مجموعه : تغذیه سالم
بروزرسانی : 1 آذر 1402

فواید و معایب خوردن ذرت برای زنان و مردان

فواید و معایب خوردن ذرت برای زنان و مردان

فواید و معایب خوردن ذرت برای زنان و مردان : اکثر ما این باور غلط را داریم کـه ذرت یک نوع سبزیجات اسـت اما در واقع ذرت یک نوع دانه خوراکی اسـت و امروزه در تمام جهان یافت می شود ؛ این دانه بستگی بـه این کـه در کجای جهان روییده باشد، رنگ هاي مختلفی دارد از رنگ سفید تا زرد روشن و نارنجی.

یکی از محبوب ترین انواع ان ؛ ذرت شیرین اسـت ؛ این دانه ها در غذا هاي مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بـه روش هاي‌ متنوعی پخته می شود. ما دراین قسمت از مجله تفریحی تالاب برای شـما همراهان عزیز بـه مناسبت روز ذرت در 4 آذر مقاله اي در مورد فواید و معایب ان منتشر کرده ایم.

طبع دانه ذرت چیست؟

طبیعت ذرت در طب سنتی سرد و خشک اسـت و افرادی کـه دارای مزاج سوداوی یا سرد می باشند، از مصرف زیاد ان باید پرهیز کنند. پیشنهاد میشود ذرت را همراه با مصلح ان استفاده کنید؛ این مصلح‌ها شامل روغن زیتون، عسل و شیره انگور می باشد.


مطالب مشابه: روش صحیح استفاده از ذرت و مضرات ذرت مکزیکی


ارزش غذایی ذرت چیست؟

ارزش غذایی ذرت چیست؟

ذرت حاوی انواع مواد مغذی از جمله فیبر و انواع ویتامین و اسیدهای چرب سالم می باشد. ارزش تغذیه‌ اي در هر 100 گرم ذرت پخته شده بـه شرح زیر می‌ باشد:

  • کالری یا انرژی: 96 کیلو کالری
  • کربوهیدرات: 20.98 گرم
  • پروتئین: 3.41 گرم
  • چربی: 1.5 گرم
  • آب: 73.41 گرم
  • فیبر: 2.40 گرم
  • قند: 4.54 گرم
  • کلسترول: 0

این ماده مغذی شامل انواع ویتامین‌ ها و مواد آلی و املاح معدنی زیر می باشد: ویتامین A ویتامین D ویتامین E ویتامین K ویتامین C ویتامین یا B1 ریبوفلاوین یا B2 نیاسین یا B3 کولین یا B4 پانتونیک اسید یا B5 ویتامین B6 فولات یا ویتامین B9 ویتامین B 12 کلسیم آهن منیزیم فسفر پتاسیم سدیم روی مس منگنز سلنیوم

بهترین روش استفاده از ذرت:

بهترین روش استفاده از ذرت:

ذرت طبق معمول در پخت و پز مورد استفاده قرار می‌گیرد، کـه می توان ان را بـه صورت بخار پز، کبابی، پخته شده یا دریک خورشت یا سوپ اضافه کرد و خورد. برخی از لوازم آرایشی گیاهی، حاوی ذرت اسـت کـه برای پوست مفید می باشد ؛ ذرت بخش مهمی از رژیم غذایی بسیاری از کشورها اسـت همچنین ان را در تولید شربت ذرت مورد استفاده قرار می دهند کـه در بسیاری از کشور های غربی مورداستفاده می باشد.

خواص ذرت

1. تقویت مغز و حافظه

تقویت مغز و حافظه

تیامین موجود در ذرت باعث التیام عملکرد مغز و تقویت حافظه می شود و بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد.

2. کاهش وزن و رژیم لاغری

کاهش وزن و رژیم لاغری

ذرت کالری کمی دارد و فیبر موجود در ان باعث نظارت اشتها می شود برای جلوگیری از افزایش وزن موثر اسـت.

3. رفع چین و چروک پوست

رفع چین و چروک پوست

فواید و معایب خوردن ذرت برای زنان و مردان

ذرت دارای آنتی اکسیدان هاي‌ زیاد و همچنین ویتامین سی می باشد کـه باعث کاهش چین و چروک صورت شده و پوست جوان می شود.

4. کاهش فشار خون

کاهش فشار خون

در ذرت ترکیبات فنولی وجوددارد کـه باعث کاهش فشار خون می شود. ویتامین ب موجود در ذرت بـه التیام عملکرد غدد فوق کلیه کمک میکند و فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.

5. کنترل سطح خون

کنترل سطح خون

ذرت دارای فیبر و کربوهیدرات می باشد کـه بـه نظارت سطح قندخون کمک میکند و خطر ابتلا بـه دیابت نوع دوم را کاهش می‌دهد.

6. افزایش رشد موهای سر

افزایش رشد موهای سر

ذرت دارای آهن و فولات می باشد کـه برای التیام گردش خون و اکسیژن رسانی کامل بـه بدن مفید می باشد. شـما میتوانید از ذرت برای تقویت و افزایش رشد مو استفاده کنید.


مطالب مشابه: 20 حقیقت در مورد ذرت + خواص ذرت


7. افزایش انرژی ورزشکاران

افزایش انرژی ورزشکاران

ذرت دارای مقادیر زیادی از کربوهیدرات می باشد کـه باعث هضم بهتر غذا می شود ؛ اگر از جمله ورزشکاران حرفه اي بدنسازی هستید بهتر اسـت از ذرت برای افزایش انرژی استفاده کنید.

8. درمان یبوست

درمان یبوست

فیبر موجود در ذرت باعث افزایش حرکات روده می شود بـه پاک سازی روده کمک می‌کند. اگر میخواهید از یبوست و سرطان روده بزرگ در امان باشید ذرت میل کنید.

9. تقویت سیستم ایمنی بدن

تقویت سیستم ایمنی بدن

آنتی اکسیدان هاي‌ موجود در ذرت باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. ویتامین سی نیز در ذرت بـه وفور یافت می شود و از بروز بیماری هاي‌ مختلف در بدن پیشگیری می‌کند.

10. خواص ضد سرطانی

خواص ضد سرطانی

آنتی اکسیدان هاي‌ موجود در ذرت باعث کاهش رادیکال هاي‌ آزاد شده و خطر ابتلا بـه سرطان را کاهش میدهد.

11. سلامت دستگاه گوارش

سلامت دستگاه گوارش

ذرت دارای فیبر می باشد و بـه التیام هضم غذا کمک میکند. ذرت باعث پاک سازی معده می شود و سلامت دستگاه گوارش را بـه دنبال دارد. تحقیقات نشان می‌دهد کـه ذرت برای درمان بیماری دیوتیکولیت مفید می باشد.

12. درمان کم خونی

درمان کم خونی

فولات و آهن موجود در ذرت باعث افزایش گلبول هاي‌ قرمز می شود ودر درمان کم خونی موثر اسـت.

13. پیشگیری از بیماری های چشمی

پیشگیری از بیماری های چشمی

ذرت دارای مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی می باشد. همچنین در ذرت لوتئین و زاکسانتین بـه مقدار کافی وجوددارد کـه از چشم ها در برابر آب مروارید و بیماری هاي‌ مختلف جلوگیری می‌کند.

14. بهبود بیماری سلیاک

بهبود بیماری سلیاک

ذرت یکی از غلات بدون گلوتن می باشد کـه بهترین منبع برای افراد مبتلا بـه بیماری سلیاک می باشد.

مضرات ذرت

15. خراب کردن دندان ها

خراب کردن دندان ها

بـه دلیل وجود قند در ذرت مصرف بیش از اندازه ذرت باعث پوسیدگی دندان می شود. بعد از میل کردن ذرت سعی کنید مسواک بزنید.

16. منع مصرف دیابتی ها

منع مصرف دیابتی ها

اگر دیابت دارید بهتر اسـت از خوردن ذرت خودداری کنید. ذرت دارای کربوهیدرات می باشد کـه باعث بالا رفتن قندخون می شود. کسانی کـه دیابت دارند نباید ذرت را بـه مقدار زیاد مصرف کنند.

17. ابتلا به اسهال

ابتلا به اسهال

فواید و معایب خوردن ذرت برای زنان و مردان

ذرت را بـه صورت خام مصرف نکنید چرا کـه باعث اسهال می شود. ذرت بـه اختلالات روده اي مختلف منجر می شود پس بهتر اسـت در مصرف ان اعتدال را رعایت کنید.

18. معده درد

معده درد

ذرت بـه دلیل فیبر و مواد مغذی برای بدن حیاتی اسـت کـه باعث دفع سموم ازبدن می شود. البته توجه داشته باشید کـه اگر ذرت را بـه مقدار زیاد و خارج از اعتدال مصرف کنید دچار سو هاضمه و معده درد میشوید.

19. نفخ و گاز معده

نفخ و گاز معده

ذرت دارای نشاسته می باشد ؛ زمانی کـه ذرت مصرف می‌کنید نشاسته در روده بزرگ می شکند و گاز زیادی تولید میکند. اگر ذرت را بـه مقدار زیاد و خارج از حد اعتدال مصرف کنید ممکن اسـت دچار نفخ شوید.


مطالب مشابه: طرز تهیه ذرت تامالس


در پایان

برای بهره‌مندی بیشتر از خواص ذرت سعی کنید ان را بـه صورت تازه مصرف کنید. این دانه شیرین و آبدار و زرد رنگ کـه انواع و اقسام گوناگونی دارد، سرشار از فیبر و بسیاری از ویتامین‌ها، موادمعدنی و آنتی اکسیدان‌هاي‌ مفید برای بدن می باشد.

از جمله خواص ذرت بـه فواید ان برای التیام سلامت چشم، پیشگیری از بیماری دیورتیکولار، مفید برای قلب و عروق، تقویت سیستم ایمنی بدن، خواص ان برای سلامت دستگاه گوارش، سلامت پوست و مو و غیره می توان اشاره کرد.

برچسب‌ها:
جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت