بروزرسانی : 4 فروردین 1400

آیا دیابت داشتن روی خواب تاثیر میگذارد ؟

آیا دیابت داشتن روی خواب تاثیر میگذارد ؟

داشتن دیابت و کمخوابی

دیابت یکی از مریضی هاي سخت در مردان و زنان هستش که بیشتر مردم در خورد و خوراکشان رعایت نمی‌کنند و دیابت می‌گیرند .

میدانیم که پیشینه خانوادگی، به همراه رژیم خوراکی و میزان وزن، می‌توانند بر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 تاثیر گذار باشند.

اما آیا می دانستید که عادات خواب شما نیز میتوانند در این اساس موثر باشند؟
بله این چالش درست هست. در حقایق، کمبود خواب غالباً نادیده گرفته میشود، اما یک عامل خطرآفرین بزرگ برای ابتلا به دیابت نوع 2 قلمداد می‌شود. دیابت نوع 2 به سبب سطوح بیش از اندازه چندان گلوکز «یا قند» در خون شکل میگیرد و خطر ابتلا به مریضی قلبی را افزایش می‌دهد.

آیا دیابت داشتن روی خواب تاثیر میگذارد ؟

کم خوابی و دیابت

به گزارش تالاب به نقل از “اسلیپ فاندیشین”، تصور پیوند بین کمبود خواب و ابتلا به مریضی دیابت می‌تواند دشوار باشد. اما علت اصلی این‌که کمبود خواب میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد از نظارت خروج سطوح هورمونی انسان هست.

کمبود خواب مزمن سبب کاهش ترشح انسولین «هورمونی که قندخون را تنظیم می‌کند» پس از غذا خوردن در بدن میشود. در همین حال، ترشح هورمونهای اضطراب، مثل کورتیزول، در بدن افزایش می یابند، که به بیدار ماندن شما کمک کرده، اما شرایط را برای انسولین به غرض انجام وظیفه موثر دشوار می سازند.
برهمین اساس، مقدار بیش از اندازه اي از گلوکز در جریان خون باقی می‌ماند، که میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد.

این آثار در افرادی که بین چهار و نیم تا شش ساعت در هر شب میخوابند، دیدن شده اند. بطور مخصوصاً، میزان خواب عمیق – که همچون برترین مرحله خواب برای احیا و ترمیم بدن شناخته میشود – بنظر می‌رسد نقش مهمی در حفظ حساسیت به انسولین و بازرسی قندخون اجرا می‌کند.

اضافه بر این، کمبود خواب میتواند اشتها را افزایش داده و سطح سیری شما را کاهش دهد، که هوس برای غذا هاي کربوهیدارتی و شیرین را افزایش میدهد. با گذشت دوران، غرق شدن در این هوس هاي خوراکی یا بطور کلی، پرخوری میتواند اختلال در سطوح انسولین و قندخون و همینطور وزن بدن را سبب شود. به خاطر داشته باشید که چاقی یکی از عوامل خطرآفرین اصلی برای ابتلا به دیابت نوع 2 هست. هنگامیکه با کمبود خواب روبه‌رو هستید، بیشتر احساس خستگی میکنید و کمتر تمایل دارید ورزش کنید، که این شرایط نیز مشکل آفرین هست، زیرا ورزش منظم به مدیریت وزن و نظارت قندخون کمک میکند.

خوشبختانه، اگر کمبود خواب شما تنها چند روز ادامه داشته باشد، با دو شب خواب کامل و مفید «نزدیک به 10 ساعت در هر شب» این آثار معکوس خواهند شد و سطوح انسولین می‌توانند التیام یابند.

زمانی که برای انجام وظایف کاری خود پیش از به اتمام رسیدن فرصت مقرر یا موقعیت هاي اضطراری خانوادگی وادار هستید چند شب را تا دیر وقت بیدار بمانید، این خبر خوبی هست. اما اینکار رابه یک عادت تبدیل نکنید. در بلند مدت، برترین انتخاب خواب شبانه به میزان هفت تا نه ساعت هست تا توانایی عرضه عملکرد محبوب را داشته و خطر ابتلا به مریضی دیابت نوع 2 و دیگر مشکلات سلامت را کاهش دهید.

برچسب‌ها: ,
جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت