بروزرسانی : 18 اردیبهشت 1403

گل شب بو (نگهداری ، تکثیر گل شب بو)

گل شب بو (نگهداری ، تکثیر گل شب بو)

گل شب بو

گل شب بو در نزدیک بهار گل میکند ودر عید نوروز همه ی جا فراوان یافت می شود. گل شب بو هم کم کم دارد جا در سفره هفت سین پیدا میکند و ایرانیان با ماهی شب عید گل شبو را هم خریداری میکنند.

نام لاتین این گل : BROMPTON STOCK

نام علمی شب بو : MATTHIOLA INCANA

گل شب بو (نگهداری ، تکثیر گل شب بو و انواع گل شب بو )

حال اگر قصد دارید از گل شب بوی زیبای خود خوب نگه‌داری کنید و تا پایان بهار شب بوی سرحال و پر گل و پر عطر داشته باشید این مطلب را حتماً بخوانید.

گل شب بو از گیاهان پرطرفدار نوروزی است که علاوه بر زیبایی فوق ‌العاده گلهایش بعلت عطر بینظیرش نیز بسیار مورد توجه است و برای نگه داری در آپارتمان و کاشت در فضای سبز و باغچه‌ ها انتخاب می شود.

سایت تالاب: در ادامه این مطلب شما رابا روش کاشت گل شب بو، نحوه نگه داری و شرایط محیطی مورد نیاز این گل آشنا می‌کنیم. با سایت تالاب همراه شوید.

گل شب بو (نگهداری ، تکثیر گل شب بو و انواع گل شب بو )

رنگ گل : سفید, زرد ,قرمز, بنفش

اندازه گل : تا ۳۰ سانتی متر طول

زمان گل دهی: بهار

رنگ برگ: سبز پوشیده شده با موم سفید رنگ

اندازه برگ: طول ۳ تا ۸ سانتی متر

شکل برگ: بیضی شکل با نیزه ایی شکل

گل شب بو (نگهداری ، تکثیر گل شب بو و انواع گل شب بو )

روش کاشت گل شب بو

کاشت گل شبو از طریق بذر و قلمه زدن قابل انجام است و جزو گیاهانی است که تکثیر آن ساده است. مراحل کاشت این گل به شرح زیر می‌باشد:

تکثیر گل شب بو

اغلب نشاء آنرا در گلدان کشت میکنند ودر طی زمستان در گلخانه سرد در دمای ۵ تا ۱۰ درجه سانتی گراد برای آن فراهم میکنند در ماه اسفند گلدانها را در هوای آزاد قرار می‌دهند.

کاشت گل شب بو از طریق بذر

مهم‌ترین روش تکثیر گل شبو کاشت بذر است که در دو زمان از سال انجام میگیرد. در مورد شبوهای یکساله و همچنین چند ساله طبق معمول بذر گیاه در اوایل بهار «بعد از رفع یخبندان بهاره» و یا درصورت داشتن امکانات 8-6 هفته قبل از رفع یخبندان در محیطی محافظت شده همانند داخل منزل و یا گلخانه کاشته میشوند، سپس در اوایل بهار به زمین اصلی منتقل می‌شوند

.

بذر گل شب بو را در عمق 3 تا 4 سانتیمتری خاک بکارید. فاصله بین بذرها بهتر است بین 15 تا 20 سانتیمتر باشد.

گل شب بو (نگهداری ، تکثیر گل شب بو و انواع گل شب بو )

حتماً بخوانید: نحوه کاشت و نگهداری گل زیبای سنبل

بهتر است بذر شب بو را از اواخر مرداد ماه تا اوایل شهریور در هوای آزاد بکارید و پس از آنکه بوته هاچند برگه شد، بوته‌هاي‌ کم پر را جدا کنید.

زمانی که بوته‌هاي‌ شب بو حدود 3 تا 5 سانتیمتر رشد کردند باید انها رابه گلدانهای مناسب انتقال دهید.

توجه داشته باشد اگر گل شب بوی شما از نمونه‌هاي‌ تک شاخه است می‌توانید 3 تا 5 بوته ازآن رابه یک گلدان انتقال دهید اما چنانچه از انواع پر شاخه استفاده نموده اید یک بوته برای هر گلدان کافی است.

گل شب بو (نگهداری ، تکثیر گل شب بو و انواع گل شب بو )

گلدانهای شب بو را در محل سایه قرار دهید. هنگامیکه بوته‌ها به گلدان جدید و فضای محیط عادت کردند می‌توانید انها رابه محل آفتاب‌رو انتقال دهید.

بهترین محل برای نگه داری گل شب بو در داخل ایوان یا تراس منزل ودر پشت پنجره اتاقهاست. درصورت نگه‌داری شب بو در داخل آپارتمان، دمای منزل باید خنک باشد.

گلدان‌ها را در هفته حداقل سه تا چهار بار آبیاری کنید.

توصیه می‌شود خاک گلدان را هر سال یک بار با کودهای غنی از پتاسیم و نیتروژن مخلوط کنید.

قلمه زدن شب بو

تکثیر از طریق قلمه یکیدیگر از روش هاي کاشت گل شب بو در مورد انواع چند ساله این گیاه است. این روش چندان متداول نیست، با این وجود اگر تصمیم به قلمه زدن گل شب بوی خود دارید بهترین زمان فصل تابستان است.

گل شب بو (نگهداری ، تکثیر گل شب بو و انواع گل شب بو )

شرایط نگه داری گل شب بو

از گل شب بو چگونه نگه داری کنیم ؟

نگه داری ، تکثیر و کاشت گل شب بو

دوست دارد : آفتاب کامل، آبیاری متوسط , دمای ۱۸ تا ۲۲ درجه

تحمل می‌کند: سایه جزئی، بادهای تند،خاک رسی

دوست ندارد : آبیاری بیش از حد, گرمای زیاد

حساسیت: آبیاری بیش از حد

شاخصه خاص : بوی خوش در شب

روش تکثیر : کاشت بذر, قلمه

گل شب بو (نگهداری ، تکثیر گل شب بو و انواع گل شب بو )

شرایط اکولوژیکی مورد نیاز نگه داری شب بو عبارت است از:

خاک: گل شب بو به خاک سبک و با زهکش خوب نیاز دارد کهخنثی تا کمی قلیایی ونسبتاً حاصلخیزباشد. ترکیب خاکبرگ، شن، کود پوسیده گاوی و خاک معمولی برای کاشت گل شب بو مناسب است.

نور: گل شب بو برای رشد بهتر نیاز به نور مستقیم دارد. البته این میزان دریافت نور برای گل بستگی به دما محیط دارد به طوری‌كه هرچه دمای محیط کمتر باشد و هوا خنک تر باشد، گیاه میزان نور مستقیم بیشتری را تحمل خواهد کرد. با افزایش دمای محیط، اگر از شدت بیش از انداره نور محافظت نشود ابتدا گلها پژمرده می‌شوند و سپس تمامی گیاه پژمرده خواهد شد.

دما: همه ی انواع شب بو ازجزو گیاهان سرمادوست هستند و به هوای گرم حساسیت دارند. گلهای شب بو در اثر گرم شدن هوا ابتدا کمتر گل میدهند و سپس برگهای گیاه زرد شده و به تدریج می ریزند و گیاه از بین می رود.

آبیاری: نیاز آبی گل شب بو متوسط است. بهترین زمان آبیاری گیاه زمانی است که بین دو آبیاری سطح خاک کاملا خشک شده باشد. درصورت آبیاری بیش از اندازه ریشه گیاه پوسیده خواهد شد.

آفات و مریضی‌ها: از مریضی ها وآفات مهم این گیاه میتوان به زنگ شب بو، کنه تار عنکبوتی، معدنچی برگ، تریپس، سفیدک داخلی و شته اشاره کرد. برای از بین بردن این آفات و مریضی‌ها بایستی از سموم شیمیایی مربوطه استفاده شود.

جالب است بدانید چند سالی است که گل شب بو بعنوان گل شاخه بریده نیز مورد استفاده قرار میگیرد وشاخه‌هاي‌ بریده آن در صورتی که هوای اتاق گرم نباشد، چندین روز در آب دوام می‌آورند.

گل شب بو (نگهداری ، تکثیر گل شب بو و انواع گل شب بو )

حتماً بخوانید: آشنایی با 9 گیاه آپارتمانی و مفید برای سلامت

تغذیه گل شب بو

گل شب بو به کمبود پتاسیم حساس می‌باشد ودر چنین شرایطی حاشیه برگهای سوختگی از خود نشان می‌دهد.

کوددهی را می توان از زمانی که گیاهان جوان از بذرها بیرون آمدند آغاز نمود.

کاشت گل شب بو در باغچه

برای کاشت گل شب بو در باغچه ابتدا خاک را تا عمق ۲۰ سانتیمتری شخم زده و خاک برگ و یا کود پوسیده گاوی رابا خاک مخلوط کنید.

زمان گلدهی :

بسته به زمان و محل کاشت بذر میتوان در هر فصلی از سال آن رابه گل نشاند ولی زمان گلدهی اصلی آن در تهران اواخر اسفند تا اواسط فصل بهار است.

اگر گل شب بو قبل از گلدهی بیش از ۶ ساعت در هرروز در دمای بالاتر از ۱۸ درجه سانتیگراد قرار گیرد گل نخواهد داد.

بهترین دمای شب هنگام برای گلدهی بهتر آن ۴ ـ ۲ درجه سانتیگراد است.

گل شب بو (نگهداری ، تکثیر گل شب بو و انواع گل شب بو )

آفات و بیماریهای گل شب بو

گیاهان شب بو به پوسیدگی ریشه بسیار حساس هستند.بنابر این خاک آنان باید دارای زهکش بسیار خوبی باشد و نباید در آبیاری آن ها زیاده روی شود.نشانه هاي‌ این مریضی ریزش برگها و حالت پژمرده گی گیاه است و یکی از عوامل مهم بروز این مریضی همان آبیاری زیاد است.

آفات گل شب بو عبارتند از:

شته , سفیدک داخلی «سفیدک دروغی», زنگ شب بو

کنه تارعنکبوتی، معدنچی برگ و تریپس

در آب و هوای مرطوب بیماریهای قارچی مانند “کپک سفید پودری” و یا ” لکه برگی قارچی” میتوانند گاهی مشکلاتی را برای گیاه ایجاد کنند.

گروه گل و گیاه تالاب

برچسب‌ها:
جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت