این نوشیدنی بسیار جذاب کـه قرار اسـت برای شـما در موردش صحبت کنیم چایی آبی اسـت در کل همه ی چایی ها یک نوشیدنی هاي بسیار جذابی هستند کـه هر کدام فواید و معایب خودرا دارد کـه بیشترین چایی کـه در ایرانیان باب اسـت چایی سیاه اسـت کـه طرفداران بسیار زیادی دارد ولی این مطلب در مورد چایی آبی اسـت شاید اصلا بـه گوشتان نخورده باشد اما حال باید بدانید کـه چایی آبی هم داریم کـه در ادامه ي مطلب میخواهیم بـه کمک تیم تالاب در موردش بیشتر آشنا شویم.
این گیاهی کـه باعث شده اسـت طرفداران بسیار زیادی پیدا کند چیست ؟بله درست اسـت چایی ،چای نام یک نوشیدنی معطر اسـت کـه طبق معمولً با ریختن آب داغ یا در حال جوش بر روی برگهاي عمل آورده شده گیاه «کاملیا سیننسیس»؛ کـه گیاهی همیشهسبز و بومی آسیای شرقی اسـت بـهدست می آید. این نوشیدنی پس از آب، پرمصرفترین نوشیدنی جهان اسـت.
مطلب مرتبط: دمنوش بر اساس علامت ماه تولد شما
نام این گیاه در زبان چینی جنوبی چای ودر زبان چینی شمالی بـهصورت تِي تلفظ میشد و هر دو تلفظی از یک حرف چینی یگانه در چین قدیم هستند. مردم اروپای غربی نام این گیاه را از چینیان شمالی و مردم خاورمیانه و شمال آفریقا نام ان را از چینیان جنوبی آموختند.
نوشیدنی چای با دم کردن برگها، جوانهها یا شاخههاي فرآوریشدهٔ بوتهٔ چایِ گونهٔ کاملیا سیننسیس بـهمدت چند دقیقه در آب داغ «نزدیک درجهٔ جوش» درست می شود. فراوری ان میتواند شامل اکسیداسیون، حرارتدهی، خشکسازی و افزودن گیاهان، گلها، چاشنیها و میوههاي دیگر بـه ان باشد.
چای یک منبع طبیعی از کافئین و آنتیاکسیدانها اسـت اما تقریبا بدون چربی، کربوهیدراتها یا پروتئین، دارای طعمی مطلوب اسـت کـه کمی تلخ و گس میباشد.چای نوشیدنی محبوب در ایران اسـت؛ و بیشتر مردم همه یروزه ان را مصرف می کنند. ایرانیان چای را درمان خستگی نیز می دانند.
این چایی را باید از همان اول بگویم کـه خیلی گران اسـت و بسیار برای سلامتی مفید اسـت ولی متآستفانه کم قشری از جامعه میتوانند از این محصول خوب استفاده کنند.برگهاي تازه «جوانهها» کـه تحت عمل [اکسیداسیون] قرار نگرفتهاند؛ شکوفههاي چای را برای جلوگیری از تشکیل سبزینه «کلروفیل» از نور خورشید می توان دور نگه داشت. چای سفید نسبت بـه دیگر انواع چای در مقادیر کمتری تولید می شود و می تواند از همان نوع چای کـه با روشهاي دیگر تولید شده از لحاظ قیمت نسبتاً گرانتر تمام شود. این نوع چای در کشور های دیگر بـه غیر از چین، کمتر شناخته شدهاسـت، اگر چه این شناخت با عرضه چای سفید بـه شکل کیسهاي، و نیز چای سفید سرد و فوری، بیشتر شدهاسـت.
درصد زیادی از جامعه چایی سبز را دیده اند و حتی استفاده کرده اند هم فواید زیادی دارد و هم مضراتی هم در بر دارد ،فرایند اکسیداسیون پس از گذشت زمان اندکی از طریق حرارت یا با بخار کـه یک روش سنتی ژاپنی اسـت یا بـه وسیله بو دادن ان در تابههاي داغ، بـه عنوان یک روش سنتی چینی متوقف میشود. برگهاي چای را می توان بـه شکل برگهاي جداگانه یا تبدیل شده بـه حبه کـه برای تولید چای باروتی استفاده میشود، برای خشک کردن کنار گذاشت. فرایند اخیر، زمانبر بوده و بـه عنوان نمونه تنها برای چایهاي زرین «pekoe» باکیفیت بالا استفاده می شود. چای یک یا دو روز پس از چیدن، فرآوری می شود.
این چایی فرایند اکسیداسیون دو تا سه روز بـه طول خواهد انجامید.عمل اکسیداسیون در حد فاصل بین استانداردهای زمانی مربوط بـه چای سبز و چای سیاه متوقف می شود.
چایی قرمز هم طرفداران مخصوص خودرا دارد و بسیار فواید خوبی هم دارد کـه در ادامه بیشتر برایتان توضیح داده ایم ،می گذراند برگهاي چای بـهطور کامل اکسیده شود. چای سیاه در بیشتر نقاط جنوب آسیا «هند، سریلانکا، بنگلادش، پاکستان و غیره»؛ و نیز در سده اخیر دربسیاری از کشور های آفریقائی از جمله کنیا، بروندی، روآندا، مالاوی و زیمبابوه متداول بودهاسـت. ترجمه لغت بـه لغت عبارت «چای قرمز» را در زبان چینی، می توان برای عاشقان چای به کار برد.
چینیها ان را «چای سرخ» می نامند زیرا رنگ مایع دم کرده ان سرخ اسـت. غربیها هم ان را «چای سیاه» میگویند چون برگهاي چایی کـه طبق معمولً دم می کنند بـه رنگ مشکی اسـت. اما چای قرمز بـه رویبوس نیز اشاره میکند، کـه یک ماده دمکردنی گیاهی دمنوش رایج در آفریقای جنوبی محسوب می شود. فرایند اکسیداسیون از حدود دوهفته تا یک ماه طول خواهد کشید.
چای سیاه در طبقهبندی دیگر بـه عنوان چای «ناب» یا CTC «خرد، پخش و بـه هم پیچیده، روش تولیدی کـه در سال۱۹۳۲ابداع شدهاسـت» مطرح میشود. چایهاي سیاه غیر مخلوط نیز از طریق مکان، زمان و فصل «اول، دوم، یا پاییز» تولید خود شناخته می شوند. چایهاي ناب و CTC طبق کیفیت برگ پس از تولید و بر اساس سیستم درجهبندی چای نیز درجهبندی می شوند.
این نوع چایی خیلی خیلی افراد کمی هستند کـه در موردش اطلاعات دارند «در فلات کانتون چین بـه عنوان پولی «polee» نیز خوانده می شود»؛ دو نوع از این چای وجوددارد، «خام» و «رسیده». نوع خام یا سبز ان را می توان بلافاصله مصرف نمود یا گذاشت تا رسیدهتر شود. طی فرایند رسیدن گیاه چای، چای متحمل عملیات تخمیر ثانویه و میکروبی «باکتریایی» می شود.
پوئر رسیده از از برگ سبز چای ساخته می شود کـه بـهطور مصنوعی اکسیده میشود تا بـه طعم فرایند رسیدن طبیعی خود نزدیک شود. این عمل تحت فرایند مشابهی بازرسی میشود تا انها رابا هم ترکیب نماید کـه در ان هم رطوبت و هم دمای چای بـهطور دقیقی تحت نظارت قرار می گیرد.
هر دو نوع چای پوئر طبق معمولً بـه اشکال مختلفی متراکم میشوند ازجمله قالبی، قرصمانند، کاسهاي شکل یا قارچمانند. درحالی کـه بیشتر انواع چای در همان سال اول تولید خود، مصرف میشوند، اما چای پوئر را برای التیام طعم ان می توان دِیرتر مصرف کرد و نوع خامش را بین ۳۰ تا ۵۰ سال و نمونه رسیده اش را بین۱۰ تا ۱۵ سال نگهداری نمود، اگر چه کارشناسان و طرفداران ان در مورد دوره زمانی بهینه توقف فرایند رسیده شدن چای باهم اختلاف دارند. بیشتر اوقات، پوئر را برای مدت ۵ دقیقه در آب جوش خیس می کنند.
علاوه براین، برخی از ساکنان تبت از پوئر رابا کره گاو کوهاندار تبتی «yak»؛ شکر و نمک میجوشانند و چای کره گاوی کـه بسیار مقوی هم هست را تهِیه میکنند. چایهایي کـه هم چون پوئر و لیوبائو Liu bao بر روی انها اکسیداسیون ثانویه واقع میشود، در چین بـه عنوان چای سیاه شناخته می شوند. این را نباید با اصطلاح انگلیسی چای سیاه اشتباه گرفت کـه درچین بـه ان چای قرمز می گویند.
یا تحت نام «چای باکیفیت» در دربار سلطنتی استفاده شود، یا چای مخصوصی مشابه با چای سبز، این نوع چای مرحله کند تری از خشک را سپری میکند.ودر زمان هاي قدیم در کاخ ها بسیار مرسوم بودو استفاده بالایی داشت .
در هر فصلی یک چایی خلق شده اسـت مناسب ان فصل کـه باید خداوند را سپاس گوییم از این همه ی نعمت ،همچنین چای زمستان نیز نامیده می شود، کوکیچا از شاخههاي کوچک و برگهاي کهنه و هرس شده گیاه چای طی فصل زمستانه و با برشتهسازی، عمل می آید. این ماده بـه عنوان یک غذای سالم در ژاپن و نیز در رژیمهاي افزایش طول عمر بـهطور رایجی مصرف می شود.
در زبان ژاپنی بـه معنای چای برنج قهوهاي رنگ اسـت، ان چای سبزی اسـت کـه با برنج خشک قهوهاي برشته شده «برخی اوقات برنج بوداده» ترکیب میشود، ودر ژاپن بسیار متداول بوده اما درچین هم مصرف می شود.
چایهایي کـه با گلها فرآوری یا دم میشوند و هر نوع گلی هم برای گونه خاصی از چای همچون چای سبز یا سرخ، استفاده میشود. مشهورترین چای عطری، چای یاسمن «هیوآنگ پین در فلات کانتون، هوآچا کـه نوعی درخت گل در ماندارین چین اسـت» یا چای سبز یا اولانگ معطر «یا دم شده» با گلهاي یاسمن اسـت. گلهاي رز، سدر، لیچی «Lychee»؛ گل اسمانتوس، و گل داوودی نیز جزو گلهاي رایج مورد استفاده دراین نوع چای هستند.
کشتزار چای در گیلان.چای منطقه خاورمیانه
در ایران هم یکی از صادر کننده هاي جهان در چایی اسـت کـه بسیار مورد لطف و رضایت مردم قرار گرفته اسـت ،امروزه مصرف چای، یکی از اجزای جدایی ناپذیر زندگی عادی مردم در ایران اسـت. اما سابقه مصرف چای در ایران، کمتر از دو سده اسـت.با این حال، برخی معتقدند کـه پیشینهٔ مصرف چای در ایران بـه سده دوم میلادی میرسد و برخی از جهانگردان از چایخانههایي سخن گفتهاند کـه بزرگان و توانگران در ان جا جمع می شدند و چای مینوشیدند.
مشخص نیست ایرانیان چه زمانی نخستین بار با این نوشیدنی آشنا شدند. ابوریحان بیرونی درکتاب الصیدنه اش کـه در نیمهٔ اول سده پنجم نوشته شده، جزئیاتی در خصوص گیاه چای و استفاده از ان بـه عنوان نوشیدنی در تبت و چین آوردهاسـت.
ظاهراً عادت چای نوشی تا سده هفتم هجری بـه غرب آسیا نرسیده و ممکن اسـت مغولها در اشاعهٔ ان تأثیر داشته باشند. امیرکبیر، ممکن اسـت نقشی در ترویج چای در ایران داشته باشد؛ او از دولت فرانسه دو دست ظروف چای خوری، شامل سماور نقرهاي، و یک عدد دیگر را از تاجری روس دریافت کرد. امیر کبیر انحصار سماورسازی با یارانهٔ دولتی را بـه استادکاری در اصفهان اعطا کرد.
کشت چای در ایران، از سال ۱۳۱۴ هجری قمری آغاز شد. دراین سال، یکی از رجال ان دوره بـه نام محمد میرزا کاشف السلطنه کـه بـه عنوان ژنرال کنسول ایران در هند مأمور بـه خدمت بود، توانست در بازگشت بـه ایران، چند بته چای رابا زحمت فراوان وارد ایران کند.
وی با توجه بـه مطالعاتی کـه بر روی انواع چای و نحوه کشت انها نموده بود، شهر لاهیجان را بـه دلیل وجود هوای مناسب برای کشت چای انتخاب کرد.این شهر امروز بـه عنوان مرکز کشت چای در ایران درآمدهاسـت و انواع مختلف چای مانند چای ایرانی عطر گیلان در آنجا تولید می شود.
مقبرهٔ کاشفالسلطنه در لاهیجان امروز بـه صورت گنجینهٔ تاریخ چای ایران در لاهیجان درآمدهاسـت.سهم ایران ۴ تا ۵/۴ درصد از مصرف کل چای جهان اسـت. از سی و دو هزار هکتار مزارع چای ایران هشت درصد ان برای استان مازندران و بقیه از ان گیلان اسـت.
مطلب مرتبط: بهترین روش دم کردن چای سبز به چه صورت است؟
چای آبی، همچنین بـه عنوان نخود پروانه اي یا چای نخود آبی شناخته می شود یک دمنوش گیاهی بومی آسیای جنوبی اسـت. این گیاه از دم کردن گلبرگهاي خشک Clitoria ternatea L.؛ گیاهی کـه بـهخاطر رنگ آبی روشن مشخصهاش مشهور اسـت، بـه دست می آید.
چای آبی جدا از این کـه یک رنگ طبیعی غذایی اسـت، بـه دلیل خواص دارویی ان بـه طور گسترده مصرف می شود. بـه عنوان مثال، گزارش شده اسـت کـه سلامت قلب و مغز را التیام می بخشد و اثرات ضد دیابتی و ضد سرطانی را ارائه می دهد. دراین مقاله بـه بررسی چای آبی از جمله فواید، مضرات و نحوه تهیه ان میپردازیم.
این توضیحات کاملا علمی اسـت و بـه کمک تیم تالاب برای شـما عزیزان تهیه شده اسـت کـه اطلاعات خودرا در زمینه ي چایی آبی و دیگر چایی ها داشته باشید و مورد استفاده قرار بگیرد ،چای آبی یک دمنوش گیاهی اسـت کـه با گلبرگ هاي خشک گیاه کلیتوریا ternatea L. کـه طبق معمولً بـه عنوان نخود پروانه اي شناخته می شود آماده میشود. این دمنوش اغلب با موادی مانند نعناع، زنجبیل، علف لیمو یا دارچین طعمدار می شود.
گل نخود پروانه اي از سفید تا آبی تند متغیر اسـت. رنگ آبی بـه دلیل محتوای بالای آنتوسیانین اسـت، رنگدانه هاي آنتی اکسیدانی کـه در سایر میوه ها و سبزیجات آبی و بنفش نیز یافت می شود.پس از دم کشیدن، بسته بـه PH یا سطح اسیدیته چای، ممکن اسـت رنگ ان بـه قرمز، بنفش یا سبز تغییر کند. این تغییر رنگ را می توان با افزودن آب تونیک، لیمو یا لیموترش اصلاح کرد.
آنتوسیانین ها علاوه بر دادن رنگ آبی متمایز بـه چای، مسئول خواص دارویی ان نیز هستند. در واقع، بـه همین دلیل اسـت کـه از ان برای مدت طولانی در طب آیورودا برای درمان بیماری هاي متعدد استفاده می شود.همچنین شایان ذکر اسـت کـه گل نخود پروانه اي بـه عنوان رنگ خوراکی طبیعی و بـه عنوان گل هاي زینتی در سراسر جهان استفاده می شود.
هر چیزی دراین دنیا فواید و مضراتی دارد کـه باید با تحقیقات درست فواید و مضرات ان چیز را بدانیم،چایی آبی هم خواص هاي زیادی دارد و هم معایبی ،علاوه بر لذت زیبایی شناختی، از مزایای زیادی نیز برخوردار خواهید شد! چای آبی، آنچان سرشار از آنتی اکسیدان اسـت کـه میتواند ظاهر چین و چروک و سفیدی مو را کم کند. مصرف منظم این چای بـه کاهش سطح گلوکز خون کمک میکند. این را مطالعات منتشر شده در مجله Applied Pharmaceutical Science نشان میدهد.
دانشمندان دیگر دریافته اند کـه چای آبی می تواند بینایی را التیام بخشد و دمای بالا را کاهش دهد. علاوه بر این، چای آبی، آنچان برای مدت طولانی در تمرین آیورودا برای از بین بردن استرس و التیام حافظه استفاده می شود.چای آبی قطعا سالم اسـت. با این حال، پزشکان بـه افرادی کـه از کم خونی رنج میبرند توصیه میکنند کـه با احتیاط ان را مصرف کنند، زیرا مواد موجود در آنچان می تواند در جذب آهن اختلال ایجاد کند.
بله درست اسـت این چایی یکی از مهمترین کارها را برای بدن می کند ان هم التیام و سلامت قلب ؛ پس حتماً این چایی آبی را خریداری کنید و استفاده لازم را کنید ،نوشیدن چای آبی ممکن اسـت با التیام فشار خون و سطح کلسترول، سلامت قلب شـما را تقویت کند. مطالعات حیوانی نشان می دهد کـه عصاره گل نخود پروانه ممکن اسـت فشار خون را از طریق خواص شل کنندگی عروق کاهش دهد، بـه این معنی کـه بـه گشاد شدن رگ هاي خونی برای افزایش جریان خون کمک می کند. علاوه بر این، دارای اثرات ضد ترومبوتیک اسـت. این بـه این معنی اسـت کـه ممکن اسـت از تشکیل لخته هاي خون، یک عامل خطر برای سکته، جلوگیری کند.
مطالعه کوچکی کـه قبلاً ذکر شد روی ۱۶ مرد با اضافه وزن یا چاقی نشان داد کـه مصرف عصاره چای آبی بعد از یک وعدهي پرچرب، مانع از تشکیل سلولهاي چربی و تجمع تریگلیسرید «نوعی چربی خون» می شود. بـه عبارت سادهتر، این عصاره ممکن اسـت غلظت چربیهاي خون را بعد از غذا کـه یکی از نشانههاي خطر برای بیماری قلبی اسـت، پایین بیاورد.
در واقع، این یافته نشان میدهد کـه عصاره چای آبی می تواند بـه افراد با چربی خون بالا کمک کند تا پس از خوردن غذا هاي چرب، میزان چربی خونشان کمتر افزایش پیدا کند. این نکتهي مثبتی برای سلامتی قلب انها محسوب میشود.
خیلی ها نمیدانند کـه چایی آبی را چگونه بخورند و ما در ادامه بـه شـما نوع روش خوردن این نوشیدن را میگوییم ،در هر صورت امکانپذیر اسـت و چای آبی حاوی کافئین نیست؛ بنابر این برای نوشیدن گرم قبل از خواب ایده آل اسـت. این اثر آرامبخش دارد و شـما را در حالت مناسب قرار میدهد.کسانی کـه عاشق نوشیدنیهاي گیاهی هستند، قطعا از طعم ملایم چای آبی«آنچان» با رایحههاي چوبی و خاکی سبک – قدردانی خواهند کرد.
در مقایسه با سایر دمنوشهاي گیاهی گل مانند یاسمن، اسطوخودوس یا گل رز، لطیفترین و حتی خنثیترین طعم را دارد کـه با مواد مختلفی ترکیب می شود.در کشورهاي جنوب شرقی آسیا، چای آبی بیشتر بـه صورت خنک مصرف میشود.
مطلب مرتبط: دمنوش های معجزه آسا برای سرما خوردگی کودکان و بزرگسالان
یک قوری و لیوان شفاف بردارید تا رنگ شگفت انگیز چای را بهتر ببینید. از آب گرم شده تا ۸۰ درجه «اما نه بیشتر» استفاده کنید. این بـه حفظ تمام خواص مفید کمک می کند. لطفا توجه داشته باشید: در چای باکیفیت بالا، گلهاي دم کرده باید دست نخورده باقی بمانند. سه تا پنج جوانه در هر فنجان رابا آب بریزید و بگذارید ۵ تا ۷ دقیقه دم بکشد. چای آبی کبالتی آماده اسـت!
چای آبی رابا گیاهان ترکیب کنید این یک پیشگیری عالی از سرماخوردگی اسـت. یک قاشق آنچان، آویشن، نعناع و بابونه را بـه نسبت مساوی باهم مخلوط کنید. این دمنوش بـه تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
شیر، چای آبی را آبی کم رنگ میکند و یک تکه لیمو ان را بنفش یا صورتی میکند. رنگهاي بیشتری می خواهید؟ برای نوشیدنی قرمز روشن، آنچان رابا هیبیسکوس مخلوط کنید. اما آب معدنی رنگ چای آبی را بـه خاکستری تغییر میدهد. اینگونه اسـت کـه آنچان بـه سطح pH محصولی کـه با ان تعامل دارد واکنش نشان می دهد.
این عملا یک حلقه خلق و خوی دریک فنجان چای اسـت! قبل از نوشیدن چای، می توانید آزمایشات شیمیایی واقعی رابا فرزندان خود شروع کنید و حتی بهتر طبق دستور غذای متخصص آشپزی یک کوکتل آنچان برای کل خانواده در برابر سارس و سرماخوردگی تهیه کنید.
اگر می خواهید دیزاین غذایی متفاوتی را ایجاد کنید حتماً بقیه ي مطلب را بخوانید ،در آشپزخانه همیشه بهتر اسـت از رنگهاي طبیعی استفاده کنید. ارکیده آبی «کـه در تایلند آنچان نامیده میشود» از این نظر یک یافته واقعی اسـت! چای آبی بـه سرآشپزها این امکان را می دهد کـه غذاها را آبی رنگ کنند بدون این کـه طعم یا ارزش غذایی را بـه خطر بیندازند. برنج آبی اغلب در رستورانهاي تایلندی سرو میشود. ما دستور پخت را بـه اشتراک میگذاریم.
۱ لیوان برنج
۲ لیوان آب
۴-۵ گل کلیتوریا خشک
۱ عدد لیموترش
۱ قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان
مقدار اندکی نمک
گلها را در قابلمهاي با آب داغ بریزید. پس از چند دقیقه، دم کرده را از صافی صاف کنید تا جوانهها خارج شوند. یک لیوان آب سرد، لیموترش خرد شده و برنج را اضافه کنید.برنج را روی حرارت ملایم بجوشانید و هر از گاهی هم بزنید تا ظرف بـه طور یکنواخت آبی رنگ شود. با سبزیجات، ماهی یا مرغ ترکیب کنید.
همین کار را می توان با هر غذای دیگری انجام داد: پنکیک، تخم مرغ عید، رشته فرنگی، دسر، میلک شیک، ژله… با این حال، با کمک آنچان، نه تنها غذا رنگ میشود، بلکه پارچه، صابون و حتی کاغذ اسکرپ بوک نیز رنگ می شود. دامنه وسیعی برای خلاقیت!
این فواید بسیار جالبی مخصوصا برای خانمها اسـت چون خانمها بسیار اهمیت بـه مو و پوست خود میدهند سعی کنید از ان بـه عنوان نرم کننده مو استفاده کنید. بسیاری ادعا می کنند کـه چای الکتریسیته ساکن را از بین میبرد، شانه زدن را التیام میبخشد و بـه فرها درخشش میبخشد.دم کرده چای آبی رابا آب خنک «۰.۵ لیتر» رقیق کنید و پس از شستن موهاي خودرا آبکشی کنید. میتوانید چند قطره اسانس و لیمو را نیز بـه ان اضافه کنید.
چای آبی، برخلاف چای سیاه، فاقد کافئین اسـت. دلیل این موضوع هم ساده اسـت ؛ چای آبی از گلهاي نخود پروانهاي تهیه میشود، نه از گیاه Camellia sinensis کـه منبع کافئین در چای سیاه اسـت. پس هر وقت هوس یک نوشیدنی خوشمزه کردید، اما دل تان نمیخواهد کافئین مصرف کنید، چای آبی میتواند جای گزین خوبی باشد. میتوانید با خیال راحت از طعم و خواص ان؛ بدون نگرانی از بیخوابی یا بالا رفتن ضربان قلب، لذت ببرید و نوش جان کنید ولی این را هم یادتان باشد در هر چیزی زیاده روی نکنید .
در اصل، چای آبی یک دمنوش گیاهی اسـت و دارای طعم چوبی منحصر بـه فرد، طعم خوش طراوت شیرین و رنگی جذاب اسـت.و مانند هر چایی دیگری فواید و مضراتی دارد ولی در جامعه ما باب هنوز نشده اسـت و خیلی ها هم حتی بـه گوششان نخورده اسـت چایی آبی چیست ؛ ولی این کـه برای سلامت قلب مفید اسـت خیلی نکته ي خوبی اسـت و قلب هم یک اعضای بسیار مهم در بدن اسـت کـه رسیدگی ان از واجبات اسـت کـه می توانید با خوردن چایی آبی بـه سلامتی خود مخصوصا قلب کمک کنید .