بروزرسانی : 10 مهر 1403

سفر به روستای اورادور سور گلان فرانسه + روستای جنگ جهانی دوم

سفر به روستای اورادور سور گلان فرانسه + روستای جنگ جهانی دوم

روستای اورادور سورگلان نمادی از بقایای کشتار و وحشیگری های نازی ها در جنگ جهانی دوم می باشد. در آن زمان مردم این روستا توسط نازی ها قتل عام شدند و تمام روستا تخریب شد. این روستا به همان شکل مخروبه و خرابه باقی ماند و مدتی نیز نام دهکده ارواح را دریافت نمود.

این دهکده برای بازدید عموم به همان ظاهر حفظ شده دلیل حفظ آن نیز این می باشد که آیندگان بتوانند بی رحمی و بیهودگی جنگ را تجسم کرده و آثار آن را ببیند. برای آشنایی بیشتر با این روستا ادامه مقاله را مطالعه نمایید.

سفر به روستای اورادور سور گلان فرانسه + روستای جنگ جهانی دوم

معرفی روستای اورادور سور گلان

این روستا در کشور فرانسه قرار دارد  و علت نام گذاری آن نیز قتل عام تمام مردم آن دهکده  به دست ارتش بی رحم هیتلر می باشد. در تاریخ ۱۰ ژوئن ۱۹۴۴ نیروهای آلمانی و ارتش نازی به این روستا حمله کردند و قتل عام بسیار وحشیانه ای را در آن انجام دادند. قبل از قتل عام مردم این روستا نازی ها به روستای لیدیسه چکسلواکی حمله کرده بودند. نازی ها بعد از اینکه روستای اورادور سورگلان را مورد حمله قرار دادند ۶۴۲ نفر از ساکنین آن را کشتند.

ساکنین این روستا اغلب غیر نظامی بودند و همه زن و کودک بودند. ارتش نازی به این زنان و کودکان رحم نکرد  و همه آن ها را قتل عام نمود. بعد از این جنگ یک روستای جدید در نزدیکی آن روستا ساخته شد. شارل دوگل که رئیس جمهور فرانسه در آن زمان بود به دولت خود دستور داد بقایای و ویرانه های این دهکده قدیمی را دستکاری نکنند.

او گفت که مردم اجازه دهند همانگونه که هست به عنوان موزه جنگ و یادبود دهکده باقی بماند. دولت فرانسه در آن زمان از بقایای جنگ باقیمانده از این دهکده محافظت می کرد. این روستا در ۲۳ کیلومتری شمال غربی لیموش واقع شده است.

سفر به روستای اورادور سور گلان فرانسه + روستای جنگ جهانی دوم

روستای اورادور سورگلان در کجا قرار دارد؟

روستای اورادور سور گلان برای آن تعداد راننده هایی که از سارلاد به سمت شمال می روند. به طور کامل علامت گذاری شده و طبق علامت گذاری ها می توانند به راحتی این روستا را پیدا کنند. اگر بازدید کنندگان از بزرگراه های ۱۰-A به سمت بروند، تابلویی قرار دارد که لیموژ را نشان می دهد.

رانندگان باید این تابلو را دنبال کرده و در بلاک به سمت جنوب بروند. در صورتی که بازدید کنندگان با قطار به این مکان سفر می کنند باید در ایستگاه لیموژ پیاده شوند و سپس با تاکسی یا اتوبوس به سمت روستا بروند. رفتن به روستا از ایستگاه لیموش با کمک اتوبوس حدود ۴۰ دقیقه طول می کشد.

سفر به روستای اورادور سور گلان فرانسه + روستای جنگ جهانی دوم

قتل عام روستای اورادور سورگلان

در دهم ژوئن سال ۱۹۴۴ یک قتل عام وحشیانه در روستای اورادور سورگلان اتفاق افتاد. گردان دیکمن یکی از گردان های قدرتمند ارتش نازی بود این روستا را محاصره نمود. او به افرادش دستور داد که مدارک هویت مردم روستا را دریافت کرده و آن را مورد بررسی قرار دهند. آن ها زنان و کودکان را درون کلیسای موجود در روستا جمع آوری و زندانی کردند و کل روستا را غارت نمودند.

مردان را به شش انبار آلونک فرستادند و در آن ها مسلسل هایی را جاسازی کرده بودند. بر اساس داستان یکی از بازماندگانی که در آن زمان در آن مکان بود و بعدها زنده مانده بود گفته می شود که مردان این ارتش شروع به تیراندازی کردند. پای تمام ساکنین روستا را مورد هدف تفنگ های خود قرار  دادند.

زمانی که تمام مردم پاهای خود را از دست دادند و دیگر توان حرکت نداشتن آن ها را با چوب و پوشال پوشاندند و آتش زدند.

سفر به روستای اورادور سور گلان فرانسه + روستای جنگ جهانی دوم

قتل عام واقعه روستای اورادور سورگلان

در روستای اورادور سورگلان زمانی که تحت حمله و وحشی گری نازی ها قرار گرفت تنها ۶  نفر توانستند فرار کنند. یکی از این مردها درون جاده به ضرب گلوله ارتش نازی کشته شد. در این حادثه دردناک ۱۹۰ مرد فرانسوی کشته شدند. بعد از آتشسوزی که ایجاد شد و تمام مردان آن کشته شدند.

مردان این ارتش به سمت کلیسا حرکت کردند و یک دستگاه آتش زا را درون آن قرار دادند. سپس آن را آتش زدن زنان و کودکانی که در کلیسا گیر افتاده بودند تلاش می کردند که از پنجره های کلیسا فرار کنند. آن هایی که موفق به فرار می شدند با شلیک مسلسل این ارتش کشته می شدند. در این قتل عام حدود ۲۴۷ زن و ۲۰۵ کودک کشته شدند.

سفر به روستای اورادور سور گلان فرانسه + روستای جنگ جهانی دوم

بازماندگان روستای اورادور سرگلان

در روستای اورادور سورگلان که مورد حمله وحشیانه نازی ها قرار گرفت تنها یک زن ۴۷ ساله به نام رفانچ و یک زن جوان یک کودک فرار کردند. آن ها از طریق پنجره پشتی قربانگاه به بیرون رفته و توانستند خود را پنهان کرده و تلاش کردند جان سالم به در ببرند. در هنگام فرار هر سه نفر مورد اصابت گلوله قرار گرفتند. اما فانچ توانست خود را در کنار بوته های نخود مخفی کند و تا صبح در آن جا بماند.

در ابتدای حمله نیز زمانی که این ارتش وارد روستا شده بودند ۲۰ نفر روستاییان از ورود آن ها به روستا خبردار شده و در همان ابتدا فرار کردند و توانستند از این قتل عام جان سالم به در ببرند. در یک شب تمام روستا ویران شد و چند روز بعد از آن به بازماندگان اجازه داده شد که اجساد باقیمانده را  دفن کنند.

آدولف دیکمن رهبر این ارتش بود این جنایات را در تلافی فعالیت پارتیزانی که در نزدیکی طول و ربودن و قتل عام یکی دیگر از فرماندهان بود انجام داد. مردم فرانسه او را در یک آمبولانس صحرایی به همراه چند نفر از سربازان آلمانی حالی که زنده بودن سوزانده بودند.  آن ها این اقدام وحشیانه را انجام دادند تا تقاص خون او و چند سرباز آلمانی را پس بگیرند.

سفر به روستای اورادور سور گلان فرانسه + روستای جنگ جهانی دوم

اعتراض مردم به این واقعه

در آن زمان مردم اعتراضات بسیار زیادی نسبت به اقدام دیکن در حمله به روستای اورادور سورگلان انجام دادند. حتی خود مردم آلمان نیز اعتراضات زیادی نسبت به این موضوع داشتند. تحقیقات بسیاری نیز در مورد این حادثه انجام شد. با این حال دلیل کشته شدن دیکمن و از بین رفتن گروهان سوم این لشکر که این قتل عام را انجام داده بود، عملاً تحقیقات به تعلیق درآورد و جستجوی آن متوقف شد.

در سال ۱۹۵۳ سرانجام ۲۱ مرد از ۲۰۰۰ مرد این ارتش محاکمه شدند و همه آن ها به جز یک نفرشان محکوم شدند. محکومیت آن ها به این صورت بود که ۵ نفر محکوم به حبس دو نفر محکوم به اعدام شدند.

سفر به روستای اورادور سور گلان فرانسه + روستای جنگ جهانی دوم

یادبود روستای اورادور سورگلان

زمانی که جنگ روستای اورادور سور به پایان رسید ژنرال شارل دوگل تصمیم گرفت که این روستا را هرگز بازسازی نکند. بلکه آن را به عنوان ظلم و ستمی که ارتش نازی بر آن ها روا داشته اند باقی بگذارد. تا آیندگان نیز بتوانند آثار و بقایای این جنگ را ببینند.

بعدها یک روستا در نزدیکی آن و در شمال غربی روستای قدیمی ساخته شد. این روستا یکی از پرجمعیت ترین روستاهای آن منطقه می باشد و در یک سرشماری در سال ۲۰۱۲ حدود ۲۳۷۵ نفر آمار جمعیت آن ثبت شده است. اما روستای اصلی به عنوان یک یادبود از جنگ و برای یادبود مردگانی که در آن سوزانده شدند باقی ماند.

سفر به روستای اورادور سور گلان فرانسه + روستای جنگ جهانی دوم

موزه یادبود اورادور سورگلان

در سال ۱۹۹۹ ژاک شیراک که رئیس جمهور آن زمان فرانسه بود در روستای ادواردور سور گلان یک موزه یادبود به نام مرکز یادبود اورادور ساخت. این موزه در نزدیکی ورودی روستا احداث شده است. این موزه شامل وسایلی است که از زمان های جنگ و ساختمان های سوخته آن به دست آمده است.

مثلاً ساعت هایی که در زمان سوختن در دست افراد بوده و شیشه هایشان ذوب شده و متوقف شده اند و همچنین سایر وسایل شخصی که در این قتل عام باقی مانده اند. این قتل عام یکی از بزرگترین قتل عام های تاریخ دنیا و جنگ جهانی دوم در خاک فرانسه بود. که در مورد آن رئیس جمهور آلمان یک کنفرانس خبری مشترک برگزار نمودند.

سفر به روستای اورادور سور گلان فرانسه + روستای جنگ جهانی دوم

موزه مرکزی یادبود اورادور

روستای اورادور سورگلان فرانسه از بقایای مانده جنگ موزه ای ساخته شده است. اغلب گردشگران بازدید خود را از موزه زیرزمینی آن شروع می کنند که یادبود کشته شدگان آن زمان می باشد. در این موزه جدول زمانی استانداردی از اتفاق هایی که در جنگ جهانی دوم انجام شده است مطالبی ارائه می شود. علاوه بر این عکس های بسیار ناراحت کننده از زندگی مردم روستا قبل و بعد از حمله و یک فیلم دراماتیک ۱۳ دقیقه ای که دارای زیرنویس انگلیسی است و از این جنگ ساخته شده و در این موزه پخش می شود. در قسمت بالای موزه بازدیدکنندگان می توانند در خیابان اصلی این روستا قدم بزنند و ساختمان های سوخته و کلیسای آن را از نزدیک ببینند. در هنگام قدم زدن نیز بقایای باقی مانده آن زمان را مشاهده کنند.

همچنین گورستان در روستا موجود است که اسامی همه افرادی که در آن قتل عام وجود داشتند بر روی دیواره های آن حک شده و جعبه ها و شیشه هایی از خاکستر قربانیان در آنجا قرار دارد. در آن جا یک تصویر ظاهری از بی رحمی و بیهودگی های جنگ قابل دیدن می باشد.

این تصویر یک تجسم بسیار غم انگیز از جنگ را به بازدید کنندگان نشان می دهد.

برچسب‌ها:
جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت