بروزرسانی : 21 شهریور 1402

21 شهریور زادروز انوشه انصاری (نخستین زن فضانورد)

21 شهریور زادروز انوشه انصاری (نخستین زن فضانورد)

دراین قسمت از مجله تفریحی تالاب برای شـما همراهان عزیز بـه مناسبت زادروز انوشه انصاری اولین زن فضانورد دنیا در 21 شهریور مقاله اي را تهیه کرده ایم کـه بـه زندگینامه این زن بزرگ دنیا پرداخته اسـت.

انوشه انصاری کیست؟

انوشه انصاری، فضانورد، کاوشگر، سخنران، تاجر، کارآفرین برتر و از موفق‌ترین ایرانیان ساکن آمریکا اسـت. بانویی کـه در نوجوانی، کشور رابا هدف دیدار ستارگان ترک گفت و با جامه عمل پوشاندن بـه رویاهای کودکی‌اش، نامش را در تاریخ کیهان‌گردی جهان،‌ با افتخار بـه ثبت رساند و بسیاری از اولین‌هاي‌ این حوزه را در اختیار خود گرفت.

انوشه عناوینی چون اولین زن گردشگر فضایی «کیهان‌گرد» دنیا، اولین ایرانی فضانورد، دومین فضانورد فارسی‌زبان و چهارمین نفری کـه با هزینه شخصی بـه فضا سفر کرده را بـه نام خود ثبت کرده اسـت.

نخستین زن فضانورد کیست؟

نخستین زن فضانورد کیست؟

انوشه انصاری اولین بانویی اسـت کـه در جهان بـه گردشگری در فضا رفته اسـت و همچنین اولین بانوی فضانورد ایرانی اسـت. اما او فقط فضانورد نیست. انوشه رؤیاهایی در مورد سفر بـه فضا دارد کـه همواره در تلاش اسـت تا جامه تحقق بر ان‌ها بپوشاند. کارآفرینی، ثبت دو اختراع و انجام پژوهش‌هایي در زمینه‌ي فضا از جمله فعالیت‌هاي‌ انوشه انصاری تا امروز هستند. همچنین او توانسته درسال 2015 جایزه پیشرو فضا را دریافت کند.


مطالب مشابه : با ثروتمندترین زنان ایرانی آشنا شوید + عکس


بیوگرافی انوشه انصاری

انوشه رئیسیان معروف بـه «انوشه انصاری» در 21 شهریور ماه سال 1345 هجری شمسی «12 سپتامبر 1966 میلادی» در شهر مشهد چشم بـه جهان گشود. چهار سال پس از تولد انوشه، خانواده وی بـه‌دلیل شغل و تحصیل پدر، بـه تهران نقل مکان کرده و دوران کودکی و نوجوانی او در تهران سپری می شود.

چهار سال پس از انقلاب اسلامی ایران، مشکلات و شرایط جنگی کشور، خانواده انوشه را بر ان داشت تا امکان تحصیل و دستیابی بـه رویاهای فرزندان خودرا در ان سوی آب‌ها جست‌و‌جو کنند. ازاین‌رو، درسال 1361 و زمانی کـه انوشه 16 سال داشت، بـه‌همراه مادر و خواهر کوچکترش آتوسا، بـه آمریکا مهاجرت کردند و این اتفاق، شروعی برای تحقق رویاهای انوشه بود.

تحصیلات :

تحصیلات انوشه انصاری

انوشه زمانی کـه بـه آمریکا رسید برای تحصیلات دانشگاهی بـه دانشگاه جورج میسون در ویرجینیا رفت. او بـه تحصیل در رشته‌ي مهندسی برق و علوم رایانه پرداخت و با مدرک لیسانس ان فارغ‌التحصیل شد. سپس تحصیلاتش را برای فوق لیسانس مهندسی الکترونیک در دانشگاه جورج واشنگتن ایالت واشنگتن ادامه داد.

استخدام و ازدواج انوشه انصاری

استخدام و ازدواج انوشه انصاری

انوشه پس از ان‌ کـه فارغ‌التحصیل شد، دریک شرکت مخابراتی بـه نام MCI کـه از زیرمجموعه‌هاي‌ شرکت بزرگ ورایزون بود، استخدام شد. ورود او بـه این شرکت تاثیرات زیادی در زندگی شخصی و اجتماعی‌اش داشت او در ان‌جا با حمید انصاری، همسرش، آشنا شد ودر سال 1991 با او ازدواج کرد. پس از ان؛ فامیلی انوشه از رئیسیان بـه انصاری تغییر کرد.

او پس از فعالیت در شرکت MCI دریک شرکت بزرگ بـه نام COMSAT هم فعالیت کرد ودر پروژه‌هاي‌ مهمی بـه موفقیت رسید. او دراین دوران چند مقاله برای شرکت COMSAT نوشت و ثبت کرد. علاوه بر ان در موضوع ” عملگرهای خودکار” و ” گره‌هاي‌ یک شبکه بی‌سیم ” بـه دو اختراع رسید و ان را بـه نام خودش ثبت کرد.

کمک به بنیاد جایزه ایکس

کمک انوشه انصاری به بنیاد جایزه ایکس

انوشه از نوجوانی و کودکی بـه فضا و سفر بـه ان علاقه داشت. او در همین مدت فعالیتش بارها بـه این رویا و نحوه تحقق ان فکر کرد. در همین راستا درسال 2004 با همراهی همسر و برادر شوهرش تصمیم گرفت کـه بـه بنیاد جایزه ایکس کمک کند.

او ثروتی را کـه از کسب و کار و فعالیت در شرکت کسب کرده‌ بود دراین راه خرج کرد. بنیاد ایکس کـه درسال 1996 راه‌اندازی شده‌ بود، برنامه‌اي داشت کـه بر اساس ان بـه اولین فرد یا گروهی کـه اولین پرواز غیردولتی بـه فضا را فراهم کند، ده میلیون دلار هدیه دهد.انوشه انصاری

پس از کمک انوشه بـه بنیاد، نام ان بـه “بنیاد ایکس انصاری” تغییر یافت. شرایط جایزه این بود کـه سفر با یک فضاپیمای رفت و برگشت انجام شود و حداقل سه نفر را بـه ارتفاع 100 کیلومتری از سطح زمین ببرد. همچنین باید بـه اندازه‌اي قدرتمند باشد کـه دوهفته بعد از اولین سفر، آماده برای پرواز مجدد باشد. در 4 اکتبر سال 2004 فردی آمریکایی بـه نام “برت روتان” فضاپیمای کوچکی با نام Spaceship1 طراحی کرد و جایزه بنیاد را برنده شد.


مطالب مشابه: موفق ترین زنان ایرانی در خارج را بیشتر بشناسید !


سفر به فضا توسط انوشه انصاری

سفر به فضا انوشه انصاری

فضاپیمای روسی در صبح روز دوشنبه 18 سپتامبر سال 2006 با سه مسافر شامل؛ انوشه انصاری، میخائیل تیورین «فرمانده‌ي روسی» و مایکل لوپز الگریا «مهندس پرواز» ماموریت خودرا آغاز کرد.

این فضاپیما در پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان بـه فضا پرتاب شد و دو روز پس از قرارگرفتن در در مدار زمین، در 20 سپتامبر بـه ایستگاه بین‌ المللی فضایی رسید. از ان روز اقامت 9 روزه‌ي انوشه در فضا آغاز شد. او کـه سرانجام بـه آرزوی خود رسیده‌ بود، مدام مطالبی در وبلاگش می نوشت و از احساسات شخصی و وقایع لحظه‌اي خبر می‌داد.

انوشه پس از گذشت نه روز از اقامت در ایستگاه بین‌ المللی فضایی و پژوهش و تحقیقات، در 29 سپتامبر 2006 با دو همسفرش بـه زمین بازگشت. این اتفاق مصادف با هفتم مهر ماه سال 1358 در ایران بود. ان‌ها در 90 کیلومتری شمال آرکالیک در قزاقستان فرود آمدند.

انوشه انصاری پس از فرود، با استقبال گرم خانواده و همسرش، مقامات محلی و مسئولان سازمان فضایی روبرو شد. او پس از انجام معاینات دکتری با بالگرد بـه شهر قُستانای در قزاقستان منتقل شد تا در مراسم خوشامدگویی شرکت کند.

دستاورد ها : 

دستاورد های انوشه انصاری

او موسس و مدیرعامل دو شرکت فناوری مهم و موفق بـه نام‌هاي‌ «Telecom Technologies» و «Prodea Systems» و مدیرعامل و عضو دائمی هیئت امنای بنیاد Xprize «جایزه ایکس انصاری» و مدیر موسسه خیریه بنیاد اهورا «Ahoora Foundation» اسـت. انوشه انصاری بـه‌عنوان برترین کارآفرین آمریکا درسال 2000 و از تاجران موفق این کشور درسال 2001 برگزیده شد

انوشه درکنار تحقق رویای کودکی‌اش، زندگی تحصیلی و تجاری موفقی را نیز برای خود رقم زد؛ چندین مقاله علمی معتبر و دو ثبت اختراع «Patent» در ارتباط با کار روی «عملگرهای اتوماتیک» و «گره‌هاي‌ یک شبکه بی‌سیم» از مهم ترین دستاوردهای علمی انوشه انصاری بـه حساب می آید.

نبوغ خارق‌العاده این بانو در حوزه تجارت و کارآفرینی، جایزه‌ برترین کارآفرین آمریکا را از سوی مجله زن شاغل «Working Woman» درسال 2000 میلادی برایش بـه ارمغان آورد و یکسال بعد مجله معتبر تجاری فورچون «Fortune» نیز نام او را در فهرست تاجران موفق قرار داد.

افتخارات 

انوشه انصاری توانست دو اختراع در رابطه با عملگرهای اتوماتیک و گره‌هاي‌ یک شبکه بی‌سیم ثبت کند. برخی از مهمترین افتخارات انوشه بـه شرح زیر اسـت:

1. دریافت عنوان کارآفرین برتر از مجله زن شاغل آمریکا درسال 2000

2. حضور در فهرست تاجران موفق مجله فورچون آمریکا درسال 2001 «این مجله از معتبرترین مجلات آمریکایی اسـت».

3. جایزه نوآور سیمونز درسال 2009 «این جایزه توسط NCWIT همه ی ساله بـه بانوان کارآفرین موفق اعطا میشود».

4. دریافت دکترای افتخاری از دانشگاه جورج میسون درسال 2012

5. دریافت جایزه ملی پیشگامان فضا درسال 2015 بـه دلیل خدماتی کـه بـه جامعه فضایی ارائه داده اسـت.

6. یکیدیگر از مواردی کـه انوشه انصاری نقش پررنگی در ان داشت، مراسم اسکار سال 2017 بود. اصغر فرهادی بـه دلیل، جلوگیری از ورود مردم 7 کشور بـه خاک آمریکا کـه یکی از ان کشورها ایران بود نتوانست در مراسم اسکار سال 2017 شرکت کند و انوشه انصاری را بـه‌عنوان نماینده خود برای دریافت جایزه اسکار معرفی کرد. انوشه انصاری و فیروز نادری جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی، را بـه‌ جای اصغر فرهادی دریافت کردند. همچنین انوشه اقدام بـه خواندن متن سخنرانی اصغر فرهادی دراین مراسم نمود.


مطالب مشابه : انوش انصاری کیست؟ + عکس های انوشه انصاری


در پایان

انوشه انصاری را بـه شخص از تاثیر گذار ترین زنان تاریخ ایران می‌دانم کـه بـه همگان اموخت چطور برخلاف برخی از قواعد و قوانین پوسیده و کهنه ي کشور عمل کرده و هنجارها را کنار زده و بـه زنی تبدیل شوید کـه موجب افتخار جهانیان اسـت.

جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت