود که موجب تورم، درد و خونریزی در این ناحیه می  گردد. این بیماری می تواند عروق خونی در ناحیه ی داخل مقعد و یا خارج از آن را درگیر نماید.

 

عامل اصلی بواسیر را می توانیم وارد آمدن فشار به عروق این ناحیه معرفی کنیم که موجب کشیدگی و پارگی این آنها می گردد و به طبع درد و خونریزی را به همراه خواهد داشت.

 

از مهمترین علل ایجاد بواسیر می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

 

فشار آوردن هنگام دفع مدفوع

اضافه وزن

مصرف کم آب و نوشیدنی ها

مصرف کم مواد غذایی حاوی فیبر

بارداری

ایستادن و نشستن های طولانی مدت

نشستن طولانی مدت در دستشویی

زایمان

استفاده از دستمال توالت های زبر یا معطر

یبوست

اسهال مکرر

رابطه جنسی مقعدی

ورزش های سنگین

حمل و جا به جایی اشیاء سنگین

 

تشخیص بواسیر (هموروئید)

جهت تشخیص این بیماری لازم است از انواع آن اطلاع داشته باشید، بواسیر شامل دو نوع مختلف است که در نوع اول عروق داخل روده دچار التهاب شده و شما بیرون زدگی از مقعد را مشاهده نمی کنید اما در نوع دوم عروق اطراف دریچه مقعد دچار التهاب و تورم شده اند که موجب برآمدگی پوست و بیرون زدگی از مقعد می گردد. تشخیص بواسیر به سادگی توسط خود فرد و یا پزشک صورت می گیرد. برخی از مهمترین نشانه های بیماری بواسیر بدین شرح است:

 

مشاهده خون هنگام دفع مدفوع

بیرون زدگی گوشتی از ناحیه ی مقعد ( بواسیر خارجی )

درد

خارش

خروج ترشحات لزج بعد از مدفوع

دفع ناکامل مدفوع

خونریزی از مقعد

 

پس از مشاهده هر یک از علائم ذکر شده سریعا جهت تشخیص دقیق تر توسط پزشک به کلینیک مراجعه نمایید. پزشک پس از معاینه چشمی احتمالاً آزمایشات مختلفی را تجویز می نماید تا از علت دقیق این نشانه ها آگاهی یابد زیرا  که علائم ذکر شده تنها مختص به هموروئید نیستند بلکه بیماری های بسیاری وجود دارند که علائمی مشابه بواسیر دارند، به طور مثال در موارد نادر علائم ذکر شده نشان دهنده ی بیماری خطرناکی مثل سرطان کولون، راست روده یا مقعد است.

 

علاوه بر آزمایشات، پزشک می تواند توسط وسیله مخصوصی به نام سیگموئیدوسکوپ داخل مقعد ( یک سوم انتهایی راست روده ) را مشاهده و مورد بررسی قرار دهد تا پس از تشخیص صحیح درمان مورد نیاز را تجویز نماید.

 

بواسیر چگونه درمان می شود؟

بواسیر درصد شیوع بالایی دارد و در دسته بیماری های دردناک جای دارد اما در صورت ابتلا به آن نیازی به نگرانی نیست زیرا که امروزه این بیماری را می توان به راحتی و در کوتاه ترین زمان ممکن درمان نمود.

 

بواسیر بسته به میزان آسیب وارد شده به عروق و مدت زمان ایجاد آن یعنی مزمن و حاد بودن بواسیر می تواند روش های درمانی مختلفی را در برگیرد که در ادامه به آن می پردازیم.

 

درمان بواسیر در خانه

اگر بیماری در مراحل اولیه باشد و سریع متوجه شده باشید مبتوانید با مراجعه به پزشک و تشخیص ایشان برخی راهکارها در منزل موجب بهبود علائم بواسیر(هموروئید) گردد اما نمی تواند در درمان قطعی این بیماری موثر باشد. برخی از روش های خانگی درمان بواسیر بدین شرح است:

 

خودداری از استعمال دخانیات و الکل

عدم تاخیر در دستشویی رفتن

تحرک و ورزش های سبک مثل پیاده روی

تغییر حالت نشستن

کاهش وزن

پوشیدن لباس های آزاد

پرهیز از زور زدن در دستشویی

مصرف مواد غذایی حاوی فیبر

نشستن در وان آب گرم به مدت 10 الی 15 دقیقه

استفاده از یخ برای درمان ناحیه ی ملتهب و کاهش خارش آن

پرهیز از مصرف غذاهای پرادویه و تند

پرهیز از مصرف زیاد شیرینی جات

 

درمان بواسیر به روش جراحی

درمان بواسیر به روش جراحی روشی تهاجمی است که علاوه بر قطعی نبودن درمان، عوارض و مشکلات بسیاری را با خود به همراه می آورد همچنین ترس از تیغ جراحی موجب شده بسیاری از افراد از درمان بواسیر خود دلزده شوند اما در برخی موارد پزشک با توجه به شرایط بیمار روش جراحی را تجویز می نماید.

 

روش جراحی آخرین روش تجویز شده می باشد که در صورت پاسخگو نبودن سایر روش ها و تداوم خونریزی انجام می گیرد، جراحی شامل روش های گوناگونی است که از جمله آنها می توانیم به هموروئیدکتومی، استاپلر و … اشاره کنیم.

 

انجام جراحی همراه با تحمل مشکلاتی از جمله نیاز به بستری شدن در بیمارستان، تحمل عوارض داروی بیهوشی، دوران نقاهت طولانی مدت و … می باشد.

 

درمان بواسیر(هموروئید) با لیزر

لیزر روشی کم تهاجمی است که قطعی ترین و بهترین روش درمانی برای از بین بردن بواسیر می باشد که در زمانی کوتاه و بدون هیچگونه عوارض به این عارضه می پردازد.

 

انجام لیزر برای درمان بواسیر در زمانی کوتاه صورت می گیرد و آسیب کمتری را به بافت های اطراف ناحیه درگیر وارد می کند از طرفی با انسداد عروق حین جراحی از خونریزی آنها جلوگیری می نماید همچنین زخم حاصل از بواسیر به سرعت بهبود یافته و نشانه های کمتری را به جای می گذارد.

 

در این روش توسط دستگاه لیزر عروق خونی متورم را منقبض و منعقد می کنند تا خونرسانی به این عروق متوقف شده و بواسیر درمان شود. انجام این عمل نیازی به بیهوشی و بستری شدن در بیمارستان ندارد و به دوره نقاهت کوتاه مدتی نیازمند است با توجه به دلایل ذکر شده بهترین روش درمان بواسیر یا هموروئید تا به امروز لیزر است.

 

نیمی از مردم یکبار بواسیر (هموروئید) را تجربه می کنند

 

کلینیک نوین مرکز درمان بواسیر، هموروئید، شقاق مقعدی، فیستول مقعدی، کیست مویی و زگیل تناسلی با لیزر بهمراه کادری مجرب و تجهیزات روز دنیا و بیش از یک دهه تجربه

 

چه کاری کنیم تا به بواسیر مبتلا نشویم؟

همان طور که ذکر کردیم این بیماری درصد شیوع بالایی ( در حدود 50%، ) بین جوامع امروزی دارد و دلیل آن تغییر سبک زندگی و تغذیه افراد با ورود به زندگی ماشینی است به همین ترتیب افراد جامعه می توانند تنها با رعایت چند نکته ساده که به بهبود سبک زندگی و تغذیه افراد می پردازد از ابتلا به این بیماری در امان باشند.

 

رعایت راهکار های پیشگیری از بواسیر اهمیت بسیار بالایی دارد زیرا که شما را از مراجعه به پزشک و تحمل عوارض بیماری بی نیاز می نماید. برخی از مهمترین راهکار های پیشگیری از بواسیر بدین شرح است:

 

از جا به جایی و حمل اشیاء پرهیز نمایید.

مصرف موادغذایی حاوی فیبر را در رژیم خود بگنجانید.

نوشیدن آب مهمترین اصل پیشگیری از بواسیر می باشد.

وضعیت خود را به صورت متناوب تغییر دهید و از نشستن و ایستادن های طولانی مدت پرهیز نمایید.

تحرک و ورزش را در قالب ورزش های سبک تر در برنامه روزانه خود بگنجانید.

با کاهش وزن از فشار بر روی عضلات و عروق لگن بکاهید.

از مصرف دخانیات و سیگار بپرهیزید.

در صورت ابتلا به یبوست یا اسهال سریعاً جهت درمان اقدام کنید.

از برقراری رابطه جنسی مقعدی خودداری کنید.

از مصرف دستمال توالت های معطر و زبر بپرهیزید.

 

منبع: jarah.clinic

جدیدترین مطالب سایت