به گزارش تالاب در حالی که خبرگزاری ها و پایگاههای خبری جهان به دنبال دلایل حضور کمرنگ بانوان ورزشکار عربستانی در رقابتهای المپیک هستند از سوی دیگر در برخی از خبرها اینگونه عنوان شده که تمام ۴ ورزشکاری که در رژه افتتاحیه المپیک ریو در کاروان ورزشی عربستان حضور داشتند ،
ورزشکار حرفه ای نبوده و حضور آنها از سوی مقامات ورزشی عربستان به دلیل ترس و جلوگیری از انتشار اخبار منفی برعلیه عربستان در رسانه ها مبنی بر ممنوعیت حضور ورزشکاران زن عربستانی در اینگونه رقابتهای جهانی است.
در ادامه این گزارش آمده است: “سارا عطار” یکی از نخستین زنان ورزشکار عربستانی به شمار میرود که در المپیک لندن ۲۰۱۲ زمانیکه فقط ۱۹ سال داشت در مسابقات دوی ۸۰۰ متر شرکت کرد.
کوارتز در ادامه گزارش به این نکته اشاره میکند که بانوان ورزشکار عربستانی چگونه میتوانند به رقابت مهمی مانند المپیک راه یابند یا حتی از آنان انتظار کسب مدال داشت، زمانیکه در کشورشان از انجام هرگونه فعالیت ورزشی محروم هستند؟
دیدهبان حقوق بشر در گزارش ۴ اوت (۱۴ مرداد) اعلام کرد پیشرفتهای محسوسی در محترم شمردن حقوق زنان عربستانی به چشم میخورد.
این دیدگاه مثبت احتمالا به دلیل انتصاب شاهزاده “ریما،” دختر بندر بن سلطان، به سمت معاون بخش زنان در شورای عالی ورزش، بوجود آمده است؛ اما حقیقت این است که زنان عربستانی هیچ گونه فعالیت ورزشی علنی ندارند و مسئولیتی برای شاهزاده ریما باقی نمیماند تا به آن رسیدگی کند!
در عربستان ۱۵۰ باشگاه ورزشی وجود دارد که هیچکدام متعلق به بانوان نیست. مدارس دخترانه و پسرانه از یکدیگر جدا هستند و “زنگ ورزش” فقط برای دانشآموزان پسر وجود دارد. در هیچ مدرسه دخترانهای سالن ورزشی وجود ندارد.