میزان زکات فطره و کفاره روزه ماه رمضان از سوی آیتالله مکارمشیرازی اعلام شد.
براساس اعلام آیتالله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ ۹ هزار تومان«۹۰۰۰ تومان» و بر مبنای قوت غالب برنج خارجی، مبلغ ۲۴ هزار تومان «۲۴۰۰۰ تومان» و برنج داخلی، مبلغ ۶۰ هزار تومان «۶۰۰۰۰ تومان» اعلام شده اسـت. مردم در انتخاب هر یک از انها مخیر هستند.
کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۳ هزار تومان «۳۰۰۰ تومان» اسـت کـه باید بـهصورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ ۱۸۰ هزار تومان «۱۸۰۰۰۰ تومان» اسـت.
لازم بـه ذکر اسـت کـه بر اساس مسئله 1692 رساله توضیح المسائل آیة الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانى کـه قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب اسـت، یعنى باید براى خودش و کسانى کـه نانخور او هستند، هر نفر بـهاندازه یک صاع «تقریبا سه کیلو» ازآنچه غذاى نوع مردم ان محل اسـت، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها بـه مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را بدهد کافى اسـت.
طبق روال هر سال و اعلام شدن مبلغ فطریه از جانب دفتر مقام معظم رهبری مبلغ فطریه سال۹۸ برای هر فرد که متعاقبا اعلام می شود باید از غروب عید سعید فطر تا نهایت نماز روز عید فطر کنار گذاشته شده و به دست مستحق و شخصی که نیازمند است برسد.
در صورت فراموش کردن پرداخت مبلغ فطریه، بر شما واجب است که در اولین فرصت به قصد قربت مبلغ مورد نظر را کنار گذاشته و به دسته افراد فقیر و نیازمند برسانید.
زمانی که فردی از روی قصد و به صورت کاملا عمدی و با اراده و اختیار خود و بدن هیچ گونه زور و اجباری دست به انجام اعمالی زندکه روزه اش را باطل کند باید علاوه بر قضای روزه،کفاره آن را نیز نیز بدهد.
فردی که کفاره روزه بر او واجب است می تواند با انجام اعمالی وظیفه خود را انجام داده و کفاره خود را بپردازد. او می تواند در صورت توان یک نفر بنده را از اسارت آزاد کند و کفاره خود را ادا کند.
گام بعدی این است که می تواند دو ماه کامل را روزه بگیرد به طوری که یک ماه آن کامل و پی در پی و بدون وقفه به همراه یک روز از ماه بعد باشد،ماه بعد را نیز بهتر است که کامل و پشت هم روزه بگیرد اما در صورتی که دچار مشکل شد می تواند آن روز را روزه نگیرد، سومین گزینه این است که می تواند به شصت نفر فقیر غذا داده و آن ها را سیر کند در صورتی که قادر به انجام این کار نیز نبود می تواند تقریبا ۱ مد نان، گندم،جو و طعامی از این دسته به فقرا بدهد و رضایت آن هارا کسب کند.
و اگر در نهایت توانایی انجام هیچ کدام از موارد بالا را نداشت باید به اندازه توان و وسع مالی خود صدقه دهد و استغفار کند. توجه داشته باشید که هر زمانی که فرد توانایی انجام اعمال بالا را پیدا کرد باید کفاره روزه خود را ادا کند.
منبع : تسنیم