ولی مردان درشتهیکل، قدبلند، با لباسهاي یکدست و گوشی در گوش کـه وقتی با انها روبرو می شوي بـه قاعده یک دیوار بزرگ جلوی چشمانت را میگیرند. این ها مشخصات کسانی اسـت کـه کم و بیش نگاههایمان بـه دیدنشان در مراسمهاي بزرگ و محفلهاي پروپیمان عادت کرده اسـت و ما انها رابا اسمهاي مختلفی مثل بادیگارد، حفاظت، تشریفات و … میشناسیم.«گاهی اوقات افراد بـه تبلیغات در شبکههاي اجتماعی و صفحههاي شخصی افرادی کـه خودشان را بادیگارد و محافظ شخصی معرفی کردهاند، اعتماد کرده و آنان را استخدام کردهاند و بعد از چند روز توسط همان بادیگارد خِفت شدهاند.»
مطلب مرتبط: بادیگاردهای چهره های سرشناس دنیا !+ عکس
شغل بادیگاردی، یکی از حرفه هاي خاص و جالب توجه محسوب می شود کـه برای اشتغال در ان باید دارای ویژگی هاي مخصوصی باشید.بادیگاردها عمدتا ورزشکار هستند و قد بالایی دارند و همچنین دارای عکس العمل بسیار بالایی هستند تا بتوانند در مواقع خطر، بهترین واکنش را نشان دهند.
شغل یا حرفه بادیگاردی، کار هر شخصی نیست و تخصص لازم دارد. داشتن تخصص و دارا بودن مهارت هاي رزمی لازمه این حرفه یا شغل اسـت.بـه گزارش تیم تالاب، البته داشتن بلند قد هم در اینکار لازم اسـت. افرادی کـه بـه این شغل مشغول هستند، بسته بـه تخصص و مهارت، ماهانه مبلغی بین ۲۰ الی ۵۰ میلیون تومان درآمد دارند کـه البته باید گفت بیشتر این افراد پول جان خودرا دریافت می کنند.عمده این افراد بیشتر برای مراسمات عروسی و یا جشن هاي تولد کار می کنند کـه هیچ خطری ندارد و فقط برای چشم و هم چشمی و لاکچری بازی فعالیت می کنند.
از تصاویری کـه در چند وقت اخیر در فضای مجازی مدام دست بـه دست میشود و مردم در شبکههاي اجتماعی انها را بازنشر میکنند می توان تصاویر زیادی از بازیگران، خوانندهها و ورزشکارانی را دید کـه از تیم محافظت و تشریفات یا همان بادیگارد استفاده می کنند و واکنشهاي مختلفی را هم شاهد بودهایم.
بعد از این کـه ویدئو و تصاویری از احمد ایراندوست کـه خیلیها وی را با نقش غول برره میشناسند و از قضا خود او هم گویا زمانی شغل بادیگاردی داشته! در فضای مجازی پخش شد، بسیاری از کاربران اینکار را مانور تجمل دانستند و این حرکت را نوعی پز اجتماعی قلمداد کردند.
عدهاي دیگری از کاربران می گویند مگر قرار نبود چهرههاي هنری مردمی باشند؟ در عین حال در گفتگو با کسانی کـه دراین حوزه مشغول کار هستند، انها معتقد بودند کـه اینکار برای نظم دادن اوضاع انجام می شود، چون وقتی یک سلبریتی دریک محفل همگانی حضور پیدا میکند علاوهبر بـه هم ریختن شرایط و هرج و مرج متاسفانه افرادی هستند کـه با ابراز علاقههاي اشتباه میتوانند دردسرساز باشند. بـه همین دلیل تیمهاي حفاظت و محافظان تلاش میکنند از بـه وجود آمدن این مشکلات جلوگیری کنند.
شاید برایتان جالب باشد کـه بدانید این آدمهاي تنومند کـه بـه عنوان محافظ شخصی فعالیت میکنند برای هر شیفت کاری چقدر دست مزد میگیرند؟ در کشور های غربی مثل آمریکا بادیگاردهای شخصی بـه ازای هر ساعت حدود ۱۰۰ دلار دست مزد می گیرند ایران، اما کمی متفاوت اسـت.
در ایران بادیگاردها بـه صورت ساعتی، روزانه و ماهانه حقوق میگیرند. بادیگاردهایی کـه فقط اندام تنومند دارند ساعتی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، روزانه ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان و ماهانه پنج میلیون تومان، اما بادیگاردهای حرفهاي و دوره دیده طبق معمول ساعتی ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان، روزانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان و ماهانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون دست مزد می گیرند.
مطلب مرتبط: آشنایی با بادیگاردهای مشهور و پرقدرت در جهان «عکس»
حقوق بادیگاردها در ایران چقدر است؟
نکته جالب توجه شغل محافظت از افراد این جاست کـه باوجود شرکتهاي زیاد خدمات دهنده و بادیگاردهایی کـه هرروز در فیلم و عکسهاي بازیگران، خوانندهها، ورزشکاران و بچه پولدارها میبینیم، این شغل جایی در کشور ما ندارد تا جایی کـه سردار محمد شرفی سال گذشته در گفتگو با تسنیم در واکنش بـه فعالیت برخی افراد و شرکتهاي خصوصی با عنوان «محافظان شخصی یا بادیگارد» کـه سرویسهاي محافظتی را بـه برخی افراد و از جمله سلبریتیها ارائه میدهند، اظهار کرد: «پلیس و نیروی انتظامی هیچ مجوزی برای محافظت شخصی از افراد یا فعالیت بادیگاردها صادر نکرده و نه تنها پلیس بلکه قانون نیز چنین اجازهاي را نداده اسـت»
هنرمندان هم جدیدا بـه داشتن بادیگارد علاقه شدیدی پیدا کرده اند و بـه محض آنکه اندکی شهرت پیدا می کنند، بـه شرکت ها تقاضای بادیگارد می دهند. همانگونه کـه در بسیاری از فیلم هاي فضای مجازی مشاهده کرده ایم، همراه بسیاری از بازیگران، افراد مشکی پوش را مشاهده میکنیم کـه درکنار ان ها قدم میزنند و نگاهشان بـه اطراف اسـت. اصولا اجازه نمیدهند کـه کسی از طرفداران هم نزدیک هنرمندان شود. نمیدانم کـه هنرمندان بادیگارد را برای چه کاری میخواهند اما آن طور کـه مشخص اسـت، ماهانه مبلغ سنگینی تا حدود ۵۰ میلیون تومان برای حفاظت پرداخت می کنند.
حفاظت از شخصیت، بحث جداگانه اي دارد و افرادی کـه همراه مقامات مهم کشور هستند دارای بهترین آمادگی جسمانی و مدارک بین المللی هستند. درواقع باید گفت تیم حفاظت از شخصیت، خواب و خوراک ندارند و دائم در حال فعالیت هستند. وظیفه خطیری کـه بـه ان ها سپرده شده اسـت بسیار سنگین بوده و باید بتوانند در برابر کوچک ترین احساس خطری، بهترین واکنش را نشان دهند.
حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ پیش از این اعلام کرده بود چیزی بـه نام «بادیگارد» نداریم ودر بخش خصوصی هم چنین چیزی مطرح نیست. شرکتهایي هم دارای مجوز قانونی هستند مثل مراکز انتظام کـه برای امنیت محلات و اماکن عمومی بـه پلیس و کلانتریها کمک می کنند اما این کـه چیزی بـه نام بادیگارد شخصی داشته باشیم درست نیست و چنین چیزی نداریم. اما همان گونه عدهاي در فضای مجازی دراین زمینه مشغول بـه کار هستند و از این راه درآمد دارند و تاکنون هیچ نهادی متولی ان نشده اسـت.
رهیزکار گفت: افکار عمومی تصور میکنند کـه همه ی بادیگاردها اراذل و اوباش هستند یا بـه اصطلاح بزرگشده محلههایياند کـه چندان اسم و رسم خوبی ندارند. این موارد بـه کمکاری و نبود آگاهی رسانه ها و همچنین عدم اطلاع رسانی آن ها برمیگردد. اگر تعریف دقیقی از نوع کار این افراد داشته باشیم بـه مراتب سطح آگاهی مردم هم بالاتر میرود.
نخستین ویژگی برای کسی کـه می خواهد حفاظت و مراقبت را بـه عهده بگیرد، داشتن آیکیو و ایکیوی مناسب اسـت. ویژگی بعدی قد اسـت کـه باید بالای ۱۹۰ سانتیمتر باشد. یک محافظ حتماً باید در یکی از رشتههاي ورزشی بخصوص دفاع شخصی دوره دیده باشد.
همچنین باید درباره آنان از مراجع قانونی استعلام شود و گواهی سوءپیشینه بگیرند. نیروی انتظامی دستورالعملی برای استفاده از نیروها در قالب تشریفات، حفاظت و نگهبانی با مدرک تحصیلی دیپلم بـه بالا را درنظر گرفته اسـت.»
مطلب مرتبط: تصویری از بادیگارد جدید سحر قریشی
وی در پاسخ بـه این کـه شـما از نیروهایی کـه جذب می کنید تست آیکیو یا ایکیو هم میگیرید، میگوید: «با توجه بـه تجربهاي کـه در نیروی انتظامی داشتم با داوطلبان اینکار گفتوگو و آنان را گزینش میکنم.»
آقای پرهیزکار با گشتزنی در سطح حوزه استحفاظی در شیفت کاریاش همیشه دغدغه حفاظت از پروژهها و ساختمانها را داشته چرا کـه نیروهای فعال دراین اماکن آموزشهاي لازم را نمی بینند بـه همین دلیل موسسهاي راهاندازی می کند کـه در حال حاضر ۱۰۰ نیرو دارد کـه همگی بیمه شدهاند ودر هر پروژه سه خانواده امرار معاش می کنند.
او معتقد اسـت با افزایش تورم و ایجاد سطح طبقاتی برای دهکها، طبیعتا آمار جرم و سرقت هم بالاتر می رود و منجر بـه آسیبهاي اجتماعی می شود. بـه همین دلیل مجتمعهاي تجاری و مسکونی نیاز بـه حفاظت بیشتری دارند.
بـه هرحال در دنیای هم اکنون کـه حاشیههاي زندگی چهرهها زیاد اسـت ممکن دشمنیهایي هم وجود داشته باشد. بحث آدمربایی هم مطرح اسـت؛ تا جایی کـه خانوادههاي ثروتمند برای بچههایشان هم محافظ استخدام میکنند تا گروگانگیری پیش نیاید. از طرفی چهرههاي مشهور بـه دلیل ازدحام جمعیت طرفدارهای خود نیاز بـه بادیگارد دارند .چون بعضی از مردم هم در مواردی رعایت نمیکنند و چنان بـه آدمهاي مشهور مخصوصا ممکن جنس مونث میچسبند کـه جدا کردنشان کار هر شخصی نیست و دور از رفتار اخلاقی .»و واقعا دراین موارد نیاز بـه بادیگار اسـت.