با فرارسیدن تعطیلات نوروزی یکی از راه حل ها برای رفع خستگی و التیام روحیه رفتن بـه سفر بـه صورت فردی ؛ همراه خانواده و یا دوستان اسـت درسال هاي پیش از کرونا با خیال آسان بـه سفر میرفتیم ولی با ورود کرونا برای حفظ سلامتی خود و عزیزانمان وادار بـه انجام یکسری قوانین و نکات مهم برای پیشگیری از بیماری کرونا هستیم
عده زیادی بـه دنبال روشی برای پیشگیری از ابتلا بـه کرونا در سفر هستند. هنوز هم برخی افراد ترجیح می دهند در خانه بمانند، اما این دسته تنها بخش کوچکی از جامعه اسـت. عده اي از ما ناچاریم برای رفع مسائل زندگی از خانه بیرون بزنیم. از سوی دیگر کاهش ارتباطات اجتماعی باعث تأثیر روی روان افراد نیز میشود.
برای همین بعد از کاهش محدودیتها، افراد زیادی بـه دنبال یک مقصد جذاب برای یک مسافرت چند روزه می گردند. اما نباید بیمحابا بـه دل جاده زده و برای پیشگیری از ویروس کرونا برنامه نداشت. برای اینکار هم بـه آگاهی از چیستی، شیوهي انتقال علائم و… این بیماری نیازمند خواهیم بود.
پس اگر بـه دنبال راههاي مقابله با کرونا در پیش از سفر، حین سفر و پس ازآن هستید دراین مطلب از سایت تالاب بـه شـما توضیح دادهایم چگونه با دغدغهي خاطر کمتری یک سفر دلانگیز را تجربه کنید
نکات و پیشگیری هاي لازم هنگام سفر در دوران کرونا
نکاتی کـه با انجام و رعایت آن ها در طول سفر از ابتلا بـه کرونا در امان خواهیم ماند :
احتمال دارد حین سفر بـه عفونت کرونا مبتلا گردیم و دچار علائم کرونا شویم.
حتی اگر علامتدار نشویم هم ویروس کرونا را در میان اطرافیان انتشار خواهیم داد.
اگر در طول سفر فاصله فیزیکی ما با دیگران کمتر از یک و نیم متر باشد، احتمال ابتلای ما یا دیگران بـه عفونت کرونا بیشتر می شود.
اگر ما یا همسفرانمان در گروه پرخطر هستیم ودر صورت ابتلا بـه عفونت کرونا بـه احتمال زیاد بـه علائم شدید یا بسیار شدید دچار می شویم، بهتر اسـت سفر را کاملا محدود کنیم یا ازآن بپرهیزیم. «گروه پرخطر شامل افراد سال خورده یا مبتلایان بـه بیماریهاي زمینهاي مزمن مانند دیابت و بیماریهاي تنفسی یا افراد تحت درمان با داروهای کاهش دهنده قدرت سیستم ایمنی بدن می شود.»
اگر اشخاصی کـه با آنها زندگی میکنیم در گروه پرخطر هستند، با توجه بـه افزایش احتمال ابتلای ما در سفر بـه ویروس کرونا «حالت علامتدار یا بدون علامت»؛ باید در هنگام بازگشت از سفر تمهیدات لازم را بیندیشیم.
در برنامهریزی خود بـه قوانین مبدا و مقصد در مورد قرنطینه پس از سفر توجه کنیم.
اگر با توجه بـه همه ی این موارد بـه سفر رفتیم، باید در طول سفر نکات بهداشتی پیشگیری از سرایت ویروس کرونا را بادقت رعایت نماییم، بـهویژه شستوشوی دستها و استفاده از ماسک در اماکن عمومی.
متأسفانه ویروس کرونا همیشه در کمین اسـت و کوچکترین غفلتی منجر بـه بیماری خواهد شد. مهم نیست در خانهي خودمان باشیم، در کوچه یا در مسیر مسافرت، بازهم رعایت راه هاي پیشگیری از کرونا ضروری خواهد بود. در نتیجه چه پیش از سفر، چه هنگام آن و چه پس از پایان مسافرت برای مقابله با کرونا برنامه داشته باشید.
سفر در زمان کرونا
همینطور کـه در حال بستن چمدان هستید بـه حفظ سلامتی خود هم فکر کنید. درست اسـت مسافرت باعث زدودن خستگی از انسان می شود، اما نباید هزینهي آن درگیری با یک بیماری خطرناک باشد.نه نیاز بـه ترسیدن نیست! بلکه مهم دقت بـه خرج دادن و برنامهریزی اسـت. چند نکتهي مهم در پایین وجوددارد کـه می تواند بـه یاری شـما برسد:
اگر کاملاً واکسینه نشدید، درصورت امکان سفر خودرا بـه تعویق بیندازید.
میزان نرخ ابتلا بـه کرونا در شهر مقصدتان را چک کنید.
قبل از مسافرت تست کرونا بدهید.
درصورت مثبت بدون تست یا داشتن نشانههاي اصلی، بـه سفر نروید!
دراین مرحله از مسافرتتان باید بیشتر هوشیار باشید؛ ارتباط با افراد مختلف شـما را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد. پس تا میتوانید بـه توصیههاي زیر عمل کنید :
یک ماسک مناسب را بـه درستی روی بینی و دهان قرار دهید. درضمن تحت هیچ شرایط ماسکتان در معابر عمومی بر ندارید.
تمام پروتکلهاي بهداشتی را در تمام لحظات سفر رعایت نمایید.
اگر کودک بیشتر از ۲ سال بـه همراه دارید، در محیطهاي سرپوشیده برای او ماسک تهیه نمایید.
همیشه وسایل ضدعفونی بـه همراه داشته باشید.
ایستادن در صف کنترل و سالن فرودگاه طبق معمول با قرار گرفتن در فاصله نزدیک با دیگران و لمس برخی سطوح همراه اسـت. خوشبختانه با توجه بـه شیوه گردش هوا و تصفیه هوا درون هواپیما، امکان انتشار ویروس و سایر میکروبها داخل هواپیما بسیار ناچیز بـه نظر می رسد.
اما از سوی دیگر، نشستن در هواپیمای پر از مسافر، در فاصله کمتر از یک و نیم متر درکنار دیگران و برای مدت چندین ساعت، بـه لحاظ انتشار ویروس کرونا کار پرخطری بـه شمار می آید.
هر شخصی کـه میداند بیماری کرونا چیست، تا حد امکان از محیطهاي پرجمعیت دوری میکند. اما با این حال گاهی سفرهایی ضروری برایتان پیش می آید و امکان نرفتن بـه چنین سفری وجود ندارد.
دراین مواقع بهتر اسـت با توجه بـه برخی نکات، بـه حفظ سلامتی خود کمک کنید. جدا از دستورالعملهاي عمومی، نکات دیگری نیز وجوددارد کـه رعایت آنها بسیار مفید خواهد بود:
سعی کنید یک صندلی کنار پنجره را انتخاب نمایید. با اینکار با افراد کمتری مواجه خواهید شد.
بدون وجود ضرورت، از صندلی خود بلند یا جابهجا نشوید.
بعد از سوار شدن ابتدا دستهاتان را ضدعفونی کنید.
علاوهبر دستها، فضای اطراف خودتان را نیز با محلول ضدعفونی تمیز نمایید.
تا میتوانید از تماس با اجسام اطراف «حتی روزنامه و مجلهي موجود در هواپیما» اجتناب کنید.
از تماس دست با چشم و دهان پرهیز نمایید.
هنگام پیاده شدن نیز صبر کنید تا دیگران پیاده شوند و بعد برای خروج اقدام کنید. دراین صورت با تعداد افراد کمتری تماس خواهید داشت.
خطرات و مراقبت هاي لازم برای سفر در دوران کرونا با وسایل نقلیه
در سفر با اتوبوس یا قطار در بیشتر موارد وادار هستیم در فاصله کمتر از یک و نیم متر با دیگران برای چند ساعتی بنشینیم و اینکار با توجه بـه شیوع ویروس کرونا، پرخطر محسوب می شود.
یکی از وسایل پراستفادهي حملونقل عومی قطارها و اتوبوسها هستند. جدا از قیمت کمتر، دسترسی بـه آنها نیز آسانتر اسـت. بـه همین دلیل هم شاهد استفادهي بیشتر اتوبوس و قطار نسبت بـه هواپیما هستیم.
در نخستین قدم سعی کنید بلیت خودرا از طریق سامانههاي آنلاین تهیه نمایید تا در صفهاي شلوغ قرار نگیرید. همچنین هنگام عبور از گیتهاي ورودی فاصلهي خود با نفر مقابل را حفظ نمایید. برای مقابله با کرونا هنگام استفاده از این وسایل نیز، موارد زیر را رعایت نمایید:
درصورت امکان پنجرههاي اتوبوس یا قطار را باز کنید.
تماس خود با اجسام را بـه کمترین میزان ممکن برسانید.
سعی کنید تا جای ممکن از صحبت کردن دوری نمایید.
حتی برای یک لحظه ماسک خودرا پایین نیاورید.
دستهاي خودرا مرتبا ضدعفونی کنید.
از تماس دستها با دهن و چشم خودداری نمایید.
هنگام توقف در ایستگاهها برای اقامهي نماز، مهر و سجادهي شخصی بـه همراه داشته باشید.
تنها از مواد خوراکی بسته بندی شده استفاده کنید.
سفر با وسایل نقلیه در دوران کرونا
توقف در میان راه برای سوخت، غذا و نیازهای بهداشتی ما را در معرض فاصله نزدیک با سایر افراد یا لمس سطوح قرار میدهد.یکی از لذتبخشترین شیوههاي سفر، مسافرت همراه خانواده با استفادهي خودوری شخصی اسـت. اما باید درنظر داشت اینکار اگر منجر بـه بیماری یکی از افراد خانواده شود، تمام آن خاطرات را بـه یک اتفاق تلخ بدل می کند.
برای همین در چنین سفرهایی هم نکات پیشگیری از کرونا بسیار مهم هستند. پس موارد زیر را بـه خاطر بسپارید:
سعی کنید در توقفگاههاي خلوتتر بایستید.
اگر قصد تهیه مواد خوراکی دارید، از محصولات بسته بندی استفاده نمایید.
هنگام پیاده شدن در پمپهاي بنزین حتما ماسک بـه همراه داشته باشید.
پس از خرید، سوختگیری و… دستهاي خودرا ضدعفونی کنید.
در مکانهاي خلوت شیشهي خودرو را پایین بیاورید تا هوا بهتر در گردش باشد.
در مکانهاي شلوغ شیشه خودرو را بالا بیاورید و از سیستم تهویه خودرو استفاده نمایید.
تا جای ممکن از سرویسهاي بهداشتی بین راهی استفاده نکنید. درصورت لزوم هم با احتیاط کامل بـه سراغ استفاده ازآنها بروید.
چگونه در دوران کرونا سفر برویم
نیازهای مهم و اساسی هنگام سفر در دوران شیوع امیکرون و کرونا :
اگرهمچنان وادار بـه سفر هستیم، پیشبینیهاي زیر می تواند خطر سفر در دوران کرونا را بـه حداقل ممکن برساند:
بـه اندازه کافی دارو برای مصرف در طول سفر همراه داشته باشیم تا نیازی بـه رفتن بـه داروخانه نباشد
بـه مقدار کافی ژل یا محلول الکلی ضدعفونیکننده دست همراه خود ودر معرض داشته باشیم
یک ماسک پارچهاي چندلایه داشته باشیم کـه در محلهاي عمومی و شلوغ ازآن استفاده کنیم
آب و غذای کافی همراه داشته باشیم. احتمال بسته بودن رستورانها در شرایط کنونی بسیار زیاد اسـت و نشستن در رستوران نیز بـه لحاظ انتشار ویروس کرونا خطرات خاص خودرا بـه همراه دارد.
اگر در هتل یا جای عمومی اقامت داریم، پیش از هر کاری نسبت بـه ضدعفونی کردن سطوح پرتماس و تهویه هوای آنجا و رعایت سایر نکات بهداشتی اقدام کنیم
بـه هرحال همیشه باید مراقب بود؛ زیرا هیچخاطرجمعی قطعی وجود ندارد. اما درنظر داشته باشید افرادی کـه بیماری زمینهاي دارند، احتمال بیشتری برای ابتلا دارند. پس بهتر اسـت تا حد امکان نزد این دسته اقوام اقامت نکنید.
خطرات سفر در دوران کرونا
در مناطق جغرافیایی کـه شیوع ویروس کرونا زیاد اسـت، سفرهایی کـه با استفاده از امکانات اردویی «کمپینگ» ودر دل طبیعت انجام می شود احتمال انتشار و ابتلا بـه ویروس کرونا را زیاد می کند؛ زیرا این مسافران در تعداد زیادی از مناطق ناچار باید از امکانات عمومی استفاده کنند و ممکن اسـت در فاصله کمی از سایرین قرار بگیرند.
رفتن بـه نقاط بسیار دور از معرض هم مشکلات خاص خودرا دارد؛ زیرا درصورت بروز بیماری، دسترسی بـه امکانات دکتری دراین نقاط بسیار دشوار اسـت.
ویروس کرونا میتواند از طریق ذرات موجود در هوا، ذرات مخاطی یا نشستن بر روی سطوح منتقل شود.
راه هاي انتقال کرونا
در رستورانهاي بین راهی از پخته شدن کامل غذا خاطرجمعی کسب کنید. تنها از قاقش و چنگال یک بار مصرف و نان بسته بندی استفاده نمایید. حتما رعایت فاصلهي اجتماعی را در دستور کار خود قرار دهید.
درصورت داشتن علائم کرونا تست بدهید ودر صورت مثبت شدن آن، بـه قرنطینه بروید. اگرهم علائم دارید و جواب تست منفی اسـت ۳ تا ۵ روز محیط زندگی خودرا از سایرین جدا کنید.
یکی از وظایف اخلاقی هر انسانی، احترام بـه سلامتی و جان سایر انسانها اسـت. اگر مسافرت ما سبب آسیب یا بـه افراد نزدیکمان یا بیماری آنها شود، در دادگاه وجدانمان مقصر خواهیم بود. از همین رو باید برای پیش گیری از ابتلای دیگران بـه کرونا و مقابله با این ویروس، تمهیداتی داشت. عده اي از این نکات عبارتند از:
بررسی کنید علائم کرونا در بدن شـما وجوددارد یا نه؛ درصورت مشاهدهي علائم هم فوراً تست دهید.
درصورت مثبت شدن تست یا جدی بودن علائم، خودرا قرنطینه کنید.
اگر بـه شهر شلوغی رفتهاید، حتی درصورت منفی شدن تست بازهم ۳ تا ۵ روز در خانه بمانید.
البته جاباما با ارايه سرویسی بـه نام جاباماپلاس تمام دغدغههاي بهداشتی اقامتگاه مورد نظرتان را برطرف می کند.
احتمالاً شـما هم جملهي مشهور «پیشگیری بهتر از درمان اسـت» را شنیدهاید. همه ی میدانیم برخی اتفاقات زیانهاي غیر قابلجبرانی را بـه ما تحمیل می کنند.پس چه بهتر تا حد توانمان، از رخدادن آنها پیشگیری نماییم. برای مقابله با ویروس کووید-۱۹ دستورالعملهایي وجوددارد «بـهویژه جهت پیشگیری از کرونا در سفر» کـه باید بـه آنها توجه کرد. برخی راههای پیشگیری از کرونا عبارتند از:
واکسن: اگر تاکنون اقدام بـه واکسینه شدن نکردهاید، در نخستین زمان ممکن برای آن اقدام نمایید. اینکار تا حد زیادی بـه مصونیت شـما در مقابل بیماری کرونا کمک میکند.
حفظ فاصله اجتماعی: یکیدیگر از راه هاي پیشگیري از کرونا حفظ فاصله مناسب با سایر افراد اسـت. اگر کسی نشانههاي بیماری را ندارد، حداقل ۱ متر از او دور بمانید. همچنین بـههیچوجه در جمعها و دورهمیها شرکت نکنید.
استفاده از ماسک: حتما از ماسکهاي مناسب استفاده نمایید. همچنین باید ماسکتان را بـه درستی روی صورت قرار دهید. در غیر این صورت، اینکار برای مقابله با کرونا کمکی نخواهد کرد.
شستن و ضدعفونی دستها: مرتبا دستهاي خودرا یا با محلولهاي ضدعفونی یا با آب و صابون بشویید.
پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه یا سرفه: اگر ناگهان سرفه یا عطسه کردید و ماسک در معرض نبود نگران نشوید: با استفاده از گودی آرنج یا یک دستمال تمیز سطح بینی و دهانتان را بپوشید.
شاید با اندک احساس سوزشی در گلو یا سرفه، حجم نگرانی زیادی سراغتان بیاید. اما بـه افکار منفی اجازهي جولان ندهید. بـه هرحال تنها راه قطعی تشخیص کرونا انجام آزمایش اسـت. درصورت مثبت شدن تست هم، نترسید و آرامش خودرا حفظ کنید؛ چرا کـه تنها در موارد معدودی نیاز بـه بستری در بیمارستان خواهد بود. اول از همه ی بـه دنبال راه هاي پیشگیری از کرونا باشید تا خدایناکرده دچار مشکلی نگردید. بعد ازآن تنها اگر بـه موارد زیر دچار شدید، نوبت بـه بیمارستان خواهد رسید:
اختلال جدی در تنفس
درد مزمن یا فشار مداوم بر قفسهي سینه
گیجی مستمر
ناتوانی در هوشیاری یا حفظ آن
رنگ پریدگی، آبی یا خاکستری شدن پوست، لب یا ناخنها
جمع بندی این پست از سایت تالاب ؛ درصورت داشتن علائم کرونا یا امیکرون بهتر اسـت کـه بـه سفر هاي نوروزی و عید دیدنی ها نروید همچنین تا حد امکان از سفر هاي غیر ضروری و حضور در اجتماعات پرهیز کنید مخصوصا اگر هنوز دز سوم و دوم واکسن خودرا نزده اید هر گونه سهل انگاری ؛ عادی سازی ویروس کرونا و عدم رعایت آن میتواند باعث شروع پیک و سویه هاي جدید از این بیماری شود