سال ها تلاش و پیگیری دستاندرکاران روابط عمومی و جامعه ؛ روابط عمومی ایران بـه ثمر نشست و جامعه روابط عمومی ایران را صاحب روز ملی کرد. 27 اردیبهشت ماه روزی کـه درسطح جهانی نیزبه عنوان روزارتباطات وجامعه اطلاعاتی نامگذاری شده اسـت، بـه عنوان روز روابط عمومی و ارتباطات تعیین گردید.این روز فرصتی اسـت تا نقش و جایگاه روابط عمومی را به عنوان هنر هشتم مرور کنیم.
مجله تالاب : امروزه نقش روابط عمومی ها در کمک بـه تصمیم گیری هاي مدیریتی و استراتژیک یک سازمان نقشی قابل توجه اسـت. نقش روابط عمومی بـه عنوان ابزار مدیریتی برای فعالیتهای حرفه اي، علمی و الکترونیکی، از مشخصه هاي جدید روابط عمومی در عصر ارتباطات اسـت. بنا بر این، از نقاط برجسته و ممتاز در مدیریت استراتژیک، تأکید بر محیط برون سازمانی و حتی جهانی اسـت ودر واقع، منظور از وظایف استراتژیک روابط عمومی، دخالت در روند تصمیم گیری سازمان اسـت.
اهمیت جایگاه روابط عمومی در عصر ارتباطات ودر دورانی کـه اطلاع رسانی در همه ی عرصهها پیشتاز اسـت، دوچندان شده اسـت بـه گونه اي کـه موفقیت سازمانها، ادارات و شرکتها و دوامشان در عرصهها و فعالیت هاي تخصصی بـه عملکرد روابط عمومیهاي انها وابسته اسـت.
روابط عمومی مدون و برنامه ریزی شده یکی از ابزارهای قوی مدیریت افکار اسـت، روابط عمومی بـه عنوان اصلی ترین حلقه ارتباط بین مدیران و کارکنان، مسئولیت خطیری در فرآیند دسترسی مدیران و افکار جمعی کارکنان دارند بـه همین دلیل توجه ویژه بـه روابط عمومی، بـه عنوان نهادی کـه می تواند بـه صورت نظام مند، برنامه ریزی شده و سنجیده در جهت ایجاد، حفظ و گسترش تعامل و تفاهم مدیران با کارکنان اقدام کند، بسیار حائز اهمیت اسـت.
۱۷ مه هر سال برابر با ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و مخابرات اسـت.
نخستین شرط برای داشتن یک ارتباط خوب، سخن گفتن از روی علم، آگاهی و اطلاع اسـت.
بـه مناسبت فرا رسیدن روز روابط عمومی فرصت را مغتنم شمرده، این روز را گرامی داشته و بـه تمامی فعالان این عرصه تبریک عرض مینمائیم.
بدون شک این روز تداعیگر اهمیت و نقش روز افزون صنعت روابط عمومی در دنیای ارتباطات اسـت کـه امروزه بـه قلب تپنده مجموعههاي مختلف تبدیل شده اسـت.
روابط عمومی سرچشمه زلال اطلاعات و ارتباطات اسـت.
روابط عمومیها نباید توجیه گر سیاست نادرست باشند بلکه باید در پاسخگویی بـه مردم ودر برقراری ارتباط با انها صداقت را اصل قرار دهند.
اهمیت جایگاه روابط عمومی در عصر ارتباطات ودر دورانی کـه اطلاع رسانی در همه ی عرصهها پیشتاز اسـت، دوچندان شده اسـت بـه گونهاي کـه موفقیت سازمانها، ادارات و شرکتها و دوامشان در عرصهها و فعالیتهاي تخصصی بـه عملکرد روابط عمومیهاي انها وابسته اسـت.
بیست و هفتم اردیبهشت ماه روز جهانی “روابط عمومی و ارتباطات” صرفاً یک نام دریک برگ از تقویم روزگار نیست، بلکه یک سرفصل از اخلاق، علم و هنر اسـت.
