سرطان درمان دارد یکی از سوال هایی است که ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. ما در این مقاله سعی کردیم راه های مختلفی را برای درمان سرطان برای شما معرفی کنیم. به طور کلی به رشد غیر عادی و بیش از حد سلول های غیر طبیعی در بدن سرطان گفته می شود. امروزه حدود ۲۰۰ نوع سرطان شناخته شده است.
هر چیزی که بتواند در بدن انسان سلول های غیر عادی را ایجاد کند و باعث رشد غیر عادی سلول ها شود سرطان را به وجود می آورد. نکته بسیار مهم در این رابطه تشخیص به موقع می باشد. تشخیص به موقع می تواند درمان را اثربخش کند و فرد راحت تر در مرحله درمان و بهبودی قرار بگیرد.
معمولا سرطان های پیشرفت کرده بسیار دیر درمان می شوند یا هرگز درمان نمی شوند. آشنایی با انواع درمان سرطان می تواند نگرانی های بسیاری از افراد را در مورد سرطان از بین ببرد. از این رو به شما پیشنهاد می دهم حتما این مقاله را مطالعه نمایید.
معمولاً روش های بسیاری امروزه برای درمان سرطان به کار برده می شوند. این روش ها شامل جراحی، دارو و پرتو درمانی می باشند. در پیشرفته ترین حالت نیز دستگاه ها و روش های خاصی برای کوچک کردن سلول های سرطانی و توقف رشد این سلول ها مورد استفاده قرار می گیرند. درمان ها و راهکارهای بسیاری وجود دارند که بسته به وضعیت بیمار توسط پزشک پیشنهاد می شوند.
گاهی ممکن است پزشک از دو روش برای بهبود سرطان استفاده کند. معمولا هدف از درمان سرطان طول عمر افراد می باشد. زیرا در اغلب موارد گفته می شود که سرطان به طور قطعی ریشه کن نمی شود. گاهی نیز ممکن است بسته به بیماری افراد درمان آن ها انجام گیرد یا انجام نگیرد.
معمولا ساده ترین و پرکاربردترین نوع درمان سرطان کوچک کردن سلول های سرطانی یا کند کردن رشد این سلول ها می باشد. با انجام این کار فرد تا مدت های طولانی می تواند بدون علائم به زندگی ادامه دهد.
هدف از درمان اولیه سرطان این است که سرطان به طور قطع از بدن فرد خارج شده یا تمام سلول های سرطانی که در بدن رشد کرده اند از بین بروند. از تمام نوع های گوناگون درمان سرطان می توان به عنوان یک مسیر برای بهبود استفاده کرد. اما معمولاً متداول ترین و پر استفاده ترین نوع درمان برای اغلب سرطان ها جراحی می باشد.
معمولاً در اغلب مواقع سلول های سرطانی بعد از درمان اولیه ممکن است به مجدداً رشد کنند. معمولاً بازگشت سرطان مشکلی است که اغلب افراد دارای این بیماری با آن مواجه می باشند. برای درمان یا از بین بردن و کاهش خطر احتمال بازگشت آن از درمان های ثانویه کمک گرفته می شود.
معمولا این درمان های ثانویه شامل پرتو درمانی،هورمون درمانی و شیمی درمانی می باشند. هر یک از این ها می توانند تاثیر بسیار مثبتی بر روی درمان افراد داشته باشند. تقریبا انتخاب این روش درمانی توسط پزشک انجام می گیرد.
یکی دیگر از درمان های سرطان درمان تسکین دهنده میباشد این درمان به تسکین عوارض جانبی درمان و یا علائم ناشی از سرطان ایجاد شده کمک می کند. معمولا این درمان های تسکین دهنده شامل هورمون درمانی، شیمی درمانی، جراحی و پرتو درمانی می باشند. تمام این موارد برای تسکین علائم کانسر استفاده می شود. در کنار این موارد داروهایی برای رفع درد، تنگی نفس و موارد این چنینی استفاده می شوند. درمان تسکین دهنده می توانند با سایر روش های درمانی که برای این بیماری مورد استفاده قرار گرفته اند، به کار گرفته شوند.
راه ها و شیوه های بسیار متعددی برای درمان سرطان وجود دارند. معمولاً گزینه های مورد نظر را پزشک معالج برای درمان افراد در نظر می گیرد که با توجه به وضعیت عمومی و بیماری آن متفاوت می باشند. به عنوان نمونه نوع درمان بر اساس مرحله سرطان، سلامت عمومی، نوع بیماری، سن فرد و میزان مقاومت بدن او انتخاب می شود. در این صورت افراد می توانند از انواع مزایا و خطرات هر یک از روش هایی که برایشان در نظر گرفته شده با پزشک معالج مشورت کنند.
معمولا پزشکان سعی می کنند کم خطرترین و بهترین روش را برای فرد بیمار مورد استفاده قرار دهند. ما در ادامه سعی کرده ایم که انواع درمان های این بیماری را برای شما شرح دهیم. خواندن این مطالب موجب می شود که شما دیدی بازتر نسبت به این بیماری داشته باشید. در این مطالب ما سعی کردیم تمام راه های درمان را برای شما به صورت ساده توضیح دهیم.
یکی از متداول ترین و ابتدایی ترین روش های درمان سرطان جراحی می باشد. جراحی یکی از قدیمی ترین راهکارهایی است که برای این بیماری به کار برده می شود. معمولاً هدف از این کار جدا کردن سلول های سرطانی از قسمت هایی است که سرطان به نفوذ کرده است.
در این روش تومور ایجاد شده از بدن جدا شده و از بین می رود. اما برخی از موارد تومور سرطانی و سلول های سرطانی در قسمت های عمیق تری نفوذ کرده اند و تنها خلاصه در قسمت تومور نیستند. اگر نفوذ به بافت های اساسی عمیق تر از حد خاصی باشد درمان آن می تواند غیر ممکن شود.
گاهی نیز ممکن است عمل جراحی برای از بین بردن سرطان انجام نشود. بلکه مسیری از روند درمان افراد باشد. دلایل انجام عمل جراحی مواردی مانند تشخیص سرطان رفع عوارض جانبی بازگرداندن ظاهر یا عملکرد بدن می باشد. در برخی از موارد نیز پزشک برای اینکه متوجه شود سرطان در کجای بدن انسان واقع شده است دست به عمل جراحی می زند. همچنین برای اینکه پزشک متوجه شود سرطان در کدام قسمت های بدن تاثیر گذاشته و کدام قسمت ها را درگیر کرده است عمل جراحی را انجام می دهد.
پرتو درمانی یا رادیوتراپی یکی دیگر از راهکارهای درمان سرطان می باشند. در پرتو درمانی از پرتوهای اشعه ایکس یا پروتئین استفاده می شود که اشعه های بسیار پر قدرتی هستند و در از بین بردن سلول های سرطانی بسیار تاثیر مثبتی دارند. معمولاً پرتو درمانی دارای ۳ دسته بندی رادیوتراپی سیستمیک، رادیوتراپی داخلی و رادیوتراپی خارجی انجام می شود.
پرتو درمانی دیانای سلول های بیمار را مورد هدف قرار می دهد و به آن ها آسیب می زند. این کار موجب می شود که رشد آن ها قطع شده یا بسیار کند شود. این روش یک روش پرخطر برای درمان این بیماری می باشد. زیرا ممکن است به سلول های سالم نیز آسیب وارد شود. اما در اغلب موارد سلول های سالم بعد از مدتی می توانند بهبود یابند. این روش را پزشکان زمانی انتخاب می کنند که قصد داشته باشند آسیب بسیار زیادی به سلولهای سرطانی وارد کنند و آن ها را تا حد زیادی از بین ببرند.
یک روش متداول و رایج دیگر که در درمان سرطان به کار برده می شود شیمی درمانی می باشد. داروهای شیمی درمانی می توانند از تقسیم سلول های سرطانی و رشد آن ها جلوگیری کنند. بنابراین در درمان سرطان نقش بسیار مهمی دارند. در زمانی که بدن انسان سالم باشد سلول های آن مرتباً تقسیم شده و رشد می کنند. اما زمانی که قسمتی از بدن دچار سرطان شود سلول ها به شکل غیر عادی شروع به تولید مثل و رشد می کنند.
داروهای شیمی درمانی این تقسیم و تولید را کند کرده یا در انجام آن تداخل ایجاد می کنند. داروهایی که برای شیمی درمانی به کار برده می شوند معمولاً از یک نوع یا ترکیب چند نوع می باشند. این داروها منبع تغذیه سلول ها را مورد هدف قرار می دهند و مواد غذایی آن را از بین می برند. این کار موجب می شود که سلول های سرطانی مواد کافی برای رشد و تقسیم سلولی در اختیار نداشته باشند. علاوه بر این بر این سلول ها تاثیر گذاشته و آن ها را به خودکشی تشویق می کنند. به این خودکشی سلولی در اصطلاحات پزشکی آپوتوس می گویند.
هورمون درمانی برای انواع سرطان به کار برده نمی شود. این روش مختص سرطان های سینه و سایر سرطان هایی است که توسط هورمون ایجاد می شوند. در این روش هورمون های بدن از بین می روند یا مسدود می شوند. این کار برای قطع رشد سلول های سرطانی مورد استفاده قرار می گیرد. هورمون درمانی معمولاً زمانی انجام می شود که سلول ها گیرنده های هورمونی مانند استروژن و پروژسترون را در اختیار داشته باشند.
در تعریفی دیگر می توان گفت که این روش درمانی برای تومورهایی است که دارای گیرنده های استروژن و پروژسترون می باشند. اما در برخی از موارد خانم هایی که رشد این هورمون ها در بدنشان قطع شده و دچار یائسگی شده اند و به سرطان سینه مبتلا می شوند مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش اینکه گیرنده ها در بدن خانم وجود دارند یا خیر باز هم این نوع درمان مورد استفاده قرار می گیرد. هورمون درمانی گاهی نیز برای کاهش شکستگی در زنانی که یائسه شده اند مورد استفاده قرار می گیرد.
ایمونوتراپی یا ایمنی درمانی یکی دیگر از روش های درمانی برای سرطان است در مرحله آخر روش های درمانی قرار می گیرد. این روش بعد از جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی از راه های موثر در درمان افراد می باشد. در این سبک از درمان سیستم ایمنی بدن برای مبارزه و از بین بردن سلول های سرطانی ترغیب می شود.
معمولا سیستم ایمنی نمی تواند این سلول ها را به عنوان متجاوز یا سلول اضافه تشخیص دهد. بنابراین به رشد آن واکنش نشان نمی دهد. در این نوع روش سیستم ایمنی بدن تحریک می شود تا بتواند این سلول ها را ببیند و به آن حمله کرده و آن ها را نابود کند.
روش های درمانی نام برده شده در این مقاله برای درمان سرطان به کار می روند. اغلب این روش ها نیز تاثیر مثبتی در درمان این بیماری دارند. اما ممکن است در صورتی که بیماری پیشرفت بسیاری کرده باشد نتوان آن را درمان کرد. اما می توان گفت که در ۷۰ درصد موارد سرطان و سلول های سرطانی قابل کنترل و درمان می باشند.