بروزرسانی : 25 آذر 1402

شهر تالش و رسوم زیبای تالشی ها (از قدیم تا به حال)

شهر تالش و رسوم زیبای تالشی ها (از قدیم تا به حال)

وقتی اسم استان گیلان بیاید ناخودآگاه ذهنمان بـه سمت بزرگ ترین شهر «بـه جز رشت کـه مرکز ان اسـت» این استان کشیده می شود. شهری بین کوه ها و دریاها؛ چه چیزی زیباتر ازین کـه بتوانی دریک مسافرت چند روزه هر موقع اراده کنی بـه دریا برسی و یا هر موقع بخواهی با چند کیلومتر رانندگی بـه زیباترین جنگل هاي‌ ایران بروی؟! اگر قصد سفر بـه گیلان را دارید، ما را همراهی کنید تا درباره تالش بیشتر بدانید.

واقعا استان گیلان خود بهشت اسـت و کاش بیشتر قدر این زیبایی را می‌دانستیم. طبیعت بکر و جنگل هاي‌ سبز و نم نم بارون و مردم بی نظیر مهمانواز استان گیلان باعث می شود کلی خاطره در ذهنمان ثبت شود. دراین مطلب قصد داریم از یکی از شهر های پر طرفدار گیلان شهر تالش از آداب ورسوم گذشته اش برایتان بگوییم تا بـه امروز کـه چه قدر دراین استان زیبا فرهنگ هاي‌ جالب و شاد کننده اي وجوددارد کـه بسیار ارزشمند اسـت . 

سرزمین تالش

در مورد سرزمین تالش بدانید

هدف اصلی این نوشته، بررسی جایگاه و قدمت اقوام تالش در زمان حاضر اسـت؛ چه بـه صورت رسمی و چه بـه صورت غیر رسمی، در ابعاد مختلف از جمله سنن، آداب و رسوم، گفتار، زبان، و آیین‌ها. این تحقیق از روش جمع‌آوری اطلاعات از منابع کتابخانه‌ها و مشارکت مشاهده‌اي و گفت‌وگو نوشتاری و گفتاری با مراجع اصلی و ثانویه، همچنین مردم و متخصصان بهره‌مند می شود. هدف نهایی این بررسی، روشن کردن جایگاه اقوام تالش در فرهنگ ایران از نظر تاریخ، آداب و رسوم، سنن، و سایر ابعاد فرهنگی اسـت.

این اقوام، همانند سایر اقوام ایرانی، بر پایه باورها، عقاید، ارزشها و دارایی‌هاي‌ خود استوار هستند کـه بـه عنوان بخشی از جنبه‌هاي‌ مادی و قابل لمس تمدن بـه آن ها اطلاق میشود. تالش نیز یکی از اقوام پراهمیت ایران اسـت.


مطلب مرتبط: آشنایی با سرزمین فوق زیبا ماسال گیلان + عکس


تالش زیبا

سرزمین تالشان، یک سرزمین کوهستانی با جنگل‌هاي‌ انبوه و آب و هوای معتدل و بارانی، در حد فاصل بین کوه و دریاي مازندران واقع شده و شامل شهرستان‌هاي‌ تالش، فومن، ماسال و رضوانشهر بـه صورت رسمی در استان گیلان جای دارد. بخش دیگر ان نیز بـه نام ایالت لنکران در جمهوری آذربایجان واقع شده اسـت.

دریاچه سراگاه تالش

آداب و رسوم این قوم بـه خصوص ویژگی‌هاي‌ خاصی دارند کـه آن ها را از سایر اقوام ایران متمایز و بـه عنوان نماد برتر و بدیل بکری در فرهنگ ایران تبدیل کرده‌اند. این خصوصیات، هرچند کـه برای افراد خارج از این اقوام بسیار قابل تامل و جذاب هستند، اما بیشتر بـه دلیل بی‌بدیل بودن و زیبایی خاص خود، جذب توجه میکنند. این مطالب بـه منظور بررسی عمیق‌تر واکاوی از فرهنگ این اقوام ارائه شده‌اند.

دقیقاشهر زیبای  تالش کجا قرار دارد 

دقیقا شهر زیبای  تالش کجا قرار دارد 

قبل از این کـه تالش و جاذبه هاي‌ ان را بررسی کنیم، بهتر اسـت بدانیم کـه دقیقا در کجا قرار دارد. مرکز تالش شهر هشتپر بوده و ۴ بخش تالش، حویق، اسالم، کرگان رود شمالی دارد. میتوانید از سمت غرب این شهر بـه استان اردبیل، از شمال ان بـه آستارا، از شرق بـه انزلی و دریای خزر و از جنوب بـه رودبار بروید. درواقع در بهترین موقعیت جغرافیایی قرار گرفته و شـما میتوانید در سفر خود از شهر های زیبای اطراف ان نیز بازدید کنید. همانطور کـه در ابتدا اشاره کردیم، تالش از سه طرف بـه کوه‌هاي‌ تالش «ادامه رشته کوه‌ هاي‌ البرز» و طرف دیگر بـه دریای خزر ختم می شود. این ویژگی جذاب این شهر را بهترین مکان برای سفر کرده اسـت.

چه کسی اسم شهر تالش را انتخاب کرد

ریشه این شهر را می توان بـه قرن ۱۸ میلادی کـه حکومتی بـه نام خوانین تالش بود، نسبت داد. شهر لنکران کـه متعلق بـه جمهوری آذربایجان اسـت از قدیمی ‌ترین سکونتگاه خوانین تالش بـه حساب می آید. شهر هشتپر بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷؛ در تقسیمات اداری و رسمی با نام تالش شناخته شده اسـت. در زمان هاي‌ قدیم کاخی مشهور «سردار امجد» کـه هشت در بزرگ داشت، دراین شهر واقع شده بود. در زبان محلی بـه در، “بر” گفته می شد از این رو این شهر را هشبر کـه برای اسانی هشپر نامیدند.

چه کسی اسم شهر تالش را انتخاب کرد

 گذشته ی تاریخی شهر تالش 

با توجه بـه اسناد تاریخی کـه از روم باستان و یونان وجوددارد، پژوهشگران این قوم را از بازماندگان قوم کادوس «از همسایگان باستانی قوم گیل، از اصلی ‌ترین بخش‌ هاي‌ ارتش ایران» می ‌دانند. این منطقه از زمان مادها تا ساسانیان از ایران جدا نشده بود. قاجاریان با عهدنامه ترکمانچای و گلستان بخش بسیار زیادی از این شهر را بـه روسیه واگذار کردند.

شهرستان تالش قدمتی طولانی دارد و همواره از ان بـه عنوان دومین شهرستان پرجمعیت استان گیلان با جمعیت ۲۰۰۶۴۹ نفر، یاد می شود. اهالی تالش از اقوام ایرانی تبار هستند ودر زمان‌هاي‌ قدیم محل سکونت خودرا از البرز غربی دربخش جنوب شرقی جمهوری آذربایجان تا شمال غربی استان گیلان و استان اردبیل انتخاب کرده بودند.

 گذشته ی تاریخی شهر تالش 

شهر تالش و رسوم زیبای تالشی ها

حدود سال‌هاي‌ ۳۶۰ میلادی اردشیر سوم بـه قوم تالش کـه در ان زمان با نام کادووس شناخته میشد، حمله کرد و همین امر باعث شد تالشی‌ها استقلال خودرا از دست بدهند و بـه ناچار تحت حمایت دولت هخامنشیان درآیند. در دوره بعد از اسلام هم، مردم تالش کـه با نام طلیسان شناخته میشدند، اداره ولایت‌هاي‌ مختلف شهرستان تالش را برعهده گرفتند و برهمین اساس، سلسله علویان روی کار آمدند. مردمان این سرزمین، نقش بسیار مهمی در شکل گیری حکومت صفویان داشتند و طبق عهدنامه ترکمن‌چای هم بخش شمالی تالش از ایران جدا شد و بـه روسیه واگذار شد.

مدت زمانی اندک هم تالش حکومتی خودگردان بـه ریاست جمهوری علی‌اکرم همت‌زاده داشت کـه از نظر جغرافیایی، جمهوری خودگردان تالش-مغان، همه ی مناطق پایین رود ارس در جمهوری آذربایجان را در برگرفته بود.

آیین های مهم مردم تالش

مردم تالش بـه عنوان یک جامعه با تاریخ اصیل و پرفراز و نشیب، در برابر هجوم بیگانگان بـه مرزها و بوم خود، توانسته‌اند اصالت و تاریخچه خودرا حفظ کرده و تداوم ان را تضمین کنند. این جامعه، با فرهنگی مهربان و غنی، بـه زبان تالشی ارتباط برقرار می کند و اکثریت مسلمان بودن آنان از دو شاخه اصلی، شیعه و سنی، نشأت میگیرد.

آیین های مهم مردم تالش

یکی از ویژگی‌هاي‌ جذاب این مردم، حفظ و برگزاری آداب و رسوم محلی اسـت کـه از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند. این آداب و رسوم در شهرها و روستاهای تالش بـه ثبات و پایداری خاصی دست یافته‌اند ودر هر زمان و بـه مناسبت‌هاي‌ مختلف، جشن‌ها و مراسمات مختلفی برگزار میشوند.

نوروز در تالش

تالشی‌ها با افتخار و انگیزه زیاد در برگزاری این آیین‌ها شرکت میکنند. این مراسمات نه تنها ارتباط افراد را تقویت میکنند بلکه نمایانگر اصالت و عمق فرهنگ مردم این سرزمین هستند. از جمله آداب و رسوم محلی میتوان بـه مراسمات مذهبی، جشن‌هاي‌ ملی و فرهنگی، عیدی‌ها و جشنواره‌هاي‌ مختلف اشاره کرد کـه دراین دیار بـه دلیل تعهد و پایداری مردمان تالش بـه یادگار مانده‌اند.

اسم شهر و روستاهای اطراف تالش

شهرستان تالش کـه از نظر توپوگرافی دو بستر کوهستان و جلگه اي را دربرگرفته اسـت، دارای روستاهای سرسبز و زیبای بسیار زیادی اسـت کـه هر کدام یکی از جاذبه هاي‌ طبیعی این شهر بـه حساب می آید و زیبایی منحصربه فردی دارند. در زیر پرجاذبه ترین و مشهور ترین روستاهای این شهر را معرفی کرده ایم، برای آشنایی بیشتر ما را در ادامه همراهی کنید.

اسم شهر و روستاهای اطراف تالش

روستای آق‌ اولر

یکی از روستاهایی کـه از توابع بخش مرکزی این شهر اسـت. بعد از ساخت کاخ تابستانی سردار امجد، مردمانی کـه در ان زمین ها سکونت داشتند، بـه مسیر تردد چاروادارانی رفته ودر ان خانه هایي ساختند. این مجموعه دهکده اي کوچک بـه نام نوئه‌دی بوده و مردمان ان ترک زبان هستند. بـه مرور زمان نام این روستا بـه آق اولر شهرت یافت و جمعیتی 55 نفره دارد.

روستای اشیک آغاسی

روستایی در توابع بخش کرگان رود کـه در خطبه سرا قرار گرفته و جمعیتی نسبتا زیاد «569 نفر» دارد. این قوم اصیل یکی از قوم هاي‌ مشهور در ایران اسـت کـه در استان هاي‌ اصفهان، گیلان، مازندران و تهران سکونت دارند. مردمان این قوم بـه زبان ترکی سخن میگویند و یکی از با اخلاق ترین قوم هاي‌ ایران بـه حساب می آیند کـه شجاعت و شهامت ان ها در جنگ هاي‌ مختلف زبانزد مردمان بومی اسـت. دراین روستا جوانانی بلند قامت با پوستی روشن دیده می شود.

در زیر سایر روستاهای زیبا کـه از توابع تالش اسـت را معرفی کرده ایم، شـما میتوانید سفری رویایی بـه این روستاها کـه از جاهای دیدنی تالش هستند داشته باشید و چند روزی زندگی روستایی بـه دور از ترافیک و هوای آلوده شهر را تجربه کنید.

روستای ارباسر: این روستا نیز از توابع مرکزی تالش بوده و جمعیتی حدود 109 نفر دارد.

روستای اسب سرا: یکی از روستاهای بخش مرکزی بوده کـه جمعیتی ندارد.


مطلب مرتبط: زیباترین شهرهای استان گیلان به پیشنهاد “میهمان شو” رتبه برتر اجاره اقامتگاه در ایران


طبیعت بینظیر تالش

روستای اسبوسرا: این روستا نیز همانند روستای اسب سرا از روستاهای طوالش بخش مرکزی اسـت و جمعیتی حدود 112 نفر دارد.

روستای اگری بوجاق: روستایی زیبا با طبیعتی بکر از توابع بخش کرگان رود بوده ودر لیسار زیبا قرار دارد، جمعیت این روستا حدود 492 نفر اسـت. با اقامت دراین روستا می‌توانید از جاهای دیدنی لیسار نیز دیدن کنید.

هوای بهشتی شهر تالش

روستای الالان قدیم: روستایی کـه در اسالم زیبا قرار دارد و جمعیتی 181 نفره دارد، برای رفتن بـه این روستا می‌توانید از جاده رویایی اسالم خلخال عبور کنید.

روستای الله ‌ده: این روستا در خاله سرا واقع شده و جمعیتی حدود 668 نفر دارد.

اکسیژن خالص در شهر تالش

روستای امیربیگلو: روستایی کـه اکثر جمعیت ان ترک هاي‌ آذربایجانی بوده و حدود 194 نفر اسـت. برای رفتن بـه این روستا از لازم اسـت از لیسار عبور کنید و آبشارهای زیبایی واقع در تالش را ببینید.

روستای انبو: روستای طوالش کـه از توابع بخش کرگان رود بوده ودر دهستان خطبه سرا قرار گرفته اسـت. این روستا بر اساس سرشماری انجام شده، جمعیتی 389 نفره دارد.

فرهنگ مردم تالش

روستای انوش‌ محله: روستایی از توابع مرکزی کـه در دهستان طولارود قرار دارد و جمعیتی حدود 569 نفر دارد.

زبان صحبت مردم عزیز تالش

زبان مردم بومی این شهر، تالشی بوده کـه بـه زبان‌ هاي‌ باستانی مانند اوستایی، مادی، پارتی بسیار نزدیکی دارد و خیلی بیشتر از زبان فارسی بـه زبان پهلوی نزدیک می‌باشد. البته با توجه بـه مهاجرتی کـه هر ساله از نقاط مختلف ایران انجام میگیرد، در اطراف این شهر بـه زبان‌ هاي‌ مختلف گیلکی، کردی، آذری و فارسی صحبت می‌ شود.قوم کادوس «از همسایگان باستانی قوم گیل، از اصلی ‌ترین بخش‌ هاي‌ ارتش ایران» می ‌دانند.

زبان صحبت مردم عزیز تالش

یکی از رسم های قشنگ شهر تالش افسانه چهارشنبه خاتون 

افسانه چهارشنبه خاتون در تالش یک داستان محلی اسـت کـه بـه شکل زیر روایت میشود: در هر صبح چهارشنبه سوری، خاتونی از چاه خانه‌هاي‌ مردم تالش بیرون می آید. این خاتون بـه عنوان نمادی از جنبه‌هاي‌ زنانه و زیبایی شناخته می شود، ولی بیشتر از همه ی، برای سلامتی و خوشبختی افراد این منطقه اهمیت دارد.

برای اجرای این افسانه، یک ترکه از چوب سیب بـه دست کهنسال‌ترین فرد خانواده سپرده می شود. با استفاده از این ترکه، او ضربه‌اي بـه درهای خانه‌ها میزند تا اهالی را از خواب بیدار کند. این عمل بـه امید ان اسـت کـه در طول سال، همگان سلامت و تندرست باشند.

مردم تالش اعتقاد دارند کـه خاتون چهارشنبه نمایانگر آبی اسـت کـه از چاه بـه سطح می آید و تأکید دارد کـه پاکیزگی محیط و خانه‌ها بسیار مهم اسـت. ان‌ها باور دارند کـه خانه‌هاي‌ تمیز بـه برکت و روزی می‌انجامند.

افسانه چهارشنبه خاتون 

چهارشنبه خاتون بر اساس باورهای محلی، توانایی برآورده کردن حاجات و آرزوهای خانواده را دارد. حتی برای نشان دادن این اعتقاد، مردم مقداری از غذا هاي خاص چهارشنبه‌سوری را مثل کوکوسبزی و ترش تره را در گوشه‌اي از حیاط یا دامنه خانه قرار می دهند. امیدوارند کـه چهارشنبه خاتون، آخر شب این غذاها را بخورد و برکتی فراوان برای خانه و اعضای ان بیاورد.

شیرینی و شکلات آجیل و غیره.. را چرا جمع می کنند

در روزهای نوروز و عید در تالش، کودکان با شادی و سرزندگی بـه خانه‌هاي‌ همسایه‌ها می‌رفتند. با آغاز سال نو، هر گروه از کودکان با دسته‌هاي‌ چندنفره، کیسه‌هاي‌ پارچه‌اي یا پلاستیکی در دست، خانه بـه خانه می چرخند. با لبخندی روی لبانشان، از مردم شیرینی، شکلات، آجیل و تخم مرغ برای آگله مزا میخواهند.

مردم با خوشحالی و دلنشینی کودکان را پذیرفته و اغلب انها را بـه داخل منازل خود دعوت می کردند. در داخل خانه‌ها، با پذیرایی از کودکان، لحظات شادی و پرانرژی بـه وجود می‌آمد. در هنگام خداحافظی، مردم بـه هر کودک یک کیسه حاوی آجیل، برنج برشته شده، میوه، شیرینی و تخم مرغ می‌دادند.

این سنت و رسم، در گذشته جزء شادترین لحظات کودکان در روزهای عید بودو بازی‌هاي‌ گروهی میان همسن و همسایه‌ها را ترویج می کرد. این رسم‌ها و سنت‌ها، با گذر زمان، بـه شکل‌ها و رخدادهای جدیدی تغییر کرده‌اند، اما هنوز هم یادآوری از ارتباط و اشتراک فرهنگی در جوامع محلی اسـت.

اعتقادت دینی اکثر مردم شهر تالش چیست

اگر بخواهیم از نظر اعتقادی مردم تالش را بررسی کنیم، بیشتر ان ها مذهب تشیع دارند. البته مذهب سنی نیز در بین ان ها دیده می شود.

اعتقادت دینی اکثر مردم شهر تالش چیست

لباس سنتی مردم تالش

لباس سنتی مردم تالش

اگر بخواهیم لباس تالشی ها را بررسی کنیم، بـه انعکاسی از طبیعت زیبای ان شهر می‌رسیم. دراین لباس شـما میتوانید هنر هزار ساله را ببینید. نقش هایي بسیار خوش رنگ و زیبا کـه یادآور مردمانی اسـت کـه در طبیعت بزرگ شده اند. زنان این منطقه با روسری هاي‌ یکدست سفید و پیراهن هایي بلند، دامن هایي با چین هاي‌ بسیار زیبا، جلیقه هایي کـه با سکه تزئین شده اسـت، رنگ هایي بسیار زیبا کـه اصالت ان ها را بـه نمایش میگذارد. شـما می‌توانید با سفر بـه این شهر، لباس هاي‌ محلی را از مردمان مهموان نواز تالش قرض بگیرید و با عکس هایي زیبا خاطرات خودرا با مردم این منطقه ثبت کنید.

برگزاری سفره هفت سین مردم تالش چگونه است


مطلب مرتبط: سه اقلیم مختلف در شهرستان شفت


برگزاری سفره هفت سین مردم تالش چگونه است

مردم تالش، همانند بسیاری از ایرانیان، در روزهای نوروز سفره‌هاي‌ هفت سین مختلف می‌چیدند، اما با تزیین متفاوت. آن ها یک سفره بزرگ را در سالن پذیرایی، کـه در خانه‌هاي‌ سنتی بـه ان “بالاخانه” می گفتند، گسترانده و تزیین میکردند. این سفره حاوی انواع خوراکی‌ها و شیرینی‌ها بود.

در روز اول عید، مردان خانواده با یک دوره بازدید از خانه بزرگان خانواده شروع میشد. این گردش در منزل تمام افراد ادامه می‌یافت کـه گشت نوروزه نامیده میشد.

سفره عید در طول تعطیلات نوروز گسترده بودو مهمانان پذیرفته می شدند. در پایان روز سیزده بدر، زمانی کـه خانواده از گردش نوروزی خود بازمی‌گشتند، این سفره جمع میشد.

متأسفانه، بسیاری از آیین‌ها و سنت‌هاي‌ این منطقه از گذشته تا کنون بـه فراموشی سپرده شده‌اند. این تغییرات بسیاری از اقتدارات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تکنولوژیکی ایجاد شده‌اند. اما احیاء و حفظ برخی از این سنت‌ها و آداب میتواند نقش مهمی در حفظ هویت فرهنگی جامعه ایفا کند.

یکی از رسم های مهم تالشی ها در ماه عزیز محرم

از زمان واقعه جانگداز عاشورا درسال ۶۱ هجری، فرهنگ و زندگی گروهی مردم تالش با دگرگونی‌هاي‌ زیادی مواجه شده اسـت. تأثیر این واقعه عظیم کربلا بر فرهنگ ملل غیر قابل انکار اسـت. امروزه، بسیاری از مسلمانان، بـه ویژه شیعیان، فرهنگ عاشورا را جزئی از فرهنگ بومی خود می دانند. این امر نشان ‌دهنده تعامل نزدیک فرهنگ عاشورا با فرهنگ بومی هر منطقه و جوامع مختلف اسـت و تفاوت‌هاي‌ کمی دراین تعامل رخ می دهد.

یکی از رسم های مهم تالشی ها در ماه عزیز محرم

مقاله حاضر سعی دارد تا بخشی از مراسم تعزیت و عزاداری سرور و سالار شهیدان، حضرت حسین بن علی، در مناطق تالش ایران، بـه ویژه روستاهای دوردست این منطقه را شرح دهد. مراسم عزاداری امامزاده شفیع بـه عنوان نمونه معرفی شده و تشریح می شود. این مراسم شامل زیارت‌ها، آماده‌سازی مسجد و بقعه، عزاداری در طول محرم، زار زار و شام غریبان، مراسم آتش‌زدن خیمه، و مراسم علم واچینی اسـت.

عشق و ارادت بـه حسین و یاران او، قویتر از هر زمانی در دل شیفتگان این حضرت نشان یافته و فعالیت‌هاي‌ مختلفی از جمله شست و شوی مسجد و بقعه، زار زار و شام غریبان، آتش‌زدن خیمه، و علم واچینی بـه مناسبت ایام محرم انجام میشود. این مراسم‌ها نه تنها عناصر عزاداری و مذهبی دارند بلکه نمایانگر همبستگی و وحدت جامعه محلی نیز هستند.

به تالش سفر کنید

مراسمات شهر تالش

برخی از مراسم شامل زار زار و شام غریبان، آتش‌زدن خیمه، و علم واچینی بازهم جزء معمولی از فرهنگ و سنت‌هاي‌ محلی این منطقه بـه‌حساب می آیند. بـه عنوان مثال، زار زار صبح روز عاشورا با چرخش حول نزدیک‌ترین بقعه، مسجد و سینه زدن توسط نوجوانان و جوانان در حالی انجام می شود کـه شاخه‌هاي‌ سبز شمشاد بـه سر و صورت مردم میزنند. همچنین، در مراسم آتش‌زدن خیمه، آتش بـه خیمه‌ها در عصر عاشورا اشعار و نواهای مذهبی همراه با سینه‌زنی و سنج‌نوازی همراه اسـت.

بـه طور کلی، این مراسم‌ها علاوه بر انجام وظایف عبادی و عزاداری، بـه نمایانگری و نگه داری فرهنگ و میراث ملی این جامعه محلی نیز تبدیل شده‌اند. این موارد حاکی از اهمیت حفظ و ارتقاء فرهنگ و سنت‌هاي‌ محلی و نقش فعال جوامع محلی دراین فرآیند اسـت.

به تالش سفر کنید

در سفرتان بـه شهر تالش، خانه هاي‌ زیبایی با سقف هاي‌ رنگی را کـه در کوهپایه ها ساخته شده اند، میبینید. فرض کنید یک شب را در ان منظره بـه صبح برسانید. صبح با صدای پرندگان از خواب بیدار شوید، بـه لبه پنجره بروید و غرق در زیبایی طبیعت و سرسبزی اطراف شوید. دراین شهر کره، پنیر و عسل محلی وجوددارد و شـما می‌توانید صبحانه اي کامل و خوشمزه را دراین شهر تجربه کنید. شهر تالش بـه عنوان دومین شهر بزرگ استان گیلان، علاوه بر طبیعتی بی نظیر، مراکز خرید، پارک هایي زیبا و… دارد.

موسیقی مخصوص  شهر تالش

در اینجا بـه طور خلاصه منطق زیبا و طبیعت بکر شهر تالش را آورده ایم. برای اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام میتوانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید. دراین شهر پرجمعیت شـما هم میتوانید صلابت کوهستان را ببینید و هم سرسبزی کـه نواحی جلگه ‌اي دارند. قسمت کوهستانی راستای کوه‌هاي‌ تالش بوده و قسمت جلگه ‌اي مانند نواری بسیار باریک در بین دریا و کوهستان قرار گرفته اسـت. پوشش متنوع گیاهی و جانوری دراین منطقه وجوددارد. درختان پرباری مانند زردآلو، انجیر، ازگیل، بـه و همچنین حیواناتی مانند پلنگ، روباه، خرگوش، خرس قهوه‌ اي، خوتکا، قرقاول بخشی از اکوسیستم غنی این شهر می‌باشد.

موسیقی مخصوص  شهر تالش

در تمام زبان هاي‌ دنیا، موسیقی مخصوصی وجوددارد کـه با لهجه و گویش خاصی نواخته و خوانده می شوند. اگر بـه شمال کشور سفر کرده باشید، بـه احتمال زیاد در رستوران ها و برخی از خیابان هاي‌ خاص کـه در شهر های تالش نشین قرار دارد، آوازهای خاص تالشی را شنیده اید. موسیقی تالشی بـه خصوص اصیل تر و قدیمی تر ان ها با لحنی غمگین سروده شده اند و حال و هوای خاصی را ایجاد می کنند.

تصور کنید درون جنگل هاي‌ پر از درخت اطراف تالش قدم میزنید و موسیقی محلی زیبایی نواخته می شود و شـما را بـه یاد زن هایي کـه با دامن هاي‌ چند لایه چین دار در حال پر کردن کوزه هاي‌ خود از رودخانه هستند و یا مردانی تفنگ بر دست در جنگل ها بـه دنبال حیوانی برای غذای ظهرشان می باشند، می اندازد.

خواننده های معروف تالشی

موزیک هاي‌ تالشی کـه ریتمی منحصربه فرد دارد، هر شنونده اي را بـه خود مجذوب می کند. از مشهور ترین خواننده هاي‌ این قوم می توان بـه هادی حمیدی اشاره کرد، این خواننده با صدای دل نشین خود طرفداران بسیار زیادی دارد.

بـه احتمال زیاد با موزیک هاي‌ شاد تالشی کـه با نام دخترهای مختلف «خدیجه، سلیمه و…» سروده شده اند ودر عروسی هاي‌ تالشی بـه گوش می‌رسند، آشنا هستید. خواننده مشهور این موزیک هاي‌ شاد، جهانگیر حاجی پور می باشد کـه با لهجه زیبای تالشی خود این موزیک ها را میخواند.

خواننده های معروف تالشی

کدام فصل مناسب سفر به شهر تالش است؟

آیا می‌خواهید درباره تالش و بهترین فصل سفر بـه ان اطلاعاتی داشته باشید؟ پس تا انتها همراه ما باشید. سفر در فصل هاي‌ مختلف بـه خود هر شخص بستگی دارد. از ان جایی کـه شمال ایران آب و هوای بسیار معتدل دارد، شـما میتوانید در تمامی فصل هاي‌ سال از طبیعت بکر و زیبای ان بهره مند شوید.

ناگفته نماند کـه هر فصل زیبایی خودرا دارد. اگر بـه گل هاي‌ رنگارنگ و بوی زیبای ان ها، طبیعت سرسبز، نسیمی خنک علاقه مند هستید، فصل بهار را برای سفر خود انتخاب کنید. در شهر تالش بـه دلیل نزدیکی بـه دریا و رطوبت هوا بـه خصوص در فصل تابستان شاهد هوای شرجی خواهید بود.

کدام فصل مناسب سفر به شهر تالش است؟

اگر تحمل هوای شرجی را دارید، میتوانید دراین فصل سفر کنید. زیبایی طبیعت دراین فصل بسیار بیشتر از همه ی فصل ها بوده و شـما را غرق در زندگی و حال خوب طبیعت خواهد کرد. ییلاقات تالش در فصل تابستان محل مناسبی برای شـما خواهد بود. میتوانید خنکی را بـه خود هدیه دهید. اگر بـه هوای خنک، درختان رنگارنگ، باران هاي‌ گاه و بی گاه، هوایی مطبوع و طبیعتی با رنگ هاي‌ مختلف علاقه دارید، بهتر اسـت فصل خزان را برای سفر بـه تالش انتخاب کنید.

این فصل رویایی می تواند خاطرات عاشقانه اي را برای شـما داشته باشد. سفر در فصل زمستان سختی هاي‌ خاص خودرا دارد. اما شمال کشور و شهر زیبای تالش دراین فصل با آب و هوای ملایمی کـه دارد، می تواند پذیرای شـما باشد. در ارتفاعات و کوه هایي کـه اطراف ان وجوددارد، شـما می‌توانید برف ها را ببینید. اگر بـه کوهنوردی در فصل زمستان علاقه مند هستید، بهتر اسـت بـه این شهر سفر کنید.

آرامش در شهر تالش

شهر تالش 

اگر هواپیما را برای سفر بـه این شهر انتخاب کرده‌اید، لازم اسـت در مرکز استان «رشت» پیاده شده و ادامه مسیر رابا سواری بروید. اما اگر می‌خواهید سفر پرهیجان خودرا از پایتخت با سواری شخصی بروید، لازم اسـت جاده رشت- آستارا را انتخاب کنید. درواقع تمامی مسیرهایی کـه بـه تالش ختم می شوند «بـه جز آذربایجان» بایستی از اتوبان رشت- قزوین عبور کنند. اگر از سمت استان هاي‌ آذری زبان «اردبیل، تبریز و ارومیه» بـه سمت تالش میروید، لازم اسـت از جاده فوق العاده حیران عبور کنید. گرنه حیران از زیبایی هاي‌ بی نظیر بـه حساب می آید. توقف در گردنه می تواند خاطرات خوبی برایتان بـه ارمغان بیاورد؛ زیرا زیبایی ها و هوای تمیز ان میتواند روح شـما را نوازش دهد.

طبیعت بهشتی تالش

و در پایان 

ایران سرزمینی اسـت بسیار زیبا کـه هر گوشه اش پر از زیبایی هاي‌ خاص اسـت کـه بسیار می تواند مارا شگفت زده کند. از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب هر کدام شهرها داستان هایي برای خود دارد و هر شهری آداب و رسوم هاي‌ زیبایی دارد کـه همه ی ي آن ها بـه یک چیز وصل می شود ان هم ایرانی بودن همه ی ما اسـت. و برای شاد شدن چه رسوم هاي‌ زیبایی داریم و فقط هم برای شادی نیست نمادهای زیادی را در بر دارد کـه اصلی ترینش  فرهنگ و تمدن و قدمت تاریخی بودن کشور عزیزمان ایران اسـت .

این مطلب برای شمال شهرمان بود استان گیلان شهر زیبای بهشتی تالش کـه واقعا معرکه اس از هر لحاظ از طبیعت از مردم مهربانش و از رسم و تاریخ هایي کـه هنوز پابرجاست و بسیار این نکته مهم اسـت زنده نگه داشتن تاریخ و رسوم هاي‌ قدیم. بـه شـما پیشنهاد می شود کـه اگر بـه این شهر کهن سفر نکرده اید حتماً امتحان کنید تا خاطرات بـه یاد ماندنی و شیرینی از شهر تالش بر ذهنت ان حک شود و با دیدن طبیعت بی نظیر گیلان و شهر تالش کمی شگفت زده شوید.

مطالب مشابه مهم !

جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت