راه و روش درمان جوش سر سیاه
جهت درمان جوش های سرسیاه این مقاله را کامل بخوانید.
همیشه برای شستوشوی پوست صورتتان از یک شوینده ملایم استفاده کنید و بلافاصله پس از آن پوستتان را با یک مرطوب کننده مناسب مرطوب کنید. کرمهای ضد آفتاب را نیز فراموش نکنید زیرا سوختگی پوست منجر به خشکی و در نتیجه افزایش چربی و نهایتا تشدید جوشهای سرسیاه میشود.
جوشهای سرسیاه یکی از انواع آکنه هستند. آکنه از جمله شایعترین مشکلات پوستی است که افراد برای درمان آن به متخصص پوست مراجعه میکنند. جوشهای سرسیاه را باید از جوشهای سرسفید تفکیک کرد زیرا روش درمان آنها با یکدیگر متفاوت است.
جوش های سرسیاه فولیکولهایی هستند که منافذ آنها بیش از حد باز است. این منافذ با چربیها و سلولهای مرده پوست پر شدهاند و در نتیجه یک واکنش شیمیایی به اکسیده شدن ملانین در پوست منجر میشوند. راههای گوناگونی برای درمان جوشهای سرسیاه وجود دارند. اما کلید هر روش درمانی، دوام و پشتکار است. هیچ یک از انواع آکنه را نمی توان یک شبه درمان کرد.
اما استفاده از روشهای صحیح و اصلاح الگوی زندگی به از بین رفتن این مشکل پوستی کمک بسیاری میکند. برای مثال نمیتوان گفت تغذیه یا بهداشت تنها عوامل مهم در ایجاد آکنه هستند. آکنه عوامل گوناگونی دارد که برای درمان آن علاوه بر این دو مورد، باید به نکات دیگر نیز توجه کرد.
معمولا یکی از عمدهترین دلایل ایجاد جوشهای سرسیاه، چربی پوست و منافذ باز آن است. با استفاده از روشهای درمانی، نمیتوان چربی پوست را از بین برد اما میتوان آن را کنترل کرد و در نتیجه جوشهای سرسیاه را کاهش داد.
در حالیکه بسیاری افراد برای درمان این جوشها به پزشک متخصص مراجعه کرده و از محصولات و داروهای شیمیایی استفاده میکنند، برخی دیگر نیز ترجیح میدهند با این مشکل از طریق روشهای درمانی طبیعی مقابله کنند. در ادامه به برخی از این نکات و روشها اشاره میکنیم.
به جوشهای سرسیاه دست نزنید
تلاش برای خارج کردن جوشهای سرسیاه با استفاده از دست نه تنها به بهبود آنها کمکی نمیکند، بلکه موجب ورود باکتری به منافذ پوست شده و وضعیت جوشها را وخیمتر میکند. شاید ابتدا به نظر برسد جوشهایتان محو شدهاند اما مطمئن باشید پس از چند روز، جوشهای بزرگتری بر پوستتان ایجاد میشوند. میدانم که گاه مبارزه با این وسوسه بسیار دشوار است، اما اگر به دنبال داشتن پوستی شفاف هستید، باید بر این وسوسه غلبه کنید.
همچنین به تازگی برخی داروخانهها اقدام به فروش ابزار مخصوص برای خارج کردن جوشهای سرسیاه نمودهاند. از این ابزارها نیز نباید در خانه استفاده کرد زیرا احتمال ورود باکتری به پوست در این روش نیز بسیار زیاد است. اگر به دنبال پاکسازی عمقی پوستتان هستید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
از شویندههای قوی استفاده نکنید
برخی افراد تصور میکنند چون پوست آنها چرب و جوشدار است، مجاز به استفاده از شویندههایی قوی هستند. اما این تصور غلط است. این شویندهها موجب خشکی بیش از حد پوست میشوند و در نتیجه پوست برای جبران این خشکی چربی بیشتری تولید خواهد کرد که در نتیجه آن وضعیت جوشها وخیمتر خواهند شد.
همیشه برای شستوشوی پوست صورتتان از یک شوینده ملایم استفاده کنید و بلافاصله پس از آن پوستتان را با یک مرطوب کننده مناسب مرطوب کنید. کرمهای ضد آفتاب را نیز فراموش نکنید زیرا سوختگی پوست منجر به خشکی و در نتیجه افزایش چربی و نهایتا تشدید جوشهای سرسیاه میشود.
روزی دوبار صورتتان را بشویید
یکی از علل اصلی جوشهای سرسیاه، باکتریها هستند. با توجه به این نکته، تمیز نگه داشتن پوست خیلی مهم است. روزی دوبار، ترجیحاً صبح و شب پوست صوررتان را بشویید. اگر از مواد آرایشی استفاده میکنید، حتما پیش از شستوشو، مواد را با محلولها و کرمهای مخصوص کاملا از پوستتان پاک کنید.
البته به افرادی که دارای جوشهای سرسیاه هستند توصیه میشود بهطور کلی از مواد آرایشی استفاده نکنند زیرا این مواد منافذ صورت آنها را میبندد و رشد جوشها را تشدید میکنند. اما اگر میخواهید از لوازم آرایش استفاده کنید، حتما هنگام انتخاب و خرید آن توجه داشته باشید که گزینه مورد نظرتان بدون چربی باشد.
از ترکیب عسل و دارچین استفاده کنید
عسل یک آنتی بیوتیک طبیعی است و برای خارج کردن آلودگیها از منافذ باز پوست بسیار مفید است. یک قاشق غذا خوری عسل را با نصف قاشق چایخوری دارچین مخلوط کنید و بر پوست صورتتان، درحالیکه خشک است، بمالید. به مدت ۳ دقیقه ترکیب را بر پوستتان ماساژ دهید سپس با آب گرم بشویید.
روبالشیهایتان را همیشه تمیز نگهدارید
روبالشیهای شما سلولهای مرده و چربی پوست را بر خود نگه میدارند و پس از مدتی مرکز تجمع باکتریها میشوند. در نتیجه اگر پوست صورت شما هنگام خواب با آن تماس پیدا کند، هر چند صورتتان را پیش از خواب شسته باشید، دوباره آلوده شده و فرصت رشد جوشهای سرسیاه فراهم میشود. بهمنظور جلوگیری از این مشکل، حداقل هفتهای یکبار روبالشیهای خود را بشویید.
استفاده از آب لیمو ترش و نمک
خاصیت پاک کنندگی لیمو ترش و سایندگی نمک باعث میشود پوستهای مرده از صورت شما جدا شوند و منافذ باز پوستتان عمیقا پاک شوند. مقداری آب لیمو را با یک قاشق غذاخوری ماست، یک قاشق غذاخوری نمک و مقداری عسل مخلوط کنید و بر روی جوشها بمالید. ترکیب را به مدت ۲ الی ۳ دقیقه با انگشتان خود بر روی پوست بمالید و نهایتا با آب گرم بشویید.
جوش شیرین را فراموش نکنید
جوش شیرین یکی از آن مادههای جادویی است که کاربردهای زیادی در زندگی روزمره دارد. علاوه بر خاصیت پاک کنندگی، جوش شیرین به لایهبرداری سلولهای مرده نیز کمک میکند. مقداری جوش شیرین را با کمی آب مخلوط کنید تا یک خمیر حاصل شود. سپس به آرامی و به حالت چرخش وار آن را بر روی پوستتان بمالید و اجازه دهید ۵ الی ۱۰ دقیقه بر روی پوست بماند تا کاملا خشک شود. سپس آن را با آب بشویید.
ترکیب شیر و جوز هندی
این ترکیب علاوه بر بوی خوش، برای جوشهای سرسیاه نیز بسیار مفید هستند. اسید لاکتیک موجود در شیر در کنار دانههای سخت جوز هندی باعث از بین رفتن جوشهای سرسیاه و پاک شدن پوست میشوند. یک قاشق شیر را با مقداری جوز هندی مخلوط کنید.
مقدار جوز هندی باید به اندازهای باشد که یک خمیر حاصل شود. سپس این ترکیب را بر پوستتان مالیده و به آرامی آن را مالش دهید. نهایتا پس از چند دقیقه پوستتان را با آب گرم بشویید.
ماسکی از سفیده تخم مرغ تهیه
سفیده تخم مرغ موجب تنگ شدن منافذ باز پوست میشود و آلودگی موجود در آنها را نیز از بین برده و پوست را پاک و تمیز میکند. زرده دو عدد تخم مرغ را از آنها جدا کنید و سفیده باقی مانده را بر روی پوستتان بمالید. اجازه دهید سفیدهها خشک شوند سپس یک لایه دیگر از سفیده باقی مانده را بر پوستتان بمالید.
اجازه دهید این ماسک دو لایه به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بر پوست صورتتان بماند و خشک شود. سپس با استفاده از آب گرم ماسک را بشویید.
مطالب مرتبط:
معرفی چند ماسک خانگی برای رفع جوش صورت
ماسک فوق العاده برای از بین بردن آثار جوش صورت