مجموعه : انشا زیبا
بروزرسانی : 24 تیر 1402

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

سوگواری محرم سوگواری‌ها و یادبودهایی اسـت که بـه مناسبت کشته شدن حسین بن علی و یارانش که در واقعه کربلا روی داد، انجام میشود. این نبرد درسال 61 هجری قمری در صحرای کربلا در عراق کنونی اتفاق افتاد. 

انشا های ادبی و کودکانه در مورد محرم

ماه محرم یا محرم‌الحرام اولین ماه تقویم اسلامی «هجری قمری» و بـه اعتقاد مسلمانان از جملهٔ ماه‌های‌ حرام اسـت. بـه‌همان‌گونه که پیش از ظهور اسلام، در دوران جاهلیت، جنگ و خون ریزی در این ماه‌ها ممنوع بود، محمد نیز همان را تأیید کرد.

1. انشا در مورد ماه محرم

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

دوباره بوی محرم بـه مشام می‌رسد و پرچم های‌‌ مشکی در گوشه و کنار شهر بر در و دیوار خودنمایی می کند نام حسین ورد زبان ها می شود و قصه اش همه ی ي جا نقل میگردد قصه اي پرغصه، قصه ي عاشورا، روزی که امام با هفتاد و دو تن از یاران باوفایش قیام کرد و اینک سال هاست عزادارانش سوگوارند و یادش زنده تر از همیشه اسـت.

عاشورا چه قصه ها در دل دارد ! قصه ي ابوالفضل العباس «ع»؛ قاسم جوان رشید را، رقیه طفل سه ساله را، علی اکبر و علی اصغر را و زینب بزرگ را.

از کدام یک باید بگویم از علی اصغر که دشمنان بی رحم بر تشنگی اش رحم نکردند و تیری بر گلویش زدند و جویباری از خون جاری ساختند یا از رقیه که هجر پدر را طاقت نیاورد و با سر پدر نجوا کرد و نمی‌ دانم چه شنید که آرام شد برای همیشه، آرامشی در کنار پدر، یا از زینبی که این همه ی ي بار مصیبت بـه دوش کشید اما استوار ماند.

عاشورا قصه ي غمباری اسـت که مشتاقان اباعبدالله الحسین را همه ی ي ساله بـه خود می‌خواند، قصه اي که تکرار تاریخ هم غبار فراموشی بر آن نمی نشاند و با ورق زدن هر صفحه از این کتاب، گوهر اشک می افشانیم، قصه اي که با شنیدنش دل هایمان بـه درد می‌ آید.

باشد که با خواندن و ورق زدن این کتاب، درس های‌‌ عاشورا را بیاموزیم، حسین «ع» را بشناسیم و در حفظ دینمان محکم و استوار باشیم.

2. انشا: فلسفه عزاداری در ماه محرم چیست؟

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

حجت الاسلام حسین عبدالمحمدی بن چناری، مدیر گروه تاریخ مرکز جهانی علوم اسلامی بـه تشریح فلسفه سوگواری شیعیان در ایام محرم پرداخت: امام حسین «ع» با برافراشتن پرچم “هیهات من الذله” در برابر جباران و متکبران زمان خود ایستادگی کرد و ما امروز با سوگواری محرم وفاداری خودرا بـه آرمان و راه ایشان یعنی ستم ستیزی که نیاز امروز جوامع اسـت، اعلام می داریم.

وی با اشاره بـه تأثیرگذاری واقعه عاشورا در سرنوشت مسلمانان بـه ویژه شیعیان اظهار داشت: این حادثه در عرصه های‌ مختلف حیات اسلامی نقش بی بدیلی داشته و دارد بنابر این ما باید همه ی ساله با برپایی مجالس سوگواری این واقعه را بزرگ بداریم و برای آشنایی با ریشه ها و دلایل قیام ابا عبدالله الحسین «ع» بکوشیم.

عضو هیئت علمی مرکز جهانی علوم اسلامی یکیدیگر از ابعاد فلسفه سوگواری ماه محرم را مسئله تجلیل از قهرمانان کربلا دانست و ابراز داشت: هر جامعه اي از قهرمانان بزرگ خود تجلیل می کند، امام حسین «ع» نیز قهرمان مکتب تشیع اسـت و ما با یادآوری رشادت های‌ ایشان بـه عنوان بزرگ پرچمدار عشق و یاران باوفایش در واقع حق شناسی خودرا ابراز می داریم.

حجت الاسلام عبدالمحمدی یادآوری حماسه عاشورا را عامل ایجاد شور، نشاط و حماسه عنوان و تصریح کرد: پاسداشت عاشورا، پاسداشت یک مکتب اسـت که شجاعت را در وجود شیعیان تزریق و پویایی این مکتب را حفظ می کند.

وی ادامه داد: باید مراقب باشیم که سوگواری امام حسین «ع» دچار آفت نشود چرا که دشمنان تشیع درصددند با بـه انحراف کشیدن شور عزاداران حسینی، تشیع را از مسیر اصلی خود خارج کنند.

این استاد حوزه غلو و انجام اقداماتی بدون اعتبار عقلی چون قمه زنی را از جمله آفات سوگواری حسینی خواند و اذعان داشت: هدف از سوگواری برای واقعه عاشورا ایجاد خردورزی، ذلت ناپذیری و حماسه سازی اسـت و باید با هر کاری که با این اهداف سازگاری ندارد، مبارزه کنیم.

حجت الاسلام عبدالمحمدی مبارزه با انحرافات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی را از ریشه های‌ حركت تاریخی امام حسین «ع» معرفی کرد و گفت: در زمان ایشان اکثر سنت ها از بین رفته و بدعت ها جای آن را گرفته بود بـه طوریکه حقیقت فرهنگ دینی تغییر یافته بود تا جاییکه فردی فاسق که گناهان او علنی شده بود ادعای جانشینی پیامبر را داشت.

وی با اشاره بـه سخنی از امام حسین «ع» که فرمود “مرگ در چنین فضایی خوش تر از زندگی با ذلت اسـت”؛ اذعان داشت: این امام معصوم «ع» تحمل جامعه اي که در آن زندگی میکرد را نداشت و این الگوی مناسب امروز ماست تا بدانیم که همواره باید مبانی دینی را حفظ کنیم و قیام امام خمینی «ره» نیز بـه پشتوانه همین الگو شکل گرفت.

حجت الاسلام عبدالمحمدی ادامه داد: منطق امام حسین «ع» این بود که اگر قرار اسـت بین من و دین یکی فنا شود بهتر اسـت من بروم تا دین بماند بنابر این حفظ دین برتر از حفظ جان اسـت. این مسئله مهم ترین درس عاشورا برای همه ی ماست.

3. انشای دلنشین درباره آغاز ماه محرم

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

در بر گهواره ي خالی نگر لاله اي روییده اما پرپر اسـت

لاله ي ما اصغر نیکو لقاست کشته ي شش ماهه ي کرب و بلاست

دشت پر از ناله و شور و نواست خون او رنگ رخ آلاله هاست

از میان خیمه گاه صدای کودکی می آید، کودکی که با گریه ي خود از پدر درخواست آب می کند کودکی تشنه و بیقرار عباس کجاست؟ کنار رود فرات با مشک خشک و بی آب،در تیر باران دشمن مشک را پر می کند اما حيف که عمو هم نمیتواند با دستان بریده آب را بـه کودکان برساند، می‌خواهد مشک را بـه دندان بگیرد و مرحمی بر زخم تشنگی برادرزاده اش باشد اما نمی شود، طاقت کودکان تمام شده ،گریه ي شش ماهه ي کربلا دل ها را بـه رحم می آورد اما این نامردان شیطان صفت حتی بـه او هم رحم نمیکنند با دستان خشم و نفرت خود گلویش را نشانه میگیرند، آنگاه که حسین او رابا دستان مهربانش بلند می کند تا شاید بـه خود آیند و سیرابش کنند اما…چه لحظه ي دردناکی اسـت آن هنگامیکه خون نازنینش دستان پدر را گرم و رنگین می کند، مشتش پرخون می شود و آن جاست که خون را بر آسمان می ریزد و می گوید راضیم بـه رضای خدا…

ناگاه آسمان تیره می شود و خون سرخ علی اصغر در پهنه ي آسمان موج می‌زند .موجی که آسمان دلها را قرن هاست بارانی کرده اسـت…

خدایا این باران را دوست دارم چون قصه ي آب،مشک و بچه های‌ تشنه را برایم یادآور می شود…

4. انشای درباره آغاز ماه محرم

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

مقدمه: قیام امام حسین «ع» یک قیام جهانی بود که برای زنده نگاه داشتن دین و شعائر اسلام برپا شد و شیعیان و دوست داران امام حسین«ع» باید در تمام دوران و قرون از آن پاسداری کنند و برای زنده نگاه داشتن یاد و نام و قیام عاشورا دو ماه از سال را بـه سوگواری بپردازند.

بدنه: امام حسین «ع» در حالی زودتر خانه خدا را در مراسم حج ترک کرد که می دانست اگر در مراسم حج بماند خون خانه خدا را پر خواهد کرد. برای پیشگیری از جنگ و خون ریزی مراسم را ترک کرد و بـه سمت عراق حرکت کرد. این در حالی بود کوفیان و بی وفایان در نامه اي 18000 امضا برایش جمع کرده بودند. امام که می دانست سفرش بی بازگشت اسـت، تمام مقدمات سفرش را آماده کرد و ابتدا مسلم ابن عقیل را سوی کوفه فرستاد که او هم بـه شهادت رسید.

امام در عاشورای محرم سال 61 هجری در جنگی نابرابر در مقابل یزید بـه شهادت رسید و این رسالت بـه دوستدارانش سپرده شد که تمام عمر و تا جهان و دنیا بر مدار آزادگی میچرخد، یاد و نامش را یا سوگواری در دو ماه محرم و صفر زنده نگاه دارند تا رسالت عظیمش یا ظهور منجی بـه اتمام برسد. سوگواری امام حسین نوعی پرستش اسـت که وجب قرب بـه درگاه خداوند می‌گردد.

سالار شهیدان امام حسین«ع» خود از شیعیانش درخواست کرده که تا همیشه ده روز اول ماه محرم را برایش سینه زنی کنند و امر بـه مشهور و نهی از منکر را در راس کارهای خود و زندگی خود قرار دهند. سوگواری ما از روی عجز و ناتوانی نیست و نوعی رسانیدن رسالت بـه جهان اسـت که بدانند روزی همه ی کفر در مقابل همه ی ستم ایستاد و جهان از روزی که امام حسین بـه شهادت رسیده اسـت، شیعیان خودرا پیام رسان واقعه عاشورا میدانند و برای نشر دین و بر چیدن ستم و فساد قیام خواهند کرد.

نتیجه گیری: قیام امام حسین«ع» یک قیام جهانی اسـت که ما طرفدارانش موظف هستیم که بـه شیوه های‌ مختلف از این قیام نگهداری کنیم که یکی از این روش ها سوگواری و زنده نگه داشتن محرم و صفر اسـت.

5. انشا زیبا درباره محرم

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

شهر سیاه پوش شده اسـت. همه ی ي جا راکه می­نگری می­توانی سایه غم و اندوه را ببینی. شهر در سوگ کسی اسـت که بعد از سال­ها، هنوز داغ او از بین نرفته اسـت. این شهر در سوگ اما حسین اسـت. آری بـه راستی ماه محرم اسـت. محرم با تمام شکوهش فرارسیده اسـت و مـن را نیز سیاه پوش و عزادار کرده اسـت.

امام حسین برای امری ناجوان مردانه بـه همراه 72 تن از یارانش که بزرگان امت اسلام بودند کشته شد. و هیچ­ کس یاری­گر او نبود. مردم کوفه بـه امام خیانت کردند و او را تنها گذاشتند و یزید بخاطر این که امام حسین با او بیعت نکرد، دستور مرگ امام حسین و یارانش را داد. آن بزرگواران را در تشنگی بی­ حد و اندازه­ایی قرار دادند.

تعداد آن­ها محدود بود در حالیکه لشکر دشمن بی­شمار بود محرم سراسر نمایانگر ستم و جور و بیداد کسانی اسـت که در ظاهر لباس اسلام بـه تن داشتند ولی در واقع دشمنان دین و اسلام بودند. آن­ها کسانی بودند که بـه خاندان پیامبر بی­احترامی کردند، بسیاری را کشتند و دیگران را به اسارت بردند. محرم سرشار از آموزش اسـت. امام بـه مـن آموخت هر چند مشکلات سخت و زیاد بودند و مـن تنها بودم باید مقاومت کنم.

حتی اگر بهترین کسانم بـه مـن خیانت کنند ناامید نباشم و حتی اگر مرگ بـه سراغم بیاید از آرمانم دل نکنم. آرمانی که بخاطر آن همه ی ي چیز را حتی جان را از دست دهی چقدر با ارزش اسـت. امام حسین طفل شش ماهش را فدای آرمان خود کرد. این آرمان چیزی جز اسلام راستین نبود. بیاییم از سراسر محرم درس بگیریم و گفتار و کردار امام را الگوی خود قرار دهیم

6. انشای در مورد امام حسین در ماه محرم

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

مقدمه: فداکاری مردی بزرگ همراه با 72 تن از یارانش حماسه­ایی آفرید. حماسه ایی که جاودان شد و همیشه در خاطرات باقی میماند و هر سال زبانزد می شود و اشک ها و آه ها کشیده می شود. برای این مظلومیت.

متن انشا: باز محرم آمد. اینبار با پاییز و مهر و حال و هوای شروع مدارس. شروعی که با آمدنش بـه دانش آموزان از روز اول مدرسه داستان محکومیت امام حسین و یارانش دیکته شد تا یاد دهد و الگو بگیرند. این دانش آموزان ایثار و از خود گذشتگی و فداکاری را… یاد بگیرند که هرگز زیر ستم و حقارت دشمن نمانند و همیشه با ایستادگی در برابر سختی ها آن را شکست دهند حتی اگر بـه قیمت جان انها باشد ولی تا همیشه نام و یاد آنها بـه عنوان یک اسطوره­ي همیشه پر افتخار ثبت شود و کمر خم نکند در برابر سختی ها…

ما هر ساله در محرم و صفر بـه همراه خانواده بـه مسجد می‌رویم و بـه رسم چند ساله با دسته های‌ سوگواری همراه با طبل و مرثیه خوانی مراسم را برگزار می‌کنیم و سینه زنی و زنجیر زنی و اشک ها و شیون ها سر میدهیم برای مظلومیت انها برای طفل معصوم علی اصغر و علی اکبر که با سن بسیار کم خود نیز بـه ما درس های‌ بزرگی دادند. هر ساله تکرار می شود. غم ها و رنج ها و سختی هایی که کشیدن لب های‌ تشنه، شکم گرسنه، دست های‌ خالی، چشم های‌ منتظر، قلبی که سرشار از ایمان بـه خدا و توکل بـه خدا بود که شاید یزید و دار و دسته اش بـه راه راست هدایت شوند و دست از شرک و کفر بردارند و بـه امید خدا روزی خواهد رسید که ستم و شرک ریشه کن خواهد شد و صلح در سراسر جهان گسترده خواهد شد.

نتیجه گیری: هرگز در برابر سختی ها کوتاه نیاییم و هم چون گذشتگانمان با صبر و شکیبایی پیروزی را ازآن خود کنیم.

