مجموعه : رپورتاژ آگهی
بروزرسانی : 19 اسفند 1402

آیلتس چیست؟ هر آنچه باید در مورد آزمون آیلتس (IELTS) بدانید

آیلتس چیست؟ هر آنچه باید در مورد آزمون آیلتس (IELTS) بدانید

چکیده : آزمون آیلتس یکی از بهترین معیارها برای سنجش مهارت زبان انگلیسی افرادی است که قصد دارند در کشورهای انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند.

آیلتس چیست؟ این سوالی است که هر زبان‌آموزی از خود پرسیده است. IELTS به معنای سیستم جهانی سنجش زبان انگلیسی است. آزمون آیلتس یکی از پرکاربردترین آزمون‌های جهان است که مدرک آن در اکثر کشورها و دانشگاه‌ها قابل استفاده است. آزمون آیلتس یکی از بهترین معیارها برای سنجش مهارت زبان انگلیسی افرادی است که قصد دارند در کشورهای انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند، مشغول به کار شوند یا مهاجرت کنند. در این مطلب به کاربردهای مدرک آیلتس می‌پردازیم.

اعتبار بین المللی آزمون آیلتس

آزمون آیلتس با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان آی‌دی‌پی (IDP) استرالیا برگزار می‌شود. این آزمون از معتبرترین استانداردهای بین المللی جهت ارزیابی سطح زبان انگلیسی پیروی می‌کند.

آیلتس هر چهار مهارت زبانی Speaking، Listening، Reading و Writing را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

اکثر دانشگاه‌های جهان همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، آمریکا آیلتس را به رسمیت می‌شناسند.

آزمون آیلتس در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می‌شود. نمره‌ی هر مهارت در آزمون آیلتس بین ۰ تا ۹ است. نمره کل آزمون با معدل‌گیری از نمرات هر چهار مهارت به دست می‌آید. در کارنامه آیلتس نمره کل و نمرات هر چهار مهارت به طور جداگانه ثبت می‌شوند.

این که چه نمره‌ای برای شما کافی است بستگی به مرکزی دارد که قصد ارائه‌ی مدرک به آن را دارید. هردانشگاه برای پذیرش متقاضیان کمترین نمره را مشخص می‌کند. اکثر دانشگاه‌ها به حداقل نمره ۶.۵ نیاز دارند. البته هردانشگاه شرایط خاص خود را دارد و بهتر است قبل از هر اقدامی این موضوع را از دانشگاه جویا شوید.

 

انواع آزمون آیلتس

آزمون آیلتس به سه دسته کلی تقسیم می‌شود:
آیلتس آکادمیک (Academic)
آیلتس جنرال (General)
آیلتس لایف اسکیل (Life Skills)

آیلتس آکادمیک

این آزمون برای افرادی طراحی شده است که قصد دارند تحصیلات عالی (مقطع ارشد به بالا) کسب کنند یا برای کسانی که مایل به گذراندن دوره‌های آموزشی در یک رشته حرفه‌ای مانند پزشکی یا مهندسی هستند مناسب است. همانطور که از اسم آن Academic مشخص است این نسخه آمادگی متقاضیان برای تحصیلات دانشگاهی یا آموزش انگلیسی را ارزیابی می‌کند.

 

آیلتس چیست؟ هر آنچه باید در مورد آزمون آیلتس (IELTS) بدانید

آیلتس جنرال
آزمون جنرال برای متقاضیانی مناسب است که به منظور گذراندن دوره‌های کوتاه‌مدت کاری و یا دست یافتن به فرصت‌های شغلی یا مهاجرت، قصد سفر به کشورهای انگلیسی زبان مانند کانادا، نیوزیلند، انگلستان و… را دارند.

تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک
جنرال و آکادمیک در مهارت‌های Listening و Speaking هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. همینطور در بخش مهارت‌های Writing و Reading نیز فرمت کلی آزمون یکسان است اما در محتوای آزمون تفاوت‌هایی وجود دارد.
در آزمون آیلتس آکادمیک در بخش Reading متن‌ها از کتابهای آکادمیک و مجلات علمی استخراج می‌شوند تا مهارت داوطلب را در خصوص درک مطالب آکادمیک و دانشگاهی بسنجند. به همین دلیل می‌توان گفت سطح لغات در بخش Reading آکادمیک کمی بالاتر است و نیاز به دانش لغت بیشتری دارد؛ همینطور در بخش Writing موضوعات داده شده در هر دو تسک ۱ و ۲ نیز مرتبط با موضوعات آکادمیک و علمی است و هدف آن سنجش سطح آکادمیک نوشتاری داوطلب آیلتس است.

اما آزمون آیلتس جنرال محتوای بخش Reading بیشتر درباره موضوعات عمومی مانند تبلیغات، راهنمایی، مسائل روزمره و…است. هدف سنجش درک مطلب است. در بخش Writing آزمون جنرال تسک ۱ شامل نوشتن یک نامه و در تسک دوم نیز یک موضوع عمومی است.

 

آیلتس چیست؟ هر آنچه باید در مورد آزمون آیلتس (IELTS) بدانید

آزمون لایف اسکیلز (Life Skills)
لایف اسکیلز برای 3 گروه زیر مناسب است:
۱. افرادی که خانواده آنها ساکن انگلستان هستند و می‌خواهند ویزا بگیرند.
۲. افرادی که قصد سکونت نامحدود در انگلستان را دارند.
۳. افرادی که قصد دارند شهروند انگلستان شوند.
آزمون آیلتس لایف اسکیلز سه سطح دارد که به صورت زیر است:

سطح A1
آزمون این سطح بین ۱۶ تا ۱۸ دقیقه طول می‌کشه و مناسب افرادی است که خانواده و یا بستگان آنها ساکن انگلستان هستند و می‌خواهند با انها زندگی کنید.

سطح A2
اگر ویزای انگلستان دارید و می خواهید ویزای خودتان را تمدید کنید باید در این سطح قبولی کسب کنید. این سطح از آزمون به کمتر از ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

سطح B1
اگر ساکن انگلستان هستید و می‌خواهید سکونت خود را دائمی کنید باید در این سطح قبول شوید.
در بخش اسپیکینگ برخلاف آزمون جنرال و آکادمیک، آزمون به صورت فردی برگزار نمی‌شود. داوطلب با یک داوطلب دیگر آزمون می‌دهد.
نتایج آزمون به صورت قبولی یا عدم قبولی در آزمون اعلام می‌شود .

مدرک آیلتس چندسال اعتبار دارد؟

اعتبار مدرک آیلتس تا دو سال است. این بدان معناست اگر قصد دارید مدرک خود را به موسسات و دانشگاه‌های داخل و یا خارج از کشور ارسال کنید و از اعتبار مدرک استفاده کنید باید این کار را طی زمان دوساله از زمان دریافت مدرک تا 2 سال پس از آن، این کار را انجام دهید.
اعتبار دوساله آزمون آیلتس به این علت است که سازمان‌های برگزارکننده این آزمون اعتقاد دارند که بعد این دوسال ممکن است فرد دچار فراموشی شود و ازآنجا که ماهیت زبان فرار است نیاز به اثبات سطح زبان آموز وجود دارد.

 

چرا به آیلتس نیاز داریم؟

توانایی‌های زبانی و مدرک آیلتس کلید موفقیت شغلی هستند. علاوه بر سایر فاکتورهای موفقیت در یک شغل یک ارزش خاص برای شما محسوب می‌شوند. اگر متقاضی ویزای کار هستید باید به سطح زبانی مطلوب در کشور مورد نظر برای مهاجرت کاری برسید.

اگر شما به تحصیل در خارج از کشور علاقه‌مند هستید این مورد را بدانید که بسیاری از دانشگاه‌های جهان و کلیه دانشگاه‌ها و کالج‌های انگلستان نتایج و مدرک آیلتس را می‌پذیرند.

 

اجزای آزمون آیلتس

گفتاری (Speaking) شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) چهار بخش اصلی هستند که از آن‌ها آزمون به عمل می‌آید. لازم به ذکر است بین پارت‌های متفاوت آزمون، زمان استراحتی وجود ندارد.

آیلتس چیست؟ هر آنچه باید در مورد آزمون آیلتس (IELTS) بدانید

۱مکالمه (Speaking)
آزمون مصاحبه در حالت کلی به صورت حضوری انجام می‌شود. داوطلب در محل آزمون حضور پیدا می‌کند و آزمون توسط اگزمینر اجرا می‌شود. در حال حاضر با توجه به شرایط کرونا در برخی از مراکز به صورت آنلاین برگزار می‌شود.

سنجش مهارت اسپیکینگ آیلتس دارای ۳ پارت است و کل زمان آزمون شفاهی بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه به طول می‌انجامد. این مهارت در آیلتس جنرال و آکادمیک مشابه است. آزمون شفاهی چند روز قبل یا بعد از روز آزمون کتبی برگزار می‌شود و زمان آن از طریق مرکز برگزاری آزمون به داوطلبین اطلاع داده می‌شود.

پارت ۱: این قسمت، معرفی و مصاحبه است. حدود ۴ تا ۵ دقیقه طول می‌کشد. اگزمینر خودش را معرفی می‌کند و پاسپورت را چک می‌کند و از داوطلب می‌خواهد خودش را معرفی کند، هویت خود را تایید کند. بعد از آن سوالات کلی در مورد موضوعات مختلف روزمره مانند خانه، محل تولد، وضعیت تحصیل، محل کار، تعطیلات، آب و هوا، بازدید از موزه‌ها، مسافرت و… پرسیده می‌شود.

پارت ۲: اگزمینر یک cue card به شما می‌دهد که شامل یک سوال اصلی و چند sub question مرتبط می‌باشد و شما یک دقیقه زمان دارید با استفاده از کاغذ و مدادی که به شما داده می‌شود نوت برداری کنید و بعد از آن ۲ دقیقه در مورد آن صحبت کنید.

پارت ۳: این بخش شامل سؤالاتی است که درمورد موضوع بخش دوم است و شما باید توضیحات بیشتری درباره آن دهید و ایده‌های خود را بیان کنید. در این قسمت هدف مصاحبه کننده این است که توانایی استفاده از جملات قوی تر را مورد سنجش قرار دهد. این بخش حدود ۴ تا ۵ دقیقه طول می‌کشد.

۲شنیداری (listening)
این مهارت اولین مهارتی است که در آزمون کتبی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. سنجش این مهارت شامل ۴ بخش است. تعداد کل سؤالات این بخش ۴۰ سؤال است که در ۴ قسمت ۱۰ سؤالی است. زمان آزمون ۳۰ دقیقه برای پاسخگویی به سوالات و ۱۰ دقیقه برای وارد کردن پاسخ‌ها به برگه پاسخنامه است. مهارت شنیداری در آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال هیچ گونه تفاوتی ندارد.
نمره این بخش هم مانند سایر مهارت ها نمره‌ای بین ۱ تا ۹ است. هر چه این عدد به ۹ نزدیکتر باشد نشان‌دهنده مهارت بالاتر داوطلب در این بخش است.
پارت ۱: شامل یک دیالوگ بین دو نفر درباره یک موضوع اجتماعی است که اصولا به صورت روزمره اتفاق می‌افتد.
پارت ۲: این بخش شامل یک مونولوگ (تک گویی) است که در مورد یک موضوع اجتماعی که بصورت روزانه اتفاق می‌افتد، صحبت می کند. (مانند صحبت یک فرد درباره سفر)
پارت ۳: شامل یک دیالوگ بین ۲ تا حداکثر ۴ نفر است که در مورد یک موضوع آموزشی مانند صحبت های یک استاد با دانشجو، می‌باشد.
پارت ۴: یک مونولوگ یا سخنرانی تک نفره درمورد یک subject دانشگاهی مانند یک سخنرانی در دانشگاه است.

 

۳ریدینگ (Reading)
این بخش برای هر دو نوع آکادمیک و جنرال ۶۰ دقیقه به طول می‌انجامد و کلا شامل ۳ متن با سوالات مربوط به هر متن می باشد. توجه داشته باشید که در آزمون آیلتس شما در مدت ۶۰ دقیقه به ۴۰ سؤال ریدینگ پاسخ می‌دهید. پس، زمان اضافی برای انتقال پاسخ به پاسخنامه ندارید و توصیه می‌شود همزمان جواب های درست را به پاسخنامه وارد کنید.
ریدینگ آیلتس جنرال و آکادمیک متفاوت است.
ریدینگ آکادمیک شامل ۳ متن طولانی از متون توصیفی، واقعی، استدلالی یا تحلیلی می باشد. نوع سوالات متفاوت است و انواع گوناگونی دارد مانند: پر کردن جدول یا جای خالی،تطبیق عناوین با چارت ها و نمودارها، تکمیل جملات، جواب های کوتاه، سوالات چندگزینه ای و… .
آزمون ریدینگ آیلتس جنرال دارای ۳ بخش کلی است :
بخش ۱: شامل ۲ تا ۳ متن واقعی از موضوعاتی که در کشورهای انگلیسی زبان به طور روزانه و معمول درباره آنها صحبت می‌شود. مثلا یک متن شامل تبلیغات.
بخش ۲: شامل ۲ متن واقعی درباره موضوعات مربوط به کار مانند آموزش کارکنان ،حقوق کارمندان و… است.
بخش ۳: این پارت نسبت به دو قسمت قبلی سخت بوده و شامل یک متن با موضوع عمومی است.

۴رایتینگ Writing
رایتینگ آیلتس در حالت کلی شامل ۲ تسک است. تسک اول (Task 1) شامل ۱۵۰ کلمه و تسک دوم شامل ۲۵۰ کلمه است. مدت زمان پیشنهادی برای پاسخگویی به تسک ۱، ۲۰ دقیقه و تسک ۲، ۴۰ دقیقه است. نمره ای که برای تسک دو در نظر گرفته می‌شود دو برابر تسک یک است.
رایتینگ آیلتس جنرال و آکادمیک تفاوت هایی دارند:

 

رایتینگ آکادمیک
تسک ۱: شامل یک دیاگرام است که می تواند یکprocess ، Graph ،Line ، Bar Graph ، Pie Chart یا Multiple Graphs باشد.
تسک ۲: شامل نوشتن essay است .شما باید درمورد موضوعی که به شما داده می شود اظهارنظر کنید یا یک موضوع را تحلیل کنید و دلایل موافقت ها و مخالفت ها با موضوع را بررسی کنید. می‌توان سوالات این بخش را به ۴ دسته کلیOpinion ، Discussion ،Advantages/Disadvantages ، Double -questions تقسیم کرد.

 

آیلتس چیست؟ هر آنچه باید در مورد آزمون آیلتس (IELTS) بدانید

رایتینگ جنرال
در این نوع آیلتس، رایتینگ تسک ۱ شامل نوشتن یک نامه است .در حالت کلی 3مدل نامه به صورت شخصی ،نیمه رسمی و رسمی وجود دارد.

تفاوتهای ناچیزی در تسک ۲ رایتینگ جنرال و تسک ۲ رایتینگ آکادمیک وجود دارد. یکی از این تفاوت ها این است که، پرسش طرح شده برای نوشتن مقاله در تسک 2 رایتینگ جنرال آسانتر است. پرسش به صورتی طرح می شود که فهم موضوع سوال ساده‌تر است.

یکی دیگر از تفاوت های جزئی این است که موضوع پرسش مقالات IELTS GENERAL در تسک ۲ رایتینگ موضوعی رایج تر مثل خانواده، جامعه، تلویزیون، مدارس، ارتباطات و غیره است. حال آنکه در Task 2 آزمون آیلتس آکادمیک، گستره ای وسیع تر از موضوعات، از خانواده و آموزش گرفته تا اکتشافات فضا و اقتصاد می توانند مطرح شوند که بدون شک می توانند چالش برانگیزتر باشند. با وجود این، شرکت در کلاس آیلتس در یک آموزشگاه آیلتس خوب می‌تواند شما را برای هرگونه سوال احتمالی آماده کند.

بهترین آموزشگاه آیلتس
برای آمادگی آزمون آیلتس نیاز به گذراندن دوره آیلتس دارید. بهترین آموزشگاه آیلتس موسسه زبانی است که بتواند ضمن در اختیار گذاشتن استاد آیلتس با دانش و باتجربه، امکانات آموزشی مهمی را برایتان فراهم کند. برگزاری آزمون‌های آزمایشی آیلتس موسوم به ماک نیز می‌تواند در سطح آمادگی شما برای شرکت در آزمون آیلتس بسیار مفید باشد. اگر در شهر رشت زندگی می‌کنید، بهترین آموزشگاه آیلتس رشت مرکز زبان دیپلما واقع در گلسار، بلوار اصفهان است. این مرکز که از بهترین اساتید آیلتس استان بهره می‌برد، به فضای آموزشی کافی و امکاناتی همچون ویدیو پروژکتور و بورد هوشمند مجهز است. دیپلما برای ساکنین سایر شهرها دوره‌های آنلاین آمادگی آزمون آیلتس را نیز ترتیب داده است.

مطالب مشابه مهم !

جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت