مجموعه : تغذیه سالم
بروزرسانی : 2 بهمن 1400

خواص و فواید لبو + همه چیز درباره لبو از فواید تا ضرر ها

خواص و فواید لبو + همه چیز درباره لبو از فواید تا ضرر ها

تمامی خواص و فواید خوردن لبو | ایا لبو باعث حساسیت می شود؟

دراین مطلب از سایت تالاب می‌خواهیم درباره همه ی فواید و ضررهای لبو و چغندر صحبت کنیم ایا می‌دانستید کـه چغندر و لبو با هم فرق دارند ؟ درباره فواید اب لبو چه میدانید ؟ ایا خوردن لبو برای زنان باردار و افرادی کـه دیابت دارند ضرر دارد؟ همراه سایت تالاب باشید تا بـه این سوالات پاسخ دهیم.

ابتدا باید بدانید که ما دو نوع چغندر داریم

چغندر قند یا چغندر سفید
لبو یا چغندر بنفش

از لحاظ ظاهری چغندر قند و چغندر بنفش شبیه یک دیگر هستند اما چغندر قند، زرد یا سفید و لبو قرمز یا بنفش اسـت.

تفاوت های چغندر و لبو چیست؟

بـه لحاظ طبعی چغندر گرم و تر بوده و لبو طبعی معتدل دارد.

کاربردهای چغندر در درخشش لب ها، درخشان کردن مو، برطرف کردن خطوط تیره گردن، برطرف کردن سیاهی دور چشم میباشد.

کاربردهای لبو بـه عناون چای، شبرت، رب، و بـه جای زعفران برای خوشرنگ کرد برنج میباشد.

برگ هاي‌ چغندر بـه شکل قلب هستند و پهنایی بـه اندازه 20 سانت دارند.

از چغندر قند برای تهیه شکر استفاده می شود.

طرز تهیه لبو خانگی خوشمزه

برای تهیه لبو ابتدا چغندر را خوب شسته و سر و ته ان را جدا کنید. سپس انها را داخل قابلمه ریخته و درب قابلمه را بگذارید. شعله گاز را روشن کرده و بـه مدت دو ساعت لبوها را گذاشته تا کاملا بپزند. اگر می خواهید لبوها کمی شیرین بشوند میتوانید بـه آن ها کمی شکر اضافه نمایید. پس از این کـه لبوها کاملا پخت می توانید پوست ان را جدا کرده، برش بزنید و میل نمایید.

خواص و فواید لبو + همه چیز درباره لبو از فواید تا ضرر ها

لبو برای چه کسانی مفید است؟

شاید برایتان جالب باشد کـه بدانید نام دیگر لبو، شلغم خونین اسـت. میزان سدیم و چربی لبو کم اسـت کـه نشان می دهد چرا لبو خوراکی خوبی اسـت. هم‌ چنین لبو منبع خوبی برای فولات اسـت و از این رو برای التیام سلامت روانی و هیجانی مناسب اسـت.

لبو سرشار از مواد مغذی دیگر مانند آهن، منگنز، مس، پتاسیم، و منیزیم اسـت – کـه همه ی ان‌ها خواص خودرا دارند. حتی چغندر خام نیز خواص بی‌نظیری دارد کـه یکی از ان‌ها پیشگیری از سرطان اسـت.

نه فقط ریشه‌ي چغندر، بلکه برگ ان نیز چیز‌هایي برای ارائه دارد. برگ چغندر سرشار از فیبر و پروتئین اسـت و نیز حاوی ویتامین K. «خاصیت انعقاد خون» و کلسیم «برای تقویت استخوان و دندان» اسـت.

آب چغندر نیز میتواند سالم و مفید باشد. فقط ۲۰۰ میلی‌لیتر آب چغندر در روز شـما را از تمام خواص ان بهره‌مند می کند. اما دراین‌باره در ذهن تعداد زیادی از آدم‌ها تردیدی وجوددارد – آیا آب چغندر را بگیریم یا نه؟

هرچند آب چغندر منبع غنی‌تری برای بتالین اسـت، اما چغندر پخته یا همان لبو فیبر بیش‌تری دارد؛ بنابر این ممکن اسـت از خودتان بپرسید فایده‌ي آب چغندر چیست. نکته این‌جا اسـت: آب چغندر حاوی تمام مواد مغذی اسـت کـه شاید در فرآیند پخت لبو از بین برود. هم‌ چنین گوارش آب چغندر آسان‌تر اسـت.

لبو چه ویتامین هایی دارد؟

همچنین لبو منبع سرشار از نیاسین «ویتامین B3»؛ اسید پانتوتنیک «ویتامین B5»؛ پیریدوکسین «ویتامین B6»؛ کاروتنوئیدها و موادمعدنی مثل آهن، منگنز و منیزیم اسـت. بـه طور کلی این سبزی ریشه‌اي پخته‌شده سطح بسیار خوب پتاسیم را نیز دارا میباشد. پتاسیم در تنظیم ضربان قلب کمک کننده اسـت و متابولیسم داخل سلولی رابا مقابله کردن با اثرات زیان‌آور سدیم منظم می‌سازد.

خواص و فواید لبو + همه چیز درباره لبو از فواید تا ضرر ها

ایا آب لبو خواص دارد

نوشیدن میزان اندکی آب لبو «چغندر» قرمز در روز بـه کاهش فشارخون مبتلایان بـه پرفشاری خون کمک می کند. نتیجه پژوهشی جدید در لندن نشان میدهد: نوشیدن یک فنجان آب چغندر قرمز «لبو» بـه صورت روزانه تاثیر چشمگیری در کاهش فشار خون مبتلایان بـه پرفشاری خون دارد.

نتیجه این مطالعه نشان میدهد مصرف آب چغندر قرمز اندکی بعد از مصرف تاثیر خودرا نشان میدهد و با واکنش برخی باکتری‌هاي‌ دهانی و گشادتر شدن رگ‌هاي‌ خونی جریان خون در بدن سریع‌تر میشود. بـه گفته کارشناسان این خاصیت در دیگر گیاهان و سبزی‌هاي‌ با نیترات فراوان نیز دیده میشود.هم چنبن نوشیدن منظم آب لبو، سبب سمیت زدایی کبد می شود و زمانی کـه درون بدن سالم اسـت، نمود این سلامتی را در بیرون ازبدن و روی پوست داریم.

ایا لبو ارزش غذایی هم دارد؟

لبو سرشار از فیبر، ویتامین ث، پتاسیم، منگنز، فولات و سایر مواد مغذی اسـت. لبو دارای ویتامین B3؛ اسید پانتوتنیک ویتامین، پیریدوکسین، و کاروتنوئید اسـت. یک فنجان لبو حاوی ۵۸ کیلو کالری انرژی، ۱۳ گرم کربوهیدرات و ۲ گرم پروتئین اسـت. مصرف لبو باعث تقویت سیستم ایمنی می شود. این گیاه میتواند از بروز التهاب پیشگیری کرده و فشار خون را پایین بیاورد. لبو نسبت بـه چغندر فولات کمتری دارد زیرا این ماده نسبت بـه حرارت حساس اسـت. آیا با طرز تهیه لبو خوشمزه و قرمز در خانه بدون تغییر رنگ آشنا هستید؟

خواص و فواید لبو + همه چیز درباره لبو از فواید تا ضرر ها

فواید مصرف لبو یا چغندر پخته

آب لبو یا چغندر دارای مقادیر زیادی کلسیم، ید، گوگرد، مس، فسفر، منیزیم، پتاسیم و روی اسـت.
آب لبو سرشار از آنتی اکسیدان اسـت.
موجب جوانسازی پوست میشود.
جلوگیري از آسیب‌هاي‌ کبد
مناسب برای درمان کبد چرب
پیشگیری از ابتلا بـه سرطان و کمک بـه درمان ان
التیام و تقویت سیستم ایمنی
افزایش عملکرد در ورزشکاران و انرژی زا
کمک بـه لاغری و کاهش وزن
پیشگیری از بیماری‌هاي‌ زوال عقل مانند آلزایمر و پارکینسون
کاهنده فشار خون
پبشگیری از پوکی استخوان
کمک بـه درمان آرتروز
درمان کم خونی
پیشگیري از ریزش مو
تقویت و افزایش سرعت رشد مو
ضد چروک طبیعی برای پوست
درمان لکه‌هاي‌ پوستی
کمک بـه درمان سرما خوردگی
التیام نقرس
درمان التهاب مثانه
کمک بـه کاهش درد مفصل‌ها
کاهش کلسترول خون
محافظت در برابر بیماری‌هاي‌ قلبی عروقی
درمان ورم روده
ملین و کمک بـه درمان یبوست
پیش گیری از نقایص مادر زادی جنین «بـه دلیل دارا بودن اسید فولیک»
درمان بواسیر و التهاب لثه

1. میتواند برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید باشد
ما قبلا مشاهده کرده‌ایم کـه نیترات موجود در لبو در درون بدن بـه اکسید نیتریک تبدیل می شود. پژوهشی در ژاپن حاکی از ان اسـت کـه اکسید نیتریک می تواند برای پیشگیری از برخی بیماری‌هاي‌ مرتبط با سبک زندگی مفید باشد.

2.بـه پیشگیری از سرطان کمک می کند
ممکن اسـت عصاره‌ي لبو این قابلیت را داشته‌باشد کـه از سرطان سینه و پروستات پیشگیری کند. شاید بتوان این خاصیت را بـه وجود بتانین «نوعی بتالین» در لبو نسبت داد.در پژوهش دیگری کـه در دانشگاه هاروارد واشنگتن انجام شد، محققان مشاهده کردند مصرف لبو از سرطان ریه و پوست پیشگیری می کند. آب لبو وقتی هم‌زمان با عصاره‌ي هویج مصرف شود بـه درمان سرطان خون کمک می کند. پژوهش‌هاي‌ زیادی خواص ضدسرطانی لبو را تایید کرده‌اسـت.

3.برای قلب خوب اسـت
نیترات موجود در لبو فشار خون را پایین می‌آورد و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش میدهد.بر اساس یک پژوهش فقط یک هفته مصرف مرتب آب لبو میتواند ثبات فشار خون را در افراد سالمندی کـه در دسترس خطر نارسایی قلبی هستند، التیام ببخشد. پژوهش دیگری در امریکا حاکی از ان اسـت کـه مصرف آب لبو از آنفارکتوس میوکارد «یا همان سکته‌ي قلبی در اثر انسداد خون در یکی از بافت‌هاي‌ قلب» پیشگیری می کند.

4.برای کبد مفید اسـت
وجود کلسیم، بتائین، ویتامین‌هاي‌ B، آهن، و آنتی اکسیدان لبو را بـه یکی از بهترین خوراکی‌ها برای کبد تبدیل کرده‌اسـت. هم‌ چنین لبو صفرا را رقیق کرده و باعث میشود بـه اسانی در کبد و روده‌ي کوچک جریان داشته‌باشد و این بـه التیام سلامت کبد کمک می کند.

بتائین موجود در لبو بـه کبد کمک میکند سموم را از بین ببرد. فیبر سمومی را کـه از کبد دفع شده‌اسـت پاک‌سازی می کند و خاطرجمعی می دهد این سموم دوباره وارد بدن نمیشود.

بـه علاوه لبو حاوی روی و مس اسـت کـه هردو میتوانند از کبد در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند.

5.با التهاب مبارزه میکند
وجود سخاوتمندانه‌ي فولات، فیبر، و بتالین در لبو ان را در گروه خوراکی‌هاي‌ ضدالتهاب قرار داده‌اسـت.

بر اساس پژوهشی کـه در ایران انجام شده‌اسـت لبو، بـه ویژه آب لبو در درمان التهاب موثر اسـت. پژوهش دیگری در مصر نشان داده‌اسـت عصاره‌ي لبو میتواند التهاب کلیه‌ها را التیام ببخشد.

خواص و فواید لبو + همه چیز درباره لبو از فواید تا ضرر ها

6.سلامت مغز را التیام می‌بخشد
گفته میشود لبو بـه واسطه‌ي اکسیژن‌رسانی بـه قشر حرکتی اولیه، یعنی ان بخش از مغز کـه طبق معمول در مراحل اولیه‌ي زوال عقل تحت تاثیر قرار میگیرد، انعطاف‌پذیری مغز را بالا میبرد.

در پژوهشی دیگر، وقتی بـه سالمندانی کـه فشار خون بالا داشتند «علاوه بر ورزش» آب لبو داده شد، اتصالات مغزی‌شان بـه افراد جوان‌تر شباهت پیدا کرد.همان‌ طور کـه قبلا گفته شد نیترات موجود در لبو در بدن بـه اکسید نیتریک تبدیل میشود. اکسید نیتریک سلول‌هاي‌ مغزی را قادر می‌سازد با یک‌دیگر ارتباط برقرار کنند، و بـه این طریق سلامت مغز را التیام می‌بخشد. هم‌ چنین نیترات جریان خون بـه مغز را التیام می‌بخشد.بـه علاوه مشاهده شده‌اسـت آب لبو از آلزایمر پیشگیری میکند. بر اساس پژوهش‌هاي‌ قطعی کسانی کـه آب لبو می نوشند مغزی سالم‌تر و عملکرد شناختی بهتری دارند.

7.سطح انرژی را بالا میبرد
پژوهش‌ها نشان داده‌اسـت لبو باعث می شود مصرف انرژی در عضلات بهینه شود و بـه این طریق استقامت را بالا می برد. یکی از این پژوهش‌ها شامل ۱۰ مرد ۱۹ تا ۳۸ ساله بود کـه روی دوچرخه‌هاي‌ ثابت رکاب می‌زدند. مصرف حدود نیم لیتر آب لبو ان‌ها را قادر می‌ساخت بدون این‌کـه خسته شوند ۱۶ درصد بیش‌تر رکاب بزنند؛ و یکبار دیگر نیترات شایسته‌ي تحسین اسـت. دانشمندان باور دارند نیترات موجود در لبو بـه التیام جریان خون، نشانه‌گذاری یاخته، و هورمون‌ها کمک میکند کـه همه ی‌ي اینها در افزایش سطح انرژی نقش دارد.

هم‌ چنین مشاهده شده‌اسـت لبو مصرف آدنوزین تری‌فسفات را در عضلات کاهش میدهد کـه منبع اصلی انرژی در بدن اسـت. این ویژگی سبب ذخیره شدن انرژی میشود و کمک میکند فرد مدت طولانی‌تری فعال بماند.

8.قندخون را تنظیم می کند
این بیش‌تر درباره‌ي چغندر قند صدق می کند. بر اساس پژوهشی کـه در ایسلند انجام شده‌اسـت فیبر موجود در چغندر قند می تواند هیپرگلیسمی «بـه معنی افزایش قندخون، م.» را کاهش دهد؛ و بر اساس پژوهشی دیگر مصرف آب لبو مانع از افزایش قندخون بعد از نهار یا شام میشود.

9.بـه گوارش کمک میکند
فواید مصرف مرتب لبو چیست? مشاهده شده‌اسـت مصرف مرتب لبو گوارش و کیفیت خون را التیام می‌بخشد؛ و بر اساس گزارشی دیگر آب چغندر سفید میتواند انسداد‌هاي‌ کبد و طحال را رفع کند. لبو می تواند برای درمان بیماری‌هاي‌ مربوط بـه دستگاه گوارش و خون نیز مفید باشد.

در واقع وقتی صحبت از سلامت اندام‌هاي‌ داخلی اسـت، لبو جایگاه مهمی در طول تاریخ داشته اسـت. رومیان از لبو برای درمان یبوست و بیماری‌هاي‌ مرتبط با ان استفاده می کنند.از ان‌جا کـه لبو سرشار از فیبر اسـت میتواند بـه درمان دیورتیکولیت کمک کند. هم‌ چنین فیبر برای تحرک روده و التیام سلامت کلی دستگاه گوارش مفید اسـت.

10.کلسترول بد را کاهش میدهد
دریک پژوهش حیوانی، در موش‌هایي کـه با عصاره‌ي لبو تغذیه شده بودند در میزان کلی کلسترول کاهش، ودر میزان کلسترول بد افزایش مشاهده شد. هرچند دراین زمینه بـه پژوهش بیش‌تری نیاز اسـت، اما این محققان عقیده دارند فیبر محلول در لبو میتواند این خواص مفید را داشته‌باشد.هم‌ چنین لبو یکی از معدود خوراکی‌هایي اسـت کـه کالری کمی دارد و کلسترول ندارد.

11.برای زنان باردار مفید اسـت
یک پژوهش روی احتمال مفید بودن لبو برای زنان باردار، بـه‌ویژه بـه علت وجود نیترات در ان؛ متمرکز بود. البته هنوز پژوهش بیش‌تری لازم اسـت.

هم‌ چنین لبو سرشار از فولیک اسید اسـت. این دلیل بسیار خوبی اسـت کـه مادران باردار ان را در رژیم غذایی خود بگنجانند. فولیک اسید بـه پیشگیری از نارسایی‌هاي‌ لوله‌ي عصبی در نوزاد کمک می کند.

12.بـه درمان کم‌خونی کمک میکند
ما می دانیم کمبود آهن سبب کم‌خونی می شود. مشاهده شده‌اسـت لبو سرشار از آهن اسـت و جذب آهن از لبو بهتر از سبزیجات دیگر صورت می گیرد.

بر اساس گزارشی از سوی مرکز دکتری دانشگاه مریلند، برگ چغندر نیز سرشار از آهن اسـت و می تواند برای مبارزه با کم‌خونی مفید باشد. هم‌ چنین گفته میشود فولات موجود در لبو نیز برای کم‌خونی مفید اسـت.

13.سلامت جنسی را التیام می‌بخشد
باور کنید یا… شـما باید باور کنید – لبو از زمان رومیان باستان بـه عنوات تقویت‌کننده‌ي قوای جنسی مصرف می‌شده اسـت. لبو حاوی مقدار زیادی بور اسـت، یک ماده‌ي معدنی کـه مستقیما با تولید هورمون‌هاي‌ جنسی در ارتباط اسـت. لبو آرامش‌بخش نیز هست. بتائین موجود در لبو ذهن‌تان را آرام می کند، و تریپتوفان در احساس شادی موثر اسـت. هر دوی این ها میتواند بـه سرزندگی شـما کمک کند.بر اساس پژوهشی کـه در عربستان سعودی انجام شده‌اسـت، آب لبو نیز توانسته اسـت بـه درمان ضعف جنسی کمک کند.

14.استخوانها و دندان‌ها را تقویت می کند
لبو سرشار از کلسیم اسـت و ما می دانیم بدون مصرف موادمعدنی داشتن استخوان ‌ها و دندان‌هایي محکم امکان ندارد.

15.از آب مروارید پیشگیری میکند
لبو منبعی عالی برای کاروتنوئید اسـت کـه میتواند خطر ایجاد آب مروارید را کاهش دهد. هم‌ چنین برای پیشگیری از تباهی لکه‌ي زرد نیز مفید اسـت.

16.بـه کاهش وزن کمک می کند
یکی از ویژگی‌هاي‌ لبو کـه باعث میشود برای کاهش وزن عالی باشد، شیرینی طبیعی ان اسـت. برای همین اسـت کـه می توانید ان را جای گزین شیرین‌کننده‌هاي‌ مصنوعی کنید. چون رژیم غذایی کـه سرشار از شکر افزودنی باشد میتواند بـه افزایش وزن منجر شود.

لبو سرشار از فیبر اسـت و بـه همین دلیل یکی از خوراکی‌هاي‌ عالی برای کاهش وزن اسـت. برخی متخصصان می گویند مصرف آب لبو بهتر اسـت، چون بدن بهتر می تواند مواد مغذی ان را جذب کند «در حالت کلی جذب مواد مغذی از آب میوه بیش‌تر اسـت».

خواص و فواید لبو + همه چیز درباره لبو از فواید تا ضرر ها

17.میزان آنتی‌اکسیدان را افزایش میدهد‌
میتوان این ویژگی را بـه وجود ترکیبات پلی فنول و بتالین در لبو نسبت داد کـه بـه ان خاصیت آنتی‌اکسیدانی داده‌اسـت. بر اساس یک پژوهش رنگدانه‌ي بتالین در لبو خواص ضدالتهابی قدرتمندی دارد. این خواص بـه درمان آسیب اکسیداتیو و التیام عملکرد‌هاي‌ شناختی کمک می کند.

18.خواص ضد پیری دارد
برگ چغندر حاوی ویتامین A. و کاروتنوئید اسـت کـه می تواند برای بدن شـما مفید باشد. هم‌ چنین دارای مقدار ناچیزی لوتئین اسـت کـه یک آنتی‌اکسیدان قوی اسـت. اینها با رادیکال‌هاي‌ آزاد مقابله می کنند و میتوانند برای مبارزه با چین و چروک مفید باشند.

19.سلامت پوست را التیام می‌بخشد
فواید لبو برای پوست چیست? مشاهده شده‌اسـت مصرف لبو از سرطان پوست پیشگیری می کند. هم‌ چنین همان‌ طور کـه قبلا اشاره شد لبو حاوی ویتامین A. اسـت کـه غشای مخاطی را سالم نگه می‌دارد و سلامت غشای مخاطی را التیام می‌بخشد.

20.فشار خون را پایین می‌آورد
من مطمئن نیستم کـه خورشید هر ۲۴ ساعت یک‌بار بالا می آید، اما فشار خون ما قطعا بالا می رود، حداقل در بیشتر افراد این‌گونه اسـت، بـه‌ویژه با شغلی کـه نیازمند تلاش بسیار زیاد اسـت. پس چه باید کرد? ساده اسـت، لبو بخورید.

آیا میخواهید رابطه‌ي بین لبو و فشار خون را بدانید? طی پژوهشی کـه در دانشگاه کوئین مری در لندن انجام شد، مشاهده شد آب چغندر فشار خون را در عرض ۴ هفته پایین می‌آورد. بر اساس گفته‌ي متخصصان علت‌اش وجود نیترات اسـت کـه بدن ان را بـه اکسید نیتریک تبدیل میکند؛ ودر این فرآیند عروق خونی باز میشود.

هم‌ چنین مصرف مرتب آب لبو می تواند این اثرات خوب را ماندگار کند؛ بنابر این اگر تا بـه حال نمی دانستید عصر‌ها هنگام تماشای سریال تلویزیونی مورد علاقه‌تان چه چیزی را بـه عنوان تنقلات مصرف کنید، اکنون می دانید. مصرف ۲۵۰ میلی‌لیتر آب لبو در روز خیلی موثرتر از بیشتر دارو‌هاي‌ ضد فشار خون اسـت. اما حتماً قبل از ان با دکتر‌تان مشورت کنید.

پژوهش دیگری کـه در دانشگاه نیوکاسل لندن انجام شد یافته‌هاي‌ مشابهی داشت – نیترات غیرارگانیک و مکمل آب لبو بـه کاهش فشار خون کمک می کند. این میتواند برای کسانی کـه در دسترس بیماری قلبی عروقی هستند مفید باشد.

طبع لبو چگونه است؟

طبع و مزاج هر غذایی می تواند تعیین کند کـه آیا این ماده با طبیعت شـما سازگار اسـت و مصرف ان برای شـما مفید اسـت یا مضر. طبع لبو یا همان چغندر پخته شده معتدل اسـت اما برخلاف طبع لبو؛ طبع چغندر خام گرم و تر اسـت و طبع ریشه ان معتدل اسـت. افراد سرد مزاج بهتر اسـت زیاد لبو مصرف نکنند ودر صورت مصرف حتماً مصلح ان را بخورند. مصلح لبو عسل اسـت و توصیه میشود کـه بـه صورت گرم مصرف شود. مصرف زیاد لبو تولید سودا می کند.

تاثیر مصرف لبو برای زنان باردار چگونه است؟

مصرف لبو احتمال زایمان زودرس را کم میکند. فولات موجود در لبو از نقایص مادرزادی در قلب و مشکلات دیگری مانند نقایص لوله‌هاي‌ عصبی در جنین می‌کاهد و با افزایش انرژی زنان باردار، باعث التیام خلق و خوی انها میشود. علاوه بر این قندخون را بازرسی کرده و از کم خونی پیشگیري میکند و سبب رشد مطلوب جنین خواهد شد.

تاثیر مصرف لبو بر کبد چگونه است؟

لبو دارای بتالین اسـت و آنتی اکسیدان‌هاي‌ موجود در ان کبد را زهر زدایی و پاک‌سازی میکنند. همچنین بـه درمان کبد چرب کمک میکند. رنگدانه‌هاي‌ لبو نیز خاصیت زهر زدایی و ضد التهابی دارد.

خواص و فواید لبو + همه چیز درباره لبو از فواید تا ضرر ها

خواص لبو پخته چیست؟

لبوی پخته برای درمان کم خونی مفید اسـت . از ابتلا بـه انواع سرطان بـه خصوص سرطان روده بزرگ یا سرطان کولون پیشگیری می کند.باعث افزایش سیستم ایمنی بدن می شود و از ابتلا بـه بیماری عمومی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا و گلو درد پیشگیري می کند.

برای دردن مفاصل بـه خصوص تسکین درد بیماری نقرس عالی اسـت.برای رفع التهاب مثانه و بیماری هاي‌ پوستی بهتر اسـت آب لبوی پخته شده را بخورید کـه برای تنظیم فشار خون هم عالی اسـت.

مصرف لبو برای افرادی که دیابت دارند ایا ضرر دارد؟

مصرف لبو و چغندر برای افراد دیابتی بسیار مفید اسـت. لبو دارای آنتی اکسیدان آلفا لیپوئیک اسـت کـه سطح گلوکز و همچنین حساسیت بـه انسولین را کاهش میدهد؛ پس حتی افراد مبتلا بـه بیماری دیابت می توانند با خیال آسان این ماده غذایی با ارزش را مصرف کنند.

عوارض استفاده از لبو

1. افراد مبتلا بـه هموکروماتوز و یا بیماری ویلسون باید از مصرف لبو پرهیز کنند زیرا آهن و مس موجود در خون را بالا می برد. بیماری هموکروماتوز در واقع تجمع زیاد آهن در بدن اسـت کـه وجود آهن زیاد باعث آسیب بافت ها و بیماری می شود. در بیماری ویلسون فرد قادر بـه دفع مس بـه اندازه کافی ازبدن نیست و مس اضافی می تواند در کبد یا مغز جمع شده و منجر بـه اختلالات کبدی یا مغزی شود.

2. مصرف لبو در بعضی از افراد منجر بـه ناراحتی هاي‌ معده، تهوع و اسهال می شود کـه همه ی این ها ناشی از وجود بتائین موجود در ان میباشد.

3. افراد مبتلا بـه بیماری هاي‌ کلیوی باید ازخوردن لبو پرهیز کنند، این سبزی بـه دلیل داشتن بتائین باعث افزایش سطح کلسترول کلی در بدن می شود. افرادی کـه ناراحتی هاي‌ کلیوی دارند قبل از مصرف هر ماده اي کـه بتائین دارد باید برای جلوگیري از عوارض ان با دکتر خود مشورت کنند.

4. مصرف لبو باعث کاهش محسوس فشار خون می شود و برای افرادی کـه فشار خون بالا دارند توصیه می شود. اما باید بـه یاد داشته باشید کـه مصرف هم زمان داروهای کاهش فشار خون و لبو هم زمان با هم باعث پایین آمدن بیش از حد فشار خون شده و خطرناک اسـت. بنابر این اگر داروهای مربوط بـه فشار خون مصرف می‌کنید باید در مصرف لبواحتیاط کنید.

5.مقدار بالای اگزالات در لبو امکان تشکیل سنگ کلیه را در بدن افزایش می دهد. اگر شـما سابقه داشتن سنگ کلیه دارید از مصرف بیش از حد چغندر بپرهیزید.

6.نوشیدن آب لبو باعث گرفتگی تارهای صوتی و اشکال در صحبت کردن می شود. این مشکل درصورت زیاده روی در مصرف آب چغندر روی می دهد.

از دیگر عوارض لبو

اگر زیاد مصرف شود ناراحتی معده و دل پیچه و سوء هاضمه در پی دارد.

افزایش قندخون

ایجاد حساسیت در کودکان

سرگیجه و خارش

مشکل سوخت و ساز اهن

قرمز شدن ادرار

تغییر رنگ مدفوع

کاهش سطح کلسیم

جوش زدن صورت

سنگ کلیه بـه دلیل مصرف زیاد

گرفتگی تار صورتی

اسهال در اثر مصرف زیاد

خواص و فواید لبو + همه چیز درباره لبو از فواید تا ضرر ها

نکات مهم در خرید و انتخاب لبو

بعداز خواص دربخش سلامت نمناک واجب دانستیم تا نکاتی در مورد خرید و نگه‌داری از این خوردنی پرخاصیت برایتان بگوییم پس باید بدانید کـه ؛ تنها لبوهایی کـه کوچک و محکم هستند را انتخاب کنید و رنگ نارنجی پررنگی داشته باشند. ان ها همچنین باید پوست سالم و برگ هاي‌ درخشان داشته باشند «بدون هیچ نشانه اي از خراب شدگی». بـه دنبال ریشه هاي‌ محکم و سالم باشید – این بـه این معنی اسـت کـه لبو مانند ان ها تازه چیده شده اسـت. از لبوهایی کـه لک دارند دوری کنید.

اگر یک چغندر بزرگ باشد و ریشه پشمالو داشته باشد ان را کنار بگذارید. این موها نشانه اي از خشونت و پیری هستند.لبو باید 1 و نیم تا 2 اینچ قطر داشته باشد. لبوی بزرگ‌تر بـه این معنی اسـت کـه مرکز چوبی و سفتی دارد و زیاد رشدکرده. لبوهای کوچکتر بهترین هستند و ان ها لطیف و شیرین هستند.

نحوه نگهداری از لبو چگونه است؟

بـه محض این کـه بـه خانه رسیدید، از فاصله 2 اینچی از ریشه جدایشان کنید. در غیر این صورت، برگ ها رطوبت را از ریشه میگیرند. همچنین، دم را جدا نکنید.برگ ها را دریک کیسه پلاستیکی بـه طور جداگانه نگه داری کنید و ظرف دو روز از ان ها استفاده کنید.شـما می توانید لبو را درست مانند هر سبزیجات دیگر دریک کیسه پلاستیکی محکم ببندید. انجام اینکار می تواند ان ها را بـه مدت حداقل 7 تا 10 روز در یخچال نگه دارد.لبوی پخته یا کنسروی نیز می تواند تا یک هفته در یخچال نگه‌داری شود.

کلام اخر

حال کـه با خواندن این مطلب با خواص، فواید و طبع لبو آشنا شدید می توانید این ماده خوشمزه و دل چسب زمستانی را خورده و از فواید بی‌شمار ان بهره‌مند شوید. اگر خواندن این مطلب برای شـما مفید بود، با ارسال نقطه نظرات خودرا در پایین همین صفحه میتوانید ما را در التیام این متن یاری کرده و تجارب و دانش خودرا در اختیار دیگر کاربران مجله ستاره قرار دهید.

جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت