شاید تصور کنید خرید چسب سیلیکون یک کار تخصصی است و تنها کسانی که در زمینه کارهای ساختمانی فعالیت دارند از آن آگاهی دارند اما ممکن است هر کدام از ما به مشکلی در این زمینه بر بخوریم که نیاز باشد خودمان به تنهایی اقدام به خرید چسب سیلیکون کنیم همان مشکلی که برای من اتفاق افتاد.
چندی پیش بعد از اتمام کار طاقت فرسای بازسازی خانه و نصب کابینت های جدید و سینک ظرفشویی توکار متوجه شدم اطراف سینک ظرفشویی هیچ محافظی ندارد و به قول معروف آبندی نشده است.
تصمیم گرفتم خود دست به کار شوم چسب آکواریومی را که در ابزارها باقی مانده بود را برداشتم، اما متاسفانه هیچ شناختی از چسب سیلیکون و نحوه کار با آن را نمی دانستم و از همه بدتر اینکه چسب خشک شده بود بنابراین سعی کردم بدونم چسب سیلیکون چیه و چه ویژگی هایی داره بعد اقدام به خرید و استفاده کنم. اینجا تجربیاتمو با شما به اشتراک میزارم. البته قبلش بگم باید دقیق بدونی که هر چسبی برای یک کاربرد هاص هستش مثلاً نمیتونی با چسب 123 کار درزگیری و یا شیشه رو انجام بدی.
چسب سیلیکونی نوعی درزگیر چسبی است که می تواند برای تعدادی از کاربردهای خانگی و حرفه ای استفاده شود. اکثر درزگیرهای سیلیکونی در برابر آب و هوا، دما، و مواد شیمیایی بسیار مقاوم هستند و از آنها برای داخل و خارج از خانه استفاده می شود. غلظت چسب سیلیکون مانند ژل است زمانی که لایههای سنگینتری از چسب استفاده می شود برای خشک شدن آن از 24 ساعت تا چند روز طول میکشد.
از درزگیرهای سیلیکونی می توان برای چسباندن بسیاری از مواد رایج از جمله پلاستیک، فلز، شیشه و سرامیک استفاده کرد. رایج ترین استفاده خانگی برای چسب های سیلیکونی درزبندی ترک ها و شکاف ها بین درب ها و پنجره ها و اطراف وان و سینک های ظرفشویی می باشد.
1-سیلیکون ها قابل رنگ نیستند. رنگ نه به خود سیلیکون میچسبد و نه به لایههای سیلیکونی که در حین کار لکهدار شده اند. بنابراین هنگام خرید چسب سیلیکون مطمئن شوید، رنگ سیلیکونی مناسب را برای پروژه خود انتخاب کرده اید و قبل از اتمام، تمام باقی مانده چسب و لکه ها را پاک کنید.
2- از آنجایی که چسب سیلیکون ضد آب است، درزگیرهای سیلیکونی برای تعمیرات اطراف وان، شیرآلات، توالت ها و سینک ها مناسب هستند. درزگیرهای سیلیکونی معمولاً برای درزگیری پنجره ها به قاب ها استفاده می شوند، زیرا یک درزگیر مقاوم در برابر آب هستند که در برابر شرایط آب و هوایی سخت محافظت می کنند.
3- اگرچه چسب سیلیکونی اتصالات قوی و بادوامی ایجاد می کنند اما برای نگه داشتن سازه های سنگین مناسب نیستند.
در حالی که درزگیرهای سیلیکونی همه کاره هستند و می توانند در بسیاری از امور استفاده شوند، برخی از آنها برای کارهای خاص و مواد بهتر عمل می کنند.در ادامه انواع چسب سیلیکون را معرفی می کنیم که حتما باید هنگام خرید چسب سیلیکون موارد زیر را به خاطر داشته باشید.
برای کاربردهایی که در معرض دماهای بالا هستند، به دنبال خرید چسب سیلیکونی با دمای بالا باشید. این چسب باید سخت، ضد آب و مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش باشد و بتواند در برابر دمای -65 درجه فارنهایت تا 300 درجه فارنهایت مقاومت کند این موارد چسب مورد نظر را به گزینه ای عالی برای تعمیرات در مناطق مرطوب یا گرم مانند لوله کشی، موتورها یا سیستم های HVAC تبدیل می کند. که اصطلاحا به آن چسب سیلیکونی حرارتی نیز می گویند .برای اهداف صنعتی، مانند آب بندی انواع واشر، عایق کابل و کانال کشی مورد استفاده قرار می گیرند و برای این منظو خرید چسب واشر ساز حرارتی تسلا پیشنهاد می شود.
برای سطوحی که در معرض آب یا رطوبت قرار دارند چسب های فوق عالی هستند. به همین جهت می توانید چسب سیلیکون جی مکس 300 را امتحان کنید. برای اتصال آینه به سطح مورد نظر هم چسب سیلیکون آینه جی مکس 150 پیشنهاد می شود.
چسباندن شیشه آکواریوم را با هر سیلیکونی نمی شود انجام داد بنابراین هنگام خرید چسب سیلیکون توجه داشته باشید که چسب سیلیکون مخصوص آکواریوم را تهیه کنید که مواد شیمیایی کمتری دارند و برای ماهی ها و آبزیان مضر نیستند در این خصوص چسب سیلیکون ماهی لازیو و چسب سیلیکون ماهی سومافیکس پیشنهاد می شود.
اگر چندین پروژه دارید و به دنبال یک خرید چسب سیلیکونی هستید که همه این کارها را انجام دهد، یک چسب و درزگیر چند منظوره مانند چسب سیلیکون همه کاره کاسپین را امتحان کنید. می توان از آن بر روی آلومینیوم، سرامیک، شیشه، فلز، چوب، پلاستیک، چینی، گرانیت و بسیاری از سطوح دیگر استفاده کرد.
در این مطلب سعی شد انواع مختلفی از درزگیرها و چسب های موجود را بررسی و معرفی کنیم، بنابراین مهم است که هنگام خرید چسب سیلیکون، بهترین درزگیر سیلیکونی را برای کار خود پیدا کنید. امیدواریم راهنمای ما در مورد آموزش اصول اولیه درزگیرهای سیلیکونی مورد توجه شما واقع شده باشد.