از قدیم شنیدهایم، پایه و اساس شخصیت و رفتارهای کودک در آینده، دوران کودکی اوست. در این دوران، شخصیت و رفتارهای اصلی بچه شکل میگیرد و هرگونه مشکل یا چالشی در این دوران، میتواند تأثیرات طولانیمدتی بر سلامت روان و آینده کودک در آینده بگذارد.
چالشهایی نظیر شب ادراری کودکان، مشکلات تربیتی و اختلالاتی چون بیشفعالی (ADHD) ممکن است در این دوران بروز کرده و نیازمند مداخله تخصصی باشند. در این مطلب، به بررسی علائم و نشانههایی میپردازیم که نشاندهنده ضرورت مراجعه کودک به روانشناس است، پس تا انتهای آن، همراه ما باشید.
مشکلات رفتاری، عاطفی و تحصیلی در کودکان، اگر به موقع تشخیص داده نشده و تحت درمان قرار نگیرند، میتوانند به مشکلات جدیتری در بزرگسالی منجر گردند. روانشناسان کودک با استفاده از روشهای درمانی مناسب، به بچهها کمک میکنند تا بر چالشهای خود غلبه کرده و مهارتهای لازم برای زندگی روزمره را کسب کنند. در ادامه همانطور که اشاره شد، به مواقعی که نیاز است، حتما به روانشناس مراجعه کنید، اشاره خواهیم کرد:
شبادراری از جمله مشکلات رایج در دوران کودکی است که دلایل بروز آن هم میتواند، مشکلات فیزیکی یا روانی باشد. اغلب کودکان تا سن ۴ یا ۵ سالگی کنترل ادرار در طول شب را یاد میگیرند، اما اگر این مشکل پس از این سن ادامه داشت، ممکن است نیاز باشد تا به یک روانشناس کودک، مراجعه کنید.
شبادراری به دلایل فیزیولوژی مثل، مشکلات مثانه یا عفونتها ممکن است، اتفاق بیفتد. البته عوامل روانی همچون استرس یا اضطراب و یا عوامل فیزیکی همچون جابهجایی و نقل مکان یا تولد خواهر یا برادر جدید و مشکلات خانوادگی نیز اتفاق میافتد.
نحوه تربیت و روشهای فرزندپروری، یکی از مهمترین عوامل در شکلگیری رفتارها و شخصیت کودک است. گاهی اوقات والدین و مربیان با چالشهایی روبرو میشوند که بهتنهایی قادر به حل آن نیستند و ممکن است نیاز به راهنمایی حرفهای داشته باشند. برخی از رایجترین چالشهای فرزندپروری عبارتاند از:
یکی دیگر از چالشهایی که بسیاری از کودکان با آن دستوپنجه نرم میکنند، اختلال بیشفعالی و نقص توجه (ADHD) است. این اختلال با علائمی همچون عدم تمرکز، فعالیت بیش از حد و رفتارهای تکانشی همراه است. کودکان مبتلا به ADHD ممکن است در مدرسه، خانه و محیطهای اجتماعی با مشکلاتی روبرو شوند که بر یادگیری، روابط و اعتماد به نفس آنها تأثیر بگذارد. در چنین شرایطی حضور روانشناس کودک میتواند در درمان بیش فعالی کودکان، یا در ولقع مهار آن، بسیار موثر باشد.
روانشناس در تعامل با کودک مبتلا به ADHD، کمکش میکند تا:
بنابراین، اگر نگران هستید که فرزندتان ممکن است به ADHD مبتلا باشد، از یک روانشناس کودک کمک بگیرید. روانشناسان کودک با استفاده از ابزارهای تشخیصی و درمانی مناسب، به شما و فرزندتان کمک خواهند کرد تا بهترین برنامه درمانی را انتخاب کنید.
یادتان باشد، شما تنها نیستید. بسیاری از والدین با این چالش روبرو هستند و با کمک متخصصان میتوانند به فرزندشان کمک کنند تا به پتانسیل کامل خود برسند.
دنیای احساسات بچهها، دنیایی پیچیده و در عین حال شگفتانگیز است. گاهی اوقات، این دنیای کوچک ممکن است درگیر مسائلی با همچون اضطراب، افسردگی یا دشواری در برقراری ارتباط شود. در چنین شرایطی، مراجعه به روانشناس کودک، مثل روشنکردن چراغی در تاریکی شب، میتواند راهگشا باشد. تشخیص به موقع آنها، میتواند مانع تبعات آنها در آیندۀ کودکان شود. مواردی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، برخی از مشکلات عاطفی و اجتماعی بچهها هستند:
مراجعه به روانشناس کودک، یکی از مهمترین کارهایی است که در مواجهه با مشکلات رفتاری، عاطفی و روانی بچهها باید انجام داد. چالشهایی مانند شبادراری، بیشفعالی و نقص توجه (ADHD)، و مشکلات در روشهای فرزندپروری و یا مشکلات احساسی بچهها، ممکن است در دوران کودکی بروز کند و اگر به موقع تحت درمان قرار نگیرند، تأثیرات طولانیمدتی بر زندگی کودک خواهند گذاشت. توجه به این مسائل و دریافت مشاوره تخصصی میتواند به بهبود شرایط کودک و تقویت رشد سالم او تأثیر زیادی بگذارد.
اگر فرزندتان با مشکلات روانی یا رفتاری، دست و پنجه نرم میکند، «مرکز روان تحلیلی ایرانیان» آماده ارائه مشاوره تخصصی و کمک به شما و فرزندتان است. همین امروز با ما تماس بگیرید تا در مسیر بهبود و سلامت روان کودکتان قدم بردارید.