نتایج جالب یک آزمایش بر روی بقایای یافت شده نشان می دهد گروهی از انسان های نسل گذشته یکدیگر را می خوردند.
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که برخی از اقوام نخستین ما یکدیگر را میخوردند یا به عبارت بهتر «آدمخوار» بودند.
تالاب، اگر در گذشته شک و ابهامی راجع به «ذات آدمخوارانه» اجداد ما وجود داشت، اینک دیگر جایی برای آن شک و ابهامات وجود ندارد. بررسیهای انجام شده بر روی بقایای یافتشده در یک مکان باستانی تایید میکند که گروهی از انسانها «قصابی، تکهتکه و سپس خورده شدهاند.»
این بقایا در غار «گاف» (Gough’s Cave) در سامرست انگلستان یافتشده است. گفتنی است آخرین حفاری انجام شده در این غار مربوط به سال 1992 بوده است. با این وجود، دانشمندان به ادامه بررسیهای خود بر روی این استخوانها ادامه دادهاند.
نشانههای مراسم باستانی در کاسه سر مشاهده میشود
تاریخگذاری رادیو کربن (روش تاریخگذاری رادیو متریک جهت تخمین تاریخ مرگ موجوداتی که کربن مصرف میکنند) انجامشده بر روی این بقایا نشان میدهد که این بقایا در بازه زمانی کوتاهی حدود 15 هزار سال پیش در این غار قرار داده شده است. این بقایا متشکل از استخوانهای انسانها و حیوانات است.
در همین رابطه، سیلویا بِلو از موزه تاریخ طبیعی لندن میگوید: «طی این بررسیها، به شواهد قانعکنندهای از جداسازی گوشت، منفصل کردن استخوانها، آثار جویدن انسانها، خرد کردن استخوانهای اسفنجی و همچنین شکستن استخوانها برای استخراج مغز استخوان دست یافتهایم. حتی اگر این شواهد برای برخی کافی نباشد، آثار جای دندان انسان را نیز پیدا کردهایم.»
در بقایای بجای مانده از انسانها آثار جویدن مشاهده میشود
بر اساس این یافتهها، «آدمخواری» رفتاری طبیعی بین اجداد ما بوده است. حتی شواهد به دست آمده نشان میدهد که استخوان جمجمه پس از مرگ متحمل تغییراتی شده است. برخی از بقایای خرد شدهی مرتبط با جمجمه در محل جمعآوری شده تا شکل کاسه سر به وجود آید.
هدف بررسیهای آینده کشف میزان ترویج آدمخواری در این دوره بوده است. همچنین بررسی خواهد شد که آیا چنین مراسمی همواره با «قصابی» همراه بوده است.
تهیه و تنظیم : مجله تالاب