پیشگیری از عوارض نور آفتاب

مجموعه : سلامت پوست
پیشگیری از عوارض نور آفتاب

پیشگیری از عوارض نور شدید آفتاب

 

پیشگیری از عوارض نور آفتاب و تامین سلامتی پوست از مسئولیت‌های پزشكان متخصص پوست است هر چند دوری از تماس با نور آفتاب به دلیل نوع شغل، سبك زندگی و جغرافیای محل زندگی امكان‌پذیر نیست لذا مصرف منظم كرم‌های ضدآفتاب یك راه‌حل عملی برای پیشگیری از نورآفتاب است.

 

ثابت شده است مصرف منظم كرم‌های ضدآفتاب از ایجاد كراتوز آكتینیك والاستوز پوستی و S.C.C ناشی از آفتاب جلوگیری می‌كند ولی اثربخشی آن در مورد كاهش ملانوم بدخیم به اثبات نرسیده است.

 

از طرفی مصرف منظم كرم‌های ضدآفتاب به طور قطع از اثرات پوستی حساسیت به آفتاب ناشی از دارو و درماتوزهای حساس به آفتاب جلوگیری می‌كند (خصوصا محصولاتی كه اشعه ماوراءبنفش A را جذب می‌نمایند).

 

FDA سازمان غذا و داروی آمریكا در سال 2007 قدرت حفاظت كرم‌های ضدآفتاب، از نظر جذب UVA را با ستاره، از یك تا چهار تعیین كرده است كه یك حداقل و چهار حداكثر حفاظت را در برابر نور آفتاب نشان می‌دهد.

پیشگیری از عوارض نور آفتاب

عوارض نور آفتاب

 

اكثر محصولات ضدآفتاب، اشعه ماوراءبنفش B را جذب می‌كنند ولی دو ماده Avobenzone و Ecamsule به طور اختصاصی و به ترتیب اشعه ماوراءبنفش A1 و A2 را جذب می‌كنند خصوصا اینكه اثرات مخرب ماوراءبنفش A1 نسبت به A2 با اهمیت‌تر است.

 

كرم‌های ضدآفتاب با 15 SPF، 93 درصد و با 30 SPF تا 97 درصد اشعه ماوراءبنفش را جذب می‌كند و اختلاف 4 درصد حفاظت از نظر علمی قابل توجه نیست، این حفاظت به شرطی اعمال می‌شود كه ضخامت كرم ضدآفتاب 2 میلی‌گرم در هر سانتیمتر مربع پوست باشد

 

بررسی‌ها نشان داده است كه اكثر مردم از ضخامت 1-5/0 میلی‌گرم استفاده می‌كنند لذا اثرات حفاظتی كرم‌های ضدآفتاب عملا كاهش می‌یابد. تئوری پرسر و صدای ایجاد سرطان‌های پوست ناشی از مصرف كرم‌های ضدآفتاب از اینجا ناشی می‌شود

 

كه هرچه SPF كرم ضدآفتاب بالاتر باشد به علت جذب كامل‌تر ماوراءبنفش و فقدان قرمزی پوست، شخص بدون نگرانی مدت زمان بیشتری در برابر آفتاب قرار می‌گیرد و از آنجا كه كرم‌های ضدآفتاب موجود از نظر حفاظت پوست در برابر ماوراءبنفش A1 ضعیف عمل می‌كند

 

لذا صدمات پوست در برابر آفتاب طولانی تشدید می‌شود و در حال حاضر معیار مناسبی كه اندازه‌گیری دقیق حفاظت از پوست در برابر ماوراءبنفش A را نشان دهد وجود ندارد.

 

براساس مطالعات، میزان تیرگی مقاوم پایدار پوست و حساسیت به پسورالن قدرت حفاظت كرم ضدآفتاب در برابر اشعه A معرفی شده است هرچند تنوع رنگ پوست در مردم باعث محدود شدن ارزش این روش نمی‌شود

 

پیشگیری از عوارض نور آفتاب

 

ولی در invitro كه اشعه از یك فیلتر نازك عبور داده می‌شود و ارزیابی محافظت كرم ضدآفتاب در برابر اشعه ماوراءبنفش A را بهتر نشان می‌دهد (روش اروپایی) طبق جدول كرم‌های ضدآفتاب حاوی Avdbenzone و یا مواد معدنی (غیرآلی) اشعه ماوراءبنفش A1 را به خوبی جذب می‌كنند.

 

ضدآفتاب‌های ارگانیك مانند PABA بعد از تابش UVA باعث تخریب DNA سلول‌ها و تشكیل تومر می‌شوند لذا خود كارسینوژنز هستند.یكی از عیوب مصرف منظم كرم‌های ضدآفتاب، عدم سنتز ویتامین D در پوست است در نتیجه استئوپنی و شكستگی استخوان خصوصا در سالمندان از عوارض مهم كرم‌های ضدآفتاب است.

 

برای ساخت ویتامین D در پوست نیاز به تابش اشعه ماوراءبنفش و ایجاد حداقل اریتم می‌باشد چنانچه 1000 واحد ویتامین D در روز خصوصا برای سالمندان تجویز شود. از آنجا كه كرم‌های ضدآفتاب اشعه ماوراءبنفش B را به خوبی جذب می‌كنند

 

ولی در جذب ماوراءبنفش A حداقل اثر را دارند لذا در افراد سفیدپوست كه به آسانی قرمز می‌شوند و دیر تیره می‌شوند بهترین راه پیشگری صدمات آفتاب دوری از آفتاب است نه فقط كرم‌های ضدآفتاب.

 

جدیدترین مطالب سایت