کوپلر، وصله مکانیکی است که استفاده از آن مشکلات اتصال اورلپ در سازه های بتنی را برطرف می کند. این مشکل در وصله میلگرد و در ساختمان های بتنی مشاهده می شد که استفاده از کوپلرها این مشکل را برطرف کرده است. کوپلر نمونه ای از بهترین انواع اتصالات مکانیکی شناخته می شود. به طور کلی از این وسیله می توان در تمامی نقاط سازه و به جای خم های آرماتور در شبکه استفاده کرد.
استفاده از کوپلر یا همان اتصالات مکانیکی، مزایای زیادی به همراه دارد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از کوپلر بسیار آسان است و با سرعت بالا انجام می شود.
به کارگیری آن می تواند باعث ایجاد اطمینان در فرآیند انجام کار باشد، چرا که انتقال بار در این گونه اتصالات به بتن بستگی ندارد.
کوپلر از تمامیت ساختاری برخوردار می باشد.
به کارگیری این اتصال مکانیکی ازدحام میلگرد را به حداقل می رساند. این در حالی است که اتصال اورلپ ازدحام میلگرد در محل اتصال را به میزان 2 برابر نسبت به حالت معمولی افزایش می دهد.
استفاده از وصله های مکانیکی، با کم کردن ابعاد ستون باعث صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی در روند اجرای پروژه می شوند.
کوپلر باعث ایجاد انسجام در سازه می شود که اورلپ توانایی انجام این کار را ندارد.
استفاده از وصله های مکانیکی باعث ایجاد یکپارچگی بیش تری در سازه می شود.
کوپلرها در مقایسه با اورلپ از مقاومت بیش تری در برابر بارهای لرزه ای و سایر حوادث طبیعی برخوردار می باشد.
استفاده از کوپلر یا همان وصله های مکانیکی سبب حذف میلگردهای اضافی می شود.
به کارگیری کوپلر به جای اورلپ امکان استفاده از آرماتورهایی در سایزهای بزرگ تر را در ستون با ابعاد کوچک تر فراهم می کند. همین امر باعث طراحی مقرون به صرفه می شود و امکان استفاده حداکثری از فضا در پلان را فراهم می کند.
استفاده از اتصالات مکانیکی، باعث کاهش هزینه دستمزد کارگاه ها و افزایش سرعت و در نتیجه صرفه جویی در هزینه ها شود.
از آن جایی که استفاده از کوپلرها از ازدحام میلگردها جلوگیری به عمل آورد، قراردادن میلگردها در شبکه را آسان می کند.
برای خرید انواع کوپلرهای استاندارد و آشنایی با قیمت کوپلر ، قیمت کوپلر انتهایی ، قیمت کوپلر چپ و راست باید ابتدا با انواع کوپلر آشنایی پیدا کنیم.
همانطور که گفتیم، کوپلرها غالبا در سازه ها نقش مهمی دارند و در تمام نقاط یک سازه بتنی یا به جای خم های آرماتور می توانند به کار روند. از جمله این کوپلرها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
کوپلرهای استاندارد: کوپلرهای میانی به دو نوع کوپلر با رزوه چپ و راست و کوپلر تبدیل تقسیم بندی می شوند که از رایج ترین قطعات اتصالات مکانیکی هستند.
کوپلر انتهایی: این کوپلرها برای خم های ۹۰ درجه که می توانند در یک سازه بسیار وجود داشته باشند و کار را مشکل کنند به کار می رود. این کوپلرها دارای طراحی مخروطی شکل بوده و با توجه به آیین نامه ACI-355 طراحی شده اند.
در ادامه معرفی کوپلرها، باید به انواع دیگر کوپلرها اشاره کرد که عبارتند از:
کوپلر پیچی قفل شونده
کوپلر گروتی
کوپلر پرسی
کوپلر تبدیلی
کوپلر جوشی
کوپلر چپ و راست
سایت گروه مهندسین اسپلایس با بهره گیری از تجربیات و رعایت استاندارد های فنی تولید در ساخت محصولات، مکانی مناسب برای خرید انواع کوپلر و دستگاه رزوه رولینگ می باشد.