در سالیان گذشته تمام امور مربوط بـه حسابداری توسط یک یا چند شخص ودر دفاتر مخصوص ثبت و نگهداری می شد و با توجه بـه همین موضوع احتمال بروز خطا و بالتبع احتمال ضرر و زیان هم بالا بود. تا اینکه نرم افزار حسابداری وارد بازار شد و امور مالی بادقت و سرعت بیشتری انجام گرفت و جلوی خیلی از اشتباهات و ضررها نیز گرفته شد.
در انتخاب نرم افزار حسابداری باید بـه این نکته توجه داشت کـه نرم افزار باید بـه اندازه نیاز سازمان باشد چه بسا بعضی از شرکت هاي دولتی یا خصوصی نیاز داشته باشند برایشان نرم افزار مخصوص بـه خود طراحی شود.
انتخاب غلط نرم افزار حسابداری می تواند باعث افزایش هزینه هاي شرکت شود.
تناسب با کسب و کار: یکی از ویژگی هاي نرم افزار حسابدرای خوب این اسـت کـه با کسب و کار و فعالیت شـما هماهنگ ودر تناسب باشد تا بتواند بـه نیازهای سازمان شـما جامه عمل بپوشاند و میزان موفقیت کسب و کارتان را در آینده پیشبینی کند.
گزارش هاي دقیق مالی :یکی از مهمترین ویژگی هاي نرم افزار حسابداری خوب ارائه گزارش هاي مالی دقیق و تجزیه و تحلیل ان هاست .همچنین ارائه گزارش هاي قانونی نظیر مالیات بر ارزش افزوده و مالبات حقوق کارکنان هم از این دست گزارش ها محسوب میشود. تهیه گزارش هاي مالی در مورد پیشبینی آینده و پیشرفت کسب وکار و تصمیم گیریهای مالی بـه مدیران مالی شرکت ها و حسابدارها کمک میکنند.
کاربری ساده اما قوی: محیط کاربری یک نرم افزار حسابداری باید در عین ساده بودن، یوزرفرندلی و پرقدرت باشد تا کار را برای کاربر آسان تر کند.
ایجاد یکپارچگی با سایر نرم افزارها: یکیدیگر از ویژگی هاي مهم یک نرم افزار حسابداری خوب یکپارچه بودن ان با CRM، نرم افزار پخش مویرگی و دیگر نرم افزارهای مدیریتی اسـت.
توانایی بـه روز رسانی و ایجاد امنیت: بـه روز رسانی بـه موقع ،نرم افزار شـما و داده ها را از بیشتر مشکلات و تهدیدات احتمالی حفظ مینماید. همچنین برای هم راستا بودن با تغیرات قوانین مالیاتی و …. باید نرم افزار را مجهز کرد و این امر تنها با بـه روز رسانی ممکن میشود.
خدمات پس از فروش و پشتیبانی: داشتن پشتیان قوی و خوب و همچینین خدمات پس از فروش عالی یکی از مهمترین مواردی اسـت کـه باید از ارائه دهنده نرم افزار حسابداری بخواهید. چون دراین صورت می توانید مطمئن باشید درصورت بروز مشکل احتمالی نسبت بـه رفع ان اقدام میکنند.
هماهنگی با قوانین مالیاتی کشور: از آنجا کـه معادلات حسابداری در نتیجه تغییرات سیاست هاي مالیاتی و الگوهای حسابداری و …. در دسترس تغییر هست لذا داشتن هماهنگی با قوانین مالیاتی و ….. یکی از ویژگی هاي نرم افزار حسابداری خوب اسـت.
مقیاس پذیری: با توجه بـه اینکه شرکت هاي مختتلف نیازهای نرم افزاری حسابداری مختلفی دارند لذا اگر یک نرم افزار حسابداری بخواهد شرایط ایده آل بودن را حفظ نماید باید بتواند برای ثبت معاملات با تغییر حجم تجارت انعطاف پذیر باشد.
سرعت : یکیدیگر از ویژگی هاي نرم افزار حسابداری خوب این اسـت کـه بتواند بعد از ثبت معاملات، بـه سرعت اطلاعات را تولید و بـه صورت خودکار گزارش گیری کند. همچینین باید بتواند امکان درج سریع و دقیق داده ها را برای کاربران فراهم کند.
ارائه لیست محصولات: نرم افزار حسابداری کالاهای موجود را بـه دقت بررسی و اطلاعاتی از تعداد دقیق محصولات در انبار گزارش میدهد. از طریق تعداد محصولات فروش رفته میتوان بازه زمانی کـه تعداد سفارش از یک محصول بیشتر بوده را مشخص کرد و از طریق این برآورد میتوان میزان فروش ودر نتیجه درآمد خودرا افزایش داد.
قیمت مناسب: بحث قیمت در کسب و کارهای بزرگ عمدتا نباید مطرح باشد و تنها باید بـه امکانات و چگونگی استفاده از ان در جهت رسیدن بـه پیشرفت توجه کرد. اما در کسب و کارهای کوچک قیمت محصول اهمیت بالایی پیدا میکند. و باید بـه این موضوع توجه کرد کـه با پرداخت چه مبلغی از چه امکاناتی میتوان بهره جست.
بودن این ویژگی ها دریک نرم افزار حسابداری باعث میشود شرکت یا کسب و کار شـما در جهتی پیش رود کـه کمترین ضرر« بدون ضرر» فعالیت هاي خودش را داشته باشد.
برای اینکه بتوانید از یک نرم افزار حسابداری نهایت بهره را ببرید باید در ابتدا نیاز کسب و کارتان مشخص باشد. اینکه برای چه خواسته اي مایل بـه داشتن نرم افزار حسابداری هستید؟
بخشی از نرم افزار حسابداری اختصاص دارد بـه کارهای معمولی از جمله بررسی ضمانت هاي بانکی، سررسید چک ها و ……
بخشی از نرم افزار حسابداری اختصاص دارد بـه فعالیت هایي بر پایه پروژهایی کـه شرکت در دست دارد. کـه بر اساس نیاز ان پروژه نرم افزار خاصی را طراحی یا خریداری میکنید. هدف نرم افزارها در این جا حداکثر سودآوری و پیش گیری از هدررفتن نیروی انسانی اسـت.
بخشی دیگر از نرم افزار هاي حسابدرای تنها برای مدیریت تنخواه اسـت. این نوع نرم افزارها هم در سازمان هاي دولتی و هم در سازمان هاي خصوصی کاربرد دارد.
بخشی هم برایی مدیریت موجودی طراحی میشود تا برای بـه حداکثر رساندن سود و کاهش هزینه بـه شرکت ها کمک میکند تا سطح موجودی صحیح را تحت نظر بگیرد.
مدیریت فاکتور و صدور صورتحساب هم کـه یکی از متداول ترین سیستم هاي حسابداری اسـت کـه تقریباً همه ی کسانی کـه بـه کسب و کاری مشغولن، چه بزرگ و چه کوچک بـه ان نیاز دارند.
یکیدیگر از نرم افزارهای حسابداری کـه بسیار هم پرطرفدار اسـت نرم افزار بودجه بندی و پیشبینی اسـت.
مرسوم ترین نرم افزارهای حسابداری هم مربوط بـه حقوق و دست مزد اسـت. کـه فیش حقوقی صادر میکند، حق بیمه پرسنل و بررسی ماموریت و مزایای منابع انسانی و پرداخت مالیات هاي دارایی ماهانه و ارزش افزوده فصلی از جمله وظایف این نرم افزارها بـه شمار میروند.
نرمافزار یکپارچه ERP تحت وب
مبنو یک نرمافزار ERP جامع و تحت وب اسـت کـه با زیر سیستمهایي کـه دارد، می تواند نیازهای شرکتهاي بازرگانی، خدماتی و تولیدی را مرتفع کند. زیرسیستمهاي ان شامل حسابداری مالی، انبار، خزانهداری، حقوق و دست مزد، اتوماسیون اداری، خرید، فروش و جمعداری و دارایی ثابت اموال و… اسـت.
نرم افزار مبنو با شناختی کـه از فرآیندهای متنوع مالی در کسب و کارهای مختلف دارد، میتواند تمامی نیازهای مالی یک شرکت را شناسایی و مدیریت نماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره می توانید در صفحهي نرم افزار، درخواست دمو نرم افزار حسابداری خودرا ثبت نمایید.