7. انشای پر محتوا در مورد ماه محرم

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

مقدمه : با نام خداوند انشای خودرا آغاز می‌کنم …

متن انشا : همه ی ما دوست داریم کاش میتوانستیم در روز عاشورا در کنار امام حسین ع مبارزه می کردیم و بـه شهادت میرسیدم… اما من همیشه با خودم فکر می کردم اگر در روز عاشورا در صحرای کربلا بودم آیا شجاعت و ایمان آن را داشتم که در کنار امام حسین باشم یا خواهم ترسید و بـه بهانه های‌ مختلف او را تنها خواهم گذاشت…

اما خواندن احادیث و روایات در مورد حس و حال امام حسین علیه السلام و یارانش در روز عاشورا بـه من میگوید در تفکری که از یک منبع عمیق ایمان نیرو بگیرد هرگز جای برای ترس و تردید وجود نخواهد داشت. چنانچه در تاریخ اینچنین آورده اند:

امام سجاد «ع» فرمود «روز عاشورا، هنگامیکه کار بر امام حسین «ع» بسیار سخت شد، عده‌اي از یاران آن حضرت دیدند که حال امام «ع» با حال آن‌ها فرق دارد آنان، هر چه بیشتر در محاصره دشمن قرار میگرفتند، ناراحت‌تر میشدند و دل‌هایشان پریشان‌تر می ‌شد، ولی حال امام حسین «ع» و بعضی از خواص یاران چنین نبود، بلکه رنگ چهره آن‌ها برافروخته‌تر میشد و آرام‌تر میشدند در این وقت بعضی بـه یک دیگر میگفتند «گویا حسین«ع» باکی از مرگ ندارد»

امام «ع» بـه آن‌ها رو کرد و فرمود «اي فرزندان عزیز و بزرگوار من! قدری آرام بگیرید، صبر و تحمّل کنید، زیرا مرگ پلی اسـت که شـما را از گرفتاری‌ها و سختی‌ها بـه سوی بهشت‌های‌ وسیع و نعمت‌های‌ جاودان گذر می دهد کدام‌یک از شـما دوست ندارد از زندانی بـه قصری انتقال یابد؟ آری مرگ برای دشمنان شـما یقیناً چنان اسـت که از قصری بـه سوی زندان انتقال یابند پدرم نقل کرد که

رسول اکرم «ص» فرمود :
«اِنَّ الدُّنیا سِجْنُ الْمُؤمِنِ وجَنَّهُ الْکافِرِ وَالْمَوْتُ جِسْرُ هؤلاءِ اِلي جَنّاتِهِم وَجِسْرُ هؤُلاءِ اِلي جَحِیمِهِم.

همانا دنیا زندان مؤمن و بهشت کافر اسـت و مرگ پلی اسـت که مؤمنین را بـه سوی بهشت و کافرین را بـه سوی دوزخ می‌کشاند .

سپس فرمود:
«نه من دروغ می گویم و نه پدرم و رسول خدا بـه من دروغ گفته‌اند»

نتیجه گیری : آری آنان که تا پای آخرین قطره خون ماندند و مبارزه کردند از چنین ایمان مستحکمی برخوردار بوده اند و رمز شجاعت و ایستادگی تنها جنین ایمانی اسـت.

8. انشای پر محتوا در مورد آغاز ماه محرم

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

مقدمه: عاشورا یکی از بزرگترین ؛ سخت ترین و ناراحت کننده ترین روز های‌ سال اسـت. عاشورا روزی اسـت که در آن امام حسین«ع» مظلومانه و لب تشنه بـه شهادت رسیدند. در این روز امام حسین و 72 تن از یاران او که همه ی آدم های‌ خوبی بودند و شهید شدند .

بدنه: یاران امام حسین « ع» از هیچکس جز خدا نمی ترسیدند و با این‌که تعداد آنها خیلی کمتر از تعداد لشکریان یزید بود اصلا نترسیدند و تا آخر از امام حسین دفاع کردند. در روز عاشورا امام حسین «ع» با بچه ها و یارانش با دشمن جنگ کردند .با این‌که چند روز بود آنها آب برای خوردن نداشتند و در روز عاشورا خیلی تشنه بودند باز هم بـه خاطر خدا بـه جنگ ادامه دادند .

دشمنان امام حسین آدم های‌ بدی بودند که حتی بـه بچه خیلی کوچک امام حسین «ع» که شش ماهش بود رحم نکردند و او را شهید کردند. ولی یاران امام حسین خیلی شجاع بودند و از دشمن نمی ترسیدند و دوست داشتند بـه خاطر امام حسین جان شان را فدا کنند. بـه همین خاطر اسـت که ما آنها را خیلی دوست داریم و خدا هم آنها را خیلی دوست دارد.

ما حضرت ابوالفضل «ع» را هم خیلی دوست داریم . حضرت ابوالفضل برادر امام حسین اسـت . وقتی بچه های‌ امام حسین خیلی تشنه بودن حضرت ابوالفضل رفت تا برای آنها آب بیاورد ولی وقتی بـه کنار نهر آب رسید با این‌که خودش خیلی تشنه بود ازآن آب نخورد چون دوست داشت اول امام حسین و بچه های‌ امام حسین آب بخورند . وقتی حضرت ابوالفضل داشت برای بچه ها آب میاورد در راه شهید شد .

با این‌که او خیلی قوی و شجاع و مهربان بود ولی جانش را بـه خاطر بچه های‌ امام حسین فدا کرد. بـه همین خاطر مردم هر سالروز عاشورا و تاسوعا بـه یاد امام حسین و حضرت ابوالفضل و 72 یار شجاع امام حسین و بچه های‌ امام حسین مراسم سوگواری میگیرند و بـه روضه و هیات می روند .

نتیجه گیری: ما باید سعی کنم از زندگی امام حسین و یارانش درس شجاعت بگیریم و آدم های‌ خوبی باشیم تا امام حسین « ع » ما را دوست داشته باشد.

9. انشای در مورد فرا رسیدن ماه محرم

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

امام حسین «ع» نواده پاک رسول خدا «ص»؛ در سوم شعبان سال چهارم هجری قمری چشم بـه جهان گشود. بهترین دوران زندگی امام حسین «ع»؛ ملازمت و حضور وی در کنار پیامبر گرامی اسلام بود که شش سال طول کشید.

امام حسین «ع» درخانواده اي تربیت شد که معدن کمالات و فضائل عرفانی و اخلاقی بود. وجود پدری چون امام علی «ع» و مادری هم چون فاطمه زهرا «س» که هردو پرورش یافته رسول خدا «ص» بودند، آن حضرت رابا عالی ترین فضایل و حقایق الهی آشنا کرد.

امام حسین «ع» در صحنه های‌ مختلفی که اسلام با خطر مواجه بود، حضور فعال داشت. ایشان با برگزاری جلسات درس و بحث درمورد مسایل مختلف ازجمله موضوعات اعتقادی و فکری و سیاسی، همواره پاسدار میرات گرانبهای رسول خدا «ص» بود.

آن حضرت پس از شهادت برادر بزرگوارش امام حسن «ع» درسال 50 هجری قمری، مستقیماً هدایت و امامت مسلمانان را برعهده گرفت و سرانجام در دفاع از آئین جدش حضرت محمد «ص» درسال 61 هجری قمری در کربلا بـه شهادت رسید.

بدین ترتیب با شهادت خویش، حماسه اي جاوید آفرید که نهال اسلام را بارورتر ساخت و درس آزادگی و عدم تسلیم در برابر ستمگران را بـه همه ی نسل های‌ بشر آموخت. سالروز ولادت امام حسین «ع» در جمهوری اسلامی ایران، بـه عنوان روز پاسدار نامگذاری شده اسـت.

زیرا پاسداران انقلاب اسلامی در ایران با تاسی بـه شجاعت، مردانگی و استواری امام حسین «ع» در راه هدف، برای حفاظت از آرمان های‌ اسلام و انقلاب اسلامی و همچنین حفظ کیان و تمامیت ارضی ایران، صحنه های‌ زیبا و باشکوهی آفریدند و خود سرمشق جوانان با ایمان و آزادی خواه جهان شدند.

10. انشا ثواب زیارت حرم امام حسین علیه السلام

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

امام صادق علیه السلام فرمودند :

اگر مردم مى‏دانستند كه در زیارت قبر حضرت حسین بن على علیهم ا السّلام چه فضل و ثوابى اسـت حتماً ازشوق و ذوق قالب تهى مى‏كردند و بخاطر افسوس خوردن های‌ بسیار نفس‏هایشان بـه عدد افتاده و قطع خواهد شد. در زیارت قبر آن حضرت چه اجر و ثوابی مى‏باشد.

حضرت فرمودند: كسى كه از روى شوق و ذوق بـه زیارت آن حضرت برود خداوند متعال هزار حجّ و هزار عمره قبول شده برایش مى‏نویسد و اجر و ثواب هزار شهید از شهدای بدر و اجر هزار روزه‏ دار و ثواب هزار صدقه قبول شده و ثواب آزاد نمودن هزار بنده كه در راه خدا آزاد شده باشند برایش منظور مى‏شود و پیوسته در طول ایام سال از هر آفتى كه كمترین آن شیطان باشد.

محفوظ مانده و خداوند متعال فرشته كریمى را بر او موكّل كرده كه وى را از جلو و پشت سر و راست و چپ و بالا و زیر پایش محافظت می كند و اگر در بین سال فوت كرد فرشتگان رحمت الهى بر سرش حاضرشده و او را غسل داده و كفن نموده و برایش استغفار و طلب آمرزش كرده و تا قبرش او را همراهی نموده و بـه مقدار طول شعاع چشمش «نهایت دیدش» در قبرش وسعت و گشایش ایجاد كرده و خداوند از فشار قبر و از خوف و ترس دو فرشته منكر و نكیر در امانش قرارداده و برایش دربى بـه بهشت مى‏گشایند و كتابش را بـه دست راستش مى‏دهند و در روز قیامت نورى بـه وى اعطاء مى‏شود كه بین مغرب و مشرق از پرتو آن روشن مى‏گردد و منادى ندا مى‏كند: این كسى اسـت كه از روى رغبت و شوق و ذوق حضرت امام حسین علیه السّلام را زیارت كرده و پس از این ندا کسی در قیامت باقى نمى‏ماند مگر آنكه تمنّا و آرزو مى‏كند كه كاش از زوّار«زیارت كنندگان» حضرت ابا عبد اللَّه الحسین علیه السّلام مى‏بود.

11. انشا آغاز ماه محرم برای دبیرستان

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

دوباره بوی محرم بـه مشام می‌رسد و پرچم های‌ مشکی در گوشه و کنار شهر بر در و دیوار خودنمایی می کند نام حسین ورد زبانها می شود و قصه اش همه ی جا نقل میگردد قصه اي پرغصه ،قصه ي عاشورا ،روزی که امام با هفتاد و دو تن از یاران باوفایش قیام کرد و اینک سال هاست عزادارانش سوگوارند و یادش زنده تر از همیشه اسـت

عاشورا چه قصه ها در دل دارد! قصه ي ابوالفضل العباس«ع»،قاسم جوان رشید را،رقیه طفل سه ساله را،علی اکبر و علی اصغر را و زینب بزرگ را…از کدام یک باید بگویم از علی اصغر که دشمنان بی رحم بر تشنگی اش رحم نکردند و تیری بر گلویش زدند و جویباری از خون جاری ساختند یا از رقیه که هجر پدر را طاقت نیاورد و با سر پدر نجوا کرد و نمیدانم چه شنید که آرام شد برای همیشه،آرامشی در کنار پدر،یا از زینبی که این همه ی بار مصیبت بـه دوش کشید اما استوار ماند…

عاشورا قصه ي غمباری اسـت که مشتاقان اباعبدالله الحسین را هر ساله بـه خود می‌خواند … قصه اي که تکرار تاریخ هم غبار فراموشی بر آن نمی نشاند و با ورق زدن هر صفحه از این کتاب ،گوهر اشک می افشانیم ،قصه اي که با شنیدنش دلهایمان بـه درد می آید .

12. انشا درباره ماه محرم و عزاداری امام حسین «ع»

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

مقدمه: مردان و بزرگان نامشان ماندگار اسـت و یادشان تا همیشه در تاریخ ثبت شده اسـت. امام حسین علیه السلام هم با داشتن قیامی خونین و جهانی نام سرخش در سطور قطور تاریخ جاودان کرد و تا همیشه با سوگواری محرم و صفر این قیام جاوید خواهد ماند.

بدنه: شیعیان هر سال در ماه های‌ محرم و صفر بـه سوگواری و سوگواری می‌پردازند تا نشان دهند که حسین ستمدیده و تشنه نبود، بلکه مردی آزاده بود که در مقابل ستمگر قد علم کرد و حاضر بـه کشته شدن عزیزانش شد تا اسلام و امر بـه مشهور و ستم ستیزی جاودان بماند. او با 72 نفر در مقابل ده هزار نفر ایستاد و جان داد تا همیشه جهالت و ستم در مقابل درستی و راستی و صداقت بایستد و جهان را از خواب جهالت بیدار کند.

حال ما زن و مرد شیعه و آزاده باید برای زنده نگاه داشتن این قیام و ارزش هایش دین و اهمیت امر بـه مشهور را در بین مردم زنده نگاه داریم. اشک در ماه صفر و محرم اسلام را زنده نگاه می دارد چرا که یکی از راه های‌ حفظ یاد و نام شهدا گریه و سوگواری مکرر و مرتب اسـت. امام حسین «ع» حتی فرزند شش ماهه خودرا را قربانی کرد تا نشان دهد که یزید و همفکرانش لیاقت زمامداری و حاکمیت را ندارند.

دیدیم که یزید شراب خوار و میمون باز چگونه رسوا شد. سوگواری ما از سستی و ضعف نیست و از اقتدار اسـت تا بـه جهانیان بگوییم که مولا و سرور ما در مقابل چه جهالت هایی مبارزه کرد و تا ثانیه های‌ اخر عمرش واجبات و نمازش را ترک نکرد و برای هدفش مبارزه کرد. سوگواری ما نه از ضعف و نه برای تشنگی نیست که از روی بزرگی و درخشندگی اهداف امام حسین اسـت که هنوز همدیگر ادیان هم در روز عاشورا برایش سوگواری میکنند و این امام بزرگ را رهبر و سالار خود میدانند.

نتیجه گیری: محرم و صفر از جمله ماه های‌ قمری هستند که مردم کشورمان بـه ویژه شیعیان بـه آنها عشق می ورزند و برای امام حسین و یاران شهیدش سوگواری می‌کنند و برای پاسداشت شعائر و ارزش هایش تلاش می‌کنند. در جلساتی که توسط بزرگان و دانشمندان دین برگزار می شود، قیام و اهدافش را موشکافی میکنند.

13. انشا درباره محرم با مفاهیم دلنشین

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

ناگهان طوفانی از خون شد، ناگهان علم دگرگون شد. از زمین تا آسمان ناگاه ؛ غرق در دریایی از خون شد. محرم ماه حماسه و خون می آید. سلامی می‌کنم بـه محرم و خون هایی که بر روی سنگ های‌ داغ کربلا نقش بسته اسـت. سلام بر حسین «ع» پسر زهرا «س» که در یک سوی میدان با قامتی استوار ایستاده بود. و در آن سو لشکری بزرگ و انبوه در برابرش صف کشیده بودند.

او که به جز آتش و تشنگی دستی بـه یاریش نیامد تا زمین از خون او و یارانش رنگین شد. در روز بزرگ عاشورا؛ روزی سراسر غم و اندوه و ناله،گویی آن روز خورشید، نور خودرا از دست داده بود مصیبتی بس طاقت فرسا بود. سلام بر محرم و حسینی که مانند کوه در تیر باران دشمن ایستادگی کرد و گل های‌ باغ هستی اش در این راه پرپر شدند.

محرم وقتی زینب «س» شمشیرهای فتنه را می بیند که در آسمان می رقصند و بر جان کسی ضربه می‌زنند که خداوند از همه ی ي بیشتر عاشقش بود. محرم وقتی شش ماهه حسین «ع» در برابر دیدگانش پرپر می شود. محرم وقتی جوانی قاسم و نوجوانی علی اکبر را ازدست رفته میبیند. چگونه باید صبر کند و این همه ی ي مصیبت را به دوش بکشد …. در محرم آسمان که هیچ حتی رودها هم از دلتنگی اش مرثیه می خواندند و عزادار او بودند…

کاش مـا در محرم قدر این خون ها را بدانیم و بـه یاد داشته باشیم که چرا امام حسین «ع» این رنج ها را تحمل کرده اسـت، چرا زینب الگوی مقاومت و ایثار و جان فشانی اسـت. کاش درس های‌ محرم و عاشورا را از یاد نبریم که محرم زنده اسـت تا تاریخ زنده اسـت. درس هایی که محرم می گوید این اسـت آزاده باش و جلوی ستم بایست حتی اگر تـو را از بین ببردت و مهمتر ازآن همیشه فکر کن در مورد همه ی ي چیز.

14. انشا درباره محرم و امام حسین

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

ماه محرم ماهی اسـت که امام حسین «ع» و 72 نفر از یارانش برای دفاع از حق در مقابل باطل، با یزید جنگ کردند و شهید شدند. امام حسین «ع» و خانواده اش همراه با یارانشان از مکه راهی کوفه شده بودند، اما افراد یزید در منطقه اي بـه نام دشت کربلا راه را بر امام بستند و همچنین بین انها و رود فرات فاصله انداختند تا امام و همراهان او نتوانند بـه آب دسترسی داشته باشند.

افراد یزید دستور داشتند که از امام حسین «ع» بیعت بگیرند و امام را وادار کنند تا حکومت یزید را قبول کند، یا او را بـه شهادت برسانند. امام که می دانست یزید فردی فاسد و ستمگر اسـت و شایستگی حکومت بر مسلمانان را ندارد و اگر حاکم باشد بـه مردم ستم می کند حاضر نشد حکومت او را بپذیرد و حادثه ي کربلا و شهادت آنها اتفاق افتاد.

امام حسین «ع» قبل از شروع جنگ بارها بـه همراهانش گفت که اگر با من بمانید شهید خواهید شد و بـه همین خاطر بسیاری از افرادی که بـه خاطر بـه دست آوردن پول در جنگ با امام آمده بودند او را تنها گذاشتند و افراد کمی همراه امام برای روز جنگ ماند.

کسانی که همراه امام ماندند همگی آدم های‌ خوب و عاشق امام حسین «ع» و خداوند بودند و از شهید شدن در این راه نمی ترسیدند. افراد ستمگر یزید در کربلا حتی بـه بچه های‌ کوچک امام حسین«ع» هم رحم نکردند و در روز هفتم محرم کودک 6 ماهه امام حسین«ع» که علی اصغر نام داشت را بـه شهادت رساندند.

در روز دهم محرم «روز عاشورا» جنگ بین امام و یارانش و افراد یزید اتفاق افتاد و امام و اکثر یاران شجاع و دلیرش که چندین روز بود آب نخورده بودند با لب های‌ تشنه بـه شهادت رسیدند. پس از تمام شدن جنگ و شهادت امام و همه ی ي یارانش، سپاهیان یزید که میدیدند کسی نیست دیگر از زنها و بچه ها دفاع کند، وحشیانه بـه خیمه ها حمله کردند. انها در بیابان بچه ها را دنبال میکردند تا گوشواره هایشان را از گوششان در آورند.

بچه ها که میدیدند راه فراری نیست بـه حضرت زینب که خواهر امام حسین «ع» اسـت پناه می بردند و او با شجاعت جلوی افراد ستمگر یزید می ایستاد و سعی می‌کرد تا از بچه ها دفاع کند و انها را آرام کند تا زیاد نترسند. در پایان روز عاشورا سپاهیان یزید زنها و بچه ها را بـه اسارت گرفتند و ابتدا بـه کوفه و بعد بـه شام که محل حکومت یزید بود بردند.

15. انشا درباره محرم برای کودکان

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

ن حسینی که شرف یافته از دین شرفش سر و جان داد زکف تا نرود دین ز کفش. نامش حسین بودو در سوم شعبان سال چهارم هجری در مدینه چشم بـه جهان گشود. اما در روز دهم محرم سال شصت و یک هجری در صحرای سوزان کربلا شهد شهادت را نوشید. محرم از دوران بت پرستی بود اما با حسین محرم، محرم شد. مـا باید در محرم برای حسین بگرییم اما قبل ازآن باید بگوییم برای چـه ؟

چون اگر دلیل آن را ندانیم همواره داریم کاری مسخره و بیهوده میکنیم و داریم مانند طوطی ها ادای نیاکان و دیگران را در می آوریم. باز هم در محرم باران بر گونه های خیس رهگذران می بارد و حس و حالی دیگر بـه آنان می بخشد. دوباره ابر شروع بـه گریستن می کند و چند روزی مهمان کوچه های تاریک ماست. می خواهم مـن هم در محرم زیر بارش اشک آسمان قدم بزنم و دوباره آن روزها را بیاد آورم

روزهایی که در تاریخ ماندگار اسـت. روز های محرم روزهایی که در صحرای دل زینب چـه نواها آفرید و تا جان داشت در غمش اشک ریخت. بر غم برادرش در صحرای محرم که تنها و غریب ماند؛ همان برادری که شب را محرم دردهایش می دانست و روز را آغاز پیروزی و سربلندی… آن نوا ،نوایی اسـت از سوی خیمه ها، نوایی از داغ دل زینب، نوایی از مشک هایی که با نیزه پاره شد.

مشک هایی که با لب های خشکیده تماشاگر دردناک ترین صحنه های عطش بودند و خیمه هایی که در آتش حسرت سوختند و بی خانمانی اهل بیت را فریاد زدند. کاش بیاد داشته باشیم برای شهادت حسین در محرم آتش و گرمایی در دل شیعیان اسـت که هرگز سرد و خاموش نخواهد شد. و این عاشورا درس بزرگی از ایثار و فداکاری بود درس محبت و عشق و ایمان. پس مـا بکوشیم تا این درس ها را بیاموزیم.

16. انشا درباره فرا رسیدن ماه محرم حسینی

انشا های بلند و کوتاه در مورد ماه محرم

مقدمه: با نام خداوند بزرگ قلم را در دست می گیرم و انشای خودرا در مورد علت واقعه تلخ عاشورا آغاز می کنم.

متن انشا : وقتی امام حسن «ع» شهید شد امام حسین «ع» بـه امامت رسید. معاویه نیز پس از سال‌ها ستم و ستم در حالی‌که حاکمی فاسد بود مرد و بر خلاف عهد نامه اي که با امام حسن «ع» امضا کرده بود پسرش یزید را که فردی بود فاسد و شراب خوار و بی کفایت پس از او بـه حکومت رسید. او در حکومت داری خود هر انچه پیامبر در حکومت و حکومت داری بـه مسلمانان سفارش کرده بود زیر پا گذاشت و طبق روش پدرش بـه ستم و ستم پرداخت . او بـه حاکم شهر مدینه شهری که امام حسین در آن زندگی میکرد دستور داد از امام حسین بیعت بگیرد.

اما امام حسین هرگز با فردی فاسد مثل یزید بیعت نمی کرد بـه همین دلیل با یاران و خانواده اش بـه سوی مکه رفت. مردم کوفه که مردمی پیمان شکن و ترسو بودند هزاران نامه بـه امام حسین نوشتند و از او دعوت کردند بـه کوفه برود و بـه او قول دادند از اون حمایت کنند در کنار او با یزدید بجنگند. امام حسین ابتدا مسلم بن عقیل را بـه کوفه فرستاد اما مردم کوفه فریب خورده و پیمان شکنى کردند و مسلم را در شهر کوفه تنها رها کرند تا شهید شد.

امام حسین «ع » با خانواده ؛ فرزندان و یارانش بـه طرف کوفه رفت و در نزدیکى کوفه بود که متوجه پیمان شکنى کوفیان شد. عبیداللّه بن زیاد حر بن یزید ریاحى را براى مقابله با امام حسین «ع » اعزام کرد. سپس لشکری بـه فرماندهی عمر بن سعد با سى هزار نفر بـه کربلا فرستاد. او بـه عمر بن سعد وعده حکومت ری در برابر شهادت امام حسین «ع» را داده بود .

عمر بن سعد بـه طمع حکومت رى بـه کربلا رفت و با خبیثانه ترین و شیطانی ترین روشن ها بـه جنگ با نواده پیامبر پرداخت . او دستور داد آب را بر امام حسین «ع » و یارانش ببندند. در نهایت همه ی 72 تن یار امام حسین «ع » با ایمان و شجاعت جنگیدند و روز دهم محرم «عاشورا» با عزت ؛ رشادت و آزادگى بـه شهادت رسیدند.

نتیجه گیری: واقعه تلخ عاشورا رقم خورد .اما این تلخی و مظلومیت قرن ها چراغ راه انسانیت گشت و آموخت زندگی ارزش تحمل ستم و ستم را ندارد. آموخت ستمگر همواره نابود شدنی اسـت در صورتی که یاد و عشق حسین و حسینیان تا قیامت در قلب مسلمان و کافر باقی خواهد ماند .

در پایان

سوگواری در ماه محرم برای حسین بن علی مختص ماه محرم نمیشود و در دیگر روزهای سال نیز با توجه بـه فرهنگ و رسم هر منطقه انجام می شود. باشد که با خواندن و ورق زدن این کتاب ،درس های‌ عاشورا را بیاموزیم، حسین «ع»را بشناسیم و در حفظ دینمان محکم و استوار باشیم.

برچسب‌ها:
جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت