بدون شک یکی از وسیله های برقی بسیار کوچک و کاربردی آشپزخانه، آون توستر می باشد. به کمک این وسیله می توان بسیاری از غذاهای خوشمزه ایرانی و بین المللی را طبخ کرد. آون توستر در اثر استفاده مداوم می تواند کثیف شود. تمیز کردن این محصول در مقایسه با فرهای معمولی بسیار راحت و حتی آسان تر می باشد. تمیز کردن آون توستر در منزل می تواند به افزایش طول عمر این وسیله کمک کند. تجمع آلودگی در بخش های مختلف این دستگاه می تواند خطری بزرگ برای ایجاد آتش باشد.
در حالت کلی با تمیز نگه داشتن آون توستر می توان نکات ایمنی را نیز به بهترین شکل ممکن اجرا نمود. تمیز کردن این وسیله به صورت دوره ای می تواند مانع ایجاد لکه های روغنی و چربی در قسمت های مختلف شود. خانم های خوش سلیقه ایرانی باید تمیز کردن این وسیله را در اولویت نخست خود قرار دهند. در غیر این صورت آلودگی های موجود در قسمت های داخلی موجب تغییر طعم غذاهای در حال پخت خواهد شد.
یکی از دغدغه های اصلی خانم های خوش سلیقه آشنایی کامل با پروسه تمیز کردن آون توستر می باشد. در حالت کلی اگر به صورت مداوم از اون توستر استفاده می کنید؛ باید هر هفته این وسیله را تمیز کنید. در غیر این صورت حرارت آون توستر باعث بیشتر شدن لکه های چرب و روغنی خواهد شد. در حالت کلی برای جلوگیری از خرابی این دستگاه باید قسمت المنت را به خوبی تمیز کرد.
اگر باقی مانده مواد غذایی روی قسمت المنت قرار بگیرد دستگاه کارایی خود را به مرور زمان از دست خواهد داد. در حالت کلی برای پخت غذاهای مختلف در داخل آون توستر باید از ظروف فلزی استفاده نکرد. این نوع از ظروف می تواند باعث ایجاد آسیب در قسمت های مختلف دستگاه شوند. بازرسی ساده پس از هر بار استفاده از دستگاه بهترین راه برای تمیز کردن حرفه ای می باشد.
تحت چنین شرایطی می توان آون توستر را همیشه تمیز نگه داشت. افرادی که کمتر از این دستگاه استفاده می کنند؛ هر ماه باید ۱ بار این وسیله را تمیز کنند. در غیر این صورت میزان و شدت آلودگی در بخش های مختلف دستگاه افزایش پیدا خواهد کرد.
در حالت کلی تمیز کردن آون توستر کار بسیار سخت و طاقت فرسایی نیست. در عرض چند دقیقه این دستگاه را می توان مثل روز اول تمیز کرد. همچنین حین تمیز کردن باید به چند نکته مهم توجه کرد. در غیر این صورت به دلیل عدم توجه به نکات ایمنی دستگاه خراب خواهد شد. به عنوان مثال برای تمیز کردن قسمت المنت آون توستر نباید از دستمال مرطوب استفاده کرد.
المنت های این دستگاه بسیار حساس هستند و در اثر رطوبت کارایی خود را از دست خواهند داد. برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی حین تمیز کردن دستگاه باید از شوینده های شیمیایی استفاده نکرد. چنین شوینده هایی باعث تغییر رنگ آون توستر خواهند شد. همچنین تمامی مراحل شستشو باید یکی پس از دیگری اجرا شوند. در غیر این صورت دستگاه به صورت ۱۰۰ درصدی تمیز نخواهد شد. همچنین قبل از هرگونه اقدامی جهت تمیز کردن باید آون توستر را خاموش کرد. به این نکته بسیار مهم باید توجه نمود؛ زیرا حین شستشو کوچک ترین میزان از رطوبت می تواند باعث ایجاد جرقه و آتش سوزی شود.
پیش از هرگونه اقدامی جهت تمیز کردن آون توستر، باید آن را از برق خارج کرد. تحت چنین شرایطی با خیالی آسوده می توان قسمت های مختلف دستگاه را تمیز کرد. همچنین پریز این وسیله را به هیچ عنوان در نزدیک سینک ظرفشویی قرار ندهید. رطوبت می تواند باعث آسیب دیدن سیستم سیم کشی آون توستر شود. سیم دستگاه را جمع کرده و در یک محل دور از رطوبت و حرارت باید قرار داد. کوچک ترین میزان از حرارت نیز می تواند خطر آتش سوزی را افزایش دهد.
برای تمیز کردن آون توستر باید تمامی سینی ها و قفسه ها را خارج کرد. تحت چنین شرایطی تمامی قسمت های داخلی وسیله را بهتر می توان تمیز کرد. معمولا به دلیل استفاده مداوم قفسه ها و سینی ها بیشتر کثیف می شوند. برای تمیز کردن قفسه ها باید از تکنیک های کاربردی استفاده کرد. تحت چنین شرایطی هرگونه آلودگی را به صورت قطعی و ۱۰۰ درصدی می توان از بین برد.
برای تمیز کردن سینی ها و قفسه ها باید از محلول جوش شیرین، سرکه و آب نمک استفاده کرد. این ترکیب قدرت از بین بردن هرگونه آلودگی و کثیفی در قسمت های مختلف قفسه و سینی را دارد. ابتدا باید قفسه ها و سینی ها را باید در داخل یک تشت یا وان آب گرم قرار داد. سپس ترکیب جوش شیرین، آب نمک و سرکه طبیعی را اضافه کرد.
حدود ۱ ساعت باید سینی ها در داخل این ترکیب قرار بگیرند. سپس به کمک یک ابر یا اسفنج باید قسمت های مختلف قفسه و سینی را تمیز کرد. تمیز کردن را باید تا جایی ادامه داد تا هیچ گونه لکه و کثیفی باقی نماند. در نهایت باید قفسه ها و سینی ها را آبکشی کرد و در مرحله آخر آن ها را به کمک یک دستمال خشک کرد.
مهم ترین مرحله برای تمیز کردن آون توستر، پاک کردن آلودگی های قسمت داخلی می باشد. معمولا داخل این دستگاه پر از خرده های مواد غذایی می باشد. ابتدا به کمک یک دستمال خشک باید تمامی خرده های مواد غذایی را جمع کرد. بهترین شوینده برای تمیز کردن قسمت های داخلی اسپری چربی زدا می باشد.
تمامی قسمت های داخل آون توستر به جز محل قرارگیری المنت ها را باید آغشته به اسپری چربی زدا کرد. برای دریافت نتایج مطلوب حدود ۱۵ الی ۳۰ دقیقه باید صبر کرد. سپس به واسطه یک اسفنج نرم باید تمامی آلودگی های باقی مانده را تمیز نمود. پس از چند دقیقه چربی ها و کثیفی های موجود در قسمت داخلی آون توستر از بین خواهند رفت.
همچنین برای دریافت نتایج بهتر پس از آبکشی کامل از آبلیمو کمک بگیرید. این شوینده طبیعی می تواند به ضدعفونی کردن قسمت های داخلی آون توستر نیز کمک بسیار زیادی کند. نکته: در استفاده از آبلیمو برای تمیز کردن این وسیله نباید زیاده روی کرد. تحت چنین شرایطی قسمت های داخلی دچار رنگ پریدگی خواهند شد.
یکی از مراحل سخت تمیز کردن آون توستر، قسمت شیشه دستگاه می باشد. معمولا از شیشه های دوجداره در این وسیله استفاده می باشد. در ابتدایی ترین قسمت اتصال در به بدنه آون توستر دو پیچ قرار دارد. به وسیله این دو پیچ به راحتی می توان در آون توستر را جدا کرد.
حالا نوبت شستشوی قسمت شیشه ای می باشد. باید برای تمیز کردن اولیه از شیشه پاک کن استفاده کرد. تحت چنین شرایطی می توان لکه های سطحی را به راحتی پاک نمود. در گام بعدی باید از اسپری لکه بر کمک گرفت. به هیچ عنوان برای تمیز کردن شیشه آون توستر نباید از اسفنج های سخت استفاده کرد.
تحت چنین شرایطی شیشه دستگاه دچار خط و خش خواهد شد. تمامی قسمت ها را باید آغشته به اسپری لکه بر کرد. در مرحله بعدی باید به کمک یک دستمال مرطوب باقی مانده مواد شوینده را پاک کرد. سپس با یک دستمال خشک باید شیشه را تمیز کرد، تا دوباره مثل روز اول عاری از هرگونه آلودگی باشد.
در تمیز کردن قسمت بیرونی آون توستر باید به چند نکته مهم توجه کرد. در غیر این صورت به دلیل بی توجهی وسیله ظاهر زیبای خود را از دست خواهد داد. بهترین راهکار آغشته کردن دستمال به پاک کننده های طبیعی نظیر سرکه یا شوینده های شیمیایی با ph استاندارد می باشد. تحت چنین شرایطی می توان به راحتی آلودگی در قسمت های مختلف آون توستر را تمیز کرد.
همچنین برای تمیزی بیشتر قسمت های بیرونی می توان از تکنیک رفت و برگشتی کمک گرفت. در نهایت برای تمیزی بیشتر و جلا دادن قسمت بیرونی می توان از شیشه پاک کن کمک گرفت. شیشه پاک کن به عنوان غول مرحله آخر جهت تمیز کردن این وسیله شناخته می شود.
دستمالی که جهت تمیز کردن مورد استفاده قرار می گیرد؛ باید زبر و ضخیم نباشد. تحت چنین شرایطی قسمت های مختلف وسیله دچار خط و خش خواهد شد. در صورتی که اون توستر سفید رنگ است؛ استفاده از مواد شیمیایی برای پاک کردن آلودگی های قسمت خارجی باید فراموش کرد. در غیر این صورت به دلیل ایجاد واکنش شیمیایی دستگاه دچار رنگ پریدگی خواهد شد.
خمیر جوش شیرین و آب برای تمیز کردن چربی های پخته شده در داخل آون توستر بهترین گزینه است. این ترکیب حتی سرسخت ترین لکه های قدیمی را نیز می تواند از بین ببرد. از دیگر روش های مفید برای نابودی لکه های پخته شده استفاده از ترکیب سرکه و آبلیمو می باشد. این محلول می تواند هرگونه لکه روغنی را در کمتر از چند ثانیه از بین ببرد.
همچنین در تمیز کردن لکه ها باید حوصله و دقت به خرج داد. در غیر این صورت نمی توان به صورت ۱۰۰ درصدی لکه های باقی مانده را نابود کرد. همچنین پس از تمیز کردن تکمیلی باید ۳ الی ۴ ساعت صبر کرده و سپس دستگاه را روشن کرد.
هنگام تمیز کردن آون توستر باید نهایت دقت و وسواس را به خرج داد. تحت چنین شرایطی می توان هرگونه آلودگی در قسمت های داخلی و خارجی را از بین برد. همچنین قبل از استفاده از هر شوینده ای باید ph و ترکیبات شیمیایی آن را مورد بررسی قرار داد. در مرحله اول برای تمیز کردن این وسیله باید آن را از برق خارج کرد. برای تمیز کردن قسمت های مختلف باید از شوینده مناسب استفاده شود.