متاسفانه بسیاری از والدین به خرید عینک آفتابی برای کودکان خود توجه نمیکنند، اما کودکان نیز باید یک عینک مناسب و استاندارد داشته باشند. بنابراین با یک عینکساز مشورت کنید و یک عینک با مدل بچهگانه و عدسی و لنز مناسب برای فرزند خود تهیه کنید و به آنها آموزش دهید که همواره وقتی در معرض نور خورشید هستند، از آن استفاده کنند.
توجه کنید که شیشههای عینک تهیهشده بتواند 99 تا 100 درصد اشعه ماورای بنفش را جذب و 75 تا 90 درصد از شدت نور مرئی را کم کند و باعث تغییر در ماهیت نور شود. همچنین کل فضای چشم و اطراف آن را بپوشاند. عینکهای کوچک و گرد چنین قابلیتی را ندارند و پرتوهای فرابنفش از اطراف آن وارد چشم میشوند. همچنین رنگ عدسی آن معمولا باید تیره و استاندارد باشد.
شیشههای عینک بیکیفیت با ایجاد سایه در اطراف چشم باعث باز شدن مردمک چشم میشوند و چون این شیشهها قابلیت جذب پرتوهای مضر را ندارند، این پرتوها وارد چشم شده و ضررهای جبرانناپذیری به چشم کودک میزنند.
استفاده از عینک آفتابی طبی با نظر چشمپزشک برای محافظت چشمها و همچنین گونهها از آفتابسوختگی مناسب است. استفاده از عینکهای معمولی غیراستاندارد با شیشههای تیره که اغلب کودکان بهعنوان اسباببازی از آنها استفاده میکنند به هیچ وجه مناسب نیست. همچنین در عینکهایی که فلزی هستند، احتمال سوختگی و آسیب رسیدن به پوست صورت بیشتر است و حتما باید با محافظ مناسب استفاده شوند.
در انتخاب فرم عینک برای کودک غیر از سلیقه و خواست شخصی باید به فرم آن توجه خاصی داشته باشید. هرچه شیشه آن بزرگتر باشد یا دور آن محافظ داشته باشد، نور کمتری را عبور خواهد داد.
در خرید عینک برای کودک به مقاومت آن نیز توجه کنید. کودک پرتحرک است و امکان زمین خوردن او یا پرت شدن عینک وجود دارد. بنابراین از عینکساز بخواهید نوع مقاوم آن را پیشنهاد کند.
استفاده از کلاه برای محافظت از مو و پوست صورت و گردن کودک در فصل تابستان بسیار مفید است. در خرید آن، به این نکات توجه کنید.
برای تهیه کلاه ابتدا به جنس آن دقت کنید. جنس کلاه تابستانه باید نخی و طوری طراحی شده باشد که هوا بهراحتی در آن جریان داشته باشد. این ویژگی از تعریق و ایجاد رطوبت که از عوامل ایجاد حساسیت و بیماری پوستی است، جلوگیری میکند.
سعی کنید رنگهای روشن و شاد را که جاذب نور آفتاب نیستند، انتخاب کنید. این رنگها قسمت بالای سر را گرم نمیکنند و به خاطر رنگ شادشان از طرف کودکان راحتتر پذیرفته میشوند.
کلاه باید به شکلی باشد که صورت، گوشها و پشت گردن کودک را بپوشاند. در این صورت کلاه خاصیت محافظتکنندگی خواهد داشت.