در این مسئله که انسان ها در طول تاریخ همواره در تلاش بوده اند تا بتوانند شخصیت افراد را از روی مصادیق و نشانه های محیطی پیش از برقرار کردن روابط تشخیص دهند شکی نیست. همچنین انسان ها همواره تلاش کرده اند در مورد چگونگی رفتار و اخلاق اطرافیانشان نیز حدس های فراوانی بزنند.
بی شک این شناخت از جنبه گوناگون، تاثیرات بسیاری در نحوه شکل گیری رابطه ها گذاشته است و کمک های فراوانی به نحوه شکل گیری روابط کرده اما آیا بررسی نشانه ها و علائم محیطی می تواند در تصمیم گیری و شناخت افراد از یکدیگر تاثیر بگذارد ؟
افرادی که رنگ خودروشان را سبز یا آبی انتخاب می کنند، ترجیح می دهند در محدوده شهر و در هر لحظه سرعت مجاز را رعایت کنند زیرا این رنگ محبوب خانواده ها است.
رانندگان خودرو های سبز یا آبی رنگ علاقمندند که همیشه مراقب دیگران به خصوص اطرافشان باشند و توازنی را در رانندگی و موقعیت خانوادگی شان به وجود آورند. این نکته جالب است که بدانیم این افراد به طور معمول حاضرند مدت ها برای رنگ مورد علاقه شان در نوبت خرید خودرو بمانند، زیرا این دو رنگ را در هر شیئی نشانه آرامش و صبوری می دانند.
روانشناسان بر این باورند که این اشخاص روی هم رفته افرادی صبور و در عین حال، بسیار خانواده دوست هستند.
بی شک شما نیز متوجه این مسئله شده اید که تنها یکی از 100 ماشین موجود در جاده ها، زرد رنگ است ( البته بدون در نظر گرفتن تاکسی ها ! )، و بنابر تحقیقات انجام شده از سوی مرکز مطالعات روانشناسی انگلیس، رانندگان اتومبیل های زرد رنگ در نوع خود بسیار منحصر به فرد هستند.
آنها به طور معمول افرادی باهوش، متفکر، خلاق، دوست داشتنی، سرزنده و شاداب هستند و از هر فرصتی برای نشان دادن این سر زندگی به دیگران استفاده می کنند. زرد همچنین نشانه عشق و علاقه بسیار به کسانی است که دوستشان دارند. حال این سوال مطرح می شود که در ایران چند نفر خودروشان از این رنگ بهره مند است ؟!
رنگی که در بسیاری از خودرو ها دیده می شود سفید است. رانندگان این خودروهای سفید رنگ دوست دارند سریع ترین رانندگان جاده ها باشند. این افراد همچنین تمایل دارند با اعتماد به نفس بسیار زیاد در جاده رانندگی کنند، حالتی که شاید نیمی از رانندگان نیز از آن برخوردار نباشند.
برخی از روانشناسان بر این عقیده اند که سفید، رنگی است که می تواند جلب توجه کند و این رنگ در ماشین ها به رغم آنکه زیاد است-همین حالت را دارد.
کارشناسان گفته اند علت اینکه ماشین های نقره ای رنگ کمترین آمار تصادفات و حوادث را از آن خود کرده اند یا به خاطر این است که رنگ شان خیلی خوب در جاده ها دیده می شود یا آرامش ناخواسته رانندگانشان است.
اما تحقیقات نشان داده رانندگان خودرو های نقره ای رنگ، بیشتر از دیگر رانندگان میل دارند همیشه خونسرد، آرام و متین باشند.
شاید به همین خاطر میزان تصادفت و حوادث پیش آمده برای این رنگ از خودروها حداقل است و رکورد پایین بودن آمار تصادفات را نسبت به خودرو های رنگ دیگر از آن خود کرده اند.
رانندگان خودروهای طلایی رنگ بی شک بسیار مودب و با نزاکت بوده و همیشه در تلاش اند تا به هنگام رانندگی نیز ادب را رعایت کرده و حد فاصل قانونی را با ماشین جلویی رعایت کنند.
در واقع، بی شک اگر در جاده یک ماشین طلایی ببینید، مطمئن هستید که راننده آن رعایت فاصله قانونی را کرده و می توانید با اطمینان خاطر، جلو آن ماشین یا پشت آن حرکت کنید!
این راننده ها به لحاظ شخصیتی در محل کار نیز همیشه شرایط خوبی را برای خود فراهم می کنند!
و اما خودرو های قرمز رنگ، محققان بر این عقیده اند که رنگ قرمز ناخود آگاه مردم را به فکر سرعت، بی احتیاطی و بی پروایی می اندازند. در ضمن، رنگ روشن آن باعث می شود که در جاده راحت تر به چشم آید.
رانندگان ماشین های قرمز رنگ بسیار پر انرژی، فعال، پویا و در صحبت کردن بسیار سریع تر از دیگر رانندگان هستند. شاید به همین علت باشد که بسیاری از ماشین های مسابقه، قرمز رنگ هستند. البته آمار تصادف این خودرو ها حائز اهمیت است که بیشتر روانشناسان علت آن را بی توجهی و هیجان رانندگان این خودروهای قرمز رنگ می دانند.
در کشور های اروپایی رنگ سیاه بسیار استفاده می شود. رانندگان ماشین های سیاه رنگ به طور معمول بسیار شتاب زده هستند و در بیشتر مواقع بر اساس حدس و گمان خود عمل می کنند.
بنابراین بدون اینکه متعجب شوید، باید بدانید که این رنگ ماشین، بهترین و محبوب ترین رنگ منتخب برای تجار است اما در عین حال، ماشین سیاه رنگ، بیش از دیگر ماشین ها با حوادث غیر مترقبه و تصادفات کوچک و بزرگ درگیر می شوند، شاید علت این امر را در تاریکی مطلقی که در این رنگ ها موج می زند بتوان پیدا کرد.
در هر صورت از نظر روانشناسان این رنگ خودرو چندان مناسب تلقی نمی شود و احتمال بروز حوادث را افزایش می دهد.
این نکته می بایست همواره مورد توجه قرار گیرد که خانواده تاثیر بسیار مهمی در روح و روان افراد می گذارد.
این بدین معناست که چگونگی پرورش اعضای خانواده در نوع نگاه آنان و رنگ دلخواهشان تاثیر گذار است، همچنین محیطی که در آن بزرگ می شوند و اینکه تحت تاثیر کدام عوامل روحی و فکری بوده اند سبب می شود که رنگ مورد نظر افراد متفاوت باشد اما نباید این مسائل فراموش شود که افراد با توجه به روحیات و حالت های رفتاریشان رنگ مورد علاقه شان را برای تمامی اشیاء مورد استفاده شان انتخاب می کنند.