جفت کروموزوم جنسی مردان به صورت XY و جفت کروموزومهای جنسی زنان به صورت XX است و این بحث که آیا کمیت و یا کیفیت اسپرم مردان با افزایش سن افت میکند یا خیر، همیشه جنجالبرانگیز بوده است.
یک متخصص باروری در دانشگاه شفیلد انگلستان به نام آلن پیسی، میگوید: «با این وجود، شواهد همهگیرشناختی نسبتا قانع کنندهای وجود دارد که بچه دار شدن برای مردان پیرتر، کار سختتری است (فارغ از این که سن مادر چقدر باشد) و با افزایش سن مردان، خطر سقط جنین در همسر آنها افزایش مییابد». همچنین خطر این که مردان پیرتر، صاحب فرزندانی با اختلالات ژنتیکی شوند، اندکی بیشتر از دیگران است.
برای بررسی این مدعا، برونتی استون در «آزمایشگاههای فنآوری تناسلی» در لوس آنجلس و همکارانش، نمونههای اسپرم بیش از 5081 مرد در سنین بین 16 و 72 سال را تحلیل کردند. آنها متوجه یک زوال در کمیت و کیفیت اسپرم مردان بعد از سن 35 سالگی شدند. در برخی از مطالعات قبلی، چنین ادعا شده بود که این کاهش تا سن 50 سالگی شروع نمیشود.
پیسی میگوید: «خواه 35 سال و خواه 40 سال، پیغام این تحقیق و دیگر مقالات این است که آن مردان باید از تغییرات وابسته به سن خود در سیستم تناسلی خود اگاه باشند و اگر دوست دارند که روزی پدر شوند، نباید دست روی دست بگذارند».