یکی از بزرگترین چالش ها برای زوج هایی که به ازدواج فکر می کنند، وجود اختلافات طبقاتی است که شامل تفاوت های فرهنگی، مذهبی، تحصیلاتی و غیره می شود. اما آیا با وجود آگاهی از این اختلافات پیش زمینه ای باز هم اصرار به ادامه دادن و تشکیل خانواده، عاقلانه است؟ حتی با وجود اینکه این که می دانیم برابر بودن همه چیز یا مشابه بودن، یکی از ۱۰ نشانه ازدواج موفق محسوب می شود؟
در ادامه این مطلب با انواع اختلافات طبقاتی بیشتر آشنا می شویم و لزوم مراجعه به مرکز مشاوره و مشورت با یک مشاور خانواده را در صورت برخورد با موارد اینچنینی بررسی می کنیم.
اختلافات طبقاتی بین زوجین می تواند گاهی باعث درگیری های شدیدی شود و در انتها منجر به ناراحتی و گاهی گسستگی پیوند میان دو نفر می شود. وجود تفاوت های ریشه ای اینچنینی اغلب برای آنهایی که انعطاف پذیری و سازگاری کمتری دارند، غیرقابل تحمل تر است و می تواند به راحتی زندگی مشترک را به کامشان تلخ کند. وقتی هیچ درک یا مشکلی در پذیرش پیشینه فرهنگی شریک زندگی وجود نداشته باشد، باعث تعارض با خانواده و در برخی موارد شدیدتر، باعث جدایی عاطفی و حتی طلاق می شود.
یکی از اقداماتی که قبل از ازدواج باید در اولویت قرار بگیرد، رجوع به یک مشاوره خانواده معتبر برای انجام مشاوره پیش از ازدواج است، این مشاوره می تواند شما را در آشنایی با شریک زندگی آینده تان و نحوه برخورد مناسب با اختلافاتی که بین شما وجود دارد، راهنمایی کند. در ادامه با برخی از انواع اختلافات بین زن و شوهر آشنا می شویم:
اختلاف در نقش جنسیتی
اختلاف در میزان تحصیلات
اختلاف در وضع اقتصادی و مالی
اختلاف فرهنگی
اختلاف اجتماعی
اختلاف در خانواده ها
اختلاف در نگرش در مسائل زندگی
اختلافات عقیده ای و مذهبی
اختلاف در نگرش فرزندپروری
اختلاف در نحوه برخورد با مسائل و حل مسائل
اختلافات ساده اگر حل نوشد میتواند به مشکلی بزرگ بدل گردد
اصطلاح اختلاف طبقاتی یک اصطلاح جامعه شناسی است و مربوط به اختلافات و تفاوت های میان دو نفر است که با توجه به زمینه های اجتماعی، فرهنگی، مالی، تحصیلاتی و غیره، مقایسه می شود. این تفاوت ها باعث می شوند افراد در یک جامعه در طبقات مختلف قرار بگیرند و این قرارگیری در طبقات مختلف یک جامعه باعث می شود تا افراد در نحوه برخورد، فرهنگ، تربیت، بروز احساسات، برخورد با مشکلات و مسائل مختلف و به طور کلی شخصیت؛ با یکدیگر متفاوت باشند. این تفاوت ها وقتی بیشتر چشمگیر می شوند که دو نفر از دو طبقه متفاوت با یکدیگر ارتباط صمیمانه ای شکل دهند، ارتباطی مانند ازدواج که می تواند باعث بروز معضلات جدی در روند زندگی این دو نفر باشد. بنابراین می توان گفت یکی از ویژگی های مشاوره پیش از ازدواج و مراجعه به یک مرکز مشاوره این است که می تواند شما را از وجود این اختلافات طبقاتی و عوارض آن روی آینده زندگی مشترکتان آگاه کند.
علیرغم آنچه در طول کودکی با آن روبرو بودیم و در فیلمهای دیزنی دیده ایم، به ندرت پیش میآید که افراد با وجود اختلافات طبقاتی فاحش با هم ارتباط برقرار کنند و این ارتباط به ازدواج بیانجامد. دلیل آن کاملا واضح است، تحقیقات نشان میدهد که اکثر ما احساس راحتی بیشتری در رابطه با افراد در سطوح تحصیلی و اقتصادی مشابه با خود داریم. در واقع، می توان گفت که تمایل به ازدواج با افرادی که در سطح و طبقه اجتماعی مشابه با ما هستند، یکی از ۱۰ نشانه ازدواج موفق است.
تا حدی این موضوع حقیقت دارد و این روند منطقی به نظر می رسد. از آنجایی که بیشتر زوج ها از طریق دوستان مشترک یا محل کار و تحصیل با هم آشنا می شوند، احتمال بیشتری وجود دارد که افراد با علایق و پیشزمینه های مشترک، راههایشان با هم تلاقی کنند و به هم متصل شوند، که اغلب به این معنی است که آنها پیشینه های اقتصادی مشترکی نیز دارند.
اینترنت و شبکههای مجازی، باعث طلاق و جدایی بسیاری از زوجین شده است
اما تاثیر اینترنت و فضای مجازی را نباید نادیده گرفت. به لطف اینترنت و شبکه های اجتماعی تا حد زیادی شکاف های طبقاتی پر شده اند و به نحوی طبقه اجتماعی افراد در اینگنه فضاها یکسان به نظر می رسد، بدین ترتیب مردم فرصت بیشتری برای ملاقات و ارتباط با افراد از طبقات مختلف جامعه پیدا کرده اند. پر کردن این شکاف گسترده به منزله این است که ما می توانیم وانمود کنیم که در جامعه ای بی طبقه زندگی می کنیم و بنا بر این وانمود اشتباه و تفکر خیالی وارد رابطه هایی می شویم که سراسر تفاوت و اختلاف است و این موضوع فقط در یک صورت قابل مواجهه و حل است و آن مراجعه به یک مشاور خانواده و استفاده از مشاوره ای پیش از ازدواج است.
اما با این وجود هستند کسانی که برای میل به ارتقا و موفقیتی که در ذهن خود پرورانده اند، خود را ملزم می بینند که با افرادی از طبقه اجتماعی بالاتر ازدواج کنند و یا حتی تعریفشان از ازدواج موفق، ازدواج با کسی است که مقام و نزلت اجتماعی، فرهنگی و مالی بالاتری دارد؛ اما این موضوع تا چه حد درست است؟ آیا می توان با کسی که اختلاف طبقاتی بالاتر و یا بالعکس پایین تری دارد، زندگی مشترک موفقی تشکیل داد؟ اهمیت مشاوره خانواده در برخورد با اینگونه مسائل چیست؟
یکی از عوامل اصلی طلاق، وجود اختلافات طبقاتی در زوجین است که باید حتما قبل از ازدواج به آن توجه شود و یا راه حلی برای برخورد با آن در نظر گرفته شود. اختلاف طبقاتی مانند هر اختلاف و تفاوت دیگری می تواند صدمات جبران ناپذیری روی تاثیرات منفی روی روند روابط زناشویی و در ادامه بر روی تربیت فرزندان آتی داشته باشد. برای مثال فرض کنید دو نفر که قصد ازدواج دارند اما در زمینه اقتصادی برابر نیستند، در صورت بروز مشکلات اقتصادی در خانواده، برخوردهای متفاوتی نشان می دهند و این باعث بروز اختلاف و تعارض بین زوجین می شود که گاهی ریشه دار شده و پس از منازعات فراوان عامل طلاق و جدایی زوجین می گردد.
پیامدهای ازدواج با اختلاف طبقاتی
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم افراد جامعه از لحاظ فاصله طبقاتی متفاوت هستند و این اختلاف طبقاتی به سه دسته تقسیم میشوند، طبقه بالا که بخش اعظم آن را ثروتمندان و افراد دارای تحصیلات بالا و مقام اجتماعی بالا تشکیل می دهند، طبقه متوسط که شامل کارمندان و فرادی می شوند که با سواد هستند اما شاید تحصیلات تکمیلی نداشته باشند و آخرین دسته که دسته طبقه پایین یک جامعه هستند و متشکل از افرادی است که بی سواد هستند و از لحاظ موقعیت اجتماعی پایین و با درآمد پایین هستند.
حال وقتی فردی از یک طبقه پایین با فردی از یک طبقه بالا تشکیل خانواده دهد، بدون شک اختلافات گسترده و ریشه ای بین آن ها شکل می گیرد و به یک ازدواج ناموفق منتهی می شود و زندگی آینده خودشان و فرزندان احتمالی آنها با شکست مواجه می شود.
درست است که ازدواج با فردی با تربیت مشابه نمی تواند از همه نزاع های زناشویی جلوگیری کند، اما بدون شک با برخی از چالش هایی را که زوج های با طبقه متفاوت اجتماعی و فرهنگی با آن دست و پنجه نرم می کنند، روبرو نمی شوند. چنین روابطی نمونه ای از تأثیر مستقیم طبقه اجتماعی، فرهنگی و تحصیلی بر تجربیات و درک خانواده و یکی از ۱۰ نشانه ازدواج موفق است.
مرکز مشاوره پیش از ازدواج بینش نوین
معمولا افرادی که در آستانه ازدواج هستند بیشتر براساس علاقه و احساسات در مورد شریک زندگی آیندهشان تصمیم می گیرند و بدون مشورت با یک متخصص و یا مشاور خانواده با تصمیم گیری عجولانه به مسیر اشتباه می روند. مشاوره پیش از ازدواج و انتخاب صحیح یک مشاور خانواده معتبر می تواند شما را از یک عمر اشتباه و زندگی ناموفق و ناسالم برهاند. شما با بهره گیری از یک مشاوره پیش ازازدواج علاوه بر شناخت شخصیت و خواسته های خود از ازدواج، با شریک زندگی تان بیشتر آشنا شده و آگاهی لازم را از شخصیت، هویت و شرایط او پیدا می کنید.
در جلسات مشاوره می توانید ضمن آشنایی با اختلافات طبقاتی که با فرد مورد نظرتان دارید، شرایط ازدواج با او را سبک و سنگین کرده و برای جلوگیری از اختلافات آینده، راه حلی بیاندیشید. انتخاب یک مرکز مشاوره خوب و معتبر می تواند شما را در این راه کمک کرده و شما را در مسیر درستی از آینده و زندگی مشترک سالم قرار دهد.