امروزه علم هک کردن بسیار شده هست و هر فردی دیگر میتواند به سهولت وای فای و یا مودم خانه را قطع کند برای پیشگیري از هک شدن مودم خانه ما را در ادامه دنبال نمایید .
امروز با پیشرفت تکنولوژی و بهرهگیری از شبکه هاي بی سیم یا وایرلس بدون هیچ گونه کابلی افراد میتوانند توسط لپتاپ ، کامپیوتر و یا موبایل خود به سهولت به اینترنت متصل شوند اما این نگرانی بین کاربران وجود دارد که چگونه از دسترسی افراد دیگر و هک شدن شبکه خانگی وای فای « Wi-Fi » خود پیشگیري کنند؟ در ادامه با یادگیری روشهای پیشگیري از هک وای فای همراه ما باشید.
۱۰ راه رویارویی با هک وای فای و پیشگیري از هک شدن شبکه وایرلس
با بهرهگیری از شبکه هاي کابلی و سیمی ، دزدی از پهنای باند کاری سخت و غیر مقدور بود ولی امروزه با دقت به بهرهگیری گسترده از شبکه هاي وایرلس که سیگنال بی سیم دارند ، دزدی از پهنای باند به سهولت قابل انجام هست. یعنی گاهی نیازی نیست که این دزدی از طرف همسایگان شما باشد بلکه حتی فردی در نزدیکی آپارتمانتان ودر خودرو خود نیز با هک وای فای شما توانا خواهد بود از اینترنت شما بهرهگیری کند.
بهرهگیری از وای فای درصورت هک شدن ، سه نقطه ضعف خواهد داشت :
– هزینه اینترنت شما برای انتقال هر بایت به صورت غیر عادی افزایش پیدا خواهد کرد.
– سرعت اینترنت شما کاهش میابد مخصوصا زمانی که اینترنت خودرا با افراد دیگر شیر میکنید.
– درصورت هک شدن وای فای در واقع در معرض یک خطر امنیتی قرار گرفته اید که امکان دارد هکر از این طریق کامپیوتر شما را نیز هک کرده و به فایل هاي شخصی تان دسترسی پیدا کند.
از این رو ما امروز نیت داریم روشهای رویارویی با هک WiFi و نحوه پیش گیری از هک شدن شبکه وایرلس را در زیر برای شما یادگیری دهیم :
مرحله اول – باز کردن صفحه تنظیمات مودم
ابتدا می بایست وارد صفحه تنظیمات مودم وای فای خود شوید. طبق معمول با تایپ “۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱” در یکی از مرورگرهای خود و با وارد کردن نام کاربری و پسورد مودم میتوانید به صفحه تنظیمات دسترسی پیدا کنید. اگرچه مقدور هست برای هر مودم این آدرس فرق داشته باشد بهمین علت حتما دفترچه ي راهنمای مودم خودرا مطالعه کنید و یا اگر دفترچه مودم در معرض شما نیست میتوانید توسط جستجو در گوگل ، دفترچه راهنمای مودم موردنظر را بیابید. از مشهور ترین برندهای پر مصرف مودم در ایران می توان به D-Link ، TP-LINK و یا Zyxel اشاره کرد که لینک ورود به بخش راهنمای آن ها برای شما قرارداده شده هست.
مرحله دوم – ایجاد یک پسورد اختصاصی برای مودم
هنگامیکه شما وارد صفحه تنظیمات مودم خود میشوید نخستین کاری که می بایست انجام دهید تغییر پسورد مودم هست. بعد از ورود به صفحه تنظیمات ، یک پسورد اختصاصی برای مودم خود قرار دهید ، فراموش نکنید بعد از تغییر دادن رمز حتما پسورد اخیر را بالای دفترچه راهنمای مودم و یا جایی امن یادداشت کنید که اگر بار دیگر خواستید وارد صفحه تنظیمات مودم شوید به مشکل بر نخورید. این کار از دسترسی دیگران به مودم شما پیش گیری کرده و امنیت شبکه وایرلس خانگی شما را افزایش می دهد. طبق معمول نام کاربری و پسورد پیش فرض در اکثر مودم ها admin / admin می باشد. برای تغییر پسورد مودم تان میتوانید وارد بخش Administration settings مودم شده و پسورد را آنجا تغییر دهید.
ایجاد یک پسورد اختصاصی برای مودم
اگرچه این بستگی به برند مودم شما دارد اگر نخستین بار هست که مودم را راه اندازی می کنید در همان صفحه اول ، انتخاب تغییر پسورد برای شما نمایش داده میشود در غیر این صورت میتوانید بروی انتخاب Setup در صفحه اول کلیک کرده و آنگاه پسورد مودم را تغییر دهید.
مرحله سوم – تغییر نام شبکه SSID « نام کانکشن وای فای »
شبکه SSID یا همان Wireless Network Name که نام شبکه وایرلس شما بوده ، طبق معمول به صورت پیش فرض بر روی کلمه “default” و یا به نام برند مودم شما Set شده هست. اگر میخواهید شبکه خانگی وایرلس خودرا امن کنید حتما نام وای فای خود رابه نام دلخواهی که قابل شناسایی نباشد ، تغییر دهید. برای تغییر نام وای فای میتوانید از صفحه تنظیمات مودم و بخش wireless settings یا هنگام راه اندازی از قسمت Setup اقدام به تعویض نام وایرلس شبکه خانگی خود کنید.
تغییر نام شبکه SSID « نام کانکشن وای فای »
فراموش نکنید از نام ، نام خانوادگی ، آدرس و یا شماره تلفن همچون نام وای فای بهرهگیری نکنید زیرا این کار نه تنها کمکی نکرده ، بلکه امنیت وای فای شما را نیز به خطر می اندازد در مورد این موضوع قبلا در پست ۱۰ مورد از اطلاعات مهم که برای سرقت هویت بهرهگیری می شوند قبلا به صورت مفصل صحبت کردیم . بعد از تغییر نام شبکه وای فای خود ، حتما از اتصال مجدد خود خاطرجمعی کسب کنید.
مرحله چهارم – فعال کردن رمز وای فای
به غرض پیشگیري از هک وای فای می بایست از پسورد هاي قابل خاطرجمعی همچون رمز وای فای بهرهگیری نمایید. چندین روش رمزنگاری برای حفاظت از شبکه هاي بیسیم وجود دارد از جمله میتوان «WEP/ WPA «WPA-Personal و WPA2 را نام برد. رمز نگاری توسط WEP که روش رمزنگاری عمومی و قدیمی می باشد و به سهولت قابل هک شدن هست با این حال با اکثر دستگاه هاي سخت افزاری قدیمی سازگاری دارد.
اما روش رمزنگاری WPA2 که امن ترین روش رمزنگاری برای وای فای می باشد تنها با سخت افزارهای ساخت شده از سال ۲۰۰۶ به بعد سازگاری دارد.برای فعال کردن رمزنگاری بر روی شبکه وای فای خود وارد صفحه تنظیمات مودم و بخش wireless security settings شده و از آنجا روش رمزنگاری موردنظرتان را برای وای فای برگزینید. اگر از مودم قدیمی بهرهگیری میکنید روش WEP را انتخاب ودر غیر این صورت روش رمزنگاری WPA2 را انتخاب کنید و یک پسورد طولانی که حاوی حروف ، اعداد و کارکترهای ناب باشد برای شبکه وای فای خود انتخاب کنید.
مرحله پنجم – فیلتر کردن آدرس مک « آدرس فیزیکی انحصار به فرد هر دستگاه »
تمام دستگاه ها از جمله لپتاپ ، کامپیوتر ، موبایل و یا تبلت برای اتصال به وای فای از یک آدرس انحصار به فرد به نام آدرس مک بهرهگیری میکنند «این هیچ ربطی به مک اپل ندارد». درست مثل هر کامپیوتر متصل به اینترنت که از یک IP انحصار به فرد بهرهگیری می کند. از این رو برای افزون کردن یک لایه حفاظتی شما میتوانید آدرس مک تمام دستگاه هایي که میخواهید به وای فای وصل شوند را در صفحه تنظیمات مودم خود وارد کنید به طوریكه تنها دستگاه هاي مشخص شده بتوانند به شبکه وای فای شما متصل شوند.
فیلتر کردن آدرس مک
فیلتر کردن آدرس هاي MAC دستگاه ها یک اقدام امنیتی بسیار موثر هست چرا که هر دستگاه با آدرس انحصار به فرد اجازه ي اتصال به شبکه وایرلس را دارد و هکر تنها با دانستن و جعل کردن آدرس مک دستگاه شما میتواند از وای فای شما بهرهگیری کند. برای این که بتوانید از اتصال هکر به شبکه وای فای خود پیشگیري کنید ، میبایست آدرس مک هکر را فیلتر کنید. حتما گذشته از این کار از مهاجم بودن آدرس مک فرد موردنظر خاطرجمعی حاصل کنید. انزل وب قبلا به صورت مفصل فیلتر کردن آدرس مک را در پستی جداگانه یادگیری داده هست. برای فیلتر کردن آدرس MAC میتوانید از پست مورد نظر کمک بگیرید.
مرحله ششم – کاهش طیف سیگنال هاي بی سیم
اگر مودم شما طیف بالایی از سیگنال را توزیع میکند در حالیکه شما دریک آپارتمان کوچک از وای فای بهرهگیری می کنید. توصیه میکنیم دامنه سیگنال هاي بی سیم مودم خودرا کاهش دهید. در حالت پیش فرض دامنه انتشار سیگنال هاي مودم بر روی ۸۰۲٫۱۱g قرار دارد که شما میتوانید آن رابه ۰۲٫۱۱n و یا ۸۰۲٫۱۱b تغییر دهید. همینطور میتوانید با قراردادن مودم زیر تخت ودر درون یک جعبه کفش و یا بسته بندی فویلی ، سیگنال دهی مودم خودرا محدود کنید.
کاهش طیف سیگنال هاي بی سیم
بر زمینه تحقیقات انجام شده بهرهگیری از رنگ ضد وای فای برای دیوار اتاقتان که میخواهید در آن از مودم بهرهگیری کنید ، میتواند جای گزین مفید و قابل اطمینانی برای سیستم رمزنگاری وای فای باشد. زیرا این رنگ هاي مختص حاوی ترکیباتی میباشند که با ربایش امواج وای فای ، آن ها را برای بهرهگیری ي افراد خارج از اتاق غیر مقدور خواهد کرد. با رنگ کردن اتاق با بهرهگیری از این رنگ هاي مختص میتوانید از خارج شدن امواج وای فای جلوگیري کنید. همینطور به ذکر داشته باشید با بهرهگیری از این پوشش توانا نخواهید بود امواجی وایرلسی را از بیرون نیز دریافت کنید. با این وجود برای خیلی از افراد این سوال هست که آیا بهرهگیری از سیگنال هاي وای فای دریک اتاق بسته برای انسان زیان آور است یا خیر.
مرحله هفتم – بروزسانی فریم ویر مودم
شما می بایست حتما وبسایت سازنده مودم را چک کرده و از بروز بودن Router firmware مودم خود خاطرجمعی کسب کنید. برای دیدن نسخه سیستم عامل فعلی مودم میتوانید وارد صفحه تنظیمات مودم شده ودر قسمت بالایی صفحه توانا خواهید بود نسخه فریم ویر مودم خودرا دیدن کنید.
مرحله هشتم – چک کردن افراد بهرهگیری کننده از وای فای
اگر شما نگران این هستید که فردی در حال بهرهگیری از امواج وای فای شما هست و می خواهید از این موضوع خاطرجمعی کسب کنید، میتوانید از ابزارها و یا نرم افزارهایی برای فهمیدن این موضوع کمک بگیرید. ابزار Who’s On My Wifi یکی از نرم افزارهایی هست که شما میتوانید دانلود و نصب کنید. این نرم افزار هم نسخه رایگان و هم نسخه پولی دارد که نسخه رایگان برای این کار کفاف کرده و بشما کمک می کند لیست افرادی که از وای فای شما بهرهگیری می کنند را دیدن کنید.
چک کردن افراد بهرهگیری کننده از وای فای
همینطور راهکار بعدی و آسان تر برای این که متوجه شویم چه کسانی از وای فای ما بهرهگیری می کنند صفحه تنظیمات مودم هست، وارد صفحه تنظیمات مودم شده و به بخش «DHCP Clients «Status > Local Network مراجعه کنید. در این قسمت شما میتوانید نام کامپیوترها و دستگاه هاي بی سیمی که در حال بهرهگیری از وای فای شما میباشند را دیدن نمایید.
مرحله نهم – غیر فعال کردن WPS
یکیدیگر از اقدامتی که میتوانید برای پیشگیري از هک وای فای مودم d-link ، tp-link و .. انجام دهید خاموش یا غیر فعال کردن کلید و امکان wps در مودم هست. WPS یا همان Wi-Fi Protected Setup استاندارد نچندان مطمئنی در مودم ها هست که به کاربران اجازه میدهد بدون بهرهگیری از رمز عبور مطمئن از پین ۸ رقمی مودم یا فعال کردن دکمه WPS به شبکه وایفای متصل شوند ، بهرهگیری از این قابلیت خطراتی را نیز به دنبال دارد و هکر ها با بهرهگیری از روشهای گوناگون بروت فورس و.. بسادگی امنیت شبکه وای فای شما را دور بزنند.
غیر فعال کردن WPS مودم
در مرحله اول توصیه میکنم اگر دکمه WPS بر روی مودم شما قرار دارد حتما آن را غیرفعال کنید و همینطور وارد تنظمیات مودم خود شوید و از بخش هاي موجود در قسمت Wi-Fi Protected Setup یا WPS حتما این قالبیت را Disable کنید.
مرحله دهم – غیر فعال کردن وای فای و بلوتوث موقعخارج شدن از خانه
به گزارش تالاب اگر از وای فای خانه و یا محل کارتان بهرهگیری میکنید حتما فراموش نکنید که موقعخارج شدن از محل ، وای فای تلفن همراه و یا دستگاه خودرا قطع کنید. با این کار افزون بر حفظ باتری موبایل ، حریم خصوصی شما نیز حفاظت خواهد شد.