12 اثر خوب و بد تلویزیون برای کودکان چیست ؟

12 اثر خوب و بد تلویزیون برای کودکان چیست ؟

12 اثر خوب و بد تلویزیون برای کودکان : قوانین عملی برای قرار گرفتن متعادل در دسترس تلویزیون را برای کودک خود تنظیم کنید. ما دراین قسمت از مجله تفریحی تالاب برای شـما همراهان عزیز بـه مناسبت روز تلویزیون مقاله اي در مورد اثرات خوب و بد تلویزیون منتشر کرده ایم.

 

معایب و فواید تلویزیون برای کودکان

مزایای فناوری و رسانه برای کودکان بسیار زیاد اسـت زیرا یادگیری را برای آن ها سرگرم کننده و تجربه اي جذاب می کند. با این حال، برای حفظ تعادل سالم، بسیار مهم اسـت کـه والدین بـه تأثیرات خوب و بد تلویزیون بر کودکان فکر کنند.

 

مطالعه‌اي با والدین گفت‌وگو کرد تا تعامل کودکان با دستگاه‌هاي‌ دیجیتال خاص را محاسبه کند. این مطالعه نشان داد کـه 88 درصد از والدین دارای فرزند زیر 12 سال اذعان داشتند کـه فرزندشان بـه طور منظم با تلویزیون درگیر اسـت. علاوه بر این، 74 درصد از والدین دارای فرزند دو ساله یا کمتر اظهار داشتند کـه فرزندشان بـه نحوی از تلویزیون استفاده می کند یا با ان تعامل دارد.

 

در حالی کـه دستگاه هاي‌ تلویزیون بخشی جدایی ناپذیر از زندگی ما هستند، والدین ممکن اسـت بخواهند بدانند کودکان چقدر باید از تلویزیون استفاده کنند و چه نوع برنامه هاي‌ تلویزیونی برای گروه سنی فرزندانشان مناسب اسـت. این پست را بخوانید تا در مورد تاثیرات مثبت و منفی تلویزیون بر کودکان و نقش والدین در کمک بـه کودکان برای استفاده بهینه از زمان تلویزیون خود بیشتر بدانید.

 


مطالب مشابه: تاثیرات برنامه های تلویزیون بر روی کودکان


 

تاثیرات مثبت تلویزیون بر کودکان

تلویزیون بد نیست هنگامی کـه کودک شـما در دسترس نمایشها یا برنامه هاي‌ مناسب قرار می‌گیرد، می تواند چیزهای مفیدی بیاموزد. تحقیقات نشان می دهد کـه تماشای تلویزیون می تواند تأثیر مثبتی بر کودکان داشته باشد. می تواند بـه انها کمک کند رفتار و نگرش خودرا برای همیشه تغییر دهند. در این جا چند راه دیگر وجوددارد کـه از طریق آن ها تلویزیون می تواند تأثیر مثبتی بر کودکان داشته باشد.

 

1. محتوای آموزشی

محتوای آموزشی

چند شبکه تلویزیونی بـه ایجاد برنامه هاي‌ آموزشی و محتوای آموزنده برای مخاطبان، بـه ویژه کودکان اختصاص داده شده اسـت. بـه عنوان مثال، Sesame Street یکی از این برنامه هاست کـه برای کودکان پیش دبستانی طراحی شده اسـت.

 

چند کانال وجود دارند کـه فقط محتوای آموزشی رابا موضوعاتی مانند هنر و صنایع دستی، علوم، تاریخ، جغرافیا و ریاضیات پخش می کنند. تلویزیون همچنین یک رسانه عالی اسـت کـه کودکان رابا زبان هاي‌ مختلف در سراسر جهان آشنا می کند. اجازه دادن بـه فرزندان خود برای تماشای کانال هاي‌ خبری، با کمی راهنمایی، بـه آن ها کمک می کند تا از امور جاری و نام افراد مهم در جهان بـه روز بمانند.

 

2. سرگرمی

سرگرمی

صداها و تصاویر رنگارنگ روی صفحه برای کودکان جذاب اسـت و همچنین توجه آن ها را حفظ می کند. از فیلم‌ها گرفته تا نمایش‌هاي‌ کارتونی، برنامه‌هاي‌ مختلفی برای جلب توجه کودکان وجوددارد. با این حال، مطمئن شوید کـه محتوا بر اساس سن و سطح درک کودکان شـما مناسب اسـت.

 

3. ورزش

ورزش

با تماشای مشترک کودکان خود، انها را بـه تماشای ورزش هاي‌ مختلف مانند تنیس، فوتبال، بیسبال و بسکتبال تشویق کنید. در مورد گیم پلی، قوانین و دیگر حقایق جالب در مورد این ورزش بـه انها بگویید. اگر بـه هر یک از انها علاقه نشان دادند، انها را بـه بازی یا ورزش تشویق کنید.

 

4. قرار گرفتن در معرض فرهنگ های مختلف

قرار گرفتن در معرض فرهنگ های مختلف

تلویزیون می تواند بـه فرزند شـما کمک کند تا در مورد کشور های مختلف بیاموزد و فرهنگ هاي‌ مختلف جهان را بـه انها آموزش دهد. با انتخاب صحیح برنامه ها، فرزند شـما ممکن اسـت در مورد افراد مختلف در سراسر جهان، سنت ها، سبک زندگی و فرهنگ انها بیاموزد.

 

5. تلویزیون ممکن است الهام بخش باشد

تلویزیون ممکن است الهام بخش باشد

برنامه هاي‌ تلویزیونی با هدف کودکان و نوجوانان نه تنها آموزشی بلکه الهام بخش نیز هستند. برنامه هاي‌ آموزشی تلویزیونی کودکان را تشویق می کند تا چیزهای جدید را امتحان کنند. بـه عنوان مثال، یک برنامه تلویزیونی در مورد سرگرمی خلاقانه می تواند بـه کودک الهام بخشد تا چیز جدیدی رابا خاک رس، رنگ یا کاغذ امتحان کند. بـه همین ترتیب، یک مستند درباره دانشمندان، هنرمندان و دیگر شخصیت‌هاي‌ عمومی مشهور نیز می تواند انها را برای انجام کارهای خوب یا دستیابی بـه چیزی بزرگ در زندگی ترغیب کند.

 

6. تلویزیون و برنامه های سه بعدی

تلویزیون و برنامه های سه بعدی

فناوری سه بعدی نحوه تجربه تلویزیون را تغییر داده اسـت. برنامه‌ها و فیلم‌هاي‌ تلویزیونی سه‌بعدی تجربه‌اي بهتر برای بچه‌ها ارائه می دهند. اگر چه محبوبیت تلویزیون سه بعدی در گذشته رو بـه کاهش بوده اسـت، اما هنوز تعداد کمی از شبکه ها هستند کـه برنامه هاي‌ آموزشی را بـه صورت سه بعدی ارائه می دهند.

 

انجمن بینایی سنجی آمریکا تأیید کرده اسـت کـه اکثر کودکان می توانند سه بعدی را مشاهده کنند. اگر کودک شـما مشکل دارد، با یک متخصص دکتری مشورت کنید. بچه‌هاي‌ شـما تنها زمانی می توانند از تماشای تلویزیون یا اینترنت از همه ی این مزایا بهره ببرند کـه شـما آن ها را برای تماشای برنامه‌هاي‌ مناسب برای مدت زمان محدود راهنمایی کنید.

 

محدود کردن زمان نمایشگر و انواع رسانه‌هایي کـه کودکان شش سال بـه بالا تماشا میکنند بسیار مناسب اسـت. برای کودکان بین دو تا پنج سال، زمان نمایش صفحه باید بـه یک ساعت در روز محدود شود و فقط باید برنامه هاي‌ باکیفیت بالا را شامل شود. اگر محتاط نباشید، نفوذ رسانه هاي‌ دیجیتال می تواند بی سر و صدا زندگی فرزندان شـما را تسخیر کند. “فقط یک ساعت دیگر” اگر در مرحله نوپا اصلاح نشود، می تواند تمدید شود.

 

اثرات منفی تلویزیون بر کودکان

تلویزیون بر کودکان نیز تأثیر منفی می‌گذارد. متأسفانه، وقتی بـه آن ها توجه نمی‌کنید، بـه نظر میرسد کـه اثرات نامطلوب بیشتر از موارد مثبت اسـت. در این جا چند راه وجوددارد کـه تلویزیون می تواند تأثیر بدی بر فرزندان شـما بگذارد.

 

7. فعالیت بدنی را مهار می کند

فعالیت بدنی را مهار می کند

اعتیاد بـه صفحه نمایش میزان فعالیت بدنی کودکان را کاهش می دهد. گاهی اوقات، انها از انجام کار دیگری بـه جز تماشای تلویزیون در تمام طول روز خودداری می کنند. عدم فعالیت بدنی مناسب و استفاده بیش از حد از صفحه نمایش می تواند منجر بـه مشکلات بینایی شود. تحقیقات همچنین نشان داده اسـت کـه ارتباط مستقیمی بین زمان تلویزیون و چاقی در کودکان وجوددارد.

 

8. بر رشد اجتماعی تأثیر می گذارد

بر رشد اجتماعی تأثیر می گذارد

کودکانی کـه زیاد تلویزیون تماشا می کنند، زمانی برای بازی کردن یا توسعه مهارت هاي‌ اجتماعی ندارند. تعامل کمتر یا عدم تعامل با همسالان می تواند بر رشد اجتماعی آن ها تأثیر بگذارد. تلویزیون زمانی را از بین می‌برد کـه انها با سایر کودکان در حلقه اجتماعی خود ارتباط برقرار می کنند، کـه ممکن اسـت بر دانش و درک انها از تعاملات و رفتار اجتماعی تأثیر بگذارد.

 

9. بر رشد و رفتار مغز تأثیر می گذارد

بر رشد و رفتار مغز تأثیر می گذارد

دکتر نیما شرستا، متخصص اطفال و متخصص نوزادان، می گوید: «استفاده بیش از حد از تلویزیون/رسانه‌ ها «بیش از 2 ساعت در روز» برای تماشای محتوای بی‌کیفیت، رشد شناختی کودکان را کاهش می دهد. نشان داده شده اسـت کـه باعث تاخیر زبانی، ضعف خواندن و مهارت هاي‌ ریاضی و حافظه کوتاه مدت در کودکان بین دو تا پنج سال می شود.

 

برنامه هاي‌ تلویزیونی ممکن اسـت آموزشی باشند، اما بر اساس مطالعات، تماشای بیش از حد می تواند اثرات منفی شناختی و رفتاری در کودکان داشته باشد. دو سال اول زندگی فرزند شـما برای رشد مغز بسیار مهم اسـت. محققان دریافتند کـه تماشای طولانی مدت تلویزیون ممکن اسـت توانایی هاي‌ شناختی مرتبط با حافظه کوتاه مدت، خواندن زودرس، مهارت هاي‌ ریاضی و رشد زبان را کاهش دهد.

 

مطالعه دیگری توسط دانشگاه جان هاپکینز بیان می کند کـه کودکان نوپایی کـه بیش از دو ساعت در روز تلویزیون تماشا می کنند ممکن اسـت مشکلات رفتاری داشته باشند. حتی نمایش هاي‌ آموزشی مانند خیابان کنجد و دورا کاوشگر برای کودکان تا قبل از سنین پیش دبستانی توصیه می شود.

 

10. قرار گرفتن در معرض رذایل

قرار گرفتن در معرض رذایل

یافتن محتوای مناسب سن و کودک برای کودکان می تواند برای والدین چالش برانگیز باشد. استوارت فلمینگ، پدری، چالش‌هایي را کـه او و همسرش در جستجوی برنامه‌هاي‌ مناسب برای پسرشان با ان‌ها روبه‌رو بودند، بازگو می کند.

 

او میگوید: «پسرم «مستر 4» تا بعد از تولد دومش هیچوقت روی صفحه نمایش نداشت، و حتی پس از ان؛ هر هفته حدود 30 دقیقه نگه داشت. وقتی من و مادرش شروع بـه جستجوی برنامه‌هاي‌ مناسب سن کردیم، از این کـه تعداد کمی از آن ها – چه نسخه‌هاي‌ جدید و چه برنامه‌هاي‌ مورد علاقه قدیمی – عاری از بریدگی‌هاي‌ سریع، پرخاشگری بی‌جا، رفتارهای بد، یا داستان‌هاي‌ غیرمجاز بودند، شگفت‌زده شدیم.»

 

این مشکل در یافتن محتوای مناسب بسیار مهم می شود زیرا مطالب نامناسب در تلویزیون می تواند تأثیر منفی بر کودکان بگذارد. همچنین ممکن اسـت همیشه نتوانید انچه را کـه فرزندتان در تلویزیون تماشا می کند نظارت کنید.

 

قرار گرفتن زودهنگام با محتوای نامناسب کـه دارای رابطه جنسی، الکل و مواد مخدر اسـت، میتواند سؤالاتی را در کودکان ایجاد کند کـه پاسخ بـه ان‌ها ممکن اسـت برای آن ها پیچیده باشد. بدترین بخش این اسـت کـه قرار گرفتن در دسترس اولیه حتی می تواند دیدی تحریف شده از این عناصر بـه آن ها بدهد.

 

خشونتی کـه در فیلم‌هاي‌ ابرقهرمانی و امثال این‌ها در پرتوی «مثبت» بـه تصویر کشیده میشود، بـه ان‌ها این ایده را می دهد کـه «خشن» بودن «بسیار خوب» اسـت. بنابر این، بچه‌هایي کـه برنامه‌هاي‌ تلویزیونی مبتنی بر ابرقهرمانان را تماشا میکنند ممکن اسـت بـه این باور برسند کـه خشونت بد نیست.

 

حتی ممکن اسـت رفتار خشونت آمیز و پرخاشگرانه را در برخی از کودکان تشویق کند کـه می تواند برای رشد اجتماعی آن ها مضر باشد. در برخی از کودکان، این رفتار ممکن اسـت بلافاصله ظاهر شود، در حالی کـه در برخی، ممکن اسـت درسال هاي‌ بعد ظاهر شود.

 

«برنامه‌هاي‌ تلویزیونی کـه محتوای سریع یا خشونت‌آمیز را نشان می دهند میتوانند بر رفتار کودک تأثیر منفی بگذارند. دکتر شرستا میگوید گاهی اوقات، برنامه‌هاي‌ کودکان ممکن اسـت حاوی محتوایی باشد کـه ممکن اسـت برای سن انها مناسب نباشد. کودکانی کـه در اتاق خواب خود تلویزیون دارند، در دسترس خطر مضاعف ایجاد عادات مضر مانند سیگار کشیدن هستند.

 


مطالب مشابه: تاثیرات وجود تلویزیون در اتاق خواب


 

11. دید تحریف شده ای از جهان می دهد

دید تحریف شده ای از جهان می دهد

تلویزیون ممکن اسـت اثرات روانی داشته باشد و ممکن اسـت منجر بـه “سندرم دنیای پست” در کودکان و نوجوانان شود. فیلم‌ها و سایر برنامه‌هاي‌ تلویزیونی ممکن اسـت واقعیت را اغراق کنند و صحنه‌هاي‌ بسیار خشونت‌آمیز آنلاین را ایجاد کنند کـه ممکن اسـت برای بچه‌ها ترسناک باشد.

 

میزان افشای اسلحه و خشونت از طریق تلویزیون ممکن اسـت این تصور را بـه آن ها بدهد کـه دنیا مکانی ناامن برای آنهاست. در عین حال، نمایش‌هاي‌ انیمیشنی و کارتونی کـه تأثیرات خشونت را کمرنگ میکنند، ممکن اسـت کودکان را نسبت بـه رویداد های دنیای واقعی بی‌حساس کنند.

 

12. مصرف گرایی

مصرف گرایی

یکیدیگر از آسیب هاي‌ تلویزیون مصرف گرایی اسـت. تعداد تبلیغاتی کـه کودک در تلویزیون می‌بیند وی را در دسترس انواع برندها و محصولاتی قرار می دهد کـه ممکن اسـت بـه آن ها نیازی نداشته باشد. آگهی هاي‌ بازرگانی کودکان را تشویق بـه مصرف غذاها و نوشیدنی هاي‌ ناسالم می کند.

 

کودکان بـه این باور میرسند کـه فست فود، بستنی و نوشیدنی هاي‌ گازدار خوب هستند. والدین قربانی مصرف گرایی میشوند زیرا بچه ها اصرار دارند چیزی را کـه در تلویزیون دیده اند بخرند. آن ها مجبورند برای چیزهایی کـه فرزندانشان میخواهند اما نیازی ندارند پول خرج کنند.

 

والدین چه کاری می توانند انجام دهند؟

والدین باید در مورد تلویزیون موضع بگیرند. اگر می‌خواهید از فرزندان خود در برابر اثرات مخرب تلویزیون محافظت کنید، در این جا کاری اسـت کـه می توانید انجام دهید.

 

1. نمایش های تلویزیونی مناسب را انتخاب کنید

نمایش های تلویزیونی مناسب را انتخاب کنید

نخستین قدم این اسـت کـه بفهمید چه نمایش هایي برای کودکان مناسب اسـت. برای درک محتوا و پیامی کـه نمایش بـه مخاطب ارسال می کند، باید کمی تحقیق کنید. نمایشی را فقط بـه این دلیل کـه برای کودکان اسـت انتخاب نکنید. قبل از این کـه تصمیم بگیرید چه چیزی را برای کودکان تماشا کنید، عوامل زیر را درنظر داشته باشید:

 

  1. محتوای نمایش باید متناسب با سن کودک شـما باشد.
  2. نمایش هایي با مدت زمان کمتر را انتخاب کنید. هر چه بیشتر تماشا کنند، احتمال معتاد شدنشان بیشتر می شود.
  3. لحن و موزیک نمایش را بررسی کنید زیرا نمیخواهید فرزندانتان قبل از رفتن بـه رخت خواب یک برنامه پر انرژی تماشا کنند.
  4. اجازه ندهید تبلیغات تماشا کنند. بچه ها ساده لوح هستند و تبلیغات تجاری می توانند دستکاری شوند زیرا هدف اصلی انها فروش محصولات با متقاعد کردن مخاطبان تأثیرپذیر اسـت.
  5. با تماشای خود برنامه هاي‌ آموزشی انها را تشویق کنید.

 

با فرزندان خود تلویزیون تماشا کنید، زیرا برنامه هاي‌ آموزشی ممکن اسـت از اصطلاحات تحقیرآمیز یا عامیانه استفاده کنند. ممکن اسـت بـه این موارد اشاره کنید و بـه فرزندتان تفاوت بین درست و غلط را بیاموزید.

 

2. زمان تلویزیون را برای کودکان محدود کنید

زمان تلویزیون را برای کودکان محدود کنید

تعداد ساعت‌هایي کـه کودکان صرف تماشای رسانه‌هاي‌ دیجیتال میکنند با سرعت نگران‌کننده‌اي در حال افزایش اسـت. اگر چه ممکن اسـت نتوانید میزان تماشای تلویزیون را در خارج از خانه نظارت کنید، مطمئناً می توانید ان را در خانه محدود کنید. 

 

1. عدم استفاده از تلویزیون در زمان صرف غذا: اجازه ندهید فرزندانتان در حین غذا خوردن تلویزیون تماشا کنند. مطمئن شوید کـه شام رابا هم، درصورت امکان، سر میز شام بدون تلویزیون در پس‌زمینه صرف کنید.

 

2. تلویزیون را از اتاق خواب خارج کنید: تلویزیون در اتاق خواب ایده بدی اسـت، بـه خصوص برای کودکان زیرا قرار گرفتن طولانی مدت در دسترس نمایشگرها می تواند بر عادات خواب آن ها تأثیر بگذارد و باعث اختلال در خواب شود.

 

3. تلویزیون پرستار بچه نیست: طبق معمولً والدین وقتی می‌خواهند کاری را بدون مزاحمت فرزندانشان انجام دهند، از تلویزیون بـه عنوان پرستار بچه استفاده می کنند. زمانی کـه مشغول هستید، ممکن اسـت نتوانید آنچه را کـه بچه ها تماشا می کنند نظارت کنید و این می تواند آن ها را در دسترس محتوای نامناسب قرار دهد.

 

4. تلویزیون در پس‌زمینه: طبق معمولً وقتی در آشپزخانه مشغول هستید، لباس‌شویی میشوید یا از خانه کار میکنید، تلویزیون را در پس‌زمینه روشن بگذارید. این فقط توجه کودک را بـه ان جلب می کند. علاوه بر این، تماشای بیش از حد تلویزیون می تواند تأثیرات منفی بر دامنه توجه کودکان داشته باشد و تمرکز آن ها را بر روی کارها و درگیر شدن در بازی خلاق دشوار کند. بنابر این، تلویزیون را روشن نکنید، مگر این کـه می‌خواهید چیزی تماشا کنید.

 

5. قوانین زمان تلویزیون را برای روزهای مدرسه تنظیم کنید: زمان مشخصی از تلویزیون را برای بچه ها در روزهای هفته و آخر هفته تعیین کنید و بـه آن ها پایبند باشید. این از تماشای بیش از حد تلویزیون در هرروز جلوگیری می کند.

 

3. آن را به یک فعالیت خانوادگی تبدیل کنید

آن را به یک فعالیت خانوادگی تبدیل کنید

سعی کنید بـه جای وسیله اي برای گذراندن وقت، تماشای تلویزیون را بـه یک فعالیت خانوادگی سرگرم کننده تبدیل کنید. این امر باعث می شود کـه فرزندان شـما در هنگام بی حوصلگی یا تنها بودن در خانه از تماشای ان منصرف شوند.

 

4. فعالیت بدنی را تشویق کنید

فعالیت بدنی را تشویق کنید

یکیدیگر از کارهایی کـه می توانید انجام دهید این اسـت کـه فرزندان خودرا تشویق کنید کـه بیرون بروند و بازی کنند. این ممکن اسـت بـه تغییر توجه انها از رسانه هاي‌ دیجیتال کمک کند. اگر بچه‌هایتان مقاومت میکنند، این موارد را امتحان کنید:

 

  • قرارهای بازی رابا بچه هاي‌ همسایه خود ترتیب دهید.
  • با انها در برخی بازی هاي‌ فضای باز شرکت کنید.
  • انها را بـه شرکت در بازی ها و ورزش هاي‌ مدرسه تشویق کنید.
  • اگر داوطلبانه تلویزیون را برای بازی در فضای باز کنار گذاشتند بـه انها جایزه بدهید.

 

زمانی کـه وقت بیرون از منزل امکانپذیر نیست، کودک خودرا درگیر بازی هاي‌ ویدئویی تعاملی، مانند تنیس، بیس بال، و کیک بوکسینگ کنید و از او بخواهید کـه روی پای خود باشد.

 

نقش تلویزیون در زندگی فرزند شما

بیایید با این واقعیت روبه‌رو شویم کـه تلویزیون بـه این زودی ها بـه جایی نمی‌رسد. بنابر این، نخریدن تلویزیون برای “ایمن” نگه داشتن فرزندتان تضمین نمیکند کـه او در دسترس ان قرار نگیرد. آن ها می توانند در مدرسه، خانه دوستان یا هر مکان دیگری تلویزیون تماشا کنند.

 

اما این بدان معنا نیست کـه نمیتوانید تأثیر تلویزیون بر فرزندان خودرا نظارت کنید. بـه عنوان والدین، می توانید تصمیم بگیرید کـه فرزندتان چقدر تلویزیون ببیند. اگر بچه‌هایتان بـه اندازه کافی بزرگ هستند کـه بفهمند، برای آن ها توضیح دهید کـه چرا زمان نمایش را محدود میکنید و چگونه میتواند بر انها تأثیر بگذارد. این ممکن اسـت مقاومت را کاهش دهد.

 

1. چگونه تلویزیون می تواند بر رشد کودک تأثیر بگذارد؟

چگونه تلویزیون می تواند بر رشد کودک تأثیر بگذارد؟

همان طور کـه قبلاً ذکر شد، تلویزیون می تواند بر رشد مغز کودک تأثیر بگذارد و بر رفتار آن ها تأثیر بگذارد. در برخی موارد می تواند فعالیت بدنی، تعامل اجتماعی و رشد شناختی آن ها را محدود کند.

 

2. آیا نوزادان و کودکان نوپا می توانند تلویزیون تماشا کنند؟

کارشناسان توصیه می کنند کـه کودکان زیر دو سال نباید در دسترس تلویزیون قرار بگیرند، زیرا می تواند برای رشد شناختی، اجتماعی و جسمانی انها مضر باشد. طبق گفته آکادمی اطفال آمریکا، والدین بـه بیش از 40 درصد از نوزادان و نوزادان اجازه می دهند تلویزیون تماشا کنند. صرف این کـه نمایش برای نوزادان و کودکان نوپا طراحی شده اسـت، بـه این معنی نیست کـه برای آن ها مناسب اسـت.

 

3. خشونت رسانه ای چیست؟

خشونت رسانه ای چیست؟

خشونت رسانه اي بـه تصویر کشیدن رفتار خشونت آمیز و پرخاشگرانه روی صفحه نمایش برای سرگرمی اسـت. پرخاشگری طبق معمولً توسط یک انسان یا شخصیتی شبیه بـه انسان روی پرده هدایت می شود.

 

4. چگونه می توان از تلویزیون به عنوان یک ابزار آموزشی استفاده کرد؟

بر اساس تحقیقات انجام شده، تلویزیون می تواند اثرات مثبت و منفی بر آموزش داشته باشد. مطالعات نشان داده اسـت کـه کودکان پیش دبستانی کـه برنامه هاي‌ آموزشی را تماشا می کنند، در مدرسه عملکرد بهتری دارند، پرخاشگری کمتری از خود نشان می دهند و برای دانشگاهیان ارزش قائل هستند. همچنین کودکانی کـه قبل از سه سالگی کمتر تلویزیون تماشا می کنند تا شش سالگی مهارت هاي‌ ریاضی و خواندن بهتری دارند. 

 

5. چگونه تلویزیون بر نگرش نسبت به نقش های جنسیتی تأثیر می گذارد؟

چگونه تلویزیون بر نگرش نسبت به نقش های جنسیتی تأثیر می گذارد؟

کتاب‌ها، تلویزیون، فیلم‌ها و موزیک‌ها بر درک کودکان از نقش‌هاي‌ جنسیتی تأثیر می گذراند. انچه میبینند و تجربه می کنند، باورهایشان را شکل می دهد. بـه عنوان مثال، اگر انها بـه یک دکتر مرد و یک پرستار زن مراجعه کنند، ممکن اسـت باور کنند کـه فقط مردان می توانند دکتر باشند و فقط زنان می توانند پرستار باشند. والدین، دوستان و رسانه ها می توانند این تعصبات و کلیشه ها را بیشتر تقویت کنند. اگر کودکان همان‌ گونه در دسترس این نگرش ها قرار بگیرند، بخشی از دیدگاه انها خواهند شد.

 

6. از چه راه هایی می توان از تلویزیون برای تسهیل تعامل اجتماعی استفاده کرد؟

تلویزیون می تواند تعامل اجتماعی را تسهیل کند، زیرا اکثر اعضای خانواده ان رابا هم در فضاهای مشترک تماشا می کنند. تماشای تلویزیون یک فعالیت خانوادگی اسـت و والدین از ان در ارتباط با تعامل اجتماعی استفاده می کنند. دراین میان، کودکان در فعالیت هاي‌ اوقات فراغت مختلف شرکت می کنند.

 


مطالب مشابه: تماشای تلویزیون برای کودکان تا چه سنی ممنوع است؟


 

در پایان

هنگامی کـه کودکان در دسترس محتوای مناسب مانند برنامه هاي‌ آموزشی و برنامه هاي‌ آموزشی در مورد ورزش ها و فرهنگ هاي‌ مختلف قرار میگیرند، تلویزیون می تواند تأثیر مثبتی بر روی آن ها بگذارد. با این حال، اعتیاد بـه برنامه هاي‌ تلویزیونی می تواند منجر بـه کاهش تعاملات اجتماعی و فعالیت بدنی شود و بـه طور بالفعل منجر بـه چاقی و مشکلات بینایی برای کودکان شود.

 

علاوه بر این، زمان زیاد تلویزیون می تواند بر رشد مغز کودک تأثیر منفی بگذارد و خطر رفتارها و عادات نامطلوب را افزایش دهد. والدین برای محافظت از فرزندان خود در برابر تأثیرات منفی تلویزیون، می توانند برنامه هاي‌ مناسب را انتخاب کنند، زمان نمایش را محدود کنند و فعالیت بدنی را تشویق کنند.