واکسیناسیون کرونا در کودکانِ زیر 12 سال

واکسیناسیون کرونا در کودکانِ زیر 12 سال

کرونا

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره اما و اگرهای واکسیناسیون کودکان، زنان شیرده و باردار، وضعیت شیوع آنفلوآنزا درسال جاری و… توضیح داد.

پزشک پیام طبرسی درباره احتمال بروز پیک ششم کرونا در کشور، گفت:حتماً با کرونا موج هاي‌ بعدی را خواهیم داشت، اما این کـه این موج ها تبدیل بـه پیک شده و شدتی کـه با ویروس دلتا دراین سه ماهه مواجه بودیم، اتفاق بیفتد، آن شاءالله دیگر نخواهیم داشت؛ زیرا اولا درصد واکسیناسیون مان دارد بـه پوشش مناسبی می‌رسد و امیدواریم تا پایان آبان یا نهایتا اوایل آذر همه ی مردم ما حداقل یک دز واکسن تزریق کرده باشند.

 

دوما این کـه تخمین زده می‌شود 70 درصد از مردم تا کنون بـه کرونا مبتلا شده اند.

 

بنابر این با واکسنی هم کـه تزریق میشود، دیگر آن شاءالله موج شدید نخواهیم داشت، اما حتماً موج هاي‌ بالا و پایین خواهیم داشت.

واکسیناسیون کرونا در کودکانِ زیر 12 سال

پایان موج پنجم تا یک ماه دیگرکاهش تدریجی کرونا در کشور

وی با بیان این کـه خوشبختانه در حال حاضر کاهش تدریجی کرونا را در کشور شاهدیم، گفت:خوشبختانه از دو تا سه هفته قبل کاهش تدریجی در آمار کرونا داشتیم. امیدواریم تا یکی دوهفته دیگر سرعت این کاهش، بیشتر شود و فکر می‌کنم تا یک ماه دیگر موج پنجم کـه یکی از بدترین موج ها از نظر عوارض، مرگ و میر و شدت بیماری بود، بـه پایان برسد.

واکسیناسیون کرونا در کودکانِ زیر 12 سال

واکسیناسیون کودکان

 

طبرسی درباره واکسیناسیون کودکان و دانش آموزان علیه کرونا، گفت:طبق آنچه کـه وزارت بهداشت اعلام کرده، واکسیناسیون افراد 12 تا 18 سال آغاز شده اسـت.

آن شاءالله برای هفت سال بـه بالا هم از چین واکسن وارد می‌شود تا بتوان مدارس را بازگشایی کرد.

وی با بیان این کـه واکسن سینوفارم برای کودکان تزریق میشود، گفت:طبق مطالعات اعلام شده کـه واکسن سینوفارم کودکان یک دز بوده و با سینوفارم بزرگسالان متفاوت اسـت.

کودکان قرار اسـت یک دز واکسن تزریق کنند. پاستور هم هنوز تولید و وارداتش بـه میزان مورد نیاز انجام نشده و اکنون عمدتا سینوفارم وارد شده اسـت.

البته پاسخ بـه این موضوع کـه واکسن کودکان یک دز یا دو دز اسـت، هنوز دقیق نیست و باید صبر کنیم تا ببینیم سیاست وزارت بهداشت چیست و اعلام شود.

واکسیناسیون کرونا در کودکانِ زیر 12 سال

زمان تزریق واکسن بعد از ابتلا به کرونا

طبرسی درباره زمان تزریق واکسن بعد از ابتلا بـه کرونا، گفت:شش هفته بعد از بیماری میتوانند واکسن تزریق کنند.

البته کسانیکه بیماری شان شدید بوده ودر بیمارستان بستری بودند، هشت هفته بعد واکسن تزریق کنند.

 

تزریق دز بوستر؛ آری یا خیر؟

طبرسی درباره تزریق دز بوستر واکسن کرونا، گفت:سازمان جهانی بهداشت هنوز دز بوستر را قبول ندارد کـه علت آن هم مشخص اسـت.

این سازمان اعلام می‌کند کـه در دنیا هنوز تعداد زیادی از افراد یک دز واکسن را هم نزدند کـه قرار باشد یک سری افراد دز سوم را تزریق کنند و این خارج از عدالت اسـت.

 

در عین حال FDA ایالات امریکا بوستر را فقط برای افراد بالای 65 سال و افراد دچار نقص سیستم ایمنی تایید کرد و برای بقیه افراد توصیه نکرده اسـت.

 

در کشور ما هم درباره تزریق دز بوستر در برخی گروه ها اعم از پرسنل درمانی، افراد مسن و افراد مبتلا بـه نقص ایمنی صحبت شد، اما بـه نظر من هم فعلاً باید صبر کنیم تا همه ی مردم حداقل یک دز واکسن را تزریق کنند و واکسیناسیون سراسری بـه پوشش خوبی برسد و بعد بـه سراغ بوستر رویم.

واکسیناسیون کرونا در کودکانِ زیر 12 سال

شرایط واکسیناسیون زنان باردار و شیرده 

وی درباره تزریق واکسن کرونا برای زنان باردار، گفت:تزریق واکسن کرونا برای زنان باردار، بعد از سه ماهگی توصیه می‌شود ودر ایران فعلاً واکسن سینوفارم برایشان توصیه شده اسـت.

در دنیا واکسن هاي‌ دیگری هم برای زنان باردار توصیه شده، اما از انجایی در ایران سینوفارم موجود اسـت، بعد از سه ماهگی می‌توانند سینوفارم را تزریق کنند. در عین حال زنان شیرده هم میتوانند واکسن تزریق کنند.

واکسیناسیون کرونا در کودکانِ زیر 12 سال

اثربخشی سینوفارم در سنین بالای 60 سال

وی درباره اثربخشی سینوفارم برای سنین بالای 60 سال، گفت:اثربخشی همه ی واکسن ها ممکن اسـت در سنین بالای 60 سال مقداری کاهش یابد، اما این کـه سینوفارم را پررنگ کرده و بگوییم فقط این واکسن اثربخشی کمتری دارد، اینطور نیست.

 

بـه هرحال اثرش را در کاهش بستری و مرگ و میر میگذارد. ضمن این کـه اگر همه ی واکسن تزریق کنند، چرخش ویروس کم شده و اثر واکسن ها بیشتر می‌شود.

 

طبرسی درباره مدت زمان پایداری ایمنی واکسن ها، گفت:فعلاً زمان آن دقیقا مشخص نیست. انچه گفته شده هشت ماه بعد از تزریق دز دوم اسـت، اما هنوز دقیقا مشخص نیست کـه چه زمانی باید دز بوستر را و برای چه گروهی تزریق کنیم. هنوز باید مطالعات انجام شود.

واکسیناسیون کرونا در کودکانِ زیر 12 سال

آسترازنکا لخته خون ایجاد می کند؟

وی درباره مباحثی مبنی بر ایجاد لخته خون با تزریق واکسن آسترازنکا، گفت:این موضوع جزو عوارض این واکسن اسـت، اما با درصد بسیار پایین کـه قابل اغماض اسـت، مطرح شده اسـت.

 

بـه طوری کـه 10 نفر در هر یک میلیون نفر ممکن اسـت چنین عارضه اي پیدا کنند کـه البته با توجه بـه فواید واکسن، قابل چشم پوشی اسـت.

با این حال کسانیکه در ریسک لخته خون قراردارند، از واکسن هاي‌ دیگر استفاده کنند.

 

تزریق دو دز متفاوت واکسن؛ آری یا خیر؟

طبرسی درباره تزریق انواع مختلف برای دو دز، گفت:توصیه ما این اسـت کـه هر کس دز اول را از هر واکسنی زده، دز دوم را هم همان را بزند، اما اگر نبود و از واکسن دیگری زد، اشکال ندارد. توصیه می‌کنم کـه هموطنان برای تزریق واکسن درنگ نکنند.

فقط ساعاتی را انتخاب کنند کـه مراکز خلوت تر باشد. زیرا هنوز در جاهای شلوغ احتمال انتقال ویروس وجوددارد.

واکسیناسیون کرونا در کودکانِ زیر 12 سال

چه کسانی واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؟

طبرسی درباره تزرق واکسن آنفلوآنزا، گفت:از آنجایی کـه سال گذشته رعایت نکات بهداشتی در دنیا در سطح بالایی بود، خوشبختانه آنفلوآنزا بـه حالت هر ساله و موج نرسید، اما امسال با توجه بـه رفع محدودیت ها در کل دنیا، افزایش مسافرت هاي‌ بین کشوری و کاهش یا عدم استفاده از ماسک، احتمال شیوع آنفلوآنزا در فصل سرما زیاد اسـت.

 

برهمین اساس حتماً افرادی کـه بیماری هاي‌ هاي‌ ریسک دارند اعم از فشار خون، بیماری هاي‌ قلبی و عروقی، دیابت و… و همچنین سنین بالا حتماً دقت کنند کـه واکسن آنفلوآنزا را زودتر تزریق کنند. فکر میکنم از اول مهر واکسن آنفلوآنزا توزیع شود و افراد پرخطر آنرا تزریق کنند.

 

وی گفت:برخی کشورها اعلام کردند کـه تزریق هم زمان واکسن آنفلوآنزا و کرونا مشکلی ندارد، با این حال سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده کـه بین تزریق آنها دوهفته فاصله باشد.

 

طبرسی درباره وضعیت واکسن برکت نیز گفت:10 میلیون دز تحویل وزارت بهداشت شده و توزیعش مقداری کند بود.

 

وی کـه در لایو اینستاگرام دانشگاه علوم دکتری شهید بهشتی صحبت میکرد، درباره مهار کرونا با واکسیناسیون نیز گفت:اگر پوشش واکسیناسیون را بالای 75 تا 80 درصد برسانیم و نکات بهداشتی را هم رعایت کنیم، 100 درصد کرونا قابل بازرسی تر و محدودتر میشود، اما این کـه بـه صفر برسد، هنوز در کوتاه مدت متصور نیست.