نوع کار روابطعمومی و مسئولیتهایي کـه برعهده اینبخش قرار داده شده سبب شد تا حرفه روابط عمومی، ششمین شغل پراسترس در جهان شناخته شود. زیرا مدیران روابط عمومیها افراد متخصص در زمینه نظارت آسیبها هستند و بنابر این نیازمند توانایی تفکر و عمل سریع در شرایط پراسترس و تنش زا هستند.
هدف اصلی این روز جهانی، تاکید روی اهمیت ارتباط و چگونگی انتقال اطلاعات در سراسر جهان اسـت. همچنین هدف ان افزایش آگاهی و چگونگی انتقال اطلاعات مهم در زندگی ماست کـه ارتقا تکنولوژیها را در هر زمینهاي تحریک میکند.
در واقع هدف از روز جهانی مخابرات و ارتباطات «WTISD» کمک بـه ایجاد پلهاي ارتباطی قوی و مستحکمتری میان کشور های مختلف و مردم جهان و همچنین توسعه فناوریهایي کـه برای گسترش ارتباطات و زیرساختهاي مخابراتی ساخته و استفاده شده، بوده اسـت.
طبق گزارشهایي کـه از سوی وبسایت daysoftheyear منتشر شده اسـت، روز جهانی مخابرات کـه قبلاً بـه روز جهانی تلگراف مشهور بود، توسط سازمان یونسکو نیز جشن گرفته میشود و هرساله با موضوعات مختلفی بـه پاسداشت و بزرگداشت تمامی افراد، مؤسسات و فناوریهایي کـه بـه توسعه ارتباطات میان مردم جهان کمک کردهاند، می پردازد.
روز جهانی مخابرات متمرکز بر تدوین سیاستهاي ملی، پر کردن تفاوتهاي تکنولوژیکی، ترویج ارتباطات، تقویت قابلیت همکاری بین المللی سیستمها و محدود کردن فاصلههاي فیزیکی در سطح جهانی از طریق اینترنت، تلویزیون، تلفن و غیره اسـت، این اجلاس جهانی طی سالهاي مختلف بر موضوعات مختلفی تمرکز کرده اسـت کـه از جمله مهم ترین انها میتوان بـه موارد زیر اشاره کرد:
موضوع روز جهانی مخابرات درسال ۱۹۹۷: مخابرات و کمکهاي انسان دوستانه
موضوع روز جهانی مخابرات درسال ۲۰۰۵: زمان اقدام
موضوع روز جهانی مخابرات درسال ۲۰۰۶: گسترش امنیت سایبری جهان
موضوع روز جهانی مخابرات درسال ۲۰۰۷: اتصال جوانان و فرصتهاي فناوری و ارتباطات
از سال ۱۹۶۹؛ هرساله در تاریخ هفده ماه می روز جهانی ارتباطات جشن گرفته میشود؛ این روز مصادف با تأسیس واحد تلگراف بین المللی اسـت کـه درسال ۱۸۶۵ تأسیس شد تا بتواند روشهاي ارتباط اورژانسی را حمایت کند و اکنون در انواع ارتباطات مشاهده می شود. هدف دیگر روز جهانی ارتباطات این اسـت کـه بـه افراد کمک کند تا آگاهی بیشتری در مورد امکانات ایجاد شده توسط تکنولوژی داشته باشند و تمرکز ان بیشتر روی اینترنت و اطلاعات تکنولوژیهاي ارتباطی دیگر اسـت. ما از این روز بـه عنوان راهی برای التیام اقتصاد و جوامع نیز استفاده می کنیم و بـه دنبال راههایي هستیم کـه ارتباطات دیجیتالی خودرا گسترده کنیم.
در تقویم ایرانی نیز ۲۷ اردیبهشت همزمان با روز جهانی این رویداد، بـه عنوان روز روابطعمومی و ارتباطات تعیین شد.
روابط عمومی «Public relations یا بـه اختصار PR» بـه علم مدیریت چرخهٔ اطلاعات، مابین یک فرد یا سازمان، «اعم از بازرگانی و اقتصادی و دولتی یا سازمان مردمنهاد»؛ با عموم اطلاق می شود. روابط عمومی، روبرو شدن یک سازمان یا مؤسسه با مخاطبانش را از طریق پرداختن بـه موضوعات و مطالب و اخباری انجام می دهد کـه بـه منافع مشترک انها مربوط اسـت.
سخنرانی در کنفرانسها، همکاری با رسانه ها و بهرهوری از آن ها، ارتباطات بحران، اشتغال بـه امورِ اجتماعی از طریق رسانه ها و ارتباط با کارکنان، در زُمرهٔ وظایف این حرفه اسـت. فعالیتِ روابط عمومی، چندان مستقیم و ملموس نیست و همین، فرق ان با تبلیغات اسـت. روابط عمومی میتواند برای ساختن روابطِ تفاهمآمیز با کارکنان، مشتریان، سرمایهگذاران، رأیدهندگان و عموم مردم بـه کار رود.
اهمیت جایگاه روابط عمومی در عصر ارتباطات ودر دورانی کـه اطلاع رسانی در همه ی عرصهها پیشتاز اسـت، دوچندان شده اسـت بـهگونهاي کـه موفقیت سازمانها، ادارات و شرکتها و دوامشان در عرصهها و فعالیتهاي تخصصی بـه عملکرد روابط عمومیهاي انها وابسته اسـت.
نوع کار روابط عمومی و مسئولیتهایي کـه بر عهده اینبخش قرار دادهشده سبب شد تا حرفه روابط عمومی، ششمین شغل پراسترس در جهان شناخته شود و سبب رونق تولید در عرصههاي مختلف شود. زیرا مدیران روابط عمومیها افراد متخصص در زمینه نظارت آسیبها هستند و بنابر این نیازمند توانایی تفکر و عمل سریع در شرایط پراسترس و تنشزا هستند.
کار روابط عمومی کار دل اسـت. نخستین شرط برای داشتن یک ارتباط خوب، سخن گفتن از روی علم، آگاهی و اطلاع اسـت. مراسمی کـه برپا میشود وقتی همه ی آرام روی صندلیهایشان بـه چیزی جز برنامهها توجهی ندارند، قلب انهاست کـه با سرعتی مضاعف در سینه میتپد و نگران لحظهلحظه اجرای برنامه هستند، وقتی همه ی در حال ترک محل برگزاری برنامه هستند، انها هستند کـه در ذهن شان نقاط ضعف را یادآوری میکنند؛ داشتن دغدغه برگزاری گردهماییها، شرکت در نمایشگاه و یا برپایی مراسم مختلف، مرور کنداکتور یا همان سین برنامه، استرس دریافت بـهموقع بروشورهای چاپی، بنر و استند و نصب بـهموقع در محل مناسب مراسم، پیگیریهاي تلفنی ایاب و ذهاب میهمانان، تنظیم صورتجلسات گزارشهاي مدیریتی، تولید و ارسال بـهموقع خبر و دریافت بازتاب انها، بـهروزرسانی وبسایت و رصد ایمیلها، شرکت در مراسم عزاداری یا خوشحالی از دریافت خبری خوش و بسیاری نمونههاي دیگر از این دست اسـت کـه روابط عمومیها سکانداری ان را بر عهده دارند. اینجاست کـه اگر عشق بـه کار نباشد.
آنچه اهمیت دارد این اسـت کـه کار روابط عمومی تسهیل و خدمت بـه مدیریت اسـت نه مدیر. برای آنکه محور اساسی کار روابط عمومی کسب منافع برای کل سازمان اسـت نه برای شخصی کـه در رأس هرم سازمانی قرار گرفته اسـت. بنابر این باید بـه روابط عمومی و کارکردهای ان؛ بهتر و منطقی تر نگاه کرد. دراین صورت اسـت کـه روابط عمومی می تواند در سازمان موفق عمل کند.
نظام هاي تعاونی نمیتوانند نسبت بـه تحولات ارتباطی، اجتماعی و اقتصادی بی تفاوت باشدو رشد تعاونی ها نیز در گرو راهکار هایي اسـت کـه یکی از این راهکار ها حضوری موثر و توانمند در جوامع اطلاعاتی و دسترسی بـه حجم وسیعی از این اطلاعات اسـت.این دسترسی در قالب روابط عمومی ها و ابزار هاي ارتباطی امکانپذیر اسـت کـه می تواند بـه شکلی جامع این حضور را برجسته سازد. اما چگونگی این حضور نیز بدون داشتن پشتوانه هاي علمی محقق نخواهد شد.
امروزه نقش روابط عمومیها در کمک بـه تصمیمگیریهاي مدیریتی و استراتژیک یک سازمان نقشی قابلتوجه اسـت. نقش روابط عمومی بـهعنوان ابزار مدیریتی برای فعالیتهاي حرفهاي، علمی و الکترونیکی، از مشخصههاي جدید روابط عمومی در عصر ارتباطات اسـت.
بنابر این، از نقاط برجسته و ممتاز در مدیریت استراتژیک، تأکید بر محیط برونسازمانی و حتی جهانی اسـت و درواقع، منظور از وظایف استراتژیک روابط عمومی، دخالت در روند تصمیمگیری سازمان اسـت. اهمیت جایگاه روابط عمومی در عصر ارتباطات ودر دورانی کـه اطلاع رسانی در همه ی عرصهها پیشتاز اسـت، دوچندان شده اسـت بـهگونهاي کـه موفقیت سازمانها، ادارات و شرکتها و دوامشان در عرصهها و فعالیتهاي تخصصی بـه عملکرد روابط عمومیهاي انها وابسته اسـت.
روابط عمومی مدون و برنامه ریزی شده یکی از ابزارهای قوی مدیریت افکار اسـت، روابط عمومی بـهعنوان اصلیترین حلقه ارتباط بین مدیران و کارکنان، مسئولیت خطیری در فرآیند دسترسی مدیران و افکار جمعی کارکنان دارند بـه همین دلیل توجه ویژه بـه روابط عمومی، بـهعنوان نهادی کـه میتواند بـهصورت نظاممند، برنامه ریزی شده و سنجیده در جهت ایجاد، حفظ و گسترش تعامل و تفاهم مدیران با کارکنان اقدام کند، بسیار حائز اهمیت اسـت. انچه اهمیت دارد این اسـت کـه کار روابط عمومی تسهیل و خدمت بـه مدیریت اسـت نه مدیر.
برای آنکه محور اساسی کار روابط عمومی کسب منافع برای کل سازمان اسـت نه برای شخصی کـه در رأس هرم سازمانی قرار گرفته اسـت. بنابر این باید بـه روابط عمومی و کارکردهای ان؛ بهتر و منطقیتر نگاه کرد. دراین صورت اسـت کـه روابط عمومی می تواند در سازمان موفق عمل کند.
بهرحال نگاه حاضر بـه روابط عمومی و جایگاه روابط عمومی در کشور با اجرایی شدن این توجهات میتواند گامهاي بلندی را در حرکت روبه رشد نظام ارتباطی و روابط عمومی درکشور بردارد و این حرفه و فن تخصصی را در جایگاه و مرتبه و منزلت واقعی خویش قرار دهد. در واقع می توان گفت روزملی ارتباطات و روابط عمومی میتواند نقطه عطفی را در توسعه و تحول واحدهای روابط عمومی در ایران ایجاد نماید.
روز ارتباطات و روابط عمومی بر شـما عزیزان گرامی باد!