جشن هالووین در تاریخ 31 اکتبر برابر با 9 آبان در عده اي از کشور های جهان برگزار میشود. در این جا با ریشه هاي تاریخی و فرهنگی جشن بزرگ هالیوون آشنا خواهید شد.
جشن هالووین با گریم وحشتناک و عجیب برگذار میشود و دلیل آن را هم در این جا خواهید خواند.
اگه این خارجیا میدونستن ما تو چهارشنبه سوری چه رعب و وحشتی ایجاد میکنیم کلا هالووین رو میبوسیدن و میزاشتن کنار !
31 اکتبر، جشن هالووین مبارک
مورد داشتیم جشن تولد تو باغ بوده
بارون میاد همه ی آرایشا پاک میشه
جشن تولد تبدیل میشه به هالووین
دخترای عزیز
بیاید به مناسبت هالووین عکس بدون آرایشتونو بذارید تو پروفایلتون!!
تو گوگل جستوجو زدم چهار شنبه سوری، کلی عکس از آدمای سوخته و مجروح اومد اما وقتا جستوجو زدم هالوین عکس چند نفر که با آرامش داشتن تفریح می کردنند اومد! برداشت از این موضوع با خودتان…
یه عده روشنفکر هم هستن که هالوین رو به هم تبریک میگن، اما عید قربان و غدیر رو مال اجنبی ها میدونن
اینا رو هم خدا زده، ولشون کنین
به گزارش تالاب جشن هالووین یکی از خرافاتیترین ودر عین حال، فراگیرترین آیینهاي سنتی در ایالات امریکا و برخی کشور های غربی دیگر به شمار می رود که همه ی ساله در سی و یکم اکتبر «شب اول نوامبر» برابر با نهم آبانماه برگزار میشود.
ریشه این جشن به آیین باستانی سامهِین یا شامِهین «Samhain» باز میگردد. قوم «سلت» که حدود 2 هزار سال پیش در مناطقی از اروپا «که امروز با نام ایرلند، انگلیس و فرانسه شناخته می شوند» زندگی می کردند، شروع سال جدید خودرا هم زمان با برداشت محصولات کشاورزی در اول نوامبر جشن میگرفتند که برای آن ها سمبل پایان تابستان و آغاز فصل تاریکی و سرما بود.
از آنجا که با فرا رسیدن فصل سرما، مرگ و میر انسانها در آن زمان بیشتر میشد، مردم در آن زمان باور داشتند که با برافروختن آتش و پوشیدن لباسهاي عجیب از پوست حیوانات و استفاده از صورتکهاي وحشتناک یا قرار دادن سر بریده شده حیوانات بررروی سرخود میتوانند ارواح سرگردان آن ها را از خود دور کنند یا حداقل مانع از شناسایی خود توسط انها شوند.
این تصور در آن زمان بیشتر ریشه در ترس آن ها از تاریکی داشت.
انها همچنین جلوی درب خانه خود برای ارواح نوشیدنی و غذا میگذاشتند تا مانع از ورود آن ها به خانه شوند ودر مسیرهای مختلف نیز شمع یا مشعلهاي بزرگ روشن میکردند تا ارواح بتوانند راه خودرا برای بازگشت به دنیای دیگر پیدا کنند!
این آیین سنتی قرنها بهمین صورت ادامه داشت تا این که «پاپ گرِگوری سوم» در قرن هشتم میلادی رسما اول نوامبر رابا افزودن یک چاشنی مذهبی به آن، روز “گرامیداشت قدیسان و کشتهشدگان در راه خدا” نامگذاری کرد.
البته با گذر زمان، جشن سنتی هالووین، از حالت یک آیین مذهبی خارج شد و فعالیتهاي مفرح از جمله ترساندن یک دیگر و انجام فعالیتهاي مورد علاقه کودکان را نیز در برگرفت و همراه با مهاجران ایرلندی و اسکاتلندی به جامعه ایالات امریکا نیز راه پیدا کرد.
امروزه مراسم هالووین بیشتر بعنوان فرصتی برای تفریح کردن شناخته می شود و گفتن داستانهاي مربوط به ارواح سرگردان چندان در آن جایی ندارد اما پوشیدن لباسهاي عجیب و صورتکهاي وحشتناک همان گونه جای خودرا دراین مراسم حفظ کرده است.
یکی از نمادهای این جشن که پس از قرنها به صورت دستنخورده باقیمانده، استفاده از کدو تنبل است. تعداد زیادی از خانوادهها بعنوان بخشی از این مراسم، درون یک کدو تنبل را خالی کرده و برای آن چشم و ابرو و دهان می گذراند و با روشن کردن شمع در داخل آن، جلوهاي وحشتناک به آن میدهند.
در حال حاضر، جشن هالووین پس از کریسمس، دومین جشن بزرگ غربیها و بویژه آمریکاییها محسوب می شود به طوریكه آن ها هر سال بیش از 6 میلیارد دلار را صرف برگزاری این جشن میکنند.
«جشن هالووین» به معنی «روز همه ی مقدسین» یا «جشن ارواح» از دوهزار سال قبل تا کنون در آخرین روز ماه اکتبر در بسیاری ازکشورهای اروپایی و آمریکاییبرگزار می شود ودر آن از کودک تا بزرگسال در شکل ارواح و موجودات خیالی ظاهر می شوند و هم دیگر ار می ترسانند.
گفته می شود بنیانگذاران این جشن قوم سلتی بودند که سالها پیش از میلاد مسیح در ایرلند و شمال فرانسه زندگی میکردند و به اعتقاد آن ها آغاز سال میلادی اول نوامبر بوده ست. آن ها با این اعتقاد آخرین شب سال یعنی سی و یکم اکتبر را زمان یادآوری از ارواح درگذشتگان قرار دادند و به این ترتیب جشنی برپا میکردند، همگی دور هم جمع شده و قربانی می کردند و هر کس هر غذایی داشت با دیگران قسمت می کرد.
آن ها بر این باور بودند که دراین شب راه میان دو جهان باز می شود و ارواح درگذشتگانشان نیز دراین جمع حاضر میشوند و ارتزاق میکنند؛ پس کسانی که با سخاوت بیشتری دراین جشن شرکت میکردند مورد شفاعت درگذشتگان نزد خداوند قرار گرفته و تا پایان آن سال از گزند بدیها و بلاها در امان میماندند. نام این جشن سوون بود.
طبق رسم آمریکایی انها دراین جشن، کدو ها رابه شکل صورتک هایي وحشتناک به تقلید از قوم «سلت» انجام می دهند؛ سلتی ها، شلغم هاي بزرگ را از درون خالی می کردند و به اشکال وحشتناکی در می آوردند و پشت پنجره ها قرار می دادند تا ارواح از خانه آن ها دور شوند.