هشدار سازمان جهانی بهداشت در خصوص گسترش «آبله میمون»

هشدار سازمان جهانی بهداشت در خصوص گسترش «آبله میمون»

درود بـه همراهان عزیز و همیشگی  مجله تفریحی تالاب در اینبخش ما برای شـما همراهان عزیز چکیده اي از جدید ترین اخبار ابله میمونی را گرد هم آورده ایم.گفته میشود این بیماری اخیرا در جهان در حال شیوع اسـت و سازمان بهداشت جهانی برای این موضوع جلسه اضطراری برگزار کرده اسـت.

 

آبله میمون

پس از انگلیس کـه گفته می شود خاستگاه اولین موارد اخیر ابتلا بـه «آبله میمون» در اروپا بوده اسـت، مقامات بهداشتی در اسپانیا و پرتغال نیز روز چهارشنبه ۱۸ می‌ از شناسایی حداقل ۳۰ مورد مشکوک یا تایید شده ابتلا بـه این بیماری، خبر دادند.

 

اداره کل بهداشت پرتغال روز چهارشنبه در بیانیه‌اي اعلام کرد: حداقل ۲۰ مورد مشکوک بـه ابتلا بـه این بیماری ویروسی و مسریِ شایع در غرب آفریقا بـه تازگی دراین کشور شناسایی شده و از میان ان‌ها ۵ مورد تایید شده اسـت.

 

دراین بیانیه تصریح شده اسـت کـه افراد مبتلا همگی از جنس مذکر و اغلب جوان بوده اند و ضایعات و زخم‌هاي‌ پوستی در بدن ان‌ها دیده شده اسـت.

 

هشدار سازمان جهانی بهداشت در خصوص گسترش «آبله میمون»

 

شناسایی ابله میمونی و تایید وزارت بهداشت 

وزارت بهداشت اسپانیا نیز از شناسایی هشت مورد مشکوک بـه ابتلا بـه این بیماری خبر داده و تاکید کرده اسـت کـه این موارد هنوز بـه تایید نهایی نرسیده‌اند.

 

مقامات بهداشتی اسپانیا و پرتغال ضمن اعلام هشدار سلامت ملی یادآور شده‌اند کـه این بیماریِ نادر در بین انسان‌ها، قدرت سرایت بالایی ندارد و هیچ درمانی نیز ندارد؛ بنابر این افراد مبتلا باید منتظر باشند تا این بیماری بـه مرور زمان و خود بـه خود درمان شود.

 

هشدار سازمان جهانی بهداشت در خصوص گسترش «آبله میمون»

 

علائم آبله میمونی

تب، سردرد، درد‌هاي‌ عضلانی، کمردرد، تورم غدد لنفاوی، لرز و خستگی از علائم اولیه ابتلا بـه بیماری «آبله میمون» عنوان شده اسـت. بثورات یا بیرون زدگی‌هاي‌ پوستی ممکن اسـت اغلب درصورت ظاهر شوند و سپس بـه سایر قسمت‌هاي‌ بدن نیز سرایت کنند.

 

بـه گزارش آژانس امنیت سلامت انگلیس حداقل ۹ مورد ابتلا بـه آبله میمون از ششم ماه می‌تا کنون دراین کشور شناسایی شده اسـت.

 

درحالی کـه کشور آمریکا اولین مورد ابتلا بـه ویروس آبله میمون را تایید کرده اسـت، مقامات کبک در کانادا اعلام کردند، ۱۳ مورد ابتلا بـه این بیماری نادر را بررسی می کنند.

 

در اثر ابتلا بـه این بیماری التهابات پوستی نیز ممکن اسـت ایجاد شود. این التهابات طبق معمولً روی صورت قبل از انتشار بـه سایر قسمت‌هاي‌ بدن شروع می شود. در نهایت یک دلمه تشکیل می دهد و می‌افتد.

 

هشدار سازمان جهانی بهداشت در خصوص گسترش «آبله میمون»

راه‌های انتقال ویروس آبله میمون 

علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی نیز درباره این بیماری در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: این ویروس می تواند از گاز گرفتن حیوان آلوده یا یا تماس با خون، مایعات بدن یا زخم و ضایعات ان منتقل شود.

آن طور کـه ناجی نوشت، افراد ممکن اسـت با خوردن گوشت حیوان آلوده کـه بـه درستی پخته نشده اسـت هم بـه این بیماری مبتلا شوند.

او درباره انتقال این ویروس بین انسان‌ها نوشت: انتقال بین انسان‌ها بیشتر از طریق قطرات تنفسی بزرگ صورت میگیرد. از آنجایی کـه این قطرات نمیتوانند مسافت زیادی را طی کنند، تماس چهره بـه چهره طولانی مدت نیاز اسـت.

هشدار سازمان جهانی بهداشت در خصوص گسترش «آبله میمون»

دوره کمون این بیماری چند روز است؟

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی درباره دوره کمون این بیماری نوشت: دوره کمون آبله میمون «فاصله از عفونت تا شروع علائم» از شش تا ۱۳ روز اسـت. البته دوره کمون ان میتواند بین پنج تا ۲۱ روز هم باشد.

اما آیا این بیماری میتواند موجب مرگ شود؟ ناجی دراین مورد نوشت: یکی از انواع ویروس آبله میمون می تواند کشنده باشد و تا ۱۰ درصد افراد مبتلا را می تواند بـه مرگ بکشاند.

موارد ابتلا بـه این ویروس در کشور های اسپانیا، انگلستان، فرانسه، سوئد، ایتالیا، استرالیا و پرتغال شناسایی شد. البته روز گذشته نیز یک مورد ابتلا بـه این بیماری در امریکا مشاهده شد.

جدیدترین مطالب سایت