بروزرسانی : 7 مهر 1402

آلبرت انیشتین (13 واقعیت جالب درباره آلبرت انیشتین)

آلبرت انیشتین (13 واقعیت جالب درباره آلبرت انیشتین)

آلبرت انیشتین : از غلبه بر مشکلات گفتاری تا تبدیل شدن بـه یک نابغه علمی، او واقعاً یک شگفتی اسـت. ما دراین قسمت از مجله تفریحی تالاب برای شـما همراهان عزیز لیستی از حقایق هاي‌ جالب از آلبرت انیشتین را منتشر کرده ایم.

حقایق سرگرم کننده درباره آلبرت انیشتین 

آلبرت انیشتین را پدر فیزیک مدرن می‌دانند. او یکی از تاثیرگذارترین فیزیکدانان قرن بیستم بود. اگر بـه دنبال حقایق آلبرت انیشتین برای کودکان هستید، این پست برای شـما مناسب اسـت. برای شروع، او در 14 مارس 1879 در اولم، وورتمبرگ، کشور آلمان بـه دنیا آمد.

تئوری هاي‌ او در مورد گرانش، ماده، نور، فضا و نسبیت برای او تحسین برانگیز شده اسـت. او جایزه نوبل فیزیک را درسال 1921 بـه خاطر رویکرد و توضیحش در مورد اثر فوتوالکتریک دریافت کرد. بـه خواندن برخی از حقایق جالب و جالب در مورد آلبرت انیشتین ادامه دهید.

بیوگرافی آلبرت انیشتین 

بیوگرافی آلبرت انیشتین 

آلبرت انیشتین از یهودیان هرمان و پائولین انیشتین متولد شد. پدرش فروشنده و مادرش خانه دار بود. انیشتین یک خواهر و برادر کوچک تر بـه نام ماریا «ماجا» بـه نام انیشتین داشت کـه در 18 نوامبر 1881 در مونیخ بـه دنیا آمد.

گفته میشود کـه آلبرت جوان از پدرش با علم و الکترونیک آشنا شد. انیشتین عاشق ریاضیات و علوم بود اما نتوانست تحصیلات خودرا در کشور آلمان بـه اتمام برساند. انیشتین در کودکی از روشی کـه گرامر انگلیسی بـه او در مدرسه یاد می ‌شد خوشش نمی‌آمد.

سخت گیری و اقتدار وی را اذیت نمیکرد. بنابر این او از مدرسه اخراج شد. در هفت سالگی عاشق ریاضیات و علوم شد. وقتی انیشتین ده ساله بود، یکی از دوستان بزرگ‌ترش کتاب‌هاي‌ زیادی در زمینه علوم، ریاضیات و فلسفه بـه او داد.

سپس در سال های پایانی تحصیلات خود در سوئیس بـه تحصیل در رشته فیزیک و ریاضی پرداخت. پس از فارغ التحصیلی درسال 1900؛ به رغم تمایلش بـه یادگیری و تدریس فیزیک، دریک اداره ثبت اختراع در سوئیس مشغول بـه کار شد.

اگر بـه پیشرفت‌هاي‌ علمی انیشتین نگاه کنیم، درسال 1905؛ او در پنج مقاله تحقیقاتی کـه منتشر کرد، جنجال زیادی برانگیخت. از طریق این مقالات، مردم تصور خودرا از جهان تغییر دادند. سال 1921 برای انیشتین سالی بـه یاد ماندنی بودو در طی ان جایزه نوبل فیزیک را بـه خاطر کارش بر روی خواص نوری جدید دریافت کرد.

در مقاله علمی دیگری، او انچه را کـه اکنون نظریه نسبیت خاص می نامیم ارائه کرد. درسال 1933؛ زمانی کـه کشور آلمان تحت بازرسی نازی ها بود، کشور را ترک کرد ودر ایالات متحده ساکن شد.


مطالب مشابه: معرفی دانشمند ایرانی پیشرو در جهان


آیا آلبرت انیشتین بچه داشت؟

درسال 1903 با دوست دانشگاهی خود میلوا ماریچ ازدواج کرد کـه از او صاحب سه فرزند، دو پسر و یک دختر شد. دختر او “لیزرل” «برخی گزارش ها ادعا میکنند کـه نام واقعی او مشخص نیست» یکسال قبل از ازدواج انها در ژانویه 1902 بـه دنیا آمد. یکسال پس از ازدواج آن ها، نخستین پسر انیشتین، هانس آلبرت، و پسر دومش ادوارد بـه دنیا آمد. درسال 1910

لیزرل کـه تا چند وقت اخیر برای بسیاری از وجودش اطلاعی نداشت، عمر کوتاهی داشت. اعتقاد بر این اسـت کـه او زمانی کـه کمتر از دو سال داشت بر اثر مخملک درگذشت. درسال 1986؛ با کشف یک جعبه کفش حاوی 54 نامه عاشقانه کـه بین انیشتین و میلوا از اواخر سال 1897 تا سپتامبر 1903 رد و بدل شده بود، وجود لیزرل مشخص شد.

هانس آلبرت اینشتین در 14 می 1904 به دنیا آمد.

هانس یک مهندس و مربی حرفه اي بود. او استاد مهندسی هیدرولیک در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی بودو بـه طور گسترده برای تحقیقات انتقال رسوب شناخته شده اسـت. او آخرین نفس خودرا در 26 ژوئیه 1973 در وودز هول، ماساچوست، ایالات متحده سپری کرد.

ادوارد انیشتین، دومین پسر آلبرت و میلوا، در 28 ژوئیه 1910 در زوریخ سوئیس بـه دنیا آمد. او بـه موسیقی علاقه داشت. او می خواست دکتر شود، اما تحت تأثیر بیماری اسکیزوفرنی قرار گرفت و وادار شد چندین بار دراین موسسه بستری شود. مردم بر این باور بودند کـه او توسط داروها و بعدا با شوک الکتریکی مصرف شده اسـت.

وقتی ادوارد مریض بود گفت کـه از پدرش متنفرم. پس از ان آلبرت تا آخر عمر پسرش را ندید. او بیشتر تحت نظر مادرش بود. پس از مرگ او درسال 1948؛ ادوارد دریک کلینیک روانپزشکی Burghölzli در زوریخ زندگی کرد ودر 25 اکتبر 1965 در سن 55 سالگی در اثر سکته مغزی درگذشت.

درسال 1917؛ زمانی کـه آلبرت بـه شدت بیمار بود، پسر عمویش السا از او پرستاری کرد تا سلامتی خودرا بازگرداند. پس از طلاق از میلوا در 14 فوریه 1919؛ او در 2 ژوئن 1919 با السا ازدواج کرد.

نظریه نسبیت اینشتین 

نظریه نسبیت اینشتین 

انیشتین درسال 1905 در مقاله تحقیقاتی تاریخی خود با عنوان “درباره الکترودینامیک اجسام متحرک” نظریه نسبیت منحصر بـه فردی را ارائه کرد و فیزیک را در جهت جدید شگفت انگیزی قرار داد. انیشتین نظریه نسبیت عام را تکمیل کرده بود کـه درسال 1915 تکمیل شد. او این نظریه را نقطه اوج تحقیقات زندگی خود می‌دانست.

او در مورد شایستگی نسبیت عام متقاعد شده بود. این امکان پیش‌بینی دقیق‌تری از مدارهای سیاره‌اي بـه دور خورشید را فراهم می کرد، کـه در نظریه اسحاق نیوتن برای توضیح گسترده‌تر و دقیقتر در مورد نحوه عملکرد نیروهای گرانشی کوتاهی میکرد.

ستاره شناسان بریتانیایی سر فرانک دایسون و سر آرتور ادینگتون مشاهدات انیشتین را در خلال خورشید گرفتگی درسال 1919 تأیید کردند، بنابر این انیشتین را بـه یک نماد علمی جهانی تبدیل کردند.

بر اساس نظریه نسبیت، اندازه گیری فاصله و زمان اندازه گیری نزدیک بـه سرعت نور تغییر می کند. این بدان معناست کـه هر چه بـه سرعت نور «نزدیک بـه 300000 کیلومتر در ثانیه» نزدیک میشوید، طول ها کوتاه تر می‌شوند. این نظریه شروع بـه تغییر نگاه دانشمندان بـه چیزها کرد و پایه و اساس بسیاری از اختراعات مدرن انها از جمله بمب هسته اي و انرژی هسته اي را بنا نهاد. یکی از این معادله ها E=mc2 «1» اسـت.

بریتانیکا E=mc2 را بـه عنوان معادله اي در نظریه نسبیت خاص آلبرت انیشتین تعریف می کند کـه بیانگر این واقعیت اسـت کـه جرم و انرژی یک موجود فیزیکی هستند و می‌توانند بـه یک دیگر تبدیل شوند. در معادله، افزایش جرم نسبیتی «m» جسم ضربدر سرعت نور مجذور «c2» برابر با انرژی جنبشی «E» ان جسم اسـت.

تئوری نسبیت توضیح میدهد کـه چگونه زمان و مسافت ممکن اسـت بـه دلیل “نسبی” یا سرعت جسم و ناظر متفاوت تغییر کند.

حقایقی درباره آلبرت انیشتین برای کودکان

حقایقی درباره آلبرت انیشتین برای کودکان

در این جا چند مورد از حقایق جالب آلبرت انیشتین برای فرزندان شـما آورده شده اسـت. این حقایق در مورد انیشتین ثابت میکند کـه لازم نیست از بدو تولد نابغه باشیم. برای الهام بیشتر، اجازه دهید از تولد او شروع کنیم.

1. تولد انیشتین

انیشتین در 14 مارس 1879 در وورتمبرگ کشور آلمان درخانواده اي یهودی بـه دنیا آمد. پدرش هرمان فروشنده و مادرش پائولین انیشتین خانه‌دار بود. او یک خواهر کوچک تر بـه نام ماجا داشت.

2. دوران کودکی انیشتین

اکنون، این حقایق در مورد انیشتین ممکن اسـت شـما را شگفت زده کند. باورش سخت اسـت، اما انیشتین در سخنرانی خود بسیار کند بود. او نخستین کلمات خودرا در چهار سالگی بـه زبان می آورد و اغلب کلمات و جملات خودرا تا 7 سالگی تکرار می کرد. مادربزرگش فکر می کرد انیشتین احمق اسـت! او بـه وضوح درسال هاي‌ اولیه خود استعداد نداشت. تلاش و مجاهدت او بود کـه وی را بـه فردی بسیار موفق تبدیل کرد.

3. آموزش اولیه

واقعیت باورنکردنی دیگر این اسـت کـه آلبرت بـه مدرسه کاتولیک کـه در جوانی بـه ان می رفت علاقه اي نداشت. او در کودکی استعداد و علاقه زیادی بـه ریاضیات و علوم داشت و تحت تأثیر روش تدریس سایر دروس قرار نمی‌گرفت. وقتی او پنج ساله بود، پدرش برای او یک قطب نما بـه عنوان هدیه خرید. ذهن کنجکاو و خلاق او بلافاصله شروع بـه کشف این موضوع کرد کـه چرا سوزن قطب نما همیشه بـه سمت شمال اسـت.

4. محقق خودآموخته

آلبرت انیشتین در سن 12 سالگی هندسه و جبر را میدانست. در سن 14 سالگی، حساب دیفرانسیل و انتگرال را تسلط داشت. خانواده او در سن 15 سالگی بـه میلان ایتالیا نقل مکان کردند. نخستین مقاله علمی انیشتین در 16 سالگی نوشته شد. درسال 1900؛ او در رشته فیزیک و ریاضی فارغ التحصیل شد.

5. فارغ التحصیلی و جبهه کار

پس از اخذ مدرک ریاضی و فیزیک درسال 1900 از آکادمی معتبر پلی تکنیک زوریخ – یکی از شهر های سوئیس – در استخدام شغل معلمی ناموفق بود. او شغلی را در اداره ثبت اختراعات در برن آغاز کرد ودر آنجا اختراعات دیگر را بررسی و بررسی کرد. او درکنار شغل معمولی‌اش، روی اکتشافاتش کار کرد و چیزهای مهم زیادی پیدا کرد کـه بـه پله‌هاي‌ فیزیک تبدیل شدند. او درسال 1914 مدیر یک موسسه تحقیقاتی جدید در برلین شد.

درسال 1944؛ انیشتین یک مقاله دست نویس در مورد نسبیت خاص را بـه حراج گذاشت تا شش میلیون دلار برای تلاش جنگ تامین کند. این مقاله در حال حاضر در کتابخانه کنگره در واشنگتن دی سی نگه داری میشود.

6. انیشتین به عنوان یک دانشمند و برنده جایزه نوبل

انیشتین به عنوان یک دانشمند و برنده جایزه نوبل

اکتشافات استثنایی اینشتین شامل نظریه نسبیت خاص، نظریه نسبیت عام، اثر فوتوالکتریک و نظریه میدان یکپارچه اسـت. اینشتین درسال 1921 بـه خاطر «نظریه اثر فوتوالکتریک» کـه وجود اتم ها را تأیید می کرد، جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرد. سهم عظیم او در فیزیک شامل نظریه هاي‌ نسبیت عام و خاص او بود کـه از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

7. سهم انیشتین در فیزیک

نظریه نسبیت خاص اینشتین بـه مفهوم فضا-زمان منجر شد کـه مبنایی برای درک دقیق تر جهان اسـت. وجود سیاهچاله برای نخستین بار در نظریه نسبیت عام تایید و توضیح داده شد. سهم او در فیزیک، فضا و انرژی پایه و اساس بسیاری از نسل‌هاي‌ دانشمندان آینده را بنا نهاد.

انیشتین پس از انتشار نظریه نسبیت و پیش‌بینی اثرات خورشید گرفتگی، الهام‌بخش هر دانشگاهی شد و انها را بـه درک قدرت تخیل و تفکر انتقادی برانگیخت. بـه گفته انیشتین، روشی کـه مردم گرانش را درک کردند اشتباه بودو او برای اثبات ان روی یک نظریه جدید کار کرد. بعد ها او توانست ان را در طی یک خورشید گرفتگی آزمایش کند و درستی ان ثابت شد.

8. معادله معروف اینشتین

آلبرت انیشتین بـه خاطر نظریه نسبیت مشهور اسـت کـه بـه طور قابل توجهی بر حوزه نجوم تأثیر گذاشته اسـت. معادله E=mc2 یکی از مشهور ترین معادلات در فیزیک اسـت. ارتباط بین انرژی و جرم جامد را توضیح میدهد و ثابت می کند کـه یک جرم کوچک می تواند مقدار قابل توجهی انرژی باشد.

9. سرگرمی های اینشتین

وقتی انیشتین جوان بود، هرگز ویولن را دوست نداشت. اما موسیقی موتزارت در 13 سالگی نظر وی را تغییر داد. او در پیانو و ویولن مهارت داشت و با علاقه و علاقه فراوان آن ها را می نواخت. موسیقی همیشه بخشی از فرآیند تفکر او بودو شاهکارهای موتزارت را بـه زیبایی نواخت. او یکبار گفت: یک میز، یک صندلی، یک کاسه میوه و یک ویولن. یک مرد برای شاد بودن بـه چه چیز دیگری نیاز دارد؟

10. افسانه ها در مورد انیشتین

برخی معتقدند کـه انیشتین چپ دست بوده اسـت کـه معتبر نیست. یکیدیگر از افسانه هاي‌ خنده دار این اسـت کـه او داوطلبانه گیاهخواری را انتخاب کرد. با این حال، حقیقت این اسـت کـه او خوردن گوشت را متوقف کرد زیرا از مشکلات گوارشی حاد رنج می‌برد.

11. مهاجرت به ایالات متحده آمریکا

در دوران چالش برانگیز جنگ جهانی اول، اینشتین در کشور آلمان زندگی می کرد. او کـه صلح‌طلب بود، هرگز بـه جنگ و خشونت اعتقاد نداشت و خواهان حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات بود. درسال 1933؛ زمانی کـه اوضاع در کشور آلمان تحت حاکمیت آدولف هیتلر در حال افزایش بود، انیشتین بـه ایالات متحده نقل مکان کرد.

بـه انیشتین شهروندی ایالات متحده و سمتی در موسسه مطالعات پیشرفته در پرینستون پیشنهاد شد. درسال 1945؛ پس از جنگ جهانی دوم، انیشتین بـه اکتشافات حیرت انگیز بیشتری در مورد گرما، گرانش و نسبیت ادامه داد. او بیش از 300 گزارش علمی منتشر کرد.

12. مرگ انیشتین

اینشتین در 18 آوریل 1955 در سن 76 سالگی نبرد خودرا با آنوریسمی آئورت شکمی شکست داد. او آخرین روزهای خودرا در پرینستون، نیوجرسی، ایالات متحده گذراند.

کتاب‌هاي‌ دارای رتبه برتر درباره آلبرت انیشتین عبارتند از: آلبرت انیشتین: زندگی‌نامه اثر آلبرت فولسینگ، انیشتین: 1905 معیار عظمت نوشته جان اس. ریگدن، و پرونده انیشتین اثر فرد جروم.

13. چیزهای بی اهمیت

او ممکن بود خارق العاده ترین ذهن در زمان خود باشد، اما انیشتین بسیار بی نظم بود. او اغلب قرارهای خود و پوشیدن جوراب را فراموش می کرد!

مغز او توسط پزشکانی کـه کالبد شکافی وی را انجام دادند حفظ شد. مغز بخشی از یک مطالعه علمی برای یافتن راز هوش فوق العاده اینشتین بود. پزشکان متحیر بودند کـه هیچ چیز غیرعادی دراین مطالعه پیدا نکردند.

انیشتین بـه علم کمک زیادی کرد. نام او برای بـه تصویر کشیدن چیزهای مختلف استفاده می‌شود. واحد مورد استفاده در فتوشیمی، “انیشتین” بـه نام او نامگذاری شده اسـت. 1 واحد اینشتین برابر با انرژی یک مول فوتون اسـت کـه تقریبا 6.022 x 1023 فوتون اسـت. عنصر موجود در جدول تناوبی، انیشتینیوم، بـه نام این دانشمند نامگذاری شده اسـت.

در زبان عامیانه، ما گاهی بـه یک فرد باهوش «انیشتین» می‌گوییم. او درسال 1999 توسط مجله تایم بـه عنوان شخص قرن معرفی شد. او تا آخرین نفس خود بر روی نظریه میدان یکپارچه کار کرد کـه نتوانست موفقیت بزرگی کسب کند. سهم او در مکانیک کوانتومی، شاخه اي از فیزیک، را نیز نمی‌توان دستکم گرفت.


مطالب مشابه: برجسته ترین دانشمند جهان این دکتر ایرانی شد


آلبرت انیشتین

1. آخرین سخنان آلبرت انیشتین چه بود؟

آخرین سخنان آلبرت انیشتین این بود: “من میخواهم بروم زمانی کـه می‌خواهم بروم.” طولانی کردن عمر مصنوعی بی مزه اسـت. من سهم خودرا انجام داده ام. وقت رفتن اسـت. من ان رابا ظرافت انجام خواهم داد».

2. مغز انیشتین چه ویژگی خاصی داشت؟

عکس‌هاي‌ مغز انیشتین نشان داد کـه لوب‌هاي‌ جداری او «قسمت‌هاي‌ بالایی و پشتی مغز» بزرگتر از حد متوسط اسـت، کـه می تواند دلیلی برای مهارت‌هاي‌ ریاضی دیداری فضایی او باشد کـه وی را بـه ریاضیدانی قابل‌توجه تبدیل کرد.

3. بچه ها چه درس های مهمی می توانند از آلبرت انیشتین بیاموزند؟

آلبرت انیشتین بـه پذیرش سادگی و پرورش کنجکاوی اعتقاد داشت. پشتکار و توانایی او در مهار قدرت تخیلش نیز یکیدیگر از نکات کلیدی زندگی اوست. توانایی او در درس گرفتن از اشتباهاتش، پیشرفت مداوم بـه منظور ایجاد ارزش و اعتقاد بـه چیزهای نامتعارف از او فردی متمایز ساخته بود.

4. آلبرت انیشتین چگونه به حل مسئله برخورد کرد و چگونه بچه ها می توانند از همین رویکرد استفاده کنند؟

آلبرت انیشتین مشکلات موجود رابا استفاده از خلاقیت و تخیل خود حل کرد. او کسی نبود کـه بـه هنجارهای مرسوم دستیابی بـه عظمت پایبند باشد. انیشتین خلاقیت خودرا با استفاده از آزمایش هاي‌ فکری – سناریوهای فرضی برای کشف و درک ایده هاي‌ نوآورانه بـه نمایش گذاشت.

علاوه بر این، توانایی انیشتین برای برقراری ارتباط بین مفاهیم بـه ظاهر متفاوت، نمونه خلاقیت او بودو بـه او اجازه داد نظریه‌ها و ایده‌هاي‌ جدیدی را فرموله کند کـه دیگران هنوز بـه ان فکر نکرده بودند. و بنابر این، بچه ها باید تشویق شوند کـه خارج از چارچوب فکر کنند و راه حل هاي‌ جدیدی برای مشکلات خود بیابند، درست مانند کاری کـه آلبرت انیشتین انجام داد.

5. چگونه می توان از زندگی آلبرت انیشتین برای آموزش تاب آوری و استقامت به بچه ها استفاده کرد؟

در دوران دانشجویی، عملکرد تحصیلی انیشتین استثنایی نبود ودر اکثر موضوعات نمرات قبولی داشت. او حتی مدرسه را رها کرد. با این حال، او بـه مواد آموزشی دست یافت کـه توسط دانش آموزانی کـه خیلی بزرگتر از او بودند استفاده میکردند. انیشتین ترجیح داد کـه بـه روش خود بـه یادگیری نزدیک شود تا این کـه با روش هاي‌ سنتی تدریس انطباق یابد. او داستان شجاعت، مقاومت و استقامت اسـت.

6. آلبرت انیشتین در مورد خلاقیت چه اعتقادی داشت و چگونه بچه ها می توانند خلاقیت را پرورش دهند؟

آلبرت انیشتین زمانی گفت: «خلاقیت، هوش و سرگرمی اسـت.» خلاقیت فراتر از استعدادهای هنری یا موسیقی اسـت. این منعکس کننده توانایی ها و ظرفیت حل مسئله ذاتی برای تولید ایده هاي‌ جدید و تجربه لحظات روشنگری اسـت کـه با طراحی منحصر بـه فرد مغز شـما تسهیل می‌شود. کودکان باید تشویق شوند تا از روش هاي‌ استاندارد تفکر منحرف شوند و برای مشکلاتی کـه با ان مواجه می‌شوند راه حل هاي‌ خلاقانه ارائه دهند.

7. دیدگاه آلبرت انیشتین در مورد آموزش و اهمیت آن چه بود؟

آلبرت انیشتین دیدگاه متمایز در مورد آموزش و پرورش و اهمیت ان داشت. انیشتین تاکید کرد کـه آموزش واقعی فراتر از کسب دانش اسـت ودر عوض باید مهارت‌هاي‌ تفکر انتقادی و خلاقیت را پرورش دهد. او از سیستم آموزشی حمایت می کرد کـه تفکر و تخیل مستقل را تشویق میکند، نه این کـه حفظ کردن و انطباق را ترویج کند. او میگوید: «آموزش، یادگیری حقایق نیست، بلکه تربیت ذهن برای تفکر اسـت».

8. آلبرت اینشتین در مورد اهمیت تخیل چه فکر می کرد؟

آلبرت انیشتین معتقد بود کـه تخیل ابزار قدرتمندی برای کشف و نوآوری علمی اسـت. بـه گفته اینشتین، “تخیل مهمتر از دانش اسـت.” او فهمید کـه تخیل بـه ما امکان می‌دهد تا امکاناتی فراتر از انچه در حال حاضر شناخته شده یا مشاهده می‌شود، تجسم و تصور کنیم.


مطالب مشابه: نوابغ مشهور ایرانی در دنیا را بشناسید ! «عکس»


در پایان

علم نقش مهمی در زندگی روزمره ما دارد. بنابر این چه راه بهتری برای تشویق فرزندان خود بـه یادگیری در مورد ان از شروع با برخی از حقایق جالب در مورد یکی از پیشگامان علم وجوددارد.

کمک هاي‌ آلبرت انیشتین، پدر فیزیک مدرن، در بسیاری از نوآوری هاي‌ علمی کـه در اطراف خود می‌بینیم فراتر از ان چیزی اسـت کـه ما می‌توانیم درک کنیم. از این رو، فرزندان خودرا تشویق کنید تا در مورد این نابغه کـه در تاریخ علم با این مجموعه از حقایق شگفت انگیز درباره آلبرت انیشتین برای بچه ها اثری از خود بـه جا گذاشت، بیاموزند.

برچسب‌ها:
جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت