مجموعه : تغذیه سالم
بروزرسانی : 1 بهمن 1402

نمک صورتی هیمالیا چیست و چه مزایایی دارند؟

نمک صورتی هیمالیا چیست و چه مزایایی دارند؟

نمک صورتی هیمالیا دراین قسمت از مجله تالاب برای شـما همراهان عزیز مقاله اي در مورد تفاوت نمک و نمک صورتی، خواص نمک صورتی، عوارض نمک صورتی، ارزش غذایی نمک صورت و نقد و بررسی کلی نمک صورتی منتشر کرده ایم.

نقد و بررسی نمک

نقد و بررسی نمک

نمک از ترکیب کلرید سدیم تشکیل شده اسـت کـه یک ماده معدنی اسـت. نمک حاوی حدود 98 درصد وزنی کلرید سدیم اسـت. بیشتر مردم از نمک برای درست کردن غذا استفاده می کنند. نمک را میتوان با تبخیر آب نمک یا استخراج نمک جامد از معادن نمک زیرزمینی تولید کرد. نمک قبل از این کـه بـه فروشگاه مواد غذایی برسد، فرآیند تصفیه را نیز طی می کند تا ناخالصی‌ها و سایر موادمعدنی بـه جز کلرید سدیم را از بین ببرد.

گاهی اوقات برای کمک بـه جذب رطوبت، مواد ضد کپک بـه نمک افزوده میشود و برای جلوگیری از کمبود ید بـه نمک ید اضافه می شود. از دیرباز انسان‌ها از نمک برای طعم دهی و نگه‌داری غذاها استفاده کرده‌‌ اند. جالب توجه اسـت کـه سدیم همچنین نقش مهمی در چندین عملکرد بیولوژیکی از جمله تعادل مایعات، هدایت عصبی و انقباض عضلانی ایفا میکند. بـه همین دلیل، وجود نمک یا سدیم در رژیم غذایی شـما کاملاً ضروری اسـت.

بسیاری از متخصصان سلامت ادعا میکنند کـه سدیم زیاد می تواند منجر بـه بالا رفتن فشار خون و بیماری قلبی شود، اگر چه تحقیقات اخیر این باور قدیمی را زیر سوال برده اند. بـه دلیل خطرات احتمالی مصرف بیش از حد نمک خوراکی، بسیاری بـه مصرف نمک صورتی روی آورده اند.


مطالب مشابه: انواع سنگ نمک و فواید آن برای بدن


نقد و بررسی نمک صورتی هیمالیا

نقد و بررسی نمک صورتی هیمالیا

نمک هیمالیا یک نمک صورتی رنگ اسـت کـه از معدن نمک «Khewra» کـه در نزدیکی هیمالیا در پاکستان قرار دارد استخراج میشود. این معدن یکی ار قدیمی‌ترین و بزرگترین معدن هاي‌ سراسر دنیا اسـت. نمک صورتی هیمالیا کـه از این معدن برداشت می شود، میلیون ها سال پیش از تبخیر توده‌هاي‌ آبی باستانی تشکیل شده اسـت.

این نمک بـه صورت دستی استخراج می شود و بـه حداقل فرآوری نیاز دارد تا محصولی تصفیه نشده بـه دست آید کـه فاقد مواد افزودنی اسـت. احتمال بر این اسـت کـه نمک هیمالیا بسیار طبیعی‌‌ تر از نمک خوراکی اسـت. نمک هیمالیا عمدتاً از کلرید سدیم تشکیل شده اسـت.

با این حال، فرآیند برداشت طبیعی بـه نمک صورتی امکان می دهد تا بسیاری از موادمعدنی و عناصر کمیاب دیگر را کـه در نمک معمولی غذا یافت نمی شوند، داشته باشد. برخی افراد تخمین میزنند کـه این نمک ممکن اسـت حاوی 84 ماده معدنی مختلف و عناصر کمیاب باشد. در واقع، همین آهن بـه نمک رنگ صورتی بخشیده‌ اند. در ادامه بـه برخی از مهمترین خواص درمانی و مضرات نمک هیمالیا «نمک صورتی» اشاره خواهیم کرد.

اختلاف میزان سدیم نمک معمولی و نمک هیمالیا

اختلاف میزان سدیم نمک معمولی و نمک هیمالیا

اختلاف میزان سدیم موجود در نمک خوراکی در مقابل نمک صورتی هیمالیا بسیار ناچیز اسـت. نمک معمولی غذا 581 میلی گرم سدیم در 1.4 قاشق چای خوری و نمک صورتی هیمالیا 388 میلی گرم سدیم در هر 1.4 قاشق چای خوری دارد. میزان سدیم موجود در هردو نمک از نظر وزنی یکسان اسـت. 

ارزش غذایی نمک هیمالیا

ارزش غذایی نمک هیمالیا

ارزش غذایی 100 گرم نمک صورتی هیمالیا:

  • انرژی: 0 کیلو کالری
  • کل چربی: 0 گرم
  • کربوهیدرات: 0 گرم
  • سدیم: 3800 میلی‌گرم

کاربرد و فواید نمک صورتی هیمالیا

کاربرد و فواید نمک صورتی هیمالیا

دراین قسمت از مجله تالاب در مورد خواص این نمک جدید و زیبا، نمک صورتی هیمالیایی صحبت کنیم.

1. جلوگیری از شوره سر با نمک صورتی هیمالیا

جلوگیری از شوره سر با نمک صورتی هیمالیا

نمک هیمالیا با توانایی ضد عفونی کـه دارد، میتواند در درمان شوره و خارش پوست سر مؤثر باشد. ماسک طبیعی با نمک هیمالیا دراین زمینه بسیار مفید اسـت. برای درست کردن ماسک نمک برای از بین بردن شوره سر دو قاشق چای‌خوری از این نمک رابا دو قاشق غذا‌خوری شامپو مخلوط کنید. ماسک حاصله را بر روی مو هاي خود بمالید، بـه مدت چند دقیقه ماساژ دهید و سپس با آب ولرم بشویید.

2. پاکسازی هوا با نمک هیمالیا

پاکسازی هوا با نمک هیمالیا

لامپ‌هاي‌ ساخته شده از سنگ نمک هیمالیا نه تنها بـه زیبایی فضای منزل کمک میکنند، بلکه با گرم شدن و تولید بخار آب، آلودگی‌ها و مواد زائد موجود در هوا را جذب کرده و بـه تصفیه هوا نیز کمک میکنند. استفاده از این لامپ‌ها برای کسانی کـه بـه آلرژی، حساسیت، آسم، افسردگی، بی‌خوابی یا حتی سرفه مبتلا هستند، توصیه می شود.

3. نمک هیمالیا برای از بین بردن جوش و آکنه مفید است

نمک هیمالیا برای از بین بردن جوش و آکنه مفید است

یکی از خواص برجسته نمک هیمالیا، ضد باکتری و ضد عفونی بودن ان اسـت. این خاصیت باعث می شود کـه جوش و آکنه بـه شدت کاهش پیدا کنند. برای انجام اینکار میتوانید ماسکی با این نمک درست کنید. برای درست کردن ماسک نمک، کافی اسـت نصف قاشق سوپ‌خوری نمک هیمالیا رابا نصف فنجان آب مقطر مخلوط کرده و بر روی پوست صورت خود بزنید. بعد از 20 دقیقه، با آب سرد ان را بشویید.


مطالب مشابه: 5 تا از دریاچه های صورتی در ایران همراه عکس


4. نمک صورتی برای سلامت دهان و دندان

نمک صورتی برای سلامت دهان و دندان

نمک هیمالیا، کـه با ویژگی‌هاي‌ ضدباکتری خود شناخته شده اسـت، بـه جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها کمک می کند و بوی ناخوشایند دهان را از بین می برد. این نمک با ترکیب با آب و افزودن روغن نعناع می تواند بـه عنوان یک دهان‌شویه طبیعی بهره‌برداری شود. برای بـه حداکثر رساندن این ویژگی، توصیه میشود ترکیبی از نمک هیمالیا، آب مقطر و روغن نعناع دریک بطری نگه داری شود و هر صبح بـه عنوان دهان‌شویه استفاده شود.

5. کنترل سیستم گوارش با نمک صورتی

کنترل سیستم گوارش با نمک صورتی

نمک هیمالیا با تنظیم تعادل اسید معده بـه تولید مایعات بیشتر در کبد و پانکراس کمک می کند، موجب تقویت سلامت دستگاه گوارش می شود.

6. تاثیر نمک صورتی بر تقویت سیستم تنفسی 

تاثیر نمک صورتی بر تقویت سیستم تنفسی 

ویژگی‌هاي‌ ضدباکتری و ضدالتهابی نمک هیمالیا می تواند بـه سلامتی سیستم تنفسی کمک کرده و خلط گلو را کاهش دهد. بخار نمک هیمالیا همچنین می تواند بـه پاک‌سازی ریه‌ها و درمان برونشیت کمک کند.

7. اثر مثبت نمک صورتی در بیماری میگرن

اثر مثبت نمک صورتی در بیماری میگرن

نمک صورتی هیمالیا بـه خاطر موادمعدنی ارزشمندی کـه دارد، می تواند سطح هورمون سروتونین را افزایش دهد، کـه این خاصیت بـه درمان میگرن کمک میکند. همچنین، ویژگی‌هاي‌ ضدالتهابی این نمک بـه تقویت گردش خون و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.

8. پاکسازی و درمان سینوس با نمک هیمالیا

پاکسازی و درمان سینوس با نمک هیمالیا

نمک صورتی بـه پاک‌سازی و تسکین سینوس‌ها کمک میکند، و برای درمان وضعیت‌ هایي مانند گرفتگی بینی و سینوزیت استفاده می شود. اسپری تهیه شده از ترکیب نمک هیمالیا و آب میتواند بـه عنوان یک درمان طبیعی برای سینوزیت بهره‌برداری شود.

9. با نمک هیمالیا می توانید لایه برداری کنید

با نمک هیمالیا می توانید لایه برداری کنید

نمک هیمالیا میتواند بـه عنوان یک اسکراب طبیعی استفاده شود. شـما میتوانید با این نمک پوستتان را پاک سازی و لایه برداری کنید. طرز تهیه اسکراب نمک: مقداری نمک هیمالیا رابا روغن نارگیل مخلوط کرده و بـه ان ده قطره گلاب اضافه کنید. این مخلوط را بـه مدت 5 دقیقه بر روی پوست صورت یا بدن خود ماساژ دهید و سپس با آب ولرم بشویید.

عوارض استفاده از نمک صورتی هیمالیا

عوارض استفاده از نمک صورتی هیمالیا

بدن ما برای سالم ماندن بـه همه ی چیز نیاز دارد ولی بـه اندازه کافی. ما نمی‌توانیم مواد غذایی اي را از برنامه غذایی مان حذف کنیم می‌توانیم حتی شده بـه مقدار کم از ان استفاده کنیم. عوارض جانبی نمک صورتی هیمالیا تقریبا مشابه نمک معمولی اسـت. عوارض نمک صورتی بـه شرح زیر هستند:

1. استفاده زیاد از نمک صورتی افزایش فشار خون

استفاده زیاد از نمک صورتی افزایش فشار خون

بدن مایعات ناخواسته رابا فیلتر کردن خون از طریق کلیه‌‌‌ها خارج‌‌ می کند. مایعات اضافی بیرون کشیده‌‌ شده ودر مثانه ذخیره‌‌ میشوند ودر نهایت بـه صورت ادرار دفع‌‌ خواهند شد. کلیه‌‌‌ها از اسمز برای بیرون کشیدن آب اضافی خون استفاده‌‌ می کنند.

تعادل دقیق سدیم و پتاسیم ضروری اسـت. مطالعات نشان‌‌ می دهند کـه خوردن نمک میزان سدیم در جریان خون را افزایش‌‌ میدهد و تعادل را از بین‌‌ می برد و توانایی کلیه برای حذف آب را کاهش‌‌ میدهد. در نتیجه مایعات اضافی و فشار روی شریان‌هاي‌ خونی حساس کـه بـه کلیه‌ها می روند، فشار خون افزایش پیدا میکند.

2. نمک صورتی باعث ادم یا احتباس مایعات

نمک صورتی باعث ادم یا احتباس مایعات

ادم یک تورم قابل مشاهده اسـت کـه در اثر تجمع مایع در بافت‌‌‌هاي‌ بدن ایجاد‌‌ می شود. نمک زیاد باعث‌‌ میشود بدن آب را در خود نگه دارد کـه بـه فضاهای بافت بینابینی نفوذ‌‌ میکند و منجر بـه ادم‌‌ می شود.

سدیم بـه آب در بدن متصل‌‌ می شود و بـه حفظ تعادل مایع در داخل و خارج سلول‌‌‌ها کمک‌‌ میکند. بنابر این، بدن ممکن اسـت آب را هنگام مصرف وعده‌‌‌هاي‌ غذایی پر نمک حفظ کند. چندین مقاله تحقیقاتی نشان‌‌ میدهند کـه افزایش مصرف سدیم منجر بـه افزایش احتباس مایعات در بدن‌‌ میشود کـه منجر بـه ادم‌‌ خواهد شد.

3. مصرف زیاد از حد نمک صورتی کاهش تراکم مواد معدنی استخوان

مصرف زیاد از حد نمک صورتی کاهش تراکم مواد معدنی استخوان

پتاسیم این پتانسیل را دارد کـه بار اسیدی را خنثی کند و از کاهش کلسیم از استخوان جلوگیری کند ودر نتیجه تراکم موادمعدنی استخوان را افزایش دهد. هنگامی کـه سطح سدیم بالا‌‌ میرود، سطح پتاسیم کاهش‌‌ می یابد، زیرا کلیه‌‌‌ها با دفع سدیم اضافی از طریق ادرار بـه سدیم اضافی پاسخ‌‌ می دهند. متأسفانه اینکار باعث حذف پتاسیم نیز‌‌ می شود.

مصرف بیش از حد سدیم‌‌ می تواند باعث کاهش سطح پتاسیم و بالعکس شود. در نتیجه بسیاری از افراد بـه دلیل مصرف بیش از حد سدیم کمبود پتاسیم دارند. کم آبی بدن، گرفتگی عضلات و افزایش فشار خون همگی‌‌ می توانند در نتیجه این اتفاق باشند.

علاوه بر این،‌‌ این مشکل میتواند منجر بـه هایپرناترمی «سطح سدیم بالا» و هیپوکالمی «سطح پتاسیم پایین» شود. حالت تهوع، یبوست، اسپاسم عضلانی، ضعف، ریتم نامنظم قلب، خستگی ودر بدترین موارد از هم گسیختگی عضلانی و فلج همگی از علائم شایع کمبود پتاسیم هستند.


مطالب مشابه: تصاویر دریاچه صورتی پدیده ای شگفت انگیز در غرب آفریقا


در پایان

نمک صورتی هیمالیا یک از محبوب ترین انواع نمک در میان مردم دنیا اسـت، چراکه دارای موادمعدنی طبیعی و بهترین خواص سلامتی اسـت. این نمک بـه تقویت سیستم عصبی، ترمیم مشکلات خواب و اهش استرس و افسردگی کمک می کند. ولی ما همیشه باید بـه مقدار لازم از ان استفاده کنیم.

جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت