دراین مطلب از سایت تالاب قصد داریم . موضوعی کـه اخیرا در فضای مجازی پر شده اسـت را بررسی کنیم یک ویروس جدید در شیان چین کـه شبیه بـه ویروسی میماند کـه در فیلم هاي تخیلی مردم را تبدیل بـه زامبی میکند در ادامه همراه با سایت تالاب باشید تا بـه شایعه یا حقیقت بودن آن بپردازیم.
بسیاری در شبکه هاي مجازی شایعه منتشر شدن یک ویروس جدید خطرناک را در چین پخش کرده اند. انها معتقدند کابوس سینمای هالیوود بالاخره تحقق یافته و ویروسی بـه جان بشر افتاده کـه انسانها را زامبی می کند.
تب خون ریزیدهنده ویروسی میتواند توسط ویروسهاي ابولا، ماربورگ، لاسا، دنگی یا تب زرد ایجاد شود. خبرگزاری دولتی شیان نیوز گزارش داد کـه بیمارستانهاي این شهر موارد متعددی از تب خون ریزیدهنده را از ابتدای زمستان امسال گزارش کردهاند.
دریک هفته اخیر، خبری خوفناک با تیتر «ویروس جدید زامبی» در شبکههاي اجتماعی منتشر شد. خبرنگاری گزارش میدهد کـه در یکی از شهر های چین مردم بـه ویروسی مبتلا شدهاند کـه از چشم و بینیشان خون می آید و سپس وحشی میشوند.
عکسهای از قرنطینه شدید شهر شیانِ چین خبر میداددر روزهای اخیر انتشار اخبار و عکس هایي تکان دهنده درباره ویروسی کـه از چشم،گوش و بینی مبتلایان خون جاری می کند عده اي از کاربران شبکه هاي اجتماعی را بـه وحشت انداخته اسـت.
کلید حل همه ی این معما، اما در ویدیویی نهفته شده کـه در آن مردی بـه نام «benjamin harnwell» مشهور بـه بن هارنول با ژستی شبیه بـه خبرنگاران اخبار تلویزیونی، در مقابل دوربین، میگوید: «از چشم، گوش و بینی مبتلایان خون جاری میشود و شهر شیان بـه طور کامل در قرنطینه اسـت.» حالا اگر درکنار کلیدواژههاي انگلیسی این خبر، نام «ben harnwell» را اضافه کنید، گوگل تا حدودی بـه شـما می گوید کـه ماجرا چیست.
منبع این خبر خبرنگاری آمریکایی بـه نام بن هارنول اسـت کـه در برنامه War Room استیو بنن، «از نظریهپردازان توطئه» آنرا مطرح کرده. او مدعی اسـت افراد برایش عکس هایي ارسال کردند کـه این بیماری را نشان میدهد. او البته سندی از این ادعا مطرح نمی کند کـه بتوان درستی آنرا اثبات کرد. در ادامه بـه این می پردازیم کـه بن هارنول اصلا کیست ؟؟؟
خبرنگاری سایت تالاب
در ویدیو، بنجامین هارنول مردی اسـت جوان و درشت اندام با ریش و سبیل آنکادر شده کـه اتفاقا خبرنگار اسـت و وقتی در «war room» استیو بنن، روی خط می آید در مورد مخفیکردن چین، از انتشار خبر یک نوع جدید کووید، گمانهزنی می کند.
درست اسـت کـه وار روم برنامهاي بوده کـه بیشترین اطلاعات را در مورد همه یگیری ویروس کرونا و اخبار روز ارایه می دهد، اما صاحب این برنامه کیست؟ «Stephen Bannon» مشهور بـه استیو بَنِن یکی از تاثیرگذارترین چهرههاي کمپین ریاستجمهوری دونالد ترامپ. او از زمانی کـه درسال ۲۰۱۷ از سمت خود بـه عنوان استراتژیست ارشد کاخ سفید برکنار شد، توجه خودرا بـه اروپا معطوف کرد و بـه راهاندازی «جنبش» مستقر در بروکسل، یک اتاق فکر راستگرا برای حمایت از گروههاي ملیگرا و ضد تشکیلات کمک کرد.
بن هارنول، خبرنگار هم حالا سر از برنامههاي او در «وار روم» درآورده اسـت. جالب اسـت کـه بدانید یکی از روزنامهنگاران مستقل نیویورکر در یکی از گزارشهایش بن را آن گونه تعریف کرده: «هارنول، کاتولیک بریتانیایی ۴۵ساله، با تشویق دوستش استیو بنن، استراتژیست پشتسر پیروزی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات امریکا درسال ۲۰۱۶؛ چندین سال پیش، شروع بـه اجاره یک صومعه بـه مبلغ حدود صدهزار دلار درسال از وزارت فرهنگ ایتالیا کرده بود.» و بَنِن مدتهاست کـه تلاش می کند تا شورشهاي پوپولیستی را در سراسر اروپا برانگیزد. تا اینجای گزارش تکلیف دو چهرهاي کـه درباره انتشار اخبار از شیان چین گزارش می دهند تا حدودی مشخص شد
اگر بپذیریم چنین بیماریاي در شهری بزرگ مثل شیان، همه یگیر شده، باید قبول کنیم تنها کسی کـه ازآن خبردار شده و عکس هایي درباره آن دریافت کرده، یک خبرنگار اسـت.
این در حالی اسـت کـه رسانههاي مختلف بـه صورت روزانه گزارشها و مشاهدات خودرا از وضعیت سویه اومیکرون در شهر شیان منتشر میکنند ودر هیچ کدام، نشانهاي از بروز چنین بیماری همه یگیری کـه علائمی مانند خونریزی چشم و گوش و بینی داشته باشد، دیده نمیشود.
تب خون ریزیدهنده اصلا چیست ایا واقعیت دارد ؟
بازار شایعات در شبکههاي اجتماعی و در میان کاربران چینی حسابی داغ اسـت. شایعاتی کـه مردم کمتر ازآن شنیدهاند. درست مثل شایعه شیوع «تب خون ریزیدهنده» کـه اینروزها بـه اخبار قرنطینه در شهر شیان دامن زده اسـت. تب خون ریزیدهنده ویروسی می تواند توسط ویروسهاي ابولا، ماربورگ، لاسا، دنگی یا تب زرد ایجاد شود. خبرگزاری دولتی شیان نیوز گزارش داد کـه بیمارستانهاي این شهر موارد متعددی از تب خون ریزیدهنده را از ابتدای زمستان امسال گزارش کردهاند.
در حالی کـه متخصصان دکتری اشاره می کنند کـه تب خون ریزیدهنده یک بیماری عفونی رایج در شمال چین اسـت -کـه طبق معمول در ماه اکتبر هر سال بـه اوج خود می رسد- کاربران اینترنت ابراز نگرانی کردهاند کـه شیوع این بیماری واقعا مثل طاعون اسـت، بیماریاي کـه دهها میلیون نفر را در طول قرنها کشته اسـت ودر سال ۲۰۱۹ جان چندین نفر را در منطقه مغولستان داخلی چین گرفت.
رسانههاي اجتماعی چین مملو از پستهایي از ساکنان این کشور شده اسـت کـه می گویند غذا، لوازم اولیه، حتی مراقبتهاي دکتری دریافت نکردهاند. شبکه تلویزیونی سی آن آن بر اساس پستی از یکی از کاربران چینی، گفته بود ویدیویی کـه در سوم ژانویه منتشر شد ودر آن یک زن کـه در خیابان نشسته و حوضچهاي از خون دور پاهایش جمع شده سرانجام دو ساعت بعد بستری شد.
تب خون ریزیدهنده عمدتا توسط جوندگان، موش صحرایی راهراه «Apodemus agrarius» و موش صحرایی نروژیRattus norvegicus» » منتقل میشود. کسانی کـه گاز گرفته میشوند یا با خون یا مدفوع جوندگان حامل ویروس در تماس هستند ممکن اسـت آلوده شوند و موارد جدی ممکن اسـت منجر بـه مرگ شود.
با همه ی اینها این گزارشها هنوز توسط منابع رسمی و سازمان بهداشت جهانی تایید نشده و ممکن اسـت در حد همان شایعه باقی بمانند. درنهایت هم هیچ راهی وجود ندارد کـه بدانیم تب خون ریزیدهنده در شیان چقدر واقعی اسـت، اما از تمام شایعات و عکسهای و گزارشهایي کـه دراین گزارش مطرح و تحلیل شده یک نتیجه مهم میتوان گرفت کـه وجود ویروس زامبی یا هر چیزی شبیه بـه آنرا رد می کند.
خبر هاي دروغ در فضای مجازی
خبر نگاری سایت تالاب
خوب اسـت بدانید نخستین بار فیلمی در اپارت توسط فردی کـه هیچ هویت مشخصی نداشت وایرال شد و داستان این شایعات از آنجا شروع شد
در فضای مجازی هردو روز در یکی از دانشگاههاي شیان در چین، نظافتچیهایي کـه کت و شلوار سفید پوشیده شدهاند، راهروهای خوابگاه را ضدعفونی می کنند. ژانگ شنگزی، یک دانشجوی 24 ساله، گفت کـه بوی آن بـه قدری تند اسـت کـه باید مدتی بعد از رفتن انها صبر کند تا دوباره در خانه را باز کند.او بـه سختی می تواند اتاقش را ترک کند، چه برسد بـه دانشگاه، و همه ی کلاس هایش آنلاین هستند.
دانشگاه خانم ژانگ، مانند بقیه دانشگاه شیان، از 22 دسامبر در سراسر شهر قرنطینه شده اسـت. این طولانیترین قرنطینه در چین از زمان نخستین قرنطینه در ووهان اسـت، جایی کـه شیوع ویروس کرونا تقریبا دو سال پیش آغاز شد.
بایستی بدانید کـه دلیل این اپیدمی شدید به دلیل نزدیک بود المپیک زمستانی اسـت کـه میزبانی آن بر عهده چین میباشد و همچنین کشور چین از سیاست کوید صفر را بعد از واکسیناسیون جمعی استفاده و آن را ادامه میدهد
چین بـهعنوان محل تولد این ویروس، هنوز از سیاستهاي کنترلی سختگیرانه و اصطلاحا استراتژی «کووید صفر» یا «شیوع صفر» دست نکشیده اسـت. طبق این سیاست، در هر محله یا شهری کـه موارد ابتلای جدید یافت شود، کل منطقه تعطیل و قرنطینه میشود تا تمامی افراد مبتلا شناسایی و بـه بیمارستان منتقل شوند.
در ساعت ۱۰ صبح یک تصادف رانندگی در شهر شیانِ چین رخ داده بود. خودرویی قرمز رنگ بـه دلیل سرعت زیاد بـه سه اتومبیل کـه یکی از خودروها آمبولانس بود، برخورد شدید کرد. اما علت حادثه چه بود؟ بـه دلیل اختلال عصبی یا حواسپرتی راننده؟ یا بیماری جدیدی کـه دراین شهر اتفاق افتاده؟ با این حال، بـه نظر میرسد چیزی کـه در حال حاضر رخ میدهد فراتر از کروناست.
با گذشت دو سال ازآن دوران و واکسینهشدن مردم در مقابل این ویروس، ظاهراً دریک ماه اخیر یکی از شهر های چین دوباره درگیر بحران کرونا شده اسـت. شهر شیان در استان شانشی واقع در شمالغربی چین از دوهفته قبل در قرنطینه کامل قرار گرفته و ساکنان این شهر با همه ی توان در حال مقابله با ویروس کرونا هستند.
«CNN» در گزارشی تحلیلی مینویسد: «در حالی کـه شهر محصورشده شیان چین، این هفته در مبارزه خود برای مهار شیوع کووید-۱۹ مدعی پیروزی شد، داستانهاي دلخراشی در رسانههاي اجتماعی منتشر میشود کـه نشان دهنده هزینه هنگفت انسانی چین اسـت.» این خبرگزاری در ادامه می نویسد: «این شهر ۱۳میلیونی از ۲۳ دسامبر تحت قرنطینه شدید قرار گرفته اسـت، زیرا با بدترین شیوع ویروس کرونا دراین کشور از زمان ووهان، دستوپنجه نرم می کند.»
طی دوهفته گذشته، رسانههاي اجتماعی چین مملو از پستهایي از ساکنان این کشور شده اسـت کـه می گویند غذا، لوازم اولیه، حتی مراقبتهاي دکتری دریافت نکردهاند. شبکه تلویزیونی سی آن آن بر اساس پستی از یکی از کاربران چینی، گفته بود ویدیویی کـه در سوم ژانویه منتشر شد ودر آن یک زن کـه در خیابان نشسته و حوضچهاي از خون دور پاهایش جمع شده سرانجام دو ساعت بعد بستری شد. یکی از کاربران «Weibo» کـه پلتفرمی شبیه بـه اینستاگرام اسـت، نوشت: «بـه جز کووید-۱۹؛ هیچکس اهمیت نمیدهد کـه شـما از چه میمیرید.»
با این حال، هرچند کـه سیآنآن اعلام کرد کـه نمی تواند بـهطور مستقل صحت این ویدیوها و پستها را تایید کند، اما درباره این خبر گزارش می دهد کـه مشکل آن زن، ویروس زامبی نبوده، بلکه جنینش سقط شده اسـت.
همین هم شد کـه بـه دنبال اعتراضات عمومی، مقامات شیان دریک کنفرانس خبری روز چهارشنبه گذشته بـه بیمارستانها اعلام کردند کـه «نباید برای پیشگیری از درمان بیماران، از جمله بیماران بحرانی مانند زنان باردار، بهانه پیشگیری و بازرسی همه یگیری را داشته باشند.»
نمایی از حال و هوای شهر شیان کـه اینروزها در قرنطینه شدید اسـت.
همچنین این عکس مربوط بـه این اسـت کـه کشور چین افرادی کـه مبتلا بـه کرونا هستند را از دیگران متمایز میسازد و انها را بـه هتل و درمانگاه هاي جداگانه میبرد تا این اپیدمی بـه صورت موثر و جدی ایجاد شود .
با یک سرچ کوتاه می توانید متوجه بشوید کـه این فیلم مربوط بـه سال هاي 2019 و2016 بوده اسـت و باز نشر آن توسط افراد سودجو و فرصت طلب برای جذب فالوور و ویو «بازدید» و ایجاد هرج و مرج اسـت
در نگاه اول این ویدیو کاملا واقعی و درست بـه نظر می اید حتی اگر شـما بـه زبان انگلیسی نیز مسلط باشید بازهم این موضوع را متوجه نخواهید شد کـه اصلا این شبکه خبر وجود خارجی ندارد !. حالا بـه این میپردازیم کـه پس این ویدیو پر بازدید از کجا امده اسـت ! این ویدیو تنها قسمتی از یک فیلم اخر الزمانی و وحشتناک تخیلی درسال 2015 اسـت .
چگونه در برابر زامبی ها مقاومت کنیم و بجنگیم تا زنده بمانیم.
معرفی مرکز بازرسی و پیشگیری از بیماری «CDC»
در تاریخ ۱ ژانویه سال ۱۹۴۶ مرکز بیماریهاي واگیر CDC دریک طبقه از یک ساختمان کوچک در آتلانتا «مرکز ایالت جورجیا در کشور آمریکا» تاسیس شد. امروزه CDC یکی از اجزای اصلی دربخش بهداشت و مرکز ارتقاء سلامت و یک رهبر جهانی در زمینه بهداشت عمومی اسـت. در حال حاضر ۲۴ کمیته مشورتی پیشنهادها، توصیهها و مشاورههایي در رابطه با مسائل بهداشت عمومی برای کمک بـه سازمان در دستیابی بـه مأموریت خود برای ارتقاء سطح سلامت و کیفیت زندگی در پیشگیری و نظارت بیماری، آسیب و ناتوانی ارائه میدهد.
این توصیههاي مربوط بـه بهداشت عمومی از جمله: بازرسی عفونتها و استانداردهای آزمایشگاه بالینی، مصرف سیگار، انواع سرطان بـه خصوص سرطان سینه، HIV، سل، واکسنهاي دوران کودکی و بزرگسالی، پیشگیری از آسیب و نظارت بیماریها و … اسـت.
اهداف CDC:
نظارت بر وضعیت سلامت برای شناسایی و حل مشکلاتی سلامت جامعه
تشخیص و بررسی مشکلات و خطرات بهداشتی در جامعه
اطلاع رسانی، آموزش و توانمندسازی مردم در مسائل مربوط بـه سلامت
انجام تحقیقات برای افزایش پیشگیری از بیماریها و ارائهي راهحلهاي نوآورانه برای مشکلات سلامتی
توسعه و حمایت از سیاستهاي بهداشت عمومی
اجرای استراتژیهاي پیشگیرانه
پژوهش در محیط امن و سالم
ارائه رهبری و آموزش
این سایت خبری حدود شش ماه قبل این خبر را منتشر کرد و هیچ ربطی بـه این اتفاقات اخیر ندارد!
از شـما خواهشمند هستیم کـه اخبار و تبلیغات زرد و دروغین فضای مجازی را کـه توسط افراد سودجو تهیه میشوند جدی نگیرید و انهارا بازنشر نکنید .
نویسنده سایت تالاب