بروزرسانی : 10 مرداد 1402

آموزش فعالیت های اجتماعی به کودکان دبستانی در مدارس

آموزش فعالیت های اجتماعی به کودکان دبستانی در مدارس

مقدمه: در این مقاله به موضوع بسیار مهم آموزش فعالیت های اجتماعی به کودکان دبستانی در مدارس خواهیم پرداخت. چگونه یک کودک بتواند تعامل صحیح با محیط خارج از منزل داشته باشد. چگونه کودک نسبت به امور جاری جامعه خود احساس مسئولیت کند” و چگونه یک کودک بیاموزد که امور مالی خود را ساماندهی کند. با ما همراه باشید.

کودکان این عصر بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به یادگیری و آموزش تعامل و روبرو شدن با جامعه و جهان خارج از منزل دارند. برخلاف نسل گذشته که در هر خانه چندین فرزند به دنیا می آمد و مادر در منزل به امور رسیدگی می کرد و معماری منازل و محله ها اجازه می داد که فرزندان به طور مرتب با جامعه در تماس باشند و کمیت فرزند مهمتر از کیفیت تربیت بود، امروز تمامی این فاکتورها به عکس شده است. به احتمال زیاد والدین هر دو شاغل هستند. هزینه های زندگی اجازه داشتن 4 یا 5 فرزند را نمی دهد.

کیفیت زندگی، تحصیل مهمتر از کمیت فرزندان است و معماری منازل و محله های کاملا تغییر کرده است و توجه و حساسیت والدین نسبت به معاشرت های فرزندان بیشتر شده است، و سیستم تک فرزندی در حال غلبه کامل به چند فرزندی است، کودکان کمترین تعامل را با خارج از منزل دارند. حالا به تمامی این عوامل باید حضور جهان مجازی را نیز افزود که نام آن مبین وقعیت آن است: جهان مجازی در مقابل جهان واقعی، به مثابه خطری که مانند اقیانوسی تک جزیره کودک را محاصره کرده است.

از آنجا که والدین خود را متخصص امور کودک نمی دانند، آشنایی با فعالیت های اجتماعی و تعامل صحیح با جهان خارج از منزل تا حدود زیادی بر عهده مدرسه قرار گرفته است. والدین باید توجه ویژه به این موضوع داشته باشند که هنگام انتخاب مدرسه برای کودکان خود مدرسه ای را انتخاب کنند که برای ارتباط کودک با جهان خارج برنامه های ویژه و منسجم داشته باشد. باید بدون تعارف از مدیریت مدرسه پرسید:” شما برای آشنا کردن کودک من با دنیای خارج چه برنامه ای دارید؟” و دراین میان مقطع دبستان اصلی ترین و مهمترین نقش را دارد. اگر کودک در این مقطع آموزش های لازم را فرانگیرد در مقاطع بعد به دشواری می تواند این عقب افتادگی را جبران کند.

“خشت اول گر نهد معمار کج 

تا ثریا می‌رود دیوار کج”

چه موضوعات اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرند؟

در پایان دوران دبستان کودک باید این موضوعات را فراگرفته باشد:

چه موضوعات اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرند؟

مراقبت از محیط زیست

دبستان باید مقدماتی را فراهم کند که کودک مراقبت و احترام به محیط زیست را یاد بگیرد، بعنوان مثال مسئولیت پرورش یک نهال یا حتی یک گلدان گل به مناسب عید نوروز یا روز تولد، اردوهای تفریحی هدفمند که کودک روزی را در دامنه طبیعت یا حتی در یک باغ پر گل سپری کند و مشغول باغبانی شود، پروژه های درباره طبیعت به عهده کودک گذاشته شود مانند تحقیق درباره: چرا تمیزی هوا مهم است؟ یا نقاشی سفر یک بطری پلاستیکی از خانه شما تا دریا؟ و غیره

مسئولیت پذیری نسبت به تعهدات

باید به کودک یاد داد که نسبت به وعده و تعهدی که می دهد مسئول و پایبند باشد. او نسبت به جای که زندگی می کند مسئول است، نسبت به کاری که به عهده او گذاشته شده است مسئول است و باید به تعهد خود پایبند باشد. آیا دبستان فرزند شما برای این مورد برنامه ای دارد؟ ایا برای مواظبت از داشته ها مثلا نگهداری کتاب ها و لوازم تحریر آموزشی به کودک داده می شود؟

آموزش های مالی

باید به کودک یاد داد که درآمد و هزینه و نسبت درست بین درآمد و هزینه چیست؟ او را با مفهوم سرمایه گذاری و پس انداز و هدف گذاری برای امور مالی آشنا کرد. راههای درآمد زایی و درست خرج کردن را باید به کودک یاد داد. آیا دبستان فرزند شما برنامه ای برای این مهم در نظر گرفته است؟ این برنامه می تواند برگزاری نمایشگاههای ماهانه یا فصلی باشد که کودک نقاشی، کاردستی و یا کالایی را تولید کند و در این نمایشگاه به فروش برساند. یا بتواند مقداری از وسائل مازاد خود را که نیازی به آنها ندارد به فروش برساند.

تعامل با بزرگسالان

باید احترام به بزرگسالان را از ابتدای کودکی به او آموخت. مثلا مدارسی هستند که روزهای بزرگداشت پدربزرگ، مادربزرگ را در فوق برنامه های خود دارند یا اردوهای تفریحی پدر- پسری، مادر- دختری یا برعکس را در طبیعت برگزار می کنند. فوق برنامه درست کردن دسر با کمک مادربزرگ ها یا نمایشنامه های مفرحی که پدر، مادر و کودک در آن نقش بازی می کنند می تواند بسیار مفرح و آموزنده باشد.

آموزش صبر کردن برای رسیدن به نتیجه

کودک باید بیاموزد که برای رسیدن به اهداف خود صبر کند. اهداف کوچکی مانند: دست پیدا کردن به وسایل مورد علاقه اش، تشویق شدن توسط معلمش، بازی کردن پس از فرا رسیدن نوبتش تا اهداف مهمتر مثل موفقیت تحصیلی، داشتن وضعیت خوب مالی، قهرمان شدن در یک رشته ورزشی یا هنری، موفقیت در امتحانات. آیا دبستان کودک شما برای پرورش و آموزش این صفت برنامه ای دارد. این آموزش می تواند بصورت ترکیبی با بقیه آموزش ها انجام شود، مانند صبر در گل دادن گلدانی که کاشته است، صبر در پایان ساخت کاردستی، صبر در فروش تولیدات در فروشگاه مدرسه و بدست آوردن درآمد آن و غیره

آموزش شرکت در کار تیمی

از ویژگی های بسیار مهمی که متاسفانه روبه فراموشی است. دبستان فرزند شما باید حتما برنامه ای برای آموزش کار گروهی داشته باشد، دنیای کاری آینده متعلق به افرادی است که کار تیمی را فراگرفته باشند.

آموزش شرکت در کار تیمی

بنابراین، در زمان ثبت نام برای پرسیدن از این موضوعات و درخواست آنها درنگ نکنید. وظیفه مدرسه تنها آموزش زبان انگلیسی قوی، کامپیوتر، آزمون های مرتب، و سالن ورزش های مجهز نیست. اگر چه این امور بسیار مهم هستند ولی درس های پنهان و حیاتی هم وجود دارند که مدرسه نباید از آنها غافل باشد.

خوشبختانه نمونه حاضری از چنین دبستانی وجود دارد. دبستان پسرانه غیردولتی فرهنگ علاوه بر آموزش های رسمی و مصوب، برنامه منسجم و فوق العاده ای برای آشنا کردن کودک با فعالیت های اجتماعی و تعاملات اجتماعی در نظر گرفته است. این مجتمع آموزشی که در منطقه 4 قرار گرفته دارد و بعنوان بهترین دبستان غیردولتی پسرانه منطقه 4 شناخته می شود. این دبستان به نشانی: تهرانپارس، بلوار پروین، خیابان 196 شرقی، خیابان 133، نبش خیابان 202 و با تلفن: 77961004 در دسترس می باشد.

علاوه بر این شما می توانید با مراجعه به وب سایت مدرسه کلوب در بخش لیست دبستان های پسرانه غیردولتی منطقه 4 اطلاعات بیشتری درباره این دبستان و مقایسه آن با تمامی دبستان های پسرانه این منطقه پیدا کنید.

مطالب مشابه مهم !

جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت