به گزارش تالاب در تحقیقی که به تازگی در مجله بیماریهای واگیردار به ثبت رسیده است رابطه بین غذایی که زنان در زمان بارداری میخورند را با توانایی کودکان در سن سه سالگی بدست آوردهاند.
نتیجه مطالعه نشان داده است که کودکانی که مادرانشان در زمان بارداری ماهی مصرف مینمودند نسبت به آنهایی که مادرانشان ماهی نمیخوردند از هوش و توانایی بالاتری برخوردار هستند.
کودکان سه سالهای که در زمان بارداری مادران آنها حداقل 2 بار در هفته ماهی مصرف مینمودند از نظر بینایی، دایره لغت و مهارتهای حرکتی ظریف توانایی بسیار بالایی دارند. این مطالعه از این جهت که نشان داد مهمترین زمان برای رشد مغز قبل از تولد میباشد بسیار مهم است. تقریباً همه نرونها در سه ماهه دوم بارداری مادر تشکیل میشود.
مطمئناً رفتار، توانایی فکر کردن و شناخت ناشی از عملکرد مغز است. بنابراین نابهنجاریهایی که در مغز صورت میگیرد در آینده در رفتار و افکار فرد مشخص میگردد.
حال میخواهیم بدانیم که چرا ماهی این تاثیر را بر مغز میگذارد. همانطور که میدانیم ماهی سرشار از اسید چربی به نام امگا 3 است که بعنوان مواد بسیار مهم برای ساخت مغز شناخته شده است.
اما ماهی حاوی ماده دیگری بنام مرکوری (Mercury) نیز میباشد که باعث توقف در رشد مغز میشود. در حقیقت کودکانی که مادرانشان در زمان بارداری بیشتر از حد معمول ماهی مصرف میکنند از توانایی کمتری نسبت به بقیه برخوردارند.
ماهیهای دراز که عمر طولانی دارند مانند ماهی تن و اره ماهی که از ماهیهای دیگر تغذیه میکنند مقدار مرکوری بالایی دارند و بسیار شبیه به سم شدهاند. ماهیهایی که مقدار کمی مرکوری دارند عبارتند از میگو، ساردین و سالمون.
در مطالعه دیگری که در همین مجله منتشر شده است نتیجه مشابهی از تاثیر اسیدهای چرب بر روی مغز بدست آمده است. در این مطالعه محققان، کودکان نارس را از شیری که حاوی اسید چرب بود تغذیه نمودند و تقریباً 6 ماه بعد مشاهده نمودند که آنها از کودکان نارسی که امگا 3 مصرف نکرده بودند توانایی بهتری دارند.
پس با نتایجی بدست آمده از تحقیقات ، دانستیم که اسید چرب نقش بسیار مهمی در رشد مغز ایفا میکند و مطمئناً برای سلامت مغز در تمام دوران زندگی مفید میباشد.