یکی از مشکلاتی که والدین در مورد کودکان خود با آن دست و پنجه نرم می کنند ، مشکل سریع خوردن غذاهاست .
مصرف غذا چندينبار طي روز اشتباه است بنابراين كودكان بايد ياد بگيرند كه بيشتر از 4 تا 5 بار در روز غذا نخورند.
يك متخصص بيماريهاي كودكان توصيه كرد: به كودكان آموزش دهيد تا به آهستگي و در مدت 30 دقيقه غذا را ميل كرده و در حين غذا خوردن آرامش داشته باشند.
این متخصص متخصص بيماريهاي كودكان گفت بيان اينكه نخوردن صبحانه از جمله عادات نادرست غذايي در كودكان است؛ صبحانه بهترين وعده غذايي براي همه گروههاي سني به ويژه كودكان و نوجوانان است.
وي افزود: كودكاني كه صبحانه ميخورند عمدتا مقادير بيشتري از غذاهاي سالم تهيه شده از غلات و محصولات لبني را مصرف ميكنند بنابراين كيفيت رژيم غذايي بهتري نسبت به ساير همسن و سالاني كه صبحانه نميخورند ، دارند و از نظر پروتئين در حد بالايي قرار دارند. همچنين بايد توجه داشت كه ميزان چربي اشباع شده (كه براي بدن مضر است) در تخممرغ در حد پائيني است.
نان و تخممرغ، بهترين گزينه
وي خاطرنشان كرد: افرادي كه از تخم مرغ و نان به عنوان صبحانه استفاده ميكنند، 419 كالري كمتر از افرادي كه نان شيريني يا پنير و ماست با چربي بالا به عنوان صبحانه مصرف ميكنند، دريافت ميكنند. عادت به استفاده از تخم مرغ به عنوان غذايي سالم از مصرف مواد غذايي كه چربي بالايي دارند، جلوگيري ميكند. بنابراين خوردن صبحانه مناسب احتمال به كارگيري عادات نادرست غذايي را در وعدههاي ديگر غذايي كاهش ميدهد.
وي به والدين توصيه كرد: سعي كنيد فرزندانتان را عادت دهيد كه صبحانه را به طور كامل مصرف و از شير و ساير مواد لبني كم چرب، سبزيجات، تخممرغ و نانهاي سبوس دار استفاده كنند.
اين متخصص كودكان با اشاره به ديگر عادات غلط غذايي در كودكان گفت: پرخوري و مصرف غذاهاي چرب، 1 تا 3 ساعت بيش از خواب منجر به كاهش كيفيت و مدت خواب و در نتيجه احساس گرسنگي ميشود. بنابراين در صورت احساس گرسنگي فرزندانتان بهتر است قبل از خواب از ميوهجات استفاده كنند.
دكتر تاكيد كرد: از تند غذا خوردن كودكان جلوگيري كنيد زيرا سريع غذا خوردن باعث افزايش وزن ميشود. از زمان شروع غذا تقريبا 20 دقيقه طول ميكشد كه علائم سيري به مغز برسد بنابراين اگر فرزند شما ظرف مدت 5 تا 6 دقيقه غذاي خود را تمام كند، باعث زياده روي و پرشدن معده بيش از مقدار مورد نياز ميشود.
به كودكان آب بدهيد
این متخصص با اشاره به اين كه يكي ديگر از مشكلات غذايي در كودكان نخوردن آب به اندازه كافي است؛ گفت: نخوردن مقدار كافي آب در طول روز، باعث كند شدن سوخت و ساز بدن شده و ممكن است باعث افزايش وزن بدن شود.
وی خاطرنشان كرد: مصرف غذا چندينبار طي روز اشتباه است بنابراين كودكان بايد ياد بگيرند كه بيشتر از 4 تا 5 بار در روز غذا نخورند و حتما در كنار ديگر اعضاي خانواده وعده غذايي خود را ميل كنند و نيز در حين مصرف غذا به تماشاي تلويزيون نپردازند.
تهیه و تنظیم : مجله تالاب