کپسول اکسیژن چیست؟

مجموعه : رپورتاژ آگهی
کپسول اکسیژن چیست؟

در طول همه گیری ویروس کرونا، یکی از مسائل مهم کمبود اکسیژن و عفونت های ریوی بیماران کرونایی بود. به همین دلیل، بیماران بیشتری تحت اکسیژن درمانی قرار می گیرند که استفاده از دستگاه های پزشکی مانند کپسول اکسیژن و متمرکز کننده ها برای کمک به تنفس راحت تر است.

 

بنابراین، در این مطلب نگاهی به کپسول اکسیژن ها، موارد استفاده از آنها، نحوه عملکرد کپسول اکسیژن و همچنین خطرات مرتبط با آنها خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

 

کپسول اکسیژن چیست ؟

کپسول اکسیژن وسیله پزشکی ای است که برای تامین اکسیژن تکمیلی برای بیماران به کار می رود. این به افرادی که با مشکلات تنفسی مواجه هستند یا کسانی که سطح اکسیژن خون پایینی دارند کمک می کند.

 

یک کپسول اکسیژن یا مخزن اکسیژن، اکسیژن را ذخیره می کند و سپس با استفاده از ماسک اکسیژن یا لوله های بینی، تنفس مجدد را در اختیار بیمار قرار می دهد.

 

انواع کپسول اکسیژن

اکسیژن موجود در مخزن یا به صورت گازی در یک کپسول گاز تحت فشار و یا به صورت مایع در یک مخزن ذخیره برودتی نگهداری می شود که هر دوی این مدل ها ۹۹.۵٪ اکسیژن خالص را ذخیره می کنند.

کپسول اکسیژن فشرده : در چنین کپسول هایی،‌ اکسیژن از هوا استخراج می شود و در مخازن آلومینیومی فشرده و پر می شود. هنگامی که گاز آزاد می شود، این فشار بالا اکسیژن را به بیرون و داخل دستگاه اکسیژن رسانی ( مانند ماسک اکسیژن یا لوله های بینی ) می فرستند.

کپسول اکسیژن مایع : در این مخازن، اکسیژن تا منفی ۱۸۲ درجه سانتی گراد خنک می شود تا به شکل مایع درآید. سپس در یک مخزن مخصوص دخیره می شود که مایع را خنگ نگه می دارد. هنگامی که این اکسیژن مایع در معرض دماهای گرمتر قرار می گیرد، دوباره به گاز تبدیل می شود که بلافاصله از طریق اکسیژن رسانی به بیرون جریان می یابد.

در حالی که اکسیژن مایع برای ذخیره سازی حجم کمتری دارد، استفاده از آن به تجهیزات و آموزش های خاصی نیاز دارد. از این رو معمولاً به عنوان گاز اکسیژن فشرده استفاده نمی شود.

همچنین لازم به ذکر است که در بازار شاهد مدل های کپسول اکسیژن یکبار مصرف و کپسول اکسیژن کوچک هستیم که معمولاً به عنوان کپسول های خانگی شناخته می شوند.

 

کپسول اکسیژن چیست؟

کپسول اکسیژن چگونه کار می کند ؟

کپسول اکسیژن در اصل ظرفی است که اکسیژن را ذخیره می کند. هنگامی که از آن در مراکز پزشکی یا در خانه استفاده می شود، به رساندن اکسیژن مکمل به بیمارانی که نمی توانند به تنهایی میزان مورد نیاز اکسیژن را دریافت کنند، کمک می کنند. ( این سطوح را می توان با استفاده از پالس اکسیمتر بررسی کرد )

 

در بالای کپسول اکسیژن، یک تنظیم کننده جریان، اکسیژن تحت فشار مخزن را به یک جریان خاص که می تواند اندازه گیری شود، تبدیل می کند که به عنوان لیتر در دقیقه ( LPM ) شناخته می شود. دو نوع اصلی تنظیم کننده جریان وجود دارد : جریان پیوسته و جریان پالس دوز.

 

جریان پیوسته : چنین تنظیم کننده هایی به افراد اجازه می دهند که LPM خاصی را تنظیم کرده و همان سطح اکسیژن را تا زمانی که خاموش شود یا مخزن تمام شود، پخش کند. معمولاً برای بیمارانی که به طور متناوب به اکسیژن نیاز دارند استفاده می شود.

 

جریان پالس دوز : این تنظیم کننده ها به افراد اجازه می دهند تا کارایی کپسول اکسیژن خود را افزایش دهند. این کار را با آزاد کردن انفجارهای کوتاه اکسیژن هنگام استنشاق بیمار انجام می دهد. به این ترتیب هنگام بازدم، اکسیژن هدر می رود و دستگاه همچنان باید مانند تنظیم کننده جریان پیوسته روی LPM تعیین شده تنظیم شود.

 

کپسول های اکسیژن بر اساس حجم گاز موجود در داخل و اندازه های مختلف وجود دارد که رایج ترین آنها عبارتند از :

کپسول اکسیژن ۱ لیتری

کپسول اکسیژن ۲ لیتری

کپسول اکسیژن ۳ لیتری

کپسول اکسیژن ۴ لیتری

کپسول اکسیژن ۵ لیتری

کپسول اکسیژن ۱۰ لیتری

کپسول اکسیژن ۲۰ لیتری

کپسول اکسیژن ۲۷ لیتری

کپسول اکسیژن ۴۰ لیتری

کپسول اکسیژن ۵۰ لیتری

لازم به ذکر است که از لحاظ قیمتی، بر اساس حجم کپسول اکسیژن، نوع کپسول اکسیژن و کپسول اکسیژن دست دوم متفاوت خواهد بود.

 

چه زمانی باید از کپسول اکسیژن استفاده کرد ؟

یک کپسول اکسیژن فقط زمانی استفاده می شود که توسط متخصص پزشکی ثبت شده توصیه شده باشد. این معمولاً زمانی انجام می شود که یک فرد به دلیل پایین بودن سطح اکسیژن خون به اکسیژن مکمل نیاز داشته باشد.

 

سطح اکسیژن خون را می توان با استفاده از دستگاهی مانند پالس اکسی متر کنترل کرد. در یک فرد سالم سطح اکسیژن خوب باید بالاتر از ۹۵ درصد باشد. اگر کمتر از این باشد، ممکن است اکسیژن مکمل توصیه شود.

 

اگر استفاده از کپسول اکسیژن توصیه شود، پزشک همچنین تصمیم می گیرد که آیا باید در بیمارستان باشد یا اینکه می توان آن را در خانه انجام داد. آنها همچنین تعیین خواهند کرد که به دفعات یا برای چه مدت به اکسیژن درمانی نیاز است.

 

کپسول اکسیژن چیست؟

کپسول های اکسیژن چگونه در مبارزه با ویروس کرونا فید هستند ؟

کسانی که ویروس کورنا رنج می برند اغلب دچار تعدادی از مشکلات تنفسی و ریوی می شوند. به گفته سازمان جهانی بهداشت، حدود ۱۴ درصد از بیماران علائم شدیدی را نشان می دهند که نیاز به بستری شدن در بیمارستان و حمایت اکسیژن دارند.

 

بنابراین، کپسول های اکسیژن به ابزار مهمی در مبارزه با کووید ۱۹ تبدیل شده اند، به ویژه زمانی که با پالس اکسی متر برای نظارت بر سطح اکسیژن در خون استفاده می شوند. سیلندرهای اکسیژن به تامین اکسیژن مکمل برای افرادی که به آن نیاز دارند کمک می کند.

 

متاسفانه، آنها به عنوان یک اقدام موقت در موقعیت های حاد کوتاه مدت مانند ویروس کرونا عمل می کنند. آنها برای کمک به کاهش بار تنفس برای بیماران استفاده می شوند تا آنها زمان لازم برای بهبودی داشته باشند. همچنین مهم است که به خاطر داشته باشید که اکسیژن درمانی نمی تواند فوراً سطح اکسیژن بیمار را به حالت عادی بازگرداند.

 

آیا استفاده از کپسول اکسیژن خطراتی دارد ؟

هرگز از کپسول اکسیژن بدون راهنمایی یک متخصص پزشکی استفاده نکنید، زیرا دریافت بیش از حد ( یا خیلی کم ) اکسیژن ممکن است بیشتر از اینکه مفید باشد ضرر داشته باشد. برخی از خطرات عبارتند از :

 

اکسیژن بیش از حد می تواند منجر به سمیت اکسیژن شود.

اکسیژن بسیار کم می تواند منجر به هیپوکسی شود. این می تواند باعث آسیب به قلب، مغز و سایر اندام ها شود.

تمیز نکردن منظم لوله ها می تواند منجر به تجمع باکتری ها و قارچ ها و در نتیجه عفونت های جدی شود.

اکسیژن بسیار قابل احتراق است. بنابراین، کپسول های اکسیژن هرگز نباید در اطراف شعله های آتش، بخاری ها یا افرادی که سیگار می کشند استفاده شود.

آئروسل ها ( مانند اسپری مو یا عطر )، کرم های صورت مبتنی بر روغن و یا فراورده های نفتی نباید هنگام استفاده از کپسول اکسیژن استفاده شوند.

 

با تشکر از اینکه ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید، شما می توانید برای اطلاع از قیمت خرید انواع کپسول اکسیژن خانگی و خرید کپسول اکسیژن به وبسایت برانکارد مراجعه کنید.

جدیدترین مطالب سایت