بروزرسانی : 16 خرداد 1403

بیوگرافی سالار عقیلی + مصاحبه و عکس

بیوگرافی سالار عقیلی + مصاحبه و عکس

سالار عقیلی زاده (۱۱ آذر ۱۳۵۶ تهران) خوانندهٔ موسیقی سنتی ایرانی و دانش‌آموختهٔ هنرستان موسیقی سوره و نیز دارای مدرک کارشناسی در رشتهٔ بازیگری تئاتر است. همسر وی با نام حریر شریعت زاده نوازنده پیانو و دف است.

سالار عقیلی شاگرد صدیق تعریف بوده است اما برخی افراد به اشتباه او را شاگرد محمدرضا شجریان می‌دانند در حالی که این حرف اشتباه است.

او خوانندهٔ ثابت ارکستر موسیقی ملی ایران است و سابقهٔ کار با گروه دستان، گروه راز و نیاز و ارشد تهماسبی را دارد.

سالار عقیلی سرود ایران جوان را با اجرای ارکستر ملل خوانده است.

سالار عقیلی
نام اصلی : سالار عقیلی
Salar Aghili
تولد    ۱۳۵۶
اصل/ملیت : ایرانی

سبک‌ها : موسیقی سنتی ایرانی

فعالیت(ها) : خواننده

بیوگرافی سالار عقیلی + مصاحبه و عکس

زندگینامه

عقیلی از ۸ سالگی فراگیری موسیقی را با نوازندگی سازهای مختلف آغاز کرد. برادر و مادرش علاقه‌مند به موسیقی و مشوق او بودند و پدرش که وکیل دادگستری بود بیش تر متمایل به پیشرفت تحصیلی او بود. او به هنرستان موسیقی رفت و از همان‌جا تصمیم به یادگیری آواز گرفت.

او در طی بیش از ۵ سال نزد صدیق تعریف به فراگیری آواز پرداخت. هم‌اکنون عقیلی افزون بر اجرا و ضبط آثار موسیقی به تدریس موسیقی در آموزشگاه خود و در هنرستان موسیقی مشغول است. او همچنین گروه رازونیاز را تشکیل داد؛ که اعضای این گروه عبارتند از: سالار عقیلی: آواز، حریر شریعت زاده: دف، حامد فکوری: تار، مهدی باقری: کمانچه، آرش فرهنگفر: تنبک و شهرام غلامی: عود. او به همراه این گروه کنسرت‌های بسیاری در داخل و خارج از کشور اجرا کرده‌است.

در جشنوارهٔ موسیقی فجر سال ۱۳۷۵، «سالار عقیلی» جوانی ۱۸–۱۷ ساله، برای نخستین بار به روی صحنه می‌آید و موجب حیرت تماشاچیان می‌شود. «حریر شریعت زاده» نیز در آن کنسرت حاضر بوده است و به سبب تسلط بر آوازهای ایرانی، با شنیدن صدای «سالار عقیلی» به استعداد وی پی می‌برد.

پس از اتمام برنامه در رابطه با آوازهای ایرانی به صحبت می‌نشینند و همین امر موجب همکاری‌های بعدی و در نهایت ازداوج این دو هنرمند منجر می‌شود. «شریعت زاده» در آلبوم «مایهٔ ناز» سالار عقیلی نوازنده پیانو است، همچنین شنیده‌ها حاکی از آن است که به تازگی تهیه‌کنندگی فعالیت‌های همسرش را نیز بر عهده دارد.

بیوگرافی کیوان ساکت اف و همسرش + عکس های کيوان ساکت اف

مصاحبه با شبکه من و تو

سالار عقیلی که برای اجرای کنسرت به لندن سفر کرده بود در بهمن ماه ۹۴ در استودیوی تلویزیون من‌وتو حاضر شد و در یکی از برنامه‌های این شبکه ماهواره‌ای به گفت‌وگو نشست. حضور او در این برنامه با واکنش منفی رسانه‌های محافظه‌کار در ایران روبه‌رو شد و حمیدرضا نوربخش، مدیر سی‌ویکمین دوره جشنواره موسیقی فجر گفت که بر اساس تصمیم شورای نظارت جشنواره فجر به همین دلیل از جدول این دوره از جشنواره حذف خواهد شد.

آثار

  • ۱۳۸۰ – عشق ماند (ساخته ارشد تهماسبی با اجرای گروه نوروز)

  • ۱۳۸۲ – سایه‌های سبز (ساخته ارشد تهماسبی)

  • ۱۳۸۵ – دریای بی پایان (ساخته سعید فرجپوری با اجرای گروه دستان)

  • ۱۳۸۶ – سعدی نامه (ساخته ارشد تهماسبی با اجرای گروه دستان)

  • ۱۳۸۷ – به نام گل سرخ (ساخته حمید متبسم با اجرای گروه دستان)

  • ۱۳۸۸ – مایه ناز

  • ۱۳۸۸ – عاشقی

  • ۱۳۸۸ – هوای آفتاب

  • ۱۳۸۸ – سالار خوانی‌ها

  • ۱۳۸۹ – عشق دیرین

  • ۱۳۸۹ – باده نوشین (آهنگ سازی هوشنگ فراهانی)

  • ۱۳۸۹ – یاد باد

  • ۱۳۹۰ – سبوی تشنه

  • ۱۳۹۰ – یار و دیار

  • ۱۳۹۱ – نغمه همرازان

  • ۱۳۹۱ – می‌تراود مهتاب (آهنگ سازی کیوان ساکت و تنبک حسین رعنائی)

  • ۱۳۹۲ – به سپیدی صلح

  • ۱۳۹۲ – یار مست (آهنگ سازی مجید مولانیا با اجرای گروه موسیقی سور)

  • ۱۳۹۲ – به یاد من باش

  • ۱۳۹۳ -به نام وطن

  • 1393 -[[ساقی بهار(آلبوم)]]

  • 1393 -[[زمزمه (آلبوم)]]

  • 1393 -[[فصل عاشقی(آلبوم)]]

  • ۱۳۹۴ -آیین فرزانگی (آهنگسازی پویا سرایی براساس ملودی پیروز ارجمند)

  • ۱۳۹۴. معمای شاه

سالار عقیلی خوانندهٔ جوان موسیقی سنتی ایرانی و دانش‌آموختهٔ هنرستان موسیقی سوره و نیز دارای مدرک کارشناسی در رشتهٔ بازیگری تئاتر است. وی همسر حریر شریعت زاده نوازنده پیانو و دف است.

او خوانندهٔ ثابت ارکستر موسیقی ملی ایران است و سابقهٔ کار با گروه دستان و ارشد تهماسبی را دارد.

زندگی‌نامه
عقیلی از ۸ سالگی فراگیری موسیقی را با نوازندگی سازهای مختلف آغاز کرد. او به هنرستان موسیقی رفت و از همان‌جا تصمیم به یادگیری آواز گرفت. او در طی بیش از ۵ سال نزد صدیق تعریف به فراگیری آواز پرداخت. هم‌اکنون عقیلی افزون بر اجرا و ضبط آثار موسیقی به تدریس موسیقی در آموزشگاه خود و در هنرستان موسیقی مشغول است.

بیوگرافی سالار عقیلی + مصاحبه و عکس

حریر شریعت زاده همسر سالار عقیلی

بیوگرافی سالار عقیلی + مصاحبه و عکس

آثار

۱۳۸٧ – به نام گل سرخ ، ساخته حمید متبسم با اجرای گروه دستان
۱۳۸۶ – سعدی نامه ، ساخته ارشد تهماسبی با اجرای گروه دستان
۱۳۸۵ – دریای بی پایان ، ساخته سعید فرجپوری با اجرای گروه دستان
۱۳۸۲ – سایه‌های سبز ، ساخته ارشد تهماسبی
۱۳۸۰ – عشق ماند ، ساخته ارشد تهماسبی با اجرای گروه نوروز
۱۳۸۸ – مایه ناز

گفتگو با سالار عقیلی

قبل از هر چیز از شما خواستارم ان گونه که خودتان دوست دارید خود را معرفی نمایید:

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما – من سالار عقیلی متولد سال 1356 – تهران. از سن 8 سالگی به موسیقی علاقه مند شدم و از طریق مادرم و برادرم که پیانو می نواختند با سازهای مختلفی چون پیانو – تنبک و … آشنا شدم و نزدیک به 22 سال است که عاشقانه در راه موسیقی گام بر می دارم و کوچک ترین وقفه ای هم در این راه نیفتاده است.

در سال 1372 وارد هنرستان موسیقی شدم در آن جا با اساتید مختلف موسیقی آشنا و با دیپلم سنتور از هنرستان موسیقی فارغ التحصیل شدم. از سال دوم به بعد به آواز ایرانی علاقه مند شدم و خدمت استاد صدیق تعریف رسیدم و ردیف آوازی را نزد ایشان فرا گرفتم و حدودا 6 سال نزد ایشان تلمذ کردم .
شما با اشخاص و چهره های خاصی فعالیت کردید از ان نمونه ها می توان کار با آقای ارشد طهماسبی – ارکستر ملی – ارکستر ملل – گروه دستان را نام برد . خود شما در رابطه با کارنامه ی کاری خود چه احساسی دارید؟

من اصولا کم کار هستم یعنی سعی می کنم کمتر کار کنم ولی کاری که انجام می دهم جزو آثار ماندگار باشد.من با اساتید موسیقی ایران کار می کنم سعی من تا به حال بر این بوده با چهره هایی کار کنم که جایگاه خاصی در جامعه هنری داشته باشند.

من 12 سال است که کار حرفه ای موسیقی انجام می دهم و در این مدت 3 اثر از من بیشتر منتشر نشده است : 1) عشق ماند با اهنگسازی اقای ارشد طهماسبی 2) سایه های سبز باز هم با اهنگسازی آقای ارشد طهماسبی 3) دریای بی پایان گروه دستان و چند کار هم با ارکستر ملی دارم که قرار است منتشر شود و 2 کار دیگر هم با گروه دستان به نام های سعدی نامه و به نام گل سرخ که هر دو در دستگاه چهار گاه است.

هیچ وقت سعی نکردم کار سطحی انجام بدهم و به قولی کاری ضبط کنیم و پولی به جیب بزنیم با این تفکر کاملا مخالف هستم از نظر من جایگاه هنر والاتر از این حرف هاست که بخواهید مادیات را در آن دخیل کنیم.

بعضی ها در این تفکراند که هر چه بیشتر کار تولید کنند و کنسرت دهند معروف تر خواهند شد که این صد در صد اشتباه است. مثال می زنم: اثری به نام مرا ببوس با صدای آقای گل نراقی – تمام مردم ایران این اثر را حفظ هستند. کیفیت کار مهم است نه کمیت ان.

همان طور که فرمودید زندگی شما بر مبنای موسیقی بنا شده و اداره می شود و این موضوع- یعنی مجموعه ی ساعت ها کار متوالی و یک پشتیبان همیشه در زندگی شما وجود داشته که اگر آن نباشد شما آسوده نمی توانید به کار خود بپردازید شما جز معدود هنرمندانی هستید که همسری هم سو و هم راه خود دارید همسری که خود اهل موسیقی و هنر است کمی درباره ی همسرتان صحبت کنید؟

همسر من ( خانم حریر شریعت زاده ) نوازنده پیانو هستند ایشان در حال حاضر در بین جوان ها تنها کسی هستند که سبک مرتضی خان محجوبی را در پیانو می نوازند.

همسرم در پیشرفت من خیلی تاثیر گذار بوده اند . می دانید کار ما طوری ست که مثلا یک شب مجبور می شویم تا 5 صبح در استودیو باشیم یا چند ماهی را دور از وطن مشغول اجرای کنسرت باشیم. هر خانمی به عنوان همسر نمی تواند این مسائل را بپذیرد. ولی ما همدیگر را درک کردیم و یک چهار چوبی را برای خودمان تعیین کردیم.

ما از اول همه کار هایمان تقریبا با هم بوده و حتی باعث اولین کنسرت زندگی من هم ایشان بودند.

خب آقای عقیلی گفتنی ها خیلی زیاد است اما زمان یاری نمی کند از خودتان می خواهم اگر حرف نگفته ای دارید بیان کنید؟

من تشکر می کنم از شما که این فرصت را در اختیار من گذاشتید و امیدوارم که روز به روز هنر مملکت ما رو به ترقی و پیشرفت باشد و مسولین و منولیان هنر هم به این موضوع بها دهند و این حمایت فقط یک طرفه جانب مردم نباشد زیرا مردم هم از توان محدودی برخوردار هستند.

هنر باید از حمایت همه جانبه دولت صورت بگیرد و تنها خواهش من همین است که به هنرمندانی که لیاقت دارند و کار جدی انجام می دهند اهمیت دهند تا وطن ما به جایگاه خاص هنری خود دست یابد.

جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت