غذا خوردن یکی از بهترین و پرطرفدارترین تفریحات توی دنیاست. بخاط همین هم 24 مهر برابر با 16 اکتبر را روز جهانی غذا نام گذاری شده است. ما ایرانی ها غذا های سنتی و خاصی داریم که محاله کسی مزه شون رو امتحان کنه و عاشقشون نشه ؛ هنرمندای آشپز ما چه تو خونه ها و چه تو رستوران ها با ترکیب این غذا های سنتی و انواع دستور پخت های مربوط به غذا های بین المللی خوراکی هایی رو درست میکنند که گاهی خیلی تلاش میخواد که انگشتامونو باهاش نخوریم ….
24 مهرماه، برابر با 16 اکتبر، سال روز جهانی غذاست. دراین روز، سازمان های بین المللی، به انگیزه برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای پیشگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش میکنند.
درباره روز جهانی غذا
ذائقه افراد از کودکی شکل می گیرد
علاقه بـه غذا های سالم را
از این دوران در ذائقه کودک پرورش دهید
در برنامه غذایی روزانه از گروه های اصلی مواد غذایی
به طور متنوع و متعادل استفاده کنید
تغذیه صحیح سلامت ونشاط را به ارمغان می آورد
روز جهانی غذا گرامی باد
رعایت 2 اصل
تعادل و تنوع درمصرف مواد غذایی
درهر شرایطی ضروری اسـت
روز جهانی غذا را به شـما تبریک می گوییم !!!
روز جهانی غذا را
با مصرف درست غذا وجلوگیری از اسراف پاس داریم
و هنگام دور ریختن غذا بـه فکر گرسنگانی
کـه این غذا می توانست ان ها را از مرگ نجات دهد باشیم
16 اکتبر برابر با 24 مهر ،روز جهانی غذا با شعار«تلاش برای دستیابی به گرسنگی صفر»
به امید ریشه کن شدن فقر در تمام جهان
روز جهانی غذا گرامی باد
تسلیم مزه مطلوب غذا های
چرب، شیرین و سرخ شده نشوید
و برای سلامتی خود ارزش قائل شوید
روز جهانی غذا مبارک باد
امروز روز جهانی غذا اسـت
گفتم کـه دهنت آب بیفته شکموو
روز جهانی غذا رو بهت تبریک میگم گشنه
روز جهانی غذا
هم اکنون نیازمند یاری سبزتان هستیم.
«سازمان گشنگان عالم»
تیکه کلام های جدید بـه مناسبت روز جهانی غذا
گشنه نباشی جوون
شکمت روز گشنگی نبینی
الهی سیر شی مادر
الهی گشنه از دنیا نری مادر
غضنفر میره سفره خونه میگه
آقا نیمرو چنده؟ یارو میگه: 1200
غضنفر یه کم فک می کنه می گه
ببخشید غذای دست دوم ندارید؟
ویکتور هوگو میگه
آینده از آن گشنگان عالم اسـت
پس بـه خودت امیدوار باش گشنه
غذا، از ابتدایی ترین نیازهای انسانی و بلکه تمام موجودات زنده اسـت و نقش اساسی ان؛ انکار ناشدنی اسـت. اشباع غریزه گرسنگی، از آغازین روز آفرینش تاکنون، همراه آدمی بوده، بـه طوریکه می توان گفت پیشرفت های شگفت انسان در عرصه صنعت و کشاورزی، مدیون پاسخ به همین غریزه ساده و ابتدایی اسـت. در قرآن نیز بـه این نیاز بدنی انسان توجه شده و نام عده ای از سوره ها با خوراکی ها شروع میشود.
اسلام، دینی جامع و کامل اسـت کـه بـه تمام ابعاد زندگی انسان توجه کرده و قرآن، این کتاب هدایتگر، راه و رسم زندگی را به انسانها نشان داده اسـت. در قرآن در مورد غذا آمده اسـت: «ای مردم! از مواد غذایی حلال و پاکیزه ای کـه سفره گسترده زمین در اختیار شـما قرار داده بخورید». برای کشف و استفاده از مواد غذایی گوناگون، بشر باید در نقاط زمین بـه سیر و سیاحت بپردازد. از این رو در قرآن میخوانیم:
روزی خادمان حضرت رضا علیه السلام گرد هم جمع شده بودند و میوه میخوردند. وقتی سیر شدند، میوه های باقی مانده را بیرون ریختند. حضرت رضا علیه السلام فرمود: «سبحان اللّه ! اگر شـما سیر شدید و بی نیاز هستید، عده ای نیازمند هستند. غذا های باقی مانده را بیرون نریزید و ان را به نیازمندان بدهید».
دریا، منبع مهمی برای ادامه حیات انسان و همه ی ي موجودات بـه شمار می رود و قرار گرفتن دریا در خدمت بشر، یکی از نعمت های بزرگ خداوند اسـت. از جمله سرمایه های ارزشمند موجود در دریا، انواع ماهی هاست کـه آدمی امروز بخش مهمی از پروتئین های غذایی خود را از آن بـه دست می آورد. ویژگی مهم این ذخایر ان اسـت کـه بدون هیچ گونه رنج و مشقتی برای پرورش ان؛ در دسترس انسان قرار دارد.
دین اسلام، کامل ترین دین الهی برای تمام شئون زندگی انسان، رهنمودها و توصیه های مناسبی دارد. بر این اساس، برای خوردن نیز احکامی آورده کـه رعایت ان ها بر هر فرد مسلمان لازم و ضروری اسـت. اسلام بدن انسان را مانند مرکبی برای روح او می داند و بـه نوع تغذیه و سلامت بدن، توجه ویژه ای دارد. عده ای از این آداب عبارتند از:
= دست ها را قبل و بعد از غذا بشویید.
= بـه هنگام غذا خوردن بسم اللّه و بعد از غذا الحمداللّه بگویید.
= وقتی اشتها بـه خوردن دارید بخورید و زمانی کـه هنوز اشتها بـه خوردن وجود دارد، از خوردن دست بکشید.
= غذا را فوت نکنید.
= غذا را خنک میل کنید؛ زیرا کـه در غذای داغ برکت نیست.
= کوچک گرفتن لقمه، خوب جویدن و نگاه نکردن بـه صورت دیگران بـه هنگام صرف غذا از دیگر دستور هـای غذایی اسلام اسـت.
بدن انسان را می توان بـه یک موتور تشبیه کرد. همان طور کـه هر ماشینی بـه سوخت احتیاج دارد، بدن انسان نیز بـه غذا نیازمند اسـت. بدن با مصرف غذا نیروی لازم را برای گرما و انجام کار تأمین میکند و مواد لازم را برای رشد و ترمیم بدن فراهم می سازد. نیاز انسان بـه غذا، یکی از نیازهای ذاتی اوست کـه مهم ترین عامل بقا و طول عمر آدمی بـه شمار می آید. نیاز بـه غذا همیشگی اسـت.
از این رو، انسان مجبور اسـت برای بـه دست آوردن غذا و برطرف ساختن گرسنگی بکوشد. تغذیه صحیح و متعادل، نه تنها پدیده رشد را میسر می سازد و بـه تندرستی و طول عمر می انجامد، بلکه با تأثیر بر روی اعصاب و روان، سبب رشد فکر و نیروهای روانی میگردد. امام صادق علیه السلام در حدیثی بـه این مسئله چنین اشاره میکند: «اگر آدمیزاد در غذای خود جانب اعتدال را رعایت کند، هرگز بیمار نمی شود».
سرزنش پرخوری و زیاده روی در مصرف غذا، یکی از اعجازهای پزشکی قرآن اسـت کـه چهارده قرن پیش بـه ان اشاره کرده اسـت. پرخوری، آثار سوءِ فراوانی بر جسم و روح و روان میگذارد. در قرآن می خوانیم: «از نعمت های خداوند بخورید و بیاشامید، ولی اسراف نکنید کـه خداوند اسراف کنندگان را دوست ندارد».
احادیث فراوانی نیز در سرزنش پرخوری وجود دارد. امام باقر علیه السلام فرمود: «دورترین مخلوق از خدا، کسی اسـت کـه شکمش پر باشد». اسراف مصداق های گوناگونی دارد؛ مانند خوردن بیش از حد، زیاده روی در خوردن یک نوع غذا، زیاده روی در برآوردن تمام خواسته های نفس، خوردن لقمه حرام، ضایع کردن غذا، مصرف ناقص غذا و….
حیوانات، یکی از مهمترین و مفیدترین منابع غذایی برای بشر هستند. دین مبین اسلام هم در مورد مصرف گوشت، توصیه هایی کرده و مقدار اندک مصرف آن را، لازم می داند. از نظر علمی نیز گوشت بـه مقدار کم، تقویت کننده قلب، محرک فعالیت های کبد و نگاهدارنده نیرو و توان حیاتی اسـت، ولی مصرف زیاد ان؛ موجب مسمومیت تدریجی و فرسودگی دستگاه های گوناگون بدن میشود.
مصرف مواد غذایی آماده شده، عامل اصلی افزایش شدید میزان چاقی و بیماری های مزمن در جهان اسـت. آن گونه معضلات و بیماری های گوناگون، بیشتر در مردم شهرنشین دیده میشود. مصرف غذا های نیروبخش و متنوع در شهرها زیاد اسـت. بدین منظور، باید مهارت های اولیه پخت و پز و روش آشپزی سالم را فراگرفت تا بتوان میوه های تازه، سبزی ها و انواع خوراکی ها را به صورت سالم مصرف نمود.
غذایم رابا تو تقسیم می کنم.
روز جهانی غذا گرامی باد!
بهداشت مواد غذایی، مسئله بسیار شایان توجهی در علم تغذیه بـه شمار می آید. در کنار نوع استفاده و چگونگی بهره گیری از مواد غذایی، رعایت بهداشت در مصرف و نگه داری غذا نیز اهمیت خاصی دارد و در این زمینه، دانشمندان بـه مطالعه و تحقیقات گسترده ای پرداخته اند. از مهمترین اقدامات بهداشتی هر جامعه دست یابی بـه موفقیت هایی در زمینه بهداشت تغذیه اسـت.
تأمین مواد غذایی سالم و متناسب، برنامه ریزی برای بهبود وضع تغذیه، آموزش های لازم در زمینه مسائل غذایی و پیش گیری از سوء تغذیه، اموری هستند کـه نقش تعیین کننده ای در بهداشت فردی و اجتماعی و سلامت افراد جامعه دارند. اسلام با دیدی موشکافانه در مورد بهداشت مواد غذایی، توصیه هایی درباره استفاده از غذا های مفیدی مانند عسل، شیر و نهی از گوشت مردار، گوشت خوک و خوردن خون دارد.
“۲۴ مهرماه «۱۶ اکتبر» بزرگداشت روز جهانی غذا”
به امید روزی که هیچکس در هیچ جای این کره ي خاکی گرسنه نباشد.