سید هادی میرمیران یک مهندس، استاد دانشگاه و معمار ایرانی بود کـه درسال ۱۳۸۵ درگذشت. او چهار دهه فعالیت حرفهاي داشت و آثار متعددی را در زمینه شهرسازی و معماری ایرانی خلق کرد. او بـه حفظ روح معماری کهن ایران با روشهاي نوین طراحی توجه داشت و از میراث تاریخی و فرهنگی ایران بهرهگیری میکرد.
از مهمترین آثار وی می توان بـه طراحی شهر جدید بهارستان در اصفهان، ساختمان کنسولگری ایران در فرانکفورت، طرح کتابخانه ملی ایران و طرح موزه ملی آب اشاره کرد. اگر مایل بـه مطالعه بیشتر درباره زندگی و آثار این معمار ایرانی هستید تا پایان این مطلب باما همراه باشید.
دوران کودکی سید هادی میرمیران را میتوان بـه دو بخش تقسیم کرد: بخش اول در شهر قزوین کـه در ان بـه دنیا آمد و بخش دوم در شهر تهران کـه در ان تحصیل کرد. او از کودکی علاقهمند بـه هنر و معماری بودو با مطالعه کتابهاي مختلف دراین زمینه، دانش و تجربه خودرا افزایش میداد.
او در مدرسههاي مختلفی در تهران تحصیل کرد ودر سال ۱۳۴۳ وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد. او در رشته مهندسی معماری با ارزشیابی عالی فارغالتحصیل شد و از ان پس شروع بـه فعالیت حرفهاي در زمینه معماری و شهرسازی کرد.
مطالب مشابه: زندگینامه معمار مصلای تهران سید پرویز مویدعهد «+عکس»
سید هادی میرمیران از خانوادهاي مذهبی و متوسط بود. پدرش سید محمد میرمیران، معلم و مدیر مدرسه بودو مادرش خانم محمدی، خانهدار بود. او دو برادر و یک خواهر داشت. برادرانش سید محمود و سید محمدرضا میرمیران نیز مهندس و معمار بودند. خواهرش سیده مریم میرمیران، معلم بود. او درسال ۱۳۵۰ با خانم مهناز میرمیران ازدواج کرد و از این ازدواج دو فرزند بـه نامهاي سید محمدمهدی و سید محمدمهدی میرمیران داشت.
هادی میرمیران تحصیلات خودرا در رشته مهندسی معماری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بـه انجام رساند ودر سال ۱۳۴۷ با ارزشیابی عالی فارغالتحصیل شد. او دراین رشته با استادان برجستهاي مانند محمد کریم پیرنیا، محمدعلی افشار، محمدرضا مهدوی و محمدرضا حاجزاده همکاری داشت.
او در طول دوران تحصیل خود، بـه مطالعه و تحقیق در زمینه معماری و شهرسازی ایرانی و جهانی علاقهمند بودو کتابها و مقالات متعددی را دراین زمینه مطالعه و نقد کرد. او همچنین در چندین مسابقه معماری داخلی و خارجی شرکت کرد و جوایز و افتخارات مختلفی را کسب کرد.
هادی میرمیران در شهر های مختلفی از ایران طرحهاي معماری و شهرسازی را انجام داد. از جمله می توان بـه اصفهان، رفسنجان، تهران، شیراز، قم و تبریز اشاره کرد. او دراین شهرها آثاری را خلق کرد کـه نمادی از تلفیق معماری سنتی و مدرن ایران هستند.
برای مثال، طرح شهر جدید بهارستان در اصفهان، مجموعه ورزشی رفسنجان، طرح احیای محور تاریخی شیراز و طرح ساماندهی مجموعه بهارستان تهران. او همچنین در شهر برلین کشور آلمان طرح سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران را انجام داد. او با این طرحها نشان داد کـه چگونه می توان از میراث تاریخی و فرهنگی ایران بهرهگیری کرد و ان رابا روشهاي نوین طراحی ترکیب کرد.
سید هادی میرمیران از کودکی علاقهمند بـه هنر و معماری بودو با مطالعه کتابهاي مختلف دراین زمینه، دانش و تجربه خودرا افزایش میداد. او در مدرسههاي مختلفی در تهران تحصیل کرد ودر سال ۱۳۴۳ وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد. او در رشته مهندسی معماری با ارزشیابی عالی فارغالتحصیل شد و از ان پس شروع بـه فعالیت حرفهاي در زمینه معماری و شهرسازی کرد.
او با این فعالیتها نشان داد کـه چگونه میتوان از میراث تاریخی و فرهنگی ایران بهرهگیری کرد و ان رابا روشهاي نوین طراحی ترکیب کرد. او همچنین بـه تحقیق و تدریس در زمینه معماری و شهرسازی ایرانی اهتمام داشت ودر دانشگاههاي مختلفی بـه عنوان استاد دانشگاه فعالیت می کرد.
سید هادی میرمیران علاوه بر فعالیت در زمینه معماری و شهرسازی، بـه تحقیق و تدریس دراین حوزه نیز اهتمام داشت. او در دانشگاههاي مختلفی بـه عنوان استاد دانشگاه فعالیت میکرد ودر تأسیس و اداره چندین مرکز تحقیقاتی و آموزشی نقش داشت.
از جمله میتوان بـه مرکز تحقیقات معماری و شهرسازی ایران، مرکز تحقیقات معماری و شهرسازی دانشگاه تهران، مرکز تحقیقات معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی و مرکز تحقیقات معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد. او همچنین در تألیف و ترجمه چندین کتاب و مقاله در زمینه معماری و شهرسازی ایرانی و جهانی دخیل بود.
برادران هادی میرمیران، یعنی سید محمود و سید محمدرضا میرمیران، نیز مهندس و معمار بودند و آثار متعددی را در زمینه معماری و شهرسازی ایرانی خلق کردند.
از جمله می توان بـه طرح احیای محور تاریخی شیراز، طرح ساماندهی مجموعه بهارستان تهران، طرح مجموعه حرم مطهر حضرت معصومه «س»؛ طرح مجموعه ورزشی رفسنجان، طرح مجموعه فرهنگی ورزشی شهرک انقلاب اسلامی، طرح مجموعه فرهنگی ورزشی شهرک شهید باهنر و طرح مجموعه فرهنگی ورزشی شهرک شهید رجایی اشاره کرد. این برادران همچنین در تألیف و ترجمه کتابها و مقالاتی در زمینه معماری و شهرسازی ایرانی و جهانی دخیل بودند.
سید هادی میرمیران یکی از معماران برجسته و موفق ایران بود کـه آثار متعددی را در زمینه معماری و شهرسازی ایرانی خلق کرد. او در طول حیات حرفهاي خود، در چندین مسابقه ملی و جهانی شرکت کرد و جوایز و افتخارات مختلفی را کسب کرد. از جمله می توان بـه موارد زیر اشاره کرد:
1. دریافت نشان معماری ایران از انجمن مفاخر معماری ایران «۱۳۸۵»
2. دریافت نشان درجه یک فرهنگ و هنر از ریاست جمهوری وقت «۱۳۸۳»
3. دریافت لقب شهروند افتخاری اصفهان «۱۳۸۳»
4. برنده جایزه مهراز «۱۳۸۱»
5. لوح تقدیر جامعه مهندسان مشاور ایران، برای شناسایی و معرفی معماری ایران «۱۳۸۰»
6. جایزه اول در مسابقه شرکت خانه سازی ایران برای مجتمع ایل گلی تبریز «۱۳۷۱»
7. جایزه نخست و مقام اول در مسابقه طراحی بدنه شرقی چهار باغ اصفهان «۱۳۷۴»
8. جایزه دوم در مسابقه طرح ساختمان کتابخانه ملی ایران «۱۳۷۴»
9. طرح برتر در مسابقه طراحی ساختمان جدید وزارت نیرو «۱۳۷۵»
مطالب مشابه: 13 معماری دوقلو چشمگیر در سراسر جهان + عکس
سید هادی میرمیران یکی از معماران برجسته و موفق ایران بود کـه آثار متعددی را در زمینه معماری و شهرسازی ایرانی خلق کرد. او در طول حیات حرفهاي خود، در چندین مسابقه ملی و جهانی شرکت کرد و جوایز و افتخارات مختلفی را کسب کرد. از جمله آثار ساخته شده او می توان بـه موارد زیر اشاره کرد:
این ساختمان درسال ۱۳۷۵ در شهر فرانکفورت کشور آلمان احداث شد. این ساختمان با توجه بـه موقعیت و شرایط محلی طراحی شده و از الگوهای معماری ایرانی بهرهگیری کرده اسـت. این ساختمان دارای یک حیاط مرکزی اسـت کـه بـه عنوان فضای اجتماعی و تعاملی عمل می کند.
این حیاط با استفاده از آب، گیاهان و نور، یک فضای آرام و دلنشین را ایجاد میکند. این ساختمان همچنین دارای یک بام سبز اسـت کـه بـه عنوان یک فضای سرسبز و پایدار عمل میکند. این ساختمان با استفاده از مصالح محلی و رنگهاي گرم، یک تضاد زیبا با محیط شهری سرد و خشک ایجاد میکند.
این ساختمان درسال ۱۳۷۱ در شهر رفسنجان احداث شد. این ساختمان با توجه بـه شرایط آب و هوایی و فرهنگی منطقه طراحی شده و از الگوهای معماری سنتی و مدرن ایران بهرهگیری کرده اسـت. این ساختمان دارای یک فضای مرکزی اسـت کـه بـه عنوان فضای اصلی ورزشی عمل می کند. این فضا با استفاده از سقفهاي مخروطی و شیبدار، یک فضای داینامیک و متنوع را ایجاد می کند.
این ساختمان همچنین دارای یک فضای پیرامونی اسـت کـه بـه عنوان فضای فرعی ورزشی و اجتماعی عمل می کند. این فضا با استفاده از حیاطها، باغها و آبنماها، یک فضای آرام و خنک را ایجاد میکند. این ساختمان با استفاده از مصالح محلی و رنگهاي روشن، یک تضاد زیبا با محیط بیابانی و خشک ایجاد می کند.
این ساختمان درسال ۱۳۷۴ در شهر تهران احداث شد. این ساختمان با توجه بـه موقعیت و کاربری خود طراحی شده و از الگوهای معماری ایرانی و اسلامی بهرهگیری کرده اسـت. این ساختمان دارای یک فضای مرکزی اسـت کـه بـه عنوان فضای اصلی تشریفاتی و مراسمی عمل میکند. این فضا با استفاده از سقفهاي گنبدی و نورپردازی، یک فضای با شکوه و مجلل را ایجاد می کند.
این ساختمان همچنین دارای یک فضای پیرامونی اسـت کـه بـه عنوان فضای فرعی اداری و خدماتی عمل میکند. این فضا با استفاده از حیاطها، ایوانها و باربدها، یک فضای منظم و راحت را ایجاد میکند. این ساختمان با استفاده از مصالح محلی و رنگهاي سرد، یک تضاد زیبا با محیط شهری گرم و شلوغ ایجاد می کند.
شیراز یکی از شهر های تاریخی و فرهنگی ایران اسـت کـه دارای آثار معماری و شهرسازی متعددی اسـت. از جمله طرحهاي معماری و شهرسازی شیراز میتوان بـه موارد زیر اشاره کرد:
این طرح با هدف حفظ و ارتقای ارزشهاي تاریخی، فرهنگی، معماری و شهرسازی محور تاریخی شیراز کـه از میدان شهدا تا میدان آزادی امتداد دارد، انجام شده اسـت. این طرح شامل اقداماتی مانند بازسازی و نوسازی بناهای تاریخی، ایجاد فضاهای عمومی و سبز، تنظیم ترافیک و پارکینگ، ارائه خدمات شهری و اجتماعی و ایجاد فعالیتهاي اقتصادی و گردشگری اسـت.
این طرح با هدف حفظ و احیای باغات تاریخی قصرالدشت کـه از میراث معماری و شهرسازی قاجاریه هستند، انجام شده اسـت. این طرح شامل اقداماتی مانند تعیین محدوده استحفاظی، تعریف ضوابط و مقررات شهرسازی و ساختمانی، ارائه راهکارهای بازسازی و نوسازی باغات، ایجاد فضاهای عمومی و سبز، ارائه خدمات شهری و اجتماعی و ایجاد فعالیتهاي اقتصادی و گردشگری اسـت.
این طرح با هدف توسعه و التیام شرایط شهری شیراز کـه از جمله شهر های بزرگ و پرجمعیت ایران اسـت، انجام شده اسـت. این طرح شامل اقداماتی مانند تعیین محورهای توسعه شهری، تعریف ضوابط و مقررات شهرسازی و ساختمانی، ارائه راهکارهای توسعه زیرساختها و خدمات شهری، ارائه راهکارهای التیام محیط زیست و کیفیت زندگی، ارائه راهکارهای توسعه فعالیتهاي اقتصادی و گردشگری و ارائه راهکارهای مدیریت و بازرسی بر اجرای طرح اسـت.
سید هادی میرمیران درسال ۱۳۵۰ با خانم مهناز میرمیران ازدواج کرد و از این ازدواج دو فرزند بـه نامهاي سید محمدمهدی و سید محمدمهدی میرمیران داشت. خانم مهناز میرمیران نیز مهندس و معمار بودو با همسرش در چندین پروژه همکاری داشت. این زوج تا آخرین لحظات حیات هم دیگر را همراهی کردند ودر برابر بیماری سرطان میرمیران پشتیبانی قویاي بودند.
با تأسف می گویم کـه سید هادی میرمیران، معمار برجسته و محبوب ایران، درسال ۱۳۸۵ بر اثر بیماری سرطان در شهر برلین درگذشت. او ده سال با این بیماری مبارزه کرد و تا آخرین لحظات حیات، بـه فعالیت حرفهاي خود در زمینه معماری و شهرسازی ادامه داد.
سید هادی میرمیران در تاریخ ۱۸ آوریل ۲۰۰۶ در شهر برلین درگذشت و پیکر او بـه ایران منتقل شد1. او در گلزار شهدای بهشت زهرا تهران بـه خاک سپرده شد. آرامگاه او یک بنای مکعبی اسـت کـه از سنگ سفید ساخته شده و دارای یک گنبد مخروطی اسـت.
روی بنا، نام وی و تاریخ تولد و درگذشت او حک شده اسـت. آرامگاه او در بین بناهای تاریخی و معماری دیگر گلزار شهدای بهشت زهرا قرار دارد و یکی از نقاط دیدنی این مکان اسـت. اگر مایل بـه آشنایی بیشتر با این معمار و آثارش هستید، میتوانید بـه این لینکها مراجعه کنید .
مطالب مشابه: بناهای مهم و تاریخی معمار روس در ایران «+عکس»
در پایان
هادی میرمیران یکی از معماران ملی ایران بود کـه با الهام از میراث تاریخی و فرهنگی ایران، آثار متعددی را خلق کرد. او همچنین بـه تحقیق و تدریس دراین حوزه نیز اهتمام داشت ودر دانشگاههاي مختلفی بـه عنوان استاد دانشگاه فعالیت میکرد.