مجموعه : ترک اعتیاد
بروزرسانی : 15 تیر 1397

آمار اثرات مضّر سیگار بر سلامتی

آمار اثرات مضّر سیگار بر سلامتی
مشاهده ی آمار اثرات مضّر سیگار بر سلامتی بدن، انسان را به وحشت می اندازد. کشیدن سیگار هر ساله، بیشتر از مجموع تلفات ایدز، الکل، مواد مخدّر، تصادفات رانندگی، قتل ، خودکشی و آتش سوزی، انسان ها را از بین می برد. بنابراین با نکشیدن سیگار از وقوع تمام این مرگ ها پیشگیری می توان کرد.

سیگار و تنباکوی موجود در آن، مهم ترین عامل ایجاد بیماری های قلبی – عروقی ، آمفیزم(بزرگ شدن ریه ها در اثر هوا) و سایر بیماری های تنفسی است. نیکوتین و مواد سمّی موجود در سیگار فرآیند سم زدایی در بدن را مختل می کنند، در نتیجه سلول های بدن آسیب می بینند و باعث بروز بیماری های مختلفی مثل سرطان ، افزایش کلسترول خون ، مشکلات قلبی – عروقی و گردش خون ، اختلالات تنفسی و افزایش خطر پوکی استخوان می شوند.

هم چنین سیگار کشیدن باعث عدم جذب کافی ویتامین ها و املاح و کمبود آنها در بدن می شود.

آیا می دانید که افراد سیگاری نسبت به افراد معمولی ، به ویتامین C بیشتری نیاز دارند؟

مهم ترین ماده مغذی که تحت تأثیر سیگار قرار می گیرد، ویتامین C است. هر چقدر بیشتر سیگار بکشید، مقدار بیشتری ویتامین C در بافت های بدن و خون شما از بین می رود.

آسیبی که سیگار به سلول های بدن شما می رساند باعث می شود بدن شما برای خنثی کردن این آسیب، ویتامین C بیشتری نیاز داشته باشد. ویتامین C یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان هاست که از بروز برخی بیماری ها مثل سرطان و بیماری قلبی جلوگیری می کند. سیگار کشیدن باعث کاهش جذب این ویتامین در بدن می شود و در نتیجه احتمال ابتلا به این بیماری ها را افزایش می دهد.

هر چقدر بیشتر سیگار بکشید، مقدار بیشتری ویتامین C در بدن شما از بین می رود.

بنابراین برای جبران کمبود ویتامین C در بدن، افراد سیگاری باید روزانه ۲۰۰۰ میلی گرم ویتامین C دریافت کنند، در حالیکه مقدار مورد نیاز این ویتامین در افراد سالم ۶۰ میلی گرم در روز است.

ویتامین C در سبزیجات و میوه های تازه و بیشتر در مرکبات (پرتقال، گریپ فروت، انواع لیمو و نارنگی)، کیوی ، انواع توت، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای، هندوانه ، طالبی ، توت فرنگی ، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز موجود است.

البته این ۲۰۰۰ میلی گرم را فقط از طریق غذا نمی توان بدست آورد، بلکه باید مکمل ویتامین C را نیز مصرف کرد. بعلاوه افراد سیگاری باید مقدار بیشتری مواد آنتی اکسیدانی و بخصوص میوه ها و سبزیجات را مصرف کنند تا اثر آسیب وارده به بدن را کاهش دهند.

در کل باید گفت هیچ مکمل یا آنتی اکسیدانی نمی تواند از تأثیرات مضّر سیگار بر بدن جلوگیری کند و تنها راه حل واقعی و روش موثر، «ترک سیگار برای همیشه» است.

اگر برای جلوگیری از افزایش وزن سیگار می کشید، اصلاً صحیح نیست. وقتی یک فرد روزانه کشیدن ۲۰عدد سیگار را ترک می کند، ۲۰ کیلوگرم به وزن او اضافه می شود که این افزایش وزن برای مقابله با تغییرات بدنی ناشی از ترک سیگار است، یعنی در حقیقت برای کاهش اثرات ترک سیگار مثل عصبی شدن، بی قرار، بی حالی و … این وزن اضافه می شود.

افزایش وزن بعد از ترک سیگار امری اجتناب ناپذیر است، ولی بهتر از این است که سلامتی خود را با کشیدن سیگار به خطر بیندازیم.

برای جلوگیری از افزایش وزن به توصیه های زیر عمل کنید:

۱) انواع مختلفی از غذاها را از گروه های مختلف هرم غذایی مصرف کنید.

۲) سعی کنید میوه و سبزی فراوانی بخورید.

۳) بین غذاهای اصلی، سعی کنید مواد غذایی پر کالری مثل چیپس ، مواد غذایی چرب و شیرینی نخورید، مثلاً سالاد میوه یا کمی نان و مربّا، ذرت بوداده، سبزیجات خام مثل هویج، کاهو و… برای میان وعده ها مناسب هستند.

۴) قبل از صرف غذا، یک لیوان آب بنوشید.

۵) برای رفع گرسنگی در طی روز، کمی آبمیوه یا آب معدنی بنوشید.

۶) آدامس بدون قند بجوید.

۷) مواد غذایی که هنگام خوردن، وقت بیشتری می گیرند را انتخاب کنید؛ مثل یک عدد پرتقال و به آرامی آن را بجوید.

۸) وقتی میل شدید به خوردن پیدا می کنید، خود را به کار دیگری مشغول کنید، مثلاً تلویزیون ببینید یا کتاب بخوانید یا دوش بگیرید یا به بیرون از منزل بروید و کمی قدم بزنید.

۹) بجای سرخ کردن غذا، آن را کبابی یا آب پز کنید یا درون فر یا مایکرویو بپزید.

۱۰) هر چقدر فعالیت بدنی خود را افزایش دهید، بدن انرژی بیشتری می سوزاند. حداقل روزی ۳۰ دقیقه ورزش کنید؛ مثلاً روزی ۳۰دقیقه پیاده روی کنید. با این کار دیگر وزنتان اضافه نمی شود.

برچسب‌ها:
جